Posted June 22, 2009 da li neko moze da mi kaze par reci o easy jet-u? jel leteo neko skoro i kakva su mu iskustva? da li imaju isto on line cek in kao i rayan air i da li je ista procedura? e da i jel savet od iskusnijih putnika , cene karata su otprilike iste , ali ryan leti iz porta za neki aerodrom oko 90 km od pariza a easy jet leti na sarl de gol, pa nekako kontam da mi je to bolje jel je blize gradu,mogu samo metroom da hotela, bez da placam jos onaj bus oko 12 e.... neko misljenje , savet , iskustvo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2009 da li neko moze da mi kaze par reci o easy jet-u? jel leteo neko skoro i kakva su mu iskustva? da li imaju isto on line cek in kao i rayan air i da li je ista procedura? e da i jel savet od iskusnijih putnika , cene karata su otprilike iste , ali ryan leti iz porta za neki aerodrom oko 90 km od pariza a easy jet leti na sarl de gol, pa nekako kontam da mi je to bolje jel je blize gradu,mogu samo metroom da hotela, bez da placam jos onaj bus oko 12 e.... neko misljenje , savet , iskustvo EasyJet - kao i svi drugi low-cost avio-prevoznici, nista posebno niti drugacije od ryanair-a, wizzair-a, skyeurope... Leteo sam njima dosta, poslednji put pre mesec dana sa CDG Pariz - Milano, a ryanair-om Porto - Pariz (Beauvais). CDG je blizi i bolje povezan sa Parizom nego Beauvais, ali neces ustedeti 12e, jer "metro" (RER) kosta oko 9e sa CDG. On-line check-in isto funkcionise kao kod ryanair-a, s'tim sto se ne placa (oni su to vec uracunali u cenu . Sto pre izvrsis on-line check-in imaces mogucnost da pre udjes u avion, jer su boarding karte oznacene slovima A,B,C... i tim redom se proziva na gate-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2009 @dule hvala na informacijama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2009 ja sam nedavno dvaput letela easy-jem i imam pozitivna iskustva. princip je što se pre čekiraš, pre ulaziš u avion. sedišta nisu numerisana. možeš se čekirati onlajn ako nosiš samo ručni prtljag koji je ograničen dimenzijama ali zato kilažom nije takođe, ako ti se baš žuri, postoji opcija da kupiš speedyboarding (SB) pa uđeš u avion odma'. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2009 takođe, ako ti se baš žuri, postoji opcija da kupiš speedyboarding (SB) pa uđeš u avion odma'. Gde da mu se "žuri"? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2009 Evo jednog pitanja u vezi Wizz-a i placanja preko bankovnog racuna. Danas sam bukirao letove i izabrao opciju placanja preko bankovnog racuna (nemackog). Odmah sam preko on-line banking sistema obavio uplatu, ali s obzirom da je vikend, suma ce biti prebacena tek u ponedeljak. U uslovima placanja na Wizz-ovom sajtu stoje dve informacije o roku uplate koje mi nisu bas najjasnije. 1) The payment must be made within 24 hours of making the booking or it will be cancelled. 2) If the total payment of the reservation is not received within 5 days of making the reservation, it will be cancelled. Jel moze neko da mi razjasni o cemu se radi? Trebalo bi da uzmu u obzir da banke ne rade nedeljom zar ne... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2009 ne uzbudjuj se oko toga...vazno je da je transfer izvrsen, a to kad ce da legne na njihov racun, to nije tvoj problem....te pare su rezervisane na tvom racunu, i ti svakako ne mozes vise ni da ih podignes, ni da obustavis transakciju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2009 Evo jednog pitanja u vezi Wizz-a i placanja preko bankovnog racuna. Danas sam bukirao letove i izabrao opciju placanja preko bankovnog racuna (nemackog). Odmah sam preko on-line banking sistema obavio uplatu, ali s obzirom da je vikend, suma ce biti prebacena tek u ponedeljak. U uslovima placanja na Wizz-ovom sajtu stoje dve informacije o roku uplate koje mi nisu bas najjasnije. 1) The payment must be made within 24 hours of making the booking or it will be cancelled. 2) If the total payment of the reservation is not received within 5 days of making the reservation, it will be cancelled. Jel moze neko da mi razjasni o cemu se radi? Trebalo bi da uzmu u obzir da banke ne rade nedeljom zar ne... 1) mora da uplatis novac u roku od 24h 2) mora da im legne novac u roku od 5 dana Placao sam 20-tak puta kod wizzair-a putem bank transfer-a i mogu reci da nije toliko striktno tih 24h ili 5 dana. Ja sam placao i 2-3 dana posle rezervacije, a kad odem u banku, kazu mi da mogu da posalju novac tek za 4-5 dana zbog neke birokratske procedure. Jednom sam rezervisao i odustao od leta, a rezervacija mi je bila ponistena tek posle 20-tak dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2009 Evo i ja da podelim iskustvo u vezi sa prethodnim postom, o plaćanju karte za let wizz air-om putem bank transfera. Kao što je gore navedeno, bank transfer mora da se izvrši u roku od 24h, a pare njima da stignu u roku od pet dana, tako piše na sajtu, tako su mi rekli i u call centru. Ali, nije to baš tako . Ja sam kartu rezervisao 17.8, transfer sam uradio 21.8, a uplatu su proknjižili 24.8. Po rečima devojke iz call centra, držali bi rezervaciju još do 25-og, a onda bi bila otkazana. Ukoliko ne dobijete electronic invoice (iliti mail sa potvrdom da je karta plaćena) do tog poslednjeg dana, onda nazovete call centar i pošaljete im kopiju uplatnice. Srećom ja to nisam morao da radim. Inače, transfer sam uradio u petak, a pošto je taj dan bio neki praznik u Mađarskoj, a posle je išao vikend, pretpostavljam da se uplata knjiži koliko već isti dan, a najkasnije sutradan. Dakle, zaključak je, ne morate da uradite transfer u roku od 24h, dosta su fleksibilni po tom pitanju. Btw, cena moje karte za tih pet dana je poskupela više nego 50%, ali mi nisu uzeli za zlo. Za one koji bank transfer rade iz Srbije, najbolja varijanta da se to uradi je usluga OTP Express OTP banke koju imate u skoro svim većim mestima. To je u stvari bank transfer između članica OTP grupe koji je mnogo povoljniji od standardnog transfera, a Wizz Air ima račune u Mađarskoj i Rumuniji upravo u OTP banci . Ukoliko plaćate u eurima, a jedino u njima i možete da obavite transfer iz Srbije, onda pare šaljete na njihov račun u OTP banci u Rumuniji, bez obzira odakle leteli (moj let je iz Budimpešte), sve će to oni lepo da skontaju i povežu uplatu sa rezervacijom. Ukoliko transfer uradite do 12h ujutru, pare im isti dan ležu na račun. Karta je preko transfera (tačnije 2 karte) koštala 105EUR, ista bi sa VISA karticom koštala 117EUR. Troškove OTP express-a još uvek ne znam, otići ću do banke sutra da proverim, ali trebali bi biti samo 6EUR, so you do the math. Tako da, ako nemate karticu i nemate vremena da čekate da Vam je izrade (ja čekam Intezinu VISA Internet), ovo je jedno vrlo prihvatljivo rešenje. S obzirom da je dobiti call centar wizz aira iz Srbije gotovo nemoguća misija jer su im brojevi telefona oni specijalni, negeografski, koji se naplaćuju i jedino se mogu dobiti iz zemlje u kojoj su, a ja sam uspeo , evo i te informacije. Call centar u Bugarskoj je normalan broj, možete ga dobiti bez problema, ima i engleski kanal:+359 29 603 888. U Rumuniji postoji call centar koji ne možete dobiti (to je onaj broj na sajtu), a postoji još jedan broj, za "schedule change assistance only", ali i tu su fleksibilni, pa će vas i na tom broju uslužiti kao i u redovnom call centru, a broj je +40 36 440 8161. Isti takav broj postoji i u Mađarskoj, ali ga ne znam napamet i nisam ga upisao , dobio sam ga tako što sam pozvao stari broj call centra u Mađarskoj koji je nekom greškom stajao do danas na kontakt strani hrvatske verzije sajta wizzaira, ali više ga nema i jbg. Ali ima u UK, hvala Dragancetu:+44 (0) 871 265 7257. Nadam se da sam nekome bio od pomoći. Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Ćao svima, imam jedno pitanje. pokušala da rezervišem karte preko ryan air-a virtuonkom, izađe mi da rezervacija nije uspela, ali mi 3 sekunde kasnije stiže poruka od banke da su pare skinute i sad mi nije jasno šta da radim, je l' imao neko slično iskustvo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Transakcija verovatno nece biti realizovana do kraja, sto znaci da ce ti pare biti vracene na karticu, sacekaj nedelju dana. Ako ne, onda ti ne ostaje nista drugo nego da kontaktiras Ryanair. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Hvala. Vratili su pare posle par minuta, pokušala sam još nekoliko puta i Visa Virtuon ne prolazi! Ne znam u čemu je fora, a baš sam je uzela zbog ovakvih stvari... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Meni virtuonka radi ko blesava. Mozda treba da kontaktiras banku ili je mozda tog dana kada si htela da kupis kartu bila neka problematika na sajtu. Viza virtuon je kartica tipa "Visa". Proveri da li stavljas dobar tip kartice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Stavljam da je Visa, čak i kad se ulogujem na rol, piše da su te pare rezervisane od strane Ryan air-a, sad mi tek ništa nije jasno. Nisam u Srbiji, pa mi se ne mili da zovem banku, jer bi me poziv izašao više od cene karata Ima dovoljno para na računu i baš mi nije jasno u čemu je štos. Probaću opet sutra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 da li si stavila adresu koja odgovara onoj za karticu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Jesi li koristila tu karticu ranije? Kod nekih banaka je kartica "zakljucana" da je izdaju, pa moras da je aktiviras. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Ako si to danas radila, moguce da je da je zbog problema sa samim sajtom. Imaju obavestenje da ce danas sporije raditi, napisana su, cini mi se i uputstva za situacije slicne tvojoj. Pogledaj na sajtu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Hvala vam svima puno! Ništa, sačekaću do sutra, pa ako nije uspelo, onda će morati regularna visa da uskoči iako ne volim da je koristim za ovakve situacije. Inače, da, stavljala sam adresu na koju se kartica i ja vodimo u Srbiji, i ne, nisam je koristila ranije, ali mislim da nije zaključana, bar niko ništa nije pominjao u banci, mada, ne bi im bio prvi put. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Hvala vam svima puno! Ništa, sačekaću do sutra, pa ako nije uspelo, onda će morati regularna visa da uskoči iako ne volim da je koristim za ovakve situacije. Inače, da, stavljala sam adresu na koju se kartica i ja vodimo u Srbiji, i ne, nisam je koristila ranije, ali mislim da nije zaključana, bar niko ništa nije pominjao u banci, mada, ne bi im bio prvi put. e hebiga, morala si da je proveris dal radi pre puta.. i meni se to isto desilo, bila mi je kartica zakljucana, i tek kad sam se vratio u srbiju i otisao u banku, otkljucali su je... btw, banka je intesa... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2009 Evo, završavam, dosadila sam više i samoj sebi Kartica je aktivna, proverila ja preko net bankinga, tako da je ko zna šta u pitanju, nije ni bitno više, izgleda da mi Pariz nije suđen ove jeseni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2009 Dobro vece! Imam jednu molbu, da li neko ima viza elektron karticu koja prolazi pri kupovini Rajanerovih karata i pri tome bi bio voljan ili voljna da mi pomogne pri kupovini karte? Napominjem da sam iz Beograda. Moja elektron kartica stize tek za desetak dana, sutra se zavrsava promocija od 5 evra, a vec su obrnuli ceo krug promocija (gratis, 10 evra, 5 evra) pa bih da iskoristim akciju ako se nadje neka dobra dusa . Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2009 Imam ja Intesa VISA Internet, ali nema ništa na njoj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 Imam ja nekih 20-tak eura na kartici (malo vise) ali s obzirom da danas putujem i da ne znam koliko cu biti pri netu... ne znam koliko sam ti od pomoci. Racunaj da je Viza i da 10eura ide na transakcije. Ako ne nadjes nikoga blize nije frka da ti uzmem kartu pa kad se vrnem sledece nedelje das mi kesh. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2009 Imam ja vizu virtuon i novac na njoj, to nije problem, ali sam mislio ako neko ima elektron da se izbegne 5 evra po osobi i po letu za ostale kartice. U svakom slucaju, kupicemo jos jednom sa provizijom dok ne stigne nova kartica, nije strasna razlika. Hvala vam na ponudama . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites