Followers 0

Istanbul

598 posts in this topic

To je i moj utisak. Veliki broj ljudi me je pitao da li sam se kupao, ali kada pogledam onoliki broj trajekata, brodova, feribota i ostalih plovila, nemam neku želju da se bućnem

Vidim da dosta ljudi ide ovih dana u Istanbul, pa nije lose skrenuti paznju na "cistace cipela". Mislim da je na forumu vec bilo pomena oko toga ali nije lose ponoviti. U pitanju je trik za turiste, koji se odvija tako sto se na ulici mimoidjete sa cistacem cipela, njemu ispadne cetka i kad mu vratite istu, on se bog zna kako zahvaljuje i insistira da vam ocisti cipele. Vi mislite da ce to uraditi iz zahvalnosti, ali vam na kraju zalepi nenormalnu cenu od 10-ak evra za ciscenje. Ja sam bio zrtva prosle godine ali nisam hteo da dam vise od 2 lire pa nije bilo bolno. No, ako ste zensko ili ih ima vise pretpostavljam da moze biti neprijatno. Ovo u zadnje vreme izgleda postaje obicaj, jer su probali da me nasamare 2 puta u tri dana. Jednom negde oko patrijarsije i jednom blizu Galata kule, dakle uglavnom oko turistickih mesta...

Znam da ovo nije u vezi teme ali ljudi mooolim vas

hitno mi traba pomoc nekog ko dobro govori turski samo da obavi jedan mali telefonski razgovor od minut, uplaticu kredit i castim pivom

Pazi ja govorim Turski, al nije da bas otkidam, aj baci na private o cemu se tacni radi da vidim jel mogu da pomognem...

Јел користио неко АКБИЛ у градском превозу? Који је принцип функционисања? Јел тачно да се може возити више особа уз само један АКБИЛ?

Moze vise ljudi da koristi isti Akbil istovremeno, samo ga treba provuci (prisloniti) onoliko puta koliko ima putnika.

Drugari bio sam u Istanbulu i prosto mi je bilo krivo sto se pored onolike vode nisam okupao. :( :( :( :( GREOTA!Recite mi postoji li u precniku 100-tinak km od Istanbula neko turisricko mesto sa plazama i svim ostalim ili jos bolje u samom Istanbulu?

Био сам данас на железничкој. За резервацију кушет-кола Београд-Истанбул тражила ми је 1400 динара иако на сајту ЖС пише 940дин а на сајту турске железнице 9,4ЕУР и још додала да ако се одлучим да кушет платим у возу нећу моћи да плаћам у динарима (баш ме је уплашила). Друга ствар, каже од Софије не иду обични вагони, само ови кушет, па ћу наводно ову цену коју бих платио у БГ морати да платим у Софији. Да ли је ово истина? Извињавам се што ћу овај исти пост, постовати на две теме о Истанбулу. Хвала унапред.

Pazi ja govorim Turski, al nije da bas otkidam, aj baci na private o cemu se tacni radi da vidim jel mogu da pomognem...

vidi u inbox  :) :)

Pecanj...veliko izvinjenje, nisam sve do sad stigla da proverim inbox, bila sam prezauzeta oko puta, nadam se da ti je ipak neko drugi pomogao...

Pecanj...veliko izvinjenje, nisam sve do sad stigla da proverim inbox, bila sam prezauzeta oko puta, nadam se da ti je ipak neko drugi pomogao...

Snaso sam se sam ,teskom mukom ali ipak je zavrseno. hvala u svakom slucaju :)

kako stoje stvari sa transportom za aerodrom sabiha gökçen? (kako se uopste cita ovo ime  :-\)

imamo let za gaziantep nesto rano ujutru i trebalo bi da budemo u 6h na aerodromu.

ima li buseva preko noci, odakle i posto. cula sam da je taksi oko 40 evra do grada.

www.sgairport.com/havaalani/eng/ulasim/iett.asp

Najevtinije od kadikoya do Sabihe busom E10.

ako sam dobro rastumacila ovu tabelu, bus sa kadikoy krece u 3h55 ujutru za aerodrom?

hvala :)

zanima me i koja je najbolja opcija za placanje prevoza po istanbulu ako ostajem dva dana. da li je bolje placati svaku kartu posebno ili ima nekih dvodnevnih karata koje se isplate vise?

Putujem u Istanbul po ko zna koji put, ali ovoga puta službeno, pa bi mi zbog prirode posla odgovaralo da budem sto bliže Taksimu i Talimhaneu (do sada sam se uvek smeštao na Sultanahmetu). Kakva su vaša iskustva?

1. Koji hostel mi preporučujete? Ja se dvoumim između Internationa house (http://www.ihouseistanbul.com/) i Chillout Lya (http://www.chilloutlya.com/). Daaaaaaaaa, i Stray Cat ima odlične preporuke, ali mi nešto ne uliva poverenje. Znate li još neki? Voleo bih da imam svoje kupatilo i budem sam u sob (budžet mi je do 40 evra za noć)i.

2. Kako rezervisati sobu? Ja sam do sada išao na slučajno, sada ne mogu. Da li je Lonelyplanet sistem rezervacije pouzdan ili da upotrebim reservation sistem na sajtovima hotela?

Ja nikad nisam imao probleme sa hostelworld.com i booking.com ali nisam ih koristio za Istanbul. U Istanbulu sam najpre preko ovih sajtova nasao hostele koji bi mi odgovarali po ceni i lokaciji a onda njih direktno kontaktirao jer sam pretpostavljao da ce u tom slucaju cena biti povoljnija sto se na kraju i obistinilo. Na cenu koju ti traze slobodno trazi popust od 10-20%. Ako nije guzva (a obzirom da je kraj leta sigurno nije) velika je verovatnoca da ce ti spustiti cenu. Posle sam javi mail-om kad stizes i to je to. Sto se tice kvaliteta smestaja an Taksimu, ne verujem da ima bilo kakve razlike u odnosu na Sultanahmet. Koliko para toliko i muzike. Nadaj se samo da im dobro rade vodovodne cevi, jer sam sa njima u Istanbulu uvek kuburio. :)

hoce li mi neko dati neki savet za prevoz po istanbulu -- koje karte se isplati najvise kupiti za dva, tri dana -- ili ste se svi svercovali  :roll: