Posted June 8, 2009 bg" post="29335" timestamp="1244464804"] A kakva je procedura otvaranja kartice? Da znam za sledeci put da ne cimam ljude. Mnogo je jednostavnije kad lepo imas svoju karticu... Sad sam opet iscitao teme i samo jos nesto da pitam , naime dobio sam e-mail u kojem pise nekakakv "sigurnosni" kod. Da li treba da se pojavim na aerodromu samo sa tim kodom ili moram da istampam kompletan mail. I da li ce mi mozda u medjuvremenu poslati jos nesto? imam jedan savet za tebe(a i za ostale koji hoce da uzmu karticu).....ja imam master card u banci intesa...to je dopunska kartica keva je vlasnik...e sad pazi ovako mi uz master card dobijamo i BESPLATNO osiguranje za teritoriju evrope (delta generali) dokle god imas karticu kod njih. informisi se kod njih....mesecno odrzavanje je 200 dinara za prvu karticu za za dopunske (max 2) je po 100dinara (to je inace revolving kartica ali ti mozes da budes uvek na nuli pa nikom nista tj nema kamate). Znaci recimo keva cale i ja mesecno 400din*12meseci=4800din godisnje izadje a svo troje imamo osiguranja znaci usteda je fina.....e sad koja je procedura sta je potrebno i sl- pozovi njih pa se raspitaj ali onaj ko cesto putuje znaci puno a i taj revolving racun mozes koristiti kao potvrdu da imas pare za vadjenje vize (nadam se da ti to nece trebati od 1.1.2010.) jer na njoj imas limit od recimo 2-3 plate.....ali ako si student/nezaposlen onda visa virtuon Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2009 Hvala lepo na savetu .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2009 Pa ovo nije lose sa ryan airom, kada su besplatne taxe, besplatan je i check in Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2009 da li moze kod wizzaira da se naknadno kupi mesto za jednu torbu. kad sam pre koji mesec kupovao kartu uzeo sam samo rucni prtljag a sad sam se predomislio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2009 Moze na samom aerodromu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2009 al po paprenoj ceni pretpostavljam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2009 e to neznam. Ja sam uvek bio u gabaritima i dozvoljenoj tezini rucnog prtljaga. A vidjao sam mnoge kako se na licinom mestu prepakuju. Jedan moj saputnik je na jednom letu svoje stvari nosio u rukama i jos suu ga naterali da skida kais. Ma pis zivi. Jedva je usao u letilicu sa sve pantalonaa na pola dupeta. A drugi su oblacili sve sto su mogli i licili su mi na nase svercerke, nekada, kada na sebe obuku x farmerki i x dukseva... Dakle snadji se, da ne bi platio za prtljag vise nego za sebe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2009 E, imam ideju, odes na wizzair-ov sajt, tamo pise. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2009 Evo danas je wizair objavio da je moguce naknadno platiti za dodatni prtljag i da ako se to uradi preko site tada je 50% jevtinije nego na aerodromu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2009 e, kasno se ukljucujem, al da i ja preporucim Visa Virtuon kartice. Moja u Rajfajzen banci me je iskoshtala 20 dinara/mesec x 18 meseci, i to je to. Kad hocu da je upotrebim, uplatim onoliko evra koliko mislim da ce nesto da me kosta, platim, i to je to, ne moze da se skine vishe od onoga koliko je na kartici. A ono sto je mnogo dobro je online aplikacija kojim sa dinarskog racuna (imam u Rajfajzen i dinarski) mogu da se prebace pare na virtuon racun, izvrsi placanje, i ostatak vrati na dinarski racun, ili vec doda jos ako zafali. Skroz prakticno, i radi maltene po celom netu (za to je i stvorena), i nikad se ne zapitam koliko su mi skinuli niti da li ce neko da se domogne broja pa da to zloupotrebi. cisto da proverim,da li je neko koristio ovu vizu virtuon , za placanje karte kod ryanair-a? da li je prosla bez problema , tj kao sto im i pise na sajtu za visu elektron , bez dodatnih troskova i taksi ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2009 cisto da proverim,da li je neko koristio ovu vizu virtuon , za placanje karte kod ryanair-a? da li je prosla bez problema , tj kao sto im i pise na sajtu za visu elektron , bez dodatnih troskova i taksi ? Visa Virtuon prolazi kod Ryanair-a, ali ne kao Electron, uvek sam morao da izaberem opciju Visa i platim 5 evra za karticu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2009 E, imam ideju, odes na wizzair-ov sajt, tamo pise. a sta cemo onda sa forumom ? da ga zatvorimo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2009 E, imam ideju, odes na wizzair-ov sajt, tamo pise. a sta cemo onda sa forumom ? da ga zatvorimo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 e sad kad ste sve fino postavili na svoje mjesto i ja imam pitanjce i po Ja sam danas otkrila da dnevno mogu skinuti sa racuna 500eura i ne vise sa visa debitnom karticom ,bez obzira koliko para imala na racunu!!!!To je ko njihov limit za placanje,jel neko imao ovakvu situaciju? posto planiram ici za Indiju karta svakako vise kosta,i sad neznam sta mi je pametno uciniti,nasla relativno povoljnu kartu od 700eura ,da li moze neko drugi za mene da plati tu kartu ili moram ja biti vlasnik kartice ?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Mozes platiti i putem bankovnog transfera i naravno da mozes kartu kupiti bilo cijom karticom. Banka u kojoj imas racun bi trebala da ti resi problem. Sretan put i lep provod u Indiji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 e sad kad ste sve fino postavili na svoje mjesto i ja imam pitanjce i po Ja sam danas otkrila da dnevno mogu skinuti sa racuna 500eura i ne vise sa visa debitnom karticom ,bez obzira koliko para imala na racunu!!!!To je ko njihov limit za placanje,jel neko imao ovakvu situaciju? posto planiram ici za Indiju karta svakako vise kosta,i sad neznam sta mi je pametno uciniti,nasla relativno povoljnu kartu od 700eura ,da li moze neko drugi za mene da plati tu kartu ili moram ja biti vlasnik kartice ?? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa relativno povoljna karta do indije za 700 evra!!!!! pa za te pare mozes da stignes do Havaja.............a Indija je jedna od najjeftinijih destinacija za letove.....procackaj ti malo bolje to, ne bi smelo da bude vise od 450evra povratna, ali naravno, da ne kupujes direkt kartu iz bg-a, nego bg- donekle, pa onda odatle do indije....znaci, odvojene karte...preporuka: istanbul Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Ja mislim da ogranicenje postoji samo za podizanje kes novca a da za placanje karticom ne postoji ogranicenje. Proveri ti to opet kod svoje banke! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Za bam bam ehhh,ja pokusavam naci i jeftnije,ali posto kontam ostati 3mj,sve karte su skuplje,preko turkish airwaysa samo povratna karta od BG dio Istambula kosta 350e,a izbudali me air arabija za novembar kazu nema letova ,pa klik vamo tamo i opet nista ne nadje,li sam smotana ili ........ ako imas ti neke bolje inf.javljaj.. Otisla sam cak do jedne nase agencije cisto da pitam koliko bi preko njih izasla karta,naravno najeftinija varijanta,kad ono nasli mi za 620e ,tako da ako nista ne skontam bolje kupujem preko njih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Pa recimo Budimpesta-Delhi (16.nov.09 - 16. feb.10) 520 eur sa Aerosvit-om. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 koliki ti je limit toliko mozes da platis. ako je 500 evra onda ne mozes kupiti kartu skuplju od 500 evra. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 imas npr. london-delhi 346evra, poc.novembra-poc.februara,sa etihad-om iz istanbula isti termini za delhi 514 e, sa Emiratima... kopaj malo, a uostalom, ako letis u novembru, jos je rano kupovati sad karte, bice promocija za taj period malo kasnije, negde septembar npr.... za velike aviokompanije vise ne vazi pravilo da sto ranije kupis, to ti jeftinija karta, jer ljudi ove godine mnogo manje putuju, i onda kompanije daju promocije kako se datumi priblizavaju, da bi bar neke karte prodali... low cost je ipak bolje kupovati ranije.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 a uostalom, ako letis u novembru, jos je rano kupovati sad karte, bice promocija za taj period malo kasnije, negde septembar npr.... za velike aviokompanije vise ne vazi pravilo da sto ranije kupis, to ti jeftinija karta, jer ljudi ove godine mnogo manje putuju, i onda kompanije daju promocije kako se datumi priblizavaju, da bi bar neke karte prodali... Moze da bude, ali... cena nafte je krenula da raste, a sa njom i cena kerozina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2009 a uostalom, ako letis u novembru, jos je rano kupovati sad karte, bice promocija za taj period malo kasnije, negde septembar npr.... za velike aviokompanije vise ne vazi pravilo da sto ranije kupis, to ti jeftinija karta, jer ljudi ove godine mnogo manje putuju, i onda kompanije daju promocije kako se datumi priblizavaju, da bi bar neke karte prodali... Moze da bude, ali... cena nafte je krenula da raste, a sa njom i cena kerozina. kompanije su vec kupile kerozin za ovu godinu, to se radi unapred.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2009 kompanije su vec kupile kerozin za ovu godinu, to se radi unapred.... Vecina kompanija ima dugorocne ugovore sa dobavljacima goriva gde se cena uskladjuje kvartalno. Gomilanje zaliha po principu "kupi kad je jeftino, trosi kad je skupo" je u praksi tesko izvodljivo, jer dobavljaci nemaju interesa da isporuce velike kolicine goriva kada cena padne. Osim toga, u slucaju kerozina potraznja premasuje ponudu tako da, sve i kad bi dobavljaci zeleli da im prodaju, toliko kerozina nema na trzistu da bi kompanije mogle da prave velike rezerve. Proci ce jos mesec-dva, a onda ce kompanije poceti da osecaju posledice rasta cene nafte, koja je otisla sa 35 na 70 dolara. Pitanje je samo da li ce te troskove da prevale na putnike i u kojoj meri. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2009 ali zaboravljas kolika je bila cena barela pre godinu dana...140-150$, a to sto su drasticno pale cene, nije i tako drasticno uticalo na pad cena avio-karata .......kao ni na pad cena benzina na nasim pumpama npr... tako da...... mislim da ce u slucaju cena karata vecu ulogu imati platezna moc turista ove godine, i njihova frekvencija putovanja, nego cena kerozina.... a po informacijama koje dolaze do mene, iz turistickih agencija, i aviokompanija, bice obaranja heheheh Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites