Posted August 3, 2012 Zahvaljujem.Bitno i je zbog daljeg putovanja.da mogu da planiram kojim autobusom Orangeways-a da idem prema Berlinu.Komplikovano,ali najjeftinije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2012 Ako nema nekih nepredviđenih okolnosti (gaženje automobila na putnom prelazu/kvar lokomotive), ovaj voz je uvek tačan. Po rečima pratioca spavaćih kola lopovi u Mađarskoj u noćnom vozu dejstvuju svakog dana bez izuzetka, tako da znate da ako idete imate to u vidu. Najbolje da ste budni kroz Mađarsku. Zaključavanje kupea ne čini mnogo ako ste se dobro komirali, jer se mogu lako otključati spolja, ako znate kako, a lopovi znaju. Ova varijanta sa vagonom u velikom salonu nije loša, naročito ako ima dosta putnika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2012 Cujem taj voz svako vece u 23h.45 (Novi Sad),a kad izadjem na terasu i vidim....i svako vece tacan u minut,osim 12.07...bas kad je putovala moja cerka...e onda je šugavac kasnio 40 minuta...da ne poverujes....posle je kao nadoknadio i u BP usao sa nekih 10 minuta kasnjenja....tako da je mogla da stigne na drugi voz...i bio je taj vagon salon (ne znam mu pravo ime)...otprilike pola putnika u vagonu,pa je mogla lepo da ode...msm bez.straha od lopova! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2012 Imam par pitanja vezano za destinaciju Budempesta-Beograd. Imam let Wizziir-om iz Barselone za Budimpestu, pa bih dalje nastavio vozom do Beograda. Video sam da ima voz "Avala 271" i da karta kosta 15eura. Da li kartu kupujem normalno na salteru ili mogu i u vozu? I da li neko zna kako najbrze da stignem sa aerodroma do zeleznicke stanice Keleti, posto slecem u 11:45h, a voz krece u 13h za Beograd. Hvala unapred .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2012 Kartu uzimas na salteru. Sto se tice aerodroma, u svakom slucaju uzmi autobus 200E koji vozi do pocetne metro stanice Kobanya Kispet. to je "plava linija metroa" i treba ti 15 minuta do centra a isto toliko ti treba i tim autobusom 200E. Onda kad uzmes metro sidjes na stanici Deak ter, jer se tu ukrstaju sve tri linije metroa, i onda uzmes "crvenu liniju" i za smer Orse verse Ter i izadjes na stanici Keleti, bas ispred zeleznicke stanice. Imas i drugih solucija kao sto su kombi prevoz, pogledaj na wizz air sajtu ovo izgleda smarajuca opcija sto sam ti objasnila, ali ako koristis regularan prevoz to je to. Inace trebaju ti dve karte: jedna za autobus 200 E i druga za metro (kad se preseda sa jednog metroa na drugi na Deak ter ne mora da se kupuje nova karta. ti jesi knap sa vremenom, ali ako wizz ne kasni onda imas sanse, ali u svakom slucaju ako ne stignes, ostavi stvari na Keletiju i prozuji kroz grad i uvece ok 10 ili 11 , imas voz za Srbiju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2012 Stici za Avalu u tako kratkom roku je, cini mi se, malo nemoguca misija! Kartu za voz kupujes,kao sto je rekla hekata,na salteru...nikako ne mozes u vozu (nije to Srbija da se nagodis sa cika kondukterom) ili na salteru Wasstels-a na stanici Keleti....pa srecno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2012 Zna voz i da kasni sa polaskom, pa imaš možda 10-20 minuta duže. Probaj, ako ne stigneš, uvek imaš u 22:20... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2012 Okreni, obrni, stizem na "nocni" voz Hvala vam na informacijama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2012 imas i opciju taksija ako ti se bas zuri imas i gea turs , ja sam samo napisala najjeftiniju opciju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2012 imas i ovo, sa kartom wizzair je jeftinije i ide do Madash skvera, odatle nije daleko Deak Ter pa uzmes crveni metro. https://www.p-airbus.com/index.php Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2012 Nije da mi se bas zuri, ali ako mogu malo da "potrcim" i stignem bilo bi lepo Ferihegy 13:13 714 MÓRA IC (Budapest-Nyugati - Szeged) Budapest-Nyugati -- Szeged közvetlen kocsiban Kiskunfélegyháza 14:27 Kiskunfélegyháza 14:38 +>> 7813 ( - Baja) Kiskunhalas 15:18 Kiskunhalas 15:24 +>> 271 AVALA EC (Praha hl. n. - Beograd) Moskva-Pas-Kievskaia -- Beograd közvetlen kocsiban Cak sam nasao i ovu varijatno.. Da li je neko isao ovom rutom? Jedino me plasi da se ne zaglavi neki voz tipa u Kiskunfelegyhaza, i onda ostadoh u nedodjiji... Jer je ovo direktno sa aerodroma do Bg, tj. naravno sa presedanjem... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2012 Samo "mala" sitnica. Avion sleće (?) na F2 a železnička stanica je pored F1 tj 7-km dalje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2012 Da da, nema voza do tamo, zato mu nism ni stavila tu opciju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2012 Ide onaj bus, bese 200E, njime se moze od jednog do drugog terminala, zar ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2012 DA, avion slece na F2 u 11:45h, a voz krece sa Keleti stanice u 13h. Jedna stvar mi ide u prilog, nemam prtljag, tako da cim avion sleti mogu odmah da pocnem da "trcim" Ako let ne kasni, da li je moguce da stignem na voz? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2012 bas tesno, u najboljem slucaju putujes 15 minuta do prvog metroa, posle jos najmanje 20 minuta, pa posle ti treba bar 5 minuta da nahvatas drugi metro , jos 5 minuta voznje, kupovina karata i za metro i za autobus i za voz...i sve i da stignes na vreme, ali racunaj da ti, bez obzira sto nema pasoske kontrole ipak treba vremena da se izvuces sa aerodroma. Znas ono onaj "autobus sto razvozi putnike" kad izadjes iz aviona, racunaj i tu malo cekanja...ali, ne razumem gde je problem i ako ne stignes da ostavis stvari na zeleznickoj stanici za male pare i provedes dan u Pesti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2012 To jeste, slazem se sa tobom, s obzirom da sam vec par puta bio u Budimpesti, radije bih da vise slobodnih dana provedem kuci Hvala za info.. svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2012 svakako, (ne)razumem da ti se ne ostaje u Pesti, samo ti kažem da ćeš jako teško stići na taj voz, ali isto tako i da nije smak sveta - ne moraš da plaćaš prenoćište, a vreme možeš i da iskoristiš u nekom od kupatila Sečenji, Rudaš i sl. , što takođe nije loše. U svakom slučaju, želim ti da stigneš kako si planirao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2012 Ima li neko ideju kako kasno uveče (avion sleće u ponoć) stići do grada? 200E tada ne ide... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2012 Prošetaš do F1 i tamo uhvatiš voz. Prvi ide u 04:02, a tada kreću već i autobusi, tako da... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2012 Najbolje da iskuliram na aerodromu. Čuj, prošetaš... 5 km nedođije u ponoć A sad pogledah, ima neki noćni bus broj 900 http://bkv.hu/en/night_services dokle to ide i šta mogu da ukombinujem sa njim? From 11 p.m. to 4 a.m. bus 900 runs from Liszt Ferenc International Airport Terminal 2 to Dél-Pesti autóbuszgarázs. To get to the city centre, change to bus 950 or 950A at the Bajcsy-Zsilinszky út stop. Passengers travelling to the airport may change from bus 950 or 950A to bus 900 at Honvéd utca (Üllői út). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2012 pogledaj na www.bkv.hu ., idi na engleski i nacices za nocni prevoz objasnjenje, uglavnom mozes se dovuci do centra sa jednim presedanjem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2012 Da li je rešena dilema koliko košta vozna karta Novi Sad-Budimpešta u jednom pravcu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2012 Da li je rešena dilema koliko košta vozna karta Novi Sad-Budimpešta u jednom pravcu? U jednom smeru (pravac ima dva smera) je uvek bila skuplja od Beograd - Budimpešta, kako god okreneš. Dakle za jedan smer je najjeftinija opcija 15 EUR Beograd - Budimpešta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2012 0.k Hvala Rax.Dilema je bila da li je ista cena karte od Novog Sada do Budimpešte i Beograd-Budimpešta. Jer blagajnice u Novom Sadu, pored toga što ne vraćaju kusur, naplaćuju istu cenu bez obzira na polaznu stanicu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites