Followers 0

Istanbul

598 posts in this topic

jer jos ovu god. imam 25  :banana:

радоваћеш се још годину дана, попуст важи до навршених 26...  clap.gif' alt=':clap:'>

Ne mogu da pronadjem nigde na sajtu www.centralnaavtogara.bg informaciju koliko traje voznja Sofija - Istanbul? Dati su polasci autobusa ali ne i kada stize, jel zna neko o kom trajanju voznje je rec?

Hvala.

tesko da ce bito 8 sati cak i autobusu treba  9 u proseku uz zesce gazenje.voz je putovao kad smo mi leos isli oko 12 sati ne racunajuci granice.

Autobusi su super i moja preporuka ti je da koristis HAS. Polazi sa nove medjunarodne autobuske stanice (izmedju zeleznicke i glavne autobuske), vreme polaska mislim da je oko 22h. Cena karte je 20 EUR u jednom pravcu i u Istanbul stizes oko 5 - 6 ujutru. Imaju svoj minibus koji te odmah po dolasku na istanbulsku gigantsku autobusku stanicu (Buyuk otogar) besplatno prevozi do samog grada (staje na par glavnih lokacija u gradu). Autobusi su novi, sedista udobna, za noge imas mesta koliko hoces a, kao i sve ostale turske kompanije, tokom voznje nekoliko puta sluzhe caj, kafu, pepsi i kolac.

Moze li neko da preporuci mesta za izlazak u Istanbulu.??? rock,jazz klub..nesto sto vredi videti? gde slaviti Novu godinu?

kako funkcionise gradski saobracaj? imaju li neke dnevne, visednevne karte da se ne cimam svaki cas sa zetonima?

da li se isplati uzimati taksi? kako funkcionise nocni prevoz? da li je bezbedan?

Hvaaalaaa!

Ja sam bila prošle godine u Istanbulu, 26.12.2009-05.01.2010. Novu Godinu tamo samo turisti slave. Mi, lično, smo je dočekali sa šampanjcem ispred Haghia Sofie. Na taxi ne treba računati, jer u takvoj guzvi nijedan te neće odvesti tamo gdje tražiš, nego samo dokle on hoće. Jednu noć smo izlazili u neki poznati noćni klub, Roxi ili sl. Sva alkoholna pića su po 10 €, ulaz 15 €  :party:

U principu taxi i nije skup, i vrijedi ga uyimati na neke bliže lokacije. Međutim, ukoliko idete dalje, radije pješke. Mi smo za Novu Godinu krenuli taxijem, od oblasti Firkinzade do Taxima....Ostavio nas je na pola puta, zbog prevelike gužve, a morali smo platiti kompletnu, dogovorenu cijenu, jer je počeo da galami i nismo htjeli da se svađamo.

Inače, super je sa druge strane Bosfora. Kao neki drugi svijet. Ljudi drukčiji.

Da li neko zna da li u Istanbulu radi spice bazaar (Egyptian bazaar) nedeljom? Ovde sam čuo da ne radi, a na netu sam na jednom sajtu video da od 2009 radi svaki dan, a na drugom opet isto da ne radi nedeljom?

Pretpostavljam da je to onako vrlo turisticko mesto pa me zanima jel ima neko predlog gde se iste stvari mogu naći i po nekim razumnijim cenama? Začini, slatkiši, sušeno voće i slično?

Egipatski bazar radi a Kapali ne nedeljom. Da li je ovo promenljiva kategorija ili ne, ne znam, ali ovako je bilo pre desetak dana.

Planiram da idem kolima u Istanbul početkom maja na 3 dana. Trebaju mi predlozi oko smeštaja koji ima parking ili neki jeftiniji dnevni parking, pošto sam iz priče drugih ljudi shvatio da malo manjka mesta za parkiranje u tom gradu.  ::crazy:

@ Делетер:

пробај овај хостел, ми смо га "оверили" летос...

Chillout Hostel & Cafe

Address: Istiklal St. Balyoz St. No: 3A Asmalimescid Taksim / ISTANBUL TURKEY - Google Map

Phone: +90 212 249 47 84

Web: www.chillouthostelcafe.com

Email: chillouthc@yahoo.de

локација је одлична, на дну Истиклал улице, недалеко од Галата куле... за 10 минута пешице си на Таксиму...

напиши и-мејл Јасемин (Yasemin) и позови се на мене...  ;D

можеш да резервишеш само мејлом, без плаћања депозита... преко пута хостела је паркинг, који кошта 7,5 евра/дан...

п. с. имаш ли места у том ауту?

и, да ли знаш да је гориво у Турској 2 евра/литар? понеси канистер уместо кофера...   :happyyy:

и уживај у Стамболу...

да ли знаш да је гориво у Турској 2 евра/литар?

...  :? ... Koji je razlog tako velike cene goriva u Turskoj?

Hvala na informacijama, na nesreću moj auto je pun  :(

Što se tiče cena u Turskoj, to je zbog suludo velikih poreza koje država nameće. Na primer takse za izdavanje Turskog pasoša su među najvećim u svetu, blizu 200€.

нема на чему,

иако ми је жао што нећу имати прилику да скокнем до Стамбола до вама...  :cry22:

да, неке цене им јесу мало јаче, али зато клопа није скупа - донери су 1-2 евра, вода од 0,5 л код деце на улици је 25 центи/динара (што је јефтиније него код нас!), и обавезно пробајте сендвич са похованом рибом испод Галата моста!

дал због мириса мора око вас - укус је невероватан!

једино жалим што нигде нисмо нашли онај пилав за евро...      :?

Molim za pomoć!

treban savet za hotel u Istanbulu , nas dvoje veliki i dete od 3god. posebno bi da imam parking za kola !!!

ali neki do hotela ili možda u dvorištu hotela :102:

mislio sam da to sve upakujem za 50-60evra zvizhd 

odspavao bi 6 noći tamo.

Kakvi su mi izgledi?

valda mogu to da rešim do 400evra :bang:

Vidim da ima onih koji su to prošli ali trebam provereno!

Fala!  :mah:

Nema potrebe za dva ista posta u dve teme, koga interesuje procitace u svakom slucaju. Za 50-60 evra imas veliki izbor hotela sa 3*, a mozda i naletis na neku promociju koju daju hoteli sa 4*. Potrazi na nekom sajtu za bukiranje hotele u tom rasponu cena, odaberi koji ti se svidjaju i procitaj komentare pa onda posalji mail direktno tim hotelima da te obaveste o ceni, parkingu... Ako ih kontaktiras direktno preko mail-a sigurno ce cena biti niza nego preko sajtova za bukiranje, a i na tu cenu trazi popust koji ce ti sigurno odobriti. Slikama hotela na netu ne veruj, i generalno ocekuj nizi nivo kvaliteta smestaja nego inace. Obzirom da ides kolima i sa malim detetom to je razlog vise da rezervises smestaj preko neta.

Istambul - Sofija - Nis.

E kada ima poslednji polazak iz Istambula za Sofiju. Oko 22 chu sleteti na Sabihu, a to znachi da pre 12 ne mogu biti na glavnoj zeleznickoj stanici - Nadam se da je i ovo izvodljivo.

Isto me zanima kada ima iz Sobije autobus i Voz za Nis, tu me vech chekaju kola, mada i dimitrovrag zavrshava posao haha.

Čisto da evociram ponovo temu "moraš vidiš" u Istanbulu... Je l' znate kakva interesantna mesta koja bi preporučili da obiđemo, neki kutak Bogu iza džamije mesta za noćni izlazak, kvartovi, sve i svašta slično (a da ga eventualno nema na wikitravel)  ;)

Naime, nas 3-4 hoćemo da idemo vozom sredinom aprila. Namera je bila relativno jednostavna : balkanflex (40e?), doplata za spavaća kola (e???) i tako nas šatro izađe 60e povratna. Posle čitanja svega ovog uopšte nisam siguran da je to tako jednostavno  :? Preterujem li? Koliko izađe povratna karta Beograd - Istanbul spavaća kola?

Čisto da evociram ponovo temu "moraš vidiš" u Istanbulu... Je l' znate kakva interesantna mesta koja bi preporučili da obiđemo, neki kutak Bogu iza džamije mesta za noćni izlazak, kvartovi, sve i svašta slično (a da ga eventualno nema na wikitravel)  ;)

Naime, nas 3-4 hoćemo da idemo vozom sredinom aprila. Namera je bila relativno jednostavna : balkanflex (40e?), doplata za spavaća kola (e???) i tako nas šatro izađe 60e povratna. Posle čitanja svega ovog uopšte nisam siguran da je to tako jednostavno  :? Preterujem li? Koliko izađe povratna karta Beograd - Istanbul spavaća kola?

Balkan flexipas - 51 EUR

doplata za spavaća do 11. juna 18 EUR (spavaća idu do tada)

doplata za kušet od 12. juna 9,40 EUR (kušet idu od tada)

Pošto idete u aprilu, da ne bi doplaćivali 18 EUR za spavaća BG - Istanbul, idite u kolima za sedenje do Sofije i onda u bugarskom spavaćem vagonu doplatite 10 EUR za spavaća Sofija - Istanbul. Još nešto, do 15. aprila su radovi na Bugarsko - Turskoj granici, pa se deo Svilengrad - Kapikule ide busom, pa se preseda na drugi voz...

P.S. ponekad je bolje prošvrćkati po forumu, jer ovo što sam napisao bar na nekoliko mesta već napisano, ali koliko puta su ljudi pitali isto, pa sam sve ko pesmicu popamtio, pa je lakše po ko zna koji put isto da napišem nego da tražim po forumuu... ;D

Balkan flexipas - 51 EUR

или 90е, ако имаш 26+ година...  :cry22:

@ Shaky:

и стварно је једноставно, само се спреми да оних 24 сата лако постају 30...

"прегураш" расклапање воза ради контроле шверца цигарета...

после тога - уживаш у Стамболу...