Posted April 9, 2011 Da i još nešto.. čuo sam nešto za WIZZ Xclusive Club..da se uz godišnju članarinu od 10 evra mogu dobiti karte znatno jeftinije. Na sajtu Wizz Aira piše da se uplata članarine može obaviti preko interneta ili call centra, ali mene zanima kako preko interneta i koja je procedura, jer, koliko sam vidio, postoji samo online plaćanje karte na Wizzovom sajtu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2011 Matrix, druze... pa bar za online placanje i placanje u bankama ima na storine postova. Lakse je tebi da nadjes nego nekom opet sve jovo nanovo da kuca. Takodje, pre neki dan se potegla prica o wizz Xclusive. Imas na temi o putovanju wizz airom koju bi svakao trebalo celu da procitas jer ce ti mnogo pomoci. i sta si ovde hteo da pitas... Da i još nešto.. čuo sam nešto za WIZZ Xclusive Club..da se uz godišnju članarinu od 10 evra mogu dobiti karte znatno jeftinije. Na sajtu Wizz Aira piše da se uplata članarine može obaviti preko interneta ili call centra, ali mene zanima kako preko interneta i koja je procedura, jer, koliko sam vidio, postoji samo online plaćanje karte na Wizzovom sajtu. Da, karte su jeftinije Kako drugacije placati na sajtu osim online. Klikni na reklamu i prati sta ti kaze. Btw, kad sam vec poceo...sa tvojom karticom NE MOZES da placas jer ti je neophodan ccv broj...ili validation code.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2011 Intezina internet kartica prolazi. http://www.bancaintesabeograd.com/code/navigate.aspx?Id=451 Kupio sam preneki dan WIZZ Xclusive Club, da bi ostvario popuste na dalju kupovinu karata. Juce sam kupio kartu, mnogo je jednostavnije ako kupujes preko kartice nego bankovnom doznakom. Da registracija je potrebna. Cena karte je jedno a prtljag je drugo. Odnosno placas za svaki komad prtljaga 1660 din u jednom pravcu. Cena karte + prtljag + provizija = konacna cena. http://wizzair.com/useful_information/service_fees/?language=SR Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2011 @ prole na sajtu Spanaira pise o problemima koji se javljaju cesto kada se placa nekim od kartica. Navodno je najcesci slucaj da se rezervise dvostruko vise para nego sto treba, ali oni, naravno, nikada ne povuku dva puta, pa samim tim pare dobijes nazad posle nekoliko dana. Posto je obavestenje prilicno upadljivo, cudi me da nisi procitao. Inace, nas sedmorica smo putovali Spanom za Barselonu 7. marta, platili smo svako svoju kartu, dakle sa 7 razlicitih platnih kartica i nismo imali nikakav problem, niti su nam rezervisali vise para. Na osnovu naseg iskustva, to je sasvim pristojna kompanija, u svakom pogledu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2011 Cena karte je jedno a prtljag je drugo. Odnosno placas za svaki komad prtljaga 1660 din u jednom pravcu. Cena karte + prtljag + provizija = konacna cena. http://wizzair.com/useful_information/service_fees/?language=SR To je naknada za prtljag koji prelazi odredjene dimenzije. Ako mozes racionalno da se upakujes za put u kofer 55x40x20cm, ide sa tobom u avion kao rucni prtljag. U suprotnom, ide u "gepek" aviona, zasta ces im pokloniti dodatne novce. Recimo, da se dobra vecina vodi onim prvim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2011 Mogu ja racionalno da se upakujem medjutim uvek donesem vise stvari nego sto odavde odnesem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2011 Mogu ja racionalno da se upakujem medjutim uvek donesem vise stvari nego sto odavde odnesem. onda je racionalno da poneses poluprazan prtljag Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2011 Da li moze neko da mi pomogne, hocu da kupim povratne karte Beograd-Memmingen preko wizz air-a i nista ne razumem kako mi se najvise isplati da ih kupim!Posto nemam karticu za kupovinu preko interneta mislila sam preko druga da kupim,ali kad izaberem tu opciju cena povratne karte je skuplja za 1100 dinara!?preko bank transfera je skuplja za 500 din i to je ok.Jal moze neko da mi objasni kako se vrsi uplata preko bank transfera?Procitala sam da je najbolje u otp banci!Jel ja pre nego sto odem u banku trebam da rezervisem karte?jel trebam nesto da im nosim ili oni u banci sve znaju? Hvala unapred na odgovoru , prvi put kupijem karte pa mi nista nije jasno!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2011 Nisam nikad kupovala karte preko bank transfera, ali mislim da ovako ide, prvo rezervišeš karte (moraš se i registrovati na wizzair stranici), onda dalje postušap po uputama. Moraš uplatiti iznos u roku od 24h od rezervacije, inače se rezervacija poništava. Na ovom linku su ti detalji oko plaćanja, https://wizzair.com/useful_information/bank_transfer_payment/, pri dnu su ti podaci o računu za Srbiju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2011 Hvala puno !!!! Skapirala sam Pozzz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2011 I idi u Unicredit banku, ne OTP, imaš na ovoj temi par stranica unazad (ili na temi o WizzAiru), detaljno objašnjeno šta, kako i gde. Evo, da ti skratim muke: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=3491.msg66088#msg66088 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2011 Pozdrav svima, Zeleo bih da navedem veoma neprijatno iskustvo koje sam imao sa SpanAir-om, evo o cemu se radi: - U ponedeljak, 28.3.2011 pokusao sam da rezervisem dve povratne avionske karte BGD-Barselona za kraj jula odnosno pocetak avgusta. Medjutim, imao sam knap sredstava na racunu, nisam racunao da uzimaju 20eura za troskove rezervacije. Ipak sam probao sa bukiranjem i dobio odgovor da postoji neki problem sa mojom karticom. - U utorak, 29.3.2011 stavio sam vise nego dovoljno novca na racun, 2 karte su bile 365eura a na racunu sam imao oko 410. Transakcija opet nije prosla i opet sam dobio istu poruku. Odmah sam zvao call-centar banke Intesa gde su mi rekli da zaista nemam dovoljno sredstava na racunu i da je jedna karta kupljena u ponedeljak. Jedna?! Kako jedna? Probao sam da rezervisem dve. Nisam dobio nikakav mail niti potvrdu da je transakcija prosla. Nista. A 190eura mi je rezervisano na racunu. Posto se zavrsilo radno vreme predstavnistva SpanAira kod nas, napisao sam im mail i sada cekam odgovor. - U sredu, 30.3.2011 zovem predstavnistvo na aerodromu gde dobijam odgovor da mi oni ne mogu pomoci oko on-line rezervacija i placanja, jer jos uvek za to nisu autorizovani i preporucuju mi da zovem call-centar u Spaniji. Takodje su mi rekli da nisam prvi koji se javljao sa problemom rezervacije. Bas sam besan, kao da sam kupovao zvake u trafici a ne karte kod ozbiljne avio-kompanije. Opet sam zvao Intesu i objasnio im svoj problem. Rekli su da cak i ako SpanAir povuce novac sa racuna, mogu preko banke podneti zalbu za povracaj novca na svoj racun. Takodje su mi rekli da mi ne preporucuju skidanje rezervacije novca i podizanje istog sa racuna jer mogu upasti u nedozvoljeni minus. Ovo je prvi a nadam se i poslednji put da sam imao neki problem sa internet placanjem. A svakako poslednji put da se petljam sa SpanAir-om. Pozdrav, Dejan Ja sam imao isti problem sa SpanAir-om (a i još par ljudi ovde) kada sam bukirao karte, imaju očito neki problem sa srpskim karticama, ali sam nazvao njihov call centar u španiji, i poslali su mi da je rezervacija otkazana (pa sam ja to forwardovao u Intesu), pozvao banku i odmrzli mi. P.S. Razlog je što SpanAir ne prihvata debitne kartice, već isključivo kreditne, tako da sam posle platio sam AmEx-om i sve je bilo okej. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2011 Znaci Visa Electron kod SpanAir-a ne prolazi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2011 P.S. Razlog je što SpanAir ne prihvata debitne kartice, već isključivo kreditne, tako da sam posle platio sam AmEx-om i sve je bilo okej. Moram da te ispravim. Znaci Visa Electron kod SpanAir-a ne prolazi? Upravo Visa Electron mi je prosla (banke Intese). Doduse i meni prilikom bukiranja su rezervisali duplo vise para nego sto je bila karta (prvi put nije bukiranje uspelo, a rezervisali su lovu), ali sam posle zvao banku i to su sredili odmah, tj. vratili mi te 'rezervisane' pare. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2011 Da, al evidentno je da onda postoji neki problem sa debitnim karticama, meni sa kreditnom nije pravio takav problem Ja samo kažem što je meni rekao španac u call centru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2011 Jesam ja to nešto pobrkao ili je WizzAir izjednačio takse za plaćanje karticom i bank transferom, naravno na višu vrednost (5EUR)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2011 Jeste, isao sam do kraja sa bukiranjem i ista cena je za bank i za placanje karticom. Isto je kupovao 1 ili 5 karata. Nisam obracao paznju ranije ali u tabeli sa cenama usluga pise da je naknada 5e i za bank transfer....ako nije bilo do sada,eto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2011 Nije, bilo je 275din. Znači, sad je potpuno svejedno kako kupovati, tačnije, više se isplati karticom jer nema provizije banke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2011 Da li je neko kupovao karte iz BGD-a sa dinarskom karticom? Jer mislim da je bolje placati u dinarima nego u eurima,zbog kursa. I da li moze bilo koja visa kartica sa dinarskim racunom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2011 Može, moja visa je dinarska, pa ti samo naplate konverziju valute. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2011 Drugari, kako izgleda kupovina karata kod Jat-a preko net-a? Da li takođe na mejl dobijam kartu kao generalno kod drugih kompanija (lowcost), i kako posle izgleda proces čekiranja, da li mora da ide preko interneta ili je ok samo da se pojavim na šalteru? ps. Ne zaboravite da date odgovor i na Gujino pitanje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2011 Može, moja visa je dinarska, pa ti samo naplate konverziju valute. U kom smilsu proviziju valute, ako obelezim da mi je krajnje placanje u dinarima sta ima da uzima proviziju na valutu. Npr: karta u din 7180, a u eur je 76.14, to ispadne da je kurs evra 94 din. U tom slucaju je mozda bolje platiti u din nego da dajes eure? Obelezis da ti ne konvertuje i to je to? Jesam li u pravu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 5, 2011 Danas sam na wizzair.com kupio dve povratne karte za Rim pa da podelim iskustva sa online placanjem master karticom banke intesa. Iako sam izabrao za valutu dinar, i sve vreme je na sajtu pisalo da je racun 8960 RSD, cak i u mejlu koji se dobije pri uspesnoj transakciji racun je u dinarima, sa intezinog racuna je skinuto 90.41 EUR sa devizne particije racuna (to je tacno ovih 8960din po srednjem kursu). U pitanju je intesa hit tekuci racun koji ima i deviznu particiju. Svejedno mislim da mi se vise isplatilo ovako platiti nego da sam na wizzairu odabrao evro kao sredstvo placanja (tako je pisalo da je racun 95.02 EUR). Nije neka velika razlika, samo posto je racun bio u dinarima ocekivao sam da ce se skinuti dinari a ne evri pa da znate ako budete u slicnoj situaciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 5, 2011 Iako sam izabrao za valutu dinar, i sve vreme je na sajtu pisalo da je racun 8960 RSD, cak i u mejlu koji se dobije pri uspesnoj transakciji racun je u dinarima, sa intezinog racuna je skinuto 90.41 EUR sa devizne particije racuna (to je tacno ovih 8960din po srednjem kursu). U pitanju je intesa hit tekuci racun koji ima i deviznu particiju. Svejedno mislim da mi se vise isplatilo ovako platiti nego da sam na wizzairu odabrao evro kao sredstvo placanja (tako je pisalo da je racun 95.02 EUR). Nije neka velika razlika, samo posto je racun bio u dinarima ocekivao sam da ce se skinuti dinari a ne evri pa da znate ako budete u slicnoj situaciji. Pare ti jos nisu skinute nego su samo rezervisane. Kada transakcija prodje zaduzenje ce ti biti u dinarima tj tacno 8960din iako sada prikazuje evre btw s' obzirom da je evro kod wizza 110din a u realnosti 99.5eu jeftinije je kupiti dva puta po jedan smer jer je onda iz bga u dinarima a u povratku jeftinije jer je indeksirano u eu. Ja sam tako ustedeo nesto manje od 10eu za dve povratne karte Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2011 ja sm nedavno kupio pet karata za pariz iz temisvara sa master karticom (inteza) i sve sam platio u dinarima uredno taj dan sa rezervaciom a za dva dana ukupna cena u dinarima i slgala se sa cenom na sajtu.mislim da su problemi u nasim bankama a i kod njih ponekad.zato otvorite cetvoro ociju i polako sa rezervacijama uvek gledajte posle svakog klika u cene da se nesto nepromeni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites