Posted December 10, 2019 Putujem 1. januara onim u 11:00 iz Novog Sada, po redu vožnje nakon presedanja u Subotici, u Budimpeštu se stiže oko 18h. Treba da hvatam onaj u 19:30 sa Keleti za Berlin. Raspitujem se zbog potencijalnih zastoja na granici, nadam se da nije kao u drumskom saobraćaju, iako sam poslednji put vozom za Mađarsku išao 2016. u maju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2019 (edited) Ne savetujem ti...Nije problem granica..već lagane vožnje između Novog Sada i Vrbasa... Sa 80km/h nešto smanjivali na 30.... Sve redovno kasni..Flirt u Kelebiji više od 20 minuta ne čeka..ako ovaj naš zakasni, ovaj njihov ode...Ima sledeći u 16:46 iz Kelebije što je stara trasa onog redovnog 342 iz Beograda... I u Budimu je u 20:04., karta važi... rizik za presedanje.. Edited December 10, 2019 by easy rider Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2019 Da li bi bilo pametno krenuti ranije u Suboticu iz Novog Sada, recimo onim u 09:55 i uhvatiti neki prevoz do Kelebije i granice pa onda uci u taj za Budimpeštu? Zaboravio sam gde ulazi mađarska kontrola i gde je prva stanica tog mađarskog voza, tj. koliko je udaljeno od Subotice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2019 16 hours ago, raikkonen said: Da li bi bilo pametno krenuti ranije u Suboticu iz Novog Sada, recimo onim u 09:55 i uhvatiti neki prevoz do Kelebije i granice pa onda uci u taj za Budimpeštu? Zaboravio sam gde ulazi mađarska kontrola i gde je prva stanica tog mađarskog voza, tj. koliko je udaljeno od Subotice. Imaš bus iz Subotice do graničnog prelaza, karta je 90 RSD...sa mađarske strane ništa...Onda možeš peške da pređeš granicu, neće te dirati...Ume sa mađarske strane da naiđe patrola i samo im pasoš pokazeš i momenatlno odu dalje...Do Kelebije ti treba oko 40 min od granice, zavisi u kakvoj si formi..i tu se ukrcaš na voz mađarske garniture i stižeš na presedanje u Berlin. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2019 Skoro je redovn apojava da naš voz kasni sa dolaskom u kelebiju. I da taj madzarski voz ne čeka. Imaš i varijantu bus do segedina, pa onda busom, vozom do Pešte, Flix bus (to rade sa Fudeksom) Kombi prevoz Blalacar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2019 Hvala! Hteo sam da izbegnem drumski transport, iako ima polazaka blabla koji mi odgovaraju, samo zbog bojazni da ne zaglavim na granici. Vozom sam, nekako, bio donekle sigurniji. Pišem utiske prvi povratku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2019 Ja sam išao u septembru ka Pešti, i stigli smo na presedanje u Kelebiji. A vraćao sam se u oktobru, i takođe je sve bilo prilično po redu vožnje. Zatim sam u oktobru išao FlixBusom do Budimpešte, ukupno zadržavanje na granicama 2 sata, i ukupno vreme puta 7 sati, polazak iz Beograda u 8 ujutru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2019 Idem kolima i obavezno na mali prelaz iliti Horgoš 2. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2019 Navodno je od 16.12. zahvaljujući nekom novom dogovoru između Srbije i Mađe dosta ubrzano prelaženje granice. Zna li neko više o ovome? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2020 (edited) e, ovako. imao sam situaciju u vozu budimpesta-berlin. gore sam pitao kako najbolje doci od ns do bd, i na kraju sam se ipak odlucio za blabla car. s tim, sto je guzva na granici 1.1. bila uzasna i cekalo se skoro sat i po vremena kod madjara. stigao sam na vreme u bd. seo sam u voz za berlin i desava se sledece. grejanje prestaje da radi negde oko sat i po vremena od polaska i u razgovoru s ljudima koje sam tad upoznao nisam ni primetio, ali nisu ni oni, doduse. ostali putnici u vagonu su dosli da provere da li u nasem kupeu radi grejanje, i konstatovali smo da iz onih resetki ispod prozora duva hladan vazduh, a da grejanje u vagonu uopste ne radi. obavestili smo prvo slovackog konduktera, pa ceskog, i temperatura se vec tada spustila na vec osetno nizak nivo te su mnogi vec obukli jakne i duple carape. voz je vec usao u poljsku kada smo zajedno svi iz vagona zahtevali da se prebacimo u neki drugi vagon, dok smo u medjuvremenu tih nekoliko sati proveli cekajuci da neko nesto uradi i u hodniku spavacih kola. to je bilo vec oko 3-4 ujutru i bilo nas je oko tridesetak, naravno da je poljski kondukter konstatovao kvar i rekao da ili ostanemo u tom vagonu do berlina (?!) ili da izadjemo u vroslavu i sacekamo drugi voz za berlin. u tom je devojka, madjarica koja zivi u berlinu, dosta drcno zahtevala da svim putnicima obezbedi drugi, topliji vagon, jer je u medjuvremenu zvala mav kol centar gde joj je receno da je vodja voza ili kondukter duzan da iskljuci vagon i pruzi putnicima drugi smetaj. ja proceduru ne poznajem, ali se to naravno nije desilo. sedeli smo i stojali u holu spavacih kola i dalje, i tek negde oko 6 ujutru je dosao isti taj poljak da nam kaze kako ima neka sedista napred u kompoziciji koja se prikljucila iz beca. otislo je nas nekoliko tamo i stigli smo u berlin oko deset. cim sam stigao, pisao sam zalbu obb, jer sam kod njih uzeo kartu i zahtevao povrat novca. dobijam odgovor juce da moram da se obratim mav-u, jer obb je ustupio prevoz svom operateru (mav) i da kod njih trazim povrat novca, ukoliko postoji osnova. danas sam se vracao iz bd i odmah sam otisao na keletiju u customer service, da ulozim prigovor, gde me je na salteru sacekala vrlo neljubazna zena, rekao bih i nezainteresovana za ovaj slucaj. uprkos tome sto sam joj rekao da imam mejl od obb, gde pise da se obratim mavu, i da na nightjet stranici pise da je voz "operater by mav", ponovila mi je bar pet puta da moram ponovo da pitam obb, da oni posalju mejl mav jer sam kod njih kupio kartu. izasao sam, vratio posle deset minuta i otisao na drugi salter gde me sacekao neki momak, koji mi je dao da ispunim onaj formular za prigovor i da cu odgovor dobiti u roku od mesec dana. sta da ocekujem ne znam, ali sam zahtevao povrat novca pa sad... s obzirom da smo se smrzavali dobrih 6-7 sati i da se bas niko od osoblja nije usudio da nas makar prebaci u drugi vagon, mislim da za povrat ima osnova. Edited January 10, 2020 by raikkonen Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2020 Moze li neko ovo da pojasni "presedanje na Kelebiji"? Sobzirom da je Srpska carina na Subotickoj zeleznickoj stanici. Sta se ovde promenilo? Poslednji put sam putovao Decembra 2017/ Januar 2018. Znam da je zbog pruge ukinut voz iz BG-a za Pestu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2020 Iz Novog Sada ide onaj mali crveni ruski voz, u Subotici ti naši pregledaju pasoše, nastavljaš istim vozom do Kelebije, tu ulazi Mađarska policija i carina, kada te pregledaju, prelaziš u drugi voz (mađarski flirt) do Budimpešte. Kažu ljudi u slučaju kašnjenja našeg voza mađarski ne čeka, a sledeći je mislim za dva sata. Ja sam u septembru stigao bez kašnjenja, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2020 Zdravo svima! Iskoristio bih ovu temu da pitam da li u Budimpesti postoji neki lokal, restoran ili slicno koji drze nasi ljudi dje bi bilo lijepo docekati pravoslavnu novu godinu sjutra? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2020 Quote Возови за превоз путника поново саобраћају за Мађарску од 01.07.2020.године Саопштења 30. Јуна 2020. „Србија Воз“ а.д. обавештава кориснике својих услуга да ће, од среде 01.07.2020. године, бити успостављен саобраћај међународног воза за превоз путника на релацији Нови Сад – Budapest Keleti. Воз који из Новог Сада за Budapest Keleti полази у 11:00 часова, као и из Budapest Keleti за Нови Сад у 11:57 часова, саобраћаће до и од станице Келебије, у којој је организовано преседање за путнике који настављају путовање. Апелујемо на све путнике да се, као и до сада, понашају одговорно и у складу са препорукама, уз обавезно коришћење заштитне маске приликом путовања. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2020 Привремена обустава саобраћаја на релацији Нови Сад-Budapest Keleti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites