Followers 0

online placanje avio karte?

1,052 posts in this topic

Imam ja i Visu Electron Piraeus banke, takođe bez ičega na njoj  8-), ali nikad nisam plaćao sa njom. Ima ceo broj na njoj i CVV kod, u banci su mi rekli da može za plaćanje na internetu, ali nisam pokušavao još, dobio sam je pre 2-3 meseca. Ako ti znači i ako ne nađeš nikog drugog, mogu da probam.

Imam ja vizu virtuon i novac na njoj, to nije problem, ali sam mislio ako neko ima elektron da se izbegne 5 evra po osobi i po letu za ostale kartice.

Mogao si ga uzmes virtuelnu Viza Electron karticu na entropay.com. Ja koristim Entropay posto moja banka ne izdaje Viza Electron.

Entropay doduse naplacuju proviziju 5%, ali ako kupujes npr. kartu koja kosta 20 eur to je samo 1 eur u poredjenju sa 10 eur (odlazak i povratak) koje bi ti Ryan naplatio za koriscenje "regularne" viza kartice.

Igrom sudbine/slučaja sam u Nemačkoj, pa sa plaćanjem preko interneta nemam problema. Mada, ni ta kartica koju ja imam nije za net, ali imam online banking, pa plaćam karte za letove preko obične online uplatnice (to ovde zovu uberweisung), uvek izađe opcija...i kod Ryanaira, i kod Wizza i kod easy jeta...

Veliki pozdrav

Miloš

I sta sad?

Zena izvadila visa kreditnu karticu, odemo na sajt Wizz-a, nadjemo let, popunimo sve, kliknemo na kupovinu, i tras - vasa kartica je odbijena!!!

Ima li neko neki savet, da li da vadim onu visa electron, za placanje preko neta, jer dolazimo u problem, ne mozemo da kupimo karte, samim tim, ne mozemo da rezervisemo ni hotel, a sve to dalje vuce da ne mozemo ni da zakazemo italijansku ambasadu za vizu, sto nas cini poprilnicno nervoznima.

Da li ima svrhe zvati onaj njihov call centar, znam da ce me to izaci kao Petra kajgana, ali ako nema drugog resenja i to bih uradio.

Hvala svima unapred na savetu.

Nema potrebe da zoves Wizz-a. Nazovi svoju banku ili idi licno. Wiz ce ti reci da sve pise na site, sto je tacno, ponudice ti drugi nacin placanja i to je to. A tvoja banka je prava adresa jer i sam kazes da zelis i druge usluge da placas karticom.

Pedja sto je najgore, zena mi radi u toj istoj banci, naravno pogledace u ponedeljak sta se desava, ali em gubimo vreme, em ne mogu da verujem da kreditnu karticu odbiju

pa probaj preko bank transfera, jedan decko je opisao kako to ide preko OTP expressa OTP banke, kucaj otp express u search.

Javite mi se na PM, mogu vam ja kupiti karte, nije problem! Samo mi kazite koji let je u pitanju, koji datumi i da se dogovorimo kad i kako da mi dostavite novac.

Javite mi se na PM, mogu vam ja kupiti karte, nije problem! Samo mi kazite koji let je u pitanju, koji datumi i da se dogovorimo kad i kako da mi dostavite novac.

Nisam čitao ostatak diskusije, ali apropo ovoga:

Mnoge aviokompanije traže da imalac platne kartice koji je kupio kartu preko neta bude i na listi putnika.  Ako nije, procedura se razlikuje od kompanije do kompanije, ali podrazumeva slanje kopija kartice, odlazak u agenciju, isl.

Nisam čitao ostatak diskusije, ali apropo ovoga:

Mnoge aviokompanije traže da imalac platne kartice koji je kupio kartu preko neta bude i na listi putnika.  Ako nije, procedura se razlikuje od kompanije do kompanije, ali podrazumeva slanje kopija kartice, odlazak u agenciju, isl.

Kod velike vecine evropskih low-cost avio kompanija ovo pravilo ne vazi, a sobzirom da se u konkretnom slucaju radi o wizzair-u, provereno ne postoji ovo ogranicenje.

Dragance, ako si ovo napisao u vezi moga posta, hvala na ponudi.

Danas idemo do grada pa cemo da probamo da kupimo nesto preko te kartice cisto da vidimo da li je kartica uopste aktivirana. Moguce da je i to problem posto je kartica nova.

Ako ne bude moglo, i ako je Wizz bude odbijao i u ponedeljak/utorak, javljam ti se na pm u vezi kupovine karata pa cemo se dogovarati.

Pozdrav

Samo da se dopunim.

Juče sam tek bio u banci da proverim koliko su mi uzeli proviziju i ispada da mi nisu uzeli ni cent! Samo onih 0,1% i gotovo. Mada mislim da su se nešto zeznuli.

Caos svima  :mah:

dobrodosla je pomoc  :spot:

rezervisala sam kartu 13/10 na sajtu putovanje.info, koristeci visa electron BANCA INTESe, jos uvek novac nije prosao, ali pretpostavljam da ce proci ubrzo, da li ima neko nekog iskustva sa bankom ili ovim sajtom?

zaduzili su me sa naknadim 3 % vise od avionske karte u koju su bilo uracunate i taxe :(, da li se to desilo jos nekome, a niko mi se ne javlja iz Call centra sa putovanja.info :(

avionska karta je KLM, da li neko ima iskustva sa ovom aviokompanijom i pise na elektronskoj karti da mozda u nekom slucaju se moraju platiti neke naknade taxe za neke lokalne aerodrome, nisam putovala nikad KLM-om ako imate bilo kakve informacije, sajt, ili kontakt telefon, dobrodoslo je klanj::

Pozdrav :D

Mogla si direktno da odes na sajt KLMa, tamo bi te karta verovatno jeftinije izasla, barem za tih 3%. No, kad si vec pazarila, sta je tu je! I kad nisi odabrala low cost kompanije, vec KLM :) Ja imam iskustva sa tim sajtom, doduse, nisam nikad nista placao. Samo sam bio nasao povoljan aranzman i rezervisao ga preko tog sajta, jer sam sa tom potvrdom imao nagradnu dopunu od 500 ili 1000din, ne secam se vec tacno, ako i uplatim taj aranzman u agenciji. Kad sam otisao do agencije, oni bas nesto i nisu bili upuceni u sve to, ja sam kontaktirao sajt putovanja.info, da bi oni mene posle bukvalno jurili i zivkali na mobilni, ne bi li mi uplatili tu dopunu. I uplatili su je, stvarno! Svaka im cast! Verujem da ces i ti imati lepo iskustvo!

pa sada samo da cekam da taj novac prodje  ::crazy:

pa nisam htela low cost-om da putujem, Air comet iz madrida je jako povoljan, ali eto odlucila sam KLM-om, iz vise razloga, ali presudno mi je bilo to sto KLM redje otkazuje letove i sto mi je ova veza direktna preko Amsterdama :) ( u Madridu bi onako morala da nocim )

ali eto bezveze sto nisam sa njihovog sajta, ali sada sta je tu je :)

niko mi se ne javlja sa putovanja.info, pokusacu ponovo, Dragance niko me ne juri i ne zove kao sto su tebe :)

pozdrav

Koliko sam ja razumeo (ja koji se nikada nisam vozi avionom), ako letiš npr od Sofije za Milan bilo kojom low cost kompanijom, a cena karte je npr 15 eur, ti plaćaš sve ukupno:

1.Karta 15 eur

2.Prtljag 10 eur

3.Korišćenje Viza kartice 5  eur

TOTAL 30 eur

Jesam li dobro razumeo?

Ako jeste, da li se to korišćenje kartice i prtljag plaća kod SVIH low costera ili samo kod Wizza?

Koliko sam ja razumeo (ja koji se nikada nisam vozi avionom), ako letiš npr od Sofije za Milan bilo kojom low cost kompanijom, a cena karte je npr 15 eur, ti plaćaš sve ukupno:

1.Karta 15 eur

2.Prtljag 10 eur

3.Korišćenje Viza kartice 5  eur

TOTAL 30 eur

Jesam li dobro razumeo?

Ako jeste, da li se to korišćenje kartice i prtljag plaća kod SVIH low costera ili samo kod Wizza?

svaka kompanija ima svoju politiku :)

ali ono sto je sigurno je da se prtljag placa tj placas kofer ako ti je potreban - ako mozes da se spakujes u 10kg onda ces ustedeti i poneti prtljag u avion.....

placanje karticom se posebno placa ali recimo ryanair (cini mi se i easyjet) ne naplacije tu naknadu ako imas visa electron karticu......neki naplacuju 5eu po smeru neki 8eu do 10eu na ukupan iznos.......

O Bože kakvih li gluposti!?!

Neverovatno.

Dakle, 15 e je cena karte (prevoza) i plus bacaš od 10 do 35 evra nizašta (kao za karticu + prtljag), čiste gluposti...  :maddd:

Nije mi jasna još jedna stavka.

Tih 10 kg ručnog prtljaga.

To ne može da bude nešto kabastih dimenzija, nego, recimo, ako je ranac u čitanju, maximum do 50 litara, tako nekako?

Ili još manji?

Nije mi jasna još jedna stavka.

Tih 10 kg ručnog prtljaga.

To ne može da bude nešto kabastih dimenzija, nego, recimo, ako je ranac u čitanju, maximum do 50 litara, tako nekako?

Ili još manji?

evo recimo kod wizzaira

" carry-on baggage (hand baggage)

Passengers are allowed to carry only one piece of hand baggage with the maximum dimensions 55x40x20 and not exceeding 10 kilograms.

In addition, passengers can carry the items listed below:

* a coat or blanket

* cellular phone

* reading material for the flight

* for children under the age of two: food, foldable baby carriage, small crib

* a pair of crutches for the physically disabled

Should the weight or the size of the hand baggage exceed the aforesaid limits, the baggage will be transported as checked baggage and a baggage fee will be collected.

In addition, if the total weight of the checked baggage exceeds the allowance (15 kgs) an excess baggage fee will also be collected.

Passengers carrying more than one piece of hand luggage will not be allowed to proceed through security and will be required to go back to the check in desk, repack or dispose of the additional pieces of hand luggage. "

Dakle, 15 e je cena karte (prevoza) i plus bacaš od 10 do 35 evra nizašta (kao za karticu + prtljag), čiste gluposti...  :maddd:

pa nije bas tako reicmo lufthansa naplacuje 15eu ticket service fee a u ceni karte kod normalnih kompanija imas uracunat i prtljag samo sto nemas opciju da ga ne platis - isto je i za hranu u avionu  :)

sve dok je karta od 0 do 15-20 evra, ja se ne bunim oko dodatnih troskova. moraju i oni da nesto zarade. ali od mene se bas i nece ovajditi. placam vizom elektron pa kod rajana ne platim card fee, a uglavnom putujem sa rucnim prtljagom, pa ni to ne platim  zvizhd

Bilo kako bilo, ja ću i tih 15 da plaćam kada krenem da letim!

No, nema veze, Nataša, ubi ih i za mene sa tim neplaćanjem!  :banana:

;D

Naravno da im i ja placam sto manje mogu :) Placam visom electron Intesa banke koju moze svako da ima, gratis, rucni prtljag od 10kg (torba dimenzija 55X40X20 cm) mi je sasvim dovoljan za putovanja. Karte kupujem iskljucivo kad su extra promocije, pa tako letim za bukvalno 1 cent ili 1 evro! Ziveo Ryanair :D

Zao mi je stvarno, rado bih kupio i onaj njihov sendvic od 5 evra u avionu, cisto da i ja njima nekako uzvratim, ali verujem, a i licno sam video da to bogatuni Nemci i Britanci itekako kupuju i u moje ime  :P

Nemoj tako... sendvic je odlican, jos ga ugreju... Sloba i ja sedeli pored nekog matorog smesnog italijana koji je kupio dva komada pa podelio sa nama!  clap.gif' alt=':clap:'>