Followers 0

online placanje avio karte?

1,052 posts in this topic

Mislite li da moze ranac od 40L da prodje kao rucni prtljag? :roll: U pitanju je kombinacija letova Wizz-Ryan-Easy.

Ako pise da promotivna ponuda ryan aira traje do "midnight 16. april", da li to znaci da istice veceras u ponoc, ili ponuda traje i sutra, i istie sutra uvece????

Ako pise da promotivna ponuda ryan aira traje do "midnight 16. april", da li to znaci da istice veceras u ponoc, ili ponuda traje i sutra, i istie sutra uvece????

Do prekosutra uvece u 1 posle ponoci, ili ti u ponoc po Grinicu.

Putovao bih od Zadra do London Stanset aerodroma, i imacu samo rucni prtljag, interesuje me da li mogu staviti u prtljag parfem od 50 ml, da li ce neko praviti  problem zbog toga??? Kako putujem ryanairom, da li ce biti problem ako budem imao par kilograma vise od dozvoljenih deset?

moze tecnost do 100 ml.

sto se kg viska tice na nekim aerodromima ranije nisu mi pravili problem za 1-2-3 kg, ali u poslednje vreme mi se cini da su dosta rigorozni pa bolje pripazi.

Zanimljivo. Evo sad kupujem kartu London Temisvar i kosta 42 funte na wizzair sajtu.

Ista karta kad udjem na wizzairov sajt preko skyscannera kosta 33 funte.

Ryan Air uvodi mobilne na letovima

Low cost avio kompanija “Rayan air” uvešće u Italiji korišćenje svojih mobilnih telefona na letovima, čime će putnicima biti omogućeno da razgovaraju, šalju SMS poruke i i-mejlove.

Kako prenosi agencija Ansa, korišćenje telefona će početi krajem aprila u pet aviona ove kompanije, sa ciljem da se to kasnije proširi na celu flotu od 180 Boingovih letelica.

Irska aviokompanija će koristiti roming cene tokom razgovora, pa će minut telefoniranja iz aviona koštati između dva i tri evra, SMS poruka oko 50 evrocenti a slanje i-mejl poruke između jednog i dva evra.

Putnici koji žele da isprobaju uslugu "aviotelefoniranja" moći će da zovu korisnike iz 50 mobilnih operatera širom Evrope.

Ali, na zalost, planiraju da primena tog sporazuma pocne tek za dva do tri meseca - u prevodu, da monopol Jata odrze vestacki barem jos ovo leto.

Ali makar da nas posle leta pogleda Bog, bio bih zadovoljan kada bi RyanAir uveo let do Frankfurta samo, kao sto postoji u Osijeku, ili kada bi niski aerodrom sklopio neki aranzman, ali da bi se nesto od toga ostvarilo verovatno moramo da dobijemo sengen listu :(

Jel ima neko informacije iz prve ruke kakvi su na Stansted i zadrarskom aerodromu, torba za rucnji prtljag mi ima duzinu 60 cm umesto dozvoljenih 55, pa da li moze da se desi da neko pravi probleme zbog toga?

Ako mozes da torbu "uguras" u onaj njihov kontrolni oblik - nema problema. To pod uslovom da torba nije puna. Po mom iskustvu nikad nisu bili cepidlake za 5cm.

Da, ni ja nisam video da proveravaju prtljag, samo onako odokativno. Ako im se ucini veci nego sto je dozvoljeno, poslace te na proveru. I moj ranac je po dimenzijama bio veci od dozvoljene vrednosti, ali ga nisam skroz napunio, tako da, nemoj ni ti, da bi mogao da se savije malo ako bas budes morao da ga meris tamo. Nadam se da bas nije neka torba od cvrstog materijala :)

skoro sam dobio mail od wizzaira da ce od sad postroziti stvari sa prtljagom i od sad dozvoljenih 20 kg prelaze na 15 kg kao kod ryanair-a

Imam jedno pitanje koje je trivijalno ali nisam nigde nasao na forumu odgovor.

Naime kako tacno funkcionise placanje karticom. Da li je potreban nekakav citac kartica? Kako ja mogu da znam da mi oni nece skinuti vise para sa kartice ? I da li mogu da zloupotrebe podatke pa da koriste karticu kao da je njihova?

Inace treba da kupim kartu preko wizzair-a a nemam karticu pa drugarici koja je ima moram da objasnim sve detalje. Hvala unapred.

bg" post="29223" timestamp="1244274737"]

Imam jedno pitanje koje je trivijalno ali nisam nigde nasao na forumu odgovor.

Naime kako tacno funkcionise placanje karticom. Da li je potreban nekakav citac kartica? Kako ja mogu da znam da mi oni nece skinuti vise para sa kartice ? I da li mogu da zloupotrebe podatke pa da koriste karticu kao da je njihova?

Inace treba da kupim kartu preko wizzair-a a nemam karticu pa drugarici koja je ima moram da objasnim sve detalje. Hvala unapred.

ovako znaci svuda prolaze master card (koji i ja koristim) i visa/visa electron. Ostale kartice kako gde - pise ti na sajtu kompanije svakako. Ja sam mnogo puta kupovao preko neta i nikad nisam imao problema sa zloupotrebom kartice. Ne treba ti nikakav citac kartice nego broj te kartice (on ju u obliku XXXX XXXX XXXX XXXX na kartici obicno reljefno iskucan- bar na mastercard) ime i prezime vlasnika i CCV/CVC kod koji se nalazi na poledjini - za master card je trocifren i to ti je uglavnom sve :) i samo jedan savet :) ako recimo kupujes preko wizzair oni nekad daju cene u forintama zavisi koji let uzimas - obicno se vise isplati da platis u forintama pa da ti banka sama prebaci u evre jer dobijes bolji kurs - ako na sajtu izaberes recimo da ti naplate forinte u eurima oni ce recimo koristiti kurs npr 270 a realan je recimo 290 pa i tu mozes koji evro da sacuvas :) pozdrav pa javi jel sve ok ;)

hvala Jovane, nisam znao za ove cake oko kursa mada sam par puta leteo Wizz-om

Danas sam kupio kartu i sve je proslo u najboljem redu. Jos jednom hvala na informacijama.

e, kasno se ukljucujem, al da i ja preporucim Visa Virtuon kartice.

Moja u Rajfajzen banci me je iskoshtala 20 dinara/mesec x 18 meseci, i to je to. Kad hocu da je upotrebim, uplatim onoliko evra koliko mislim da ce nesto da me kosta, platim, i to je to, ne moze da se skine vishe od onoga koliko je na kartici.

A ono sto je mnogo dobro je online aplikacija kojim sa dinarskog racuna (imam u Rajfajzen i dinarski) mogu da se prebace pare na virtuon racun, izvrsi placanje, i ostatak vrati na dinarski racun, ili vec doda jos ako zafali. Skroz prakticno, i radi maltene po celom netu (za to je i stvorena), i nikad se ne zapitam koliko su mi skinuli niti da li ce neko da se domogne broja pa da to zloupotrebi.

A kakva je procedura otvaranja kartice? Da znam za sledeci put da ne cimam ljude. Mnogo je jednostavnije kad lepo imas svoju karticu...

Sad sam opet iscitao teme i samo jos nesto da pitam  , naime dobio sam e-mail u  kojem pise nekakakv "sigurnosni" kod. Da li treba da se pojavim na aerodromu samo sa tim kodom ili moram da istampam kompletan mail. I da li ce mi mozda u medjuvremenu poslati jos nesto?

za ovu koju imam (Visa Virtuon u Rajfajzen banci) dovoljna je samo licna karta i 7 dana cekanja