Posted January 15, 2013 mislim da se ne bakces busom sad kad je turkish ubacio promo akciju za 99eur za putovanja do kraja aprila, a za prodaju do kraja januara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2013 Јел зна неко где се у Истанбулу налази црква која се види на 01:09 на овом снимку? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2013 Ako me sećanje ne vara, to je jermenska crkva koja se nalazi u delu grada koji se zove Tophane, odnosno onog dela grada kada se od Taksima siđe Čihangirom na Karakoy. To je ulica koja je skoro pa paralelna sa Istiklalom. Može se sići i malo dalje, odnosno Istiklalom peške ka Galata mostu, pa pre samog mosta skrenuti levo ka Ortakoyu. Posle desetak minuta pešačenja se prolazi pored ove crkve. Odnosno, da budem još jasniji, ako bi ovaj autobus nastavio da vozi kako bi bilo prirodno na snimku, posle 4-5 minuta vožnje bi došao do Galata mosta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2013 Е хвала ти. Мораћу на лето да је обиђем. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2013 Ili, jos lakse, krenes od galata mosta prema kabatasu, samo pratis tramvajske sine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2013 Jel vozi ovaj Havas od Sabiha aerodroma do Taksima? Čuo sam da su nešto obustavljali prevoz.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2013 Kompanija Havas vozi,to je ranije radila kompanija Havatas ali sad vise ne.Mada ljudi koji zive u Istanbulu ne daju bas preporuke za ovaj vid transfera jer je njihov saobracaj KATASTROFALAN,pa ovo putovanje moze jako da se oduzi(Azijski deo i Bosforski most,pa onda Evropski deo do Taksima).Oni preporucuju varijantu do Kadikoy luke,pa onda ferry do Eminona ili Kabatas-a(zavisi gde je smestaj Taksim ili Sultanahmet,Laleli...). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2013 Smeštaj mi je blizu Galata tower. Pa mi je nekako najbolje da sa Sabiha aerodroma dodjem do Taksima, pa pešaka niz Istakal do Galate. Ako neko ima bolju preporuku neka mi javi. Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2013 Po meni najlakše je ići havasovim busem. Idu na svakih pola sata, a u sitnim satima na sat vremena. Koliko se sećam na njihovom sajtu je pisalo da putovanje od Taksima do Sabihe, u zavisnosti od saobraćaja traje od 1 h, do 1,45 h. Ja sam prošli put, havasovim busom, stigao do Sabihe za manje od 45 min i to u popodnevnim časovima kada bi trebalo da su najveće gužve. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2013 To je super i podnošljivo. Mislim i da im je karta nešto oko 10 evra. Ne mogu da se cimam preterano sa javnim prevozom. Ja putujem 5. marta javljam sve, kako je bilo i kako sam prošao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 12, 2013 http://www.havas.com.tr/en/OurServices/BusServicesAndCarParkingFacilities/ServicePoints/Pages/IstanbulSabihaGokcenAirport.aspx Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2013 Ako ti je hotel kod Galata mosta,onda svakako HAVATAS do Taksima.http://www.havatas.com.tr/en/coach.aspx?i=2.Cena je 12 TL.Javi kako si prosao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2013 Carigrad je fenomenalan.. Sredili su ga poslednjih godina totalno. Ovako: prevoz sa Sabihe je bio 12L ili 6 evra po osobi Havatasom, autobusi su odmah prekoputa izlaza sa aerodroma, idu na svakih pola sata i u spicu smo stigli za 45 minuta. Sve je novo i cisto. Ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi su 25L ili 12.5 evra, Bazilika cistern 10L ili 5 evra. U sustini je sve lepo organizovano i obelezeno, tako da nema greske. Svuda je moguce da se plati i karticom, tako da ne morate da se cimate uvek za kes. Uz te fakultative, za 5 dana, potrosili smo jos sigurno 40 evra na klopu i sitne zezalice (voda, cokoladice..). Preporucujem svima koji nisu navikli na jako zacinjenu hranu, da ponesu neku domacu klopicu, ako ostaju duze od tri dana. Hostel nam je bio fenomenalan, likovi su fantasticni. Evo linka: http://sumocathostel.com/ .. Ja ga licno preporucujem, jer je veza dobra sa svim delovima grada. Pivo je preskupo. 2.5 evra u prodavnici je bas mnogo. Cigarete su oko 4 evra u prodavnici, mada pored mosta kod svercera ima od 1.5 evra pa navise... Za prevoz ne treba brinuti super je organizovan i cena je ok. Bosfor tura ima gomila i cene idu od 5 evra pa na gore, sve zavisi sta se i koliko zeli. Mi smo se vozili 2 sata za 10 evra po osobi i imali caj i neko sitno posluzenje. Na kraju smo kupili skoro kilogram zacina i cajeva za 35 evra, ukljucujuci i onaj najskuplji od jasmina.. Zacini su 59 L po kilogramu, cajevi variraju od 49 do 129 L .. To je to u principu.. Pozdrav svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2013 Nešo nisam ukapirao. Na sajtu samog aerodroma (SAW) piše: HAVAŞ passenger transportation services have been stopped in Istanbul at January 14, 2012 by a decision of the Istanbul Metropolitan Municipality. Koje su druge opcije (nemojte taxi, pls.) da se sa SAW prebacim DO Taksima ? (i uporvratku SA Taksima na SAW)... Ono, okolo preko Kadikoya - mi liči na cimanje bez veze... Molom - samo sveže info...pls. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2013 http://www.havas.com.tr/en/OurServices/BusServicesAndCarParkingFacilities/ServicePoints/Pages/IstanbulSabihaGokcenAirport.aspx I šta tamo piše: * We were forced to suspend our transportation services between İstanbul Sabiha Gökçen Airport - Taksim - İstanbul Atatürk Airport because of the reasons that occours in the public annoucement. (We were forced to suspend our services on January 14, 2012, at 09:00 am) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2013 Citaj pazljivije HAVATAS,ne Havas. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2013 Eh, mea culpa... Hvala ti - ja se preš'o Havataš radi... (nije ukinut) Havaš ne radi tu relaciji... Pobrkao lončiće...sori... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2013 U prethodnom postu sam napisao: ..prevoz sa Sabihe je bio 12L ili 6 evra po osobi HAVATASOM, autobusi su odmah prekoputa izlaza sa aerodroma, idu na svakih pola sata... NE MOZES DA IH OMASIS.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2013 OK - razumem...12 lira je super cena.. Reci mi gde - tačno - na Taksimu staje... taj HATAVAŠ bus...da se orijentišem i u okolini potražim neki bivak - hostel... Nekao mi se ne cima na Sultanahmet ili dalje (Aksaraj, Lalei Fetih). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2013 Opet greška: HAVATAŠ a ne Hatavaš - e jesem ćorav..sori Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2013 Licno ti preporucujem ovaj hostel pored Galata kule http://sumocathostel.com/.. Jeftin je i mozes da prodjes od 8 do 10 evra za noc, ukljucen ti je i dorucak u cenu.. Kada sidjes sa busa na Taksimu, predjes ulicu kod tramvajske okretnice i sidjes niz Istakal ulicu (koja je inace glavno setaliste). Treba ti 20-ak minuta laganog hoda do Galata kule.. Adresu mozes naci na njihovom sajtu kao i mapu.. Mada kad dodjes do Galate, pitaj za ulicu ALI HOCA i svi ce ti objasniti.. Odlicna je lokacija zbog svega. Blizu je metro, trajekt i tramvaj koji vozi na Sultanahmet.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2013 Mada kad dodjes do Galate, pitaj za ulicu ALI HOCA i svi ce ti objasniti... Ali Hodža, zapravo, što nam i zvuči logično. Tursko <c> se čita /dž/. Ne ispravljam te da bih pametovao, čisto da čoveka ne bi belo gledali. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2013 OK - hvala ti... Gledao sam sajt i video ocene & kritike... Znam da je oko Galate gomila smeštaja... ali i da zna da bude veoma bučno...pa zato gledam da nadjem nešto na suprotnoj strani - tu oko Taksima ali ne prema Galati (nego u suprotnom smeru)...Da mi Taksim bude blizu (10-15 min.) ali ne baš i bučno... (malo bih da spavam...) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2013 Jako lep grad i nije puno skup. Nije bas previse uredjen ipak je to turska:) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2013 Nedavno je proradila nova brodska linija koja povezuje Stambol sa Bursom. Ovu liniju drže firme iz Burse... Karta je nešto jeftinija od IDO linije.... a brod polaci iz samog centra Stambola (Kabataš) https://budo.burulas.com.tr/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites