February 7, 201411 yr Pošto imam ograničen internet, ne smem mnogo megabajta da trošim na zezancije. Zato, evo onoga od čega sam ja krenuo da pogađam. Možda nekome bude od koristi.
February 12, 201411 yr A šta kažete da uvedemo neki maksimalan broj dana za pogađanje, pa ako recimo prođu dve, tri nedelje, ili mesec, ili koliko već, a igra se zakuca, da ostavimo neku sliku kao "nepogođenu" i teramo dalje? Samo onda se postavlja pitanje ko zadaje sledeću. Onaj ko je bio najbliži?
February 12, 201411 yr Ma nema veze kostane, ja i onako ne umem da postavim sliku na forum. (Kada bih umeo - postavio bi i onu koja pokazuje kako se orjentisati uz pomoć minareta na džamiji. Iz čega izlazi položaj obale i mora - more je južno, planine su istočno, iz čega se pomoću gugl rta možda može ubosti ime mesta.)
February 12, 201411 yr Dobro evo ovako: mesto je jako strateški bitno za Persijski zaliv i bilo je to vekovima. Sada mislim da je lako pogoditi.
February 12, 201411 yr Ma čim si rekao strateški važno mjesto odmah sam pomislio na Hormuški tjesnac al nisam skapirao da postoji i istoimeno selo-grad-vojna baza, šta li je već. Nije mi baš neka sjajna pobjeda al aj, previše si pomogao ( 2- bih dobio za ovo u školi:) Od skora pratim igru pa nisam neki ekspert, evo prvog zadatka sa moje strane:
February 13, 201411 yr Pa ni Kovilj ti nije Balkan Nemam pojma, možda neki Baltik, Finska? (mislim može svašta da bude, ali mora se negde početi..)
February 13, 201411 yr Otišao si predaleko, nikakav sjever. Ispred tebe je visoravan. Kao što vidiš, odmah ispod visoravni je rijeka. Nekad bila rijeka ali su je danas pretvorili u sistem kanala i kanalića mada se još uvijek vodi kao korito. Nije Evropa.
February 13, 201411 yr Jeste:) Zapravo, fotografiju sam uzeo iz Doline Hula kroz koju je nekad proticao Jordan u pravom smislu jedne rijeke a u daljini je Golanska visoravan. Mozda sam previse pomagao, ali fotka zaista ima malo detalja pa zbog toga. Cestitam, daj zadatak
February 13, 201411 yr Sada bi moglo da bude ovo pitanje: Koji je ovaj divan grad, pod dugom? Ali tashi će dati teži zadatak.