Followers 0

Istanbul

598 posts in this topic

Ha-ha, hvala RaxCherrych!

I nadao sam se da je problem samo u mom (ne)razumevanju engleskog!

Mada, koliko vidim problemi su i zbog radova na pruzi. Na sajtu nasih zeleznica pise, da voz iz Istanbula za Beograd ide ukupno 45 sati i 21 minut! (Iz Beograda za Istanbul ide 24 sata.)

Ah legendarni red vožnje Železnica Srbije, dodali su jedan dan, dakle to vreme manje 24h  :LOLLL:

Jednom je pisalo za jedan voz da kasni 25 sati, a ustvari je bilo 1 sat. Promašili su dan. Elem, voz za Istanbul bi sada trebalo da sobraća do stanice Cerkezkoy i od Cerkezkoy, a odatle do Istanbula prevoze busevi koje su obezbedile Turske Železnice.

Neko je pomenuo hotel Camli Palas Oteli. Moze li neki kontak, sajt ili mail adresa?

Jeste da nije gore pomenuti, ali evo jednog bas povoljnog hostela:

Turkmen hotel and pansion

Binbirdirek Mh. Dizdariye Cesmesi sok. no. 27

Cemberlitas, Sultanahmet

Udaljen je 5 minuta od Plave dzamije. Dvokrevetna soba u hostelu (pansionu) je bila 25 dolara proslog ljeta. Hostel je stariji ali pristojan, soba cista, u cijenu je uracunat i dorucak. Stranica im vise ne radi, ali ih probaj izguglati.

Успео, без проблема.

Са аеродрома ухватио метро до станице Зејтинбирну и одатле трамвајем Т1 дошао до станице Еминени - требало ми је свеукупно сат времена (у време највеће гужве). Трајекти за азијски део иду на сваких 10 минута и треба им отприлике исто толико (10 минута) до другог континента :) Тако да сам имао времена и за кафу.

Огледало, слажем се с тобом, и ових пар сати у Истанбулу ми је било довољно да скапирам да је много интересантан град и гледаћу да у скоријој будућности дођем на 4-5 дана

Треба ми помоћ:

Следеће среде путујем преко Истанбула ка даљем одредишту и имам на располагању неких 6 ипо сати између летова. Када од тога одузмем нпр. 2 ипо сата за чекирање остаје ми 4 сата и занима ме да ли је реално изводљиво да за 4 сата одем (метроом и трамвајем) од аеродрома Ататурк до Галата моста, одатле ухватим трајект за азијски део Истанбула и вратим се на исти начин до аеродрома? На аеродром би требало да стигнем око 5 поподне (наставак путовања ми је у 23:35) и не знам колико ће на овај мој план да утиче чињеница да је реч о предвечерју радног дана и да ли су велике гужве/кашњења у превозу

planiram do istanbula kolima pa interesuje koliko je bezbedno ostaviti auto na ulici?hocu reci ako ga ostavim hocu li ga naci sutra?koliko su ceste kradje ako su uopste ceste??

Ne znam jesam li shvatio ovo sve kako treba - Bg-Istanbul idem Flexipassom kojem upisujem samo prvi datum. Moram onda doplatiti spavajuća kola od 15 eura. Onda opet ulazim u drugi vlak na turskoj granici i idem nekim vlakom do Istanbula kojem opet plaćam 9 eura? Kako da izbjegnem sva ta plaćanja, pa dođe me tako tamo i natrag kao još jedan Flexipass.

I natrag krećem sa istanbulske Haydarpase? :(

Ako si to saznao od Železnica Srbije, ne bih se u to uzdao, jer oni nisu ni objavili jednom vest da ne ide, a na sajtu Turskih železnica još stoji da voz saobraća do Cerkezkoy, a da do Istanbula preuzimaju autobusi. U svakom slučaju, i ako ide iako ne ide, malo ćeš više cimanja imati ali dodatnih troškova nećeš...

pazi, pitao na salteru, zena mi rekla oci u oci..... cena je 100 e plus neka doplata za kuse kola.... i mogu da je kupim mesec pre putovanja.... pitao sam je i za te radove u TR, rece - IDE voz....

valjda nije toliko umobolna da ne zna o cemu govori, a sve sam je lepo pitao, na cistom srpskom....  :angel:

Što ne uzmeš Balkan-flexipass umesto obične karte? (oko 80 eur za starije od 26 god. i oko 50 do 26 god.). Nije blagajnica kriva što ni Železnice Srbije ne znaju da voz ne ide do Istanbula, već samo do Cerkezkoya. Oni znaju da ide, e sad, tamo turci šta rade s' vozom nemaju pojma. Mislim, ne garantujem ti ja da je tačno da ne ide, ali pre verujem sajtovima Turskih i Rumunskih železnica, koji su uzgred, veoma ažurni, nego lezilebovićima iz ŽS, koji nisu nigde ni objavili ni kada nije išao.

e, i to je moguce.....

sada idemo kolima do Stambola, tako da to nije problem.... a vec u povratku cu nesto smisliti, pa bar to nije tesko....

samo da odemo, a posle cemo lako.....

pozz.....

Da li je neko bio u Istanbulu za Novu godinu? Ima li nekih ulicnih desavanja, muzike, itd? Da li je mnogo hladno? Vredi li ici tamo u sred zime?

takav je kika.... lakonski kratko..... i sve ti je jasno..... 

lol::

Pozdrav, dugo sam bio citatelj foruma, ali posto planiram put za Istanbul uclanio sam se da postavim par pitanja.

Odlucio sam se za variantu da kupim povratnu kartu Beograd - Sofia voz, a da iz Sofie idem busem za Istanbul i tako nazad. Sad me zanima u koliko voz iz Bg koji krece u 7:50 dolazi u Sofiu i da li cu moci uhvatiti bus odmah za Istanbul ? Da li su blizu zeljeznicka i bus stanica u Sofiji ? Gdje je tacno bus stanica u Istanbulu gdje ce me bus dovuci, cisto radi orjentacije moje?  :D

Hvala i pozdrav

bus i  zeleznicka stanica u sofiji su jedna pored druge ne mozes da promasis.voz po redu voznje stize u pola 6 ali racunaj na kasnjenje od barem 2-3 sata.zadnji polazak imas u 23h.sto se voza tice on nastavlja dalje za istanbul.pogledaj pegasusov sajt imaju letove za istanbul od 01.10. karta je od 32 eura sto je extra jer bus kosta 25.

Karta za Stambol iz Sofije je 20 evra u jednom pravcu, polazi u 22.00. Ujutru si oko 7 u Prestonici. Ja sam isao sredinom jula. Kompanija Varan. Odbace te do svoje garaze odakle te mini busevima besplatno odbace do centra grada ili do glavne autobuske stanice.

Nas cetvroro bismo isli u Istanbul, da li neko moze da nam preporuci gde bismo mogli da se smestimo, neki pristojniji apartman npr. po OK ceni?

Hvala svima na savjetima, ispade da je najbolje da uzmem flexi za 5 dana od 51 e, jer jos ovu god. imam 25  :banana:

Nas cetvroro bismo isli u Istanbul, da li neko moze da nam preporuci gde bismo mogli da se smestimo, neki pristojniji apartman npr. po OK ceni?

Turkmen hotel and pansion

Binbirdirek Mh. Dizdariye Cesmesi sok. no. 27

Cemberlitas, Sultanahmet

Udaljen je 5 minuta od Plave dzamije. Dvokrevetna soba u hostelu (pansionu) je bila 25 dolara proslog ljeta (soba ne krevet). A smjestaj po osobi u 4-krevetnoj sobi je kostao 7.5 eura. U sklopu sobe je tus kabina, a WC i kupatilo se nalaze na svakom spratu. Hostel je stariji ali pristojan, soba cista, u cijenu je uracunat i dorucak. Stranica im vise ne radi, ali ih probaj izguglati.