Followers 0

Ukrajina

670 posts in this topic

Jel zna neko koja je razlika između plackartnog i "obšćeg" mista u vagonu? Jel taj obšći puno lošiji?

Mislim da ti je taj obšći sedeci kupe bez rezervisanog sedista tj. mozes da izvisis za mesto. Neka me ispravi neko ako gresim

Ma misto se more rezervirat na netu, vidio sam na nimačkoj wikipediji da piše da je isti ko plackart ali ima 2 mista više u odiljku tj umisto 6, ima 9! Jel to neko more potvrdit?

Pozdrav svima !  ;D

Procitao sam svih 30-ak strana i otprilike ukapirao kako da stigne iz BG do Odese ali moram postaviti par pitanja. Dakle, planirao sam da idem BG-Budimpesta (povratna karta) ali se dvoumim da li iz Budimpeste da idem do Lvova ili Copa. I da li neko zna kolika je povratna karta ?

Uzmi od Pešte do Čopa, pa od Čopa do Lviva, a to ti je bagatela, oko 5 eura,a možda i manje, ovako su mi odgovorili iz MAVa:

- Budapest-Chop: 18,4 EUR/person/way for 2nd class

Od Čopa moš i direktno do Odese!

@bada bing, slabo pamtim cene, ali otprilike karta u jednom pravcu Budimpešta - Lavov izadje oko 50 - 60 evra, zavisi da li su spavaća kola sa 2, 3 ležaja. Ako presedaš Zahonj - Čop do Lavova te izađe otprilike oko 30 evra, možda i manje. Još bolje ti je ovo što kaže schokaz, ako imaš direktno od Čopa do Odese. Ako, recimo nema karata za taj voz, proveri da li ima nešto od Čopa, Užgoroda do Hmeljnickog. Od Hmeljnickog, ako me sećanje dobro služi, ima bar 4, 5 voza dnevno za Odesu.

@schokaz, nisam siguran, mislim da su ti obšći ustvari isti vagoni plackart, ali kada se ne otvaraju kreveti. Na nekim plackartnim vagonima brojevi mesta su obeleženi duplo i kao plackart i kao obšći i kada se sedi ima dva mesta više u odeljku. Inače, na dužim relacijama  nisam video tu varijantu sa sedenjem, predpostavljam da takvi vagoni saobraćaju samo na kraćim linijama.

Molim za informacije...septembra meseca bi jedan vikend napravio izlet do najbliže destinacije u Ukrajini tj. do Užhoroda...planiram da idem sopstvenim prevozom tj. kolima pa me interesuje da li je neko bio u ovom gradu, vredi li ga obići i da li je bezbedno ostaviti auto na parkingu ispred hotela? kolike su gužve na granici sa Mađarskom zbog švercera - 1 sat , 2 sata ili vise?  hvala unapred

Veliki stari hotel Zakarpatje u centru grada ima čuvani parking, cena je oko $1 na dan, tako je bar bilo do pre 2 godine.

Prema mom iskustvu gužve na granici prema Ukrajini počinju u sumrak, ja sam dvaput čekao po skoro 4 sata, jer kad ujutro krenem oko 9h, tamo sam uveče oko 20h i taman naletim na gužvu. Budi spreman da se nerviraš jer ološ ma razrađen sistem, pa kad se ispred pomeri neki auto za jedno mesto, ovaj iza njega se ne pomera nego pušta da na to mesto uleti njegov ortak koji nije ni bio u koloni, a ti stojiš u mestu kao budala.

Ne očekuj ni tragove ljubaznosti od ukrajinskih policajaca na mostu.

Razgledanje Užgoroda možeš da završiš za dva sata, a ni u ta dva sata ništa te neće impresionirati. Ali zato je Lvov vrlo impresivan, ukrajinski Prag, a po meni i mnogo interesantniji i autentičniji od njega. Kad prođu godišnji, u gradu mogu biti velike saobraćajne gužve.

Hvala na odgovoru... da li slučajno znaš moraš li biti gost hotela Zakarpatje da bi koristio parking ili ne, pošto sam našao dosta zanimljivih hotelčića sa solidnim cenama u Užhorodu? kakve je hrana po restoranima (cena, kvalitet itd)...

Ne moraš biti gost, plaća se čuvaru parkinga na ulazu, tako je bar bilo pre, a verovatno on to na crno pušta ljude koji nisu gosti.

Nisam jeo po restoranima u Užgorodu.

Ukrajina je pukla sa cenama,to vise nije ono od pre 3-4 godine kada je sve bilo duplo jeftinije nego kod nas...Tacno se i dalo ocekivati posle EURO 2012..

Jel neko ostavljo torbe na vokzalima, navodno je neki komplicirani sistem zaključavanja sandučića!? Jel garderoba ima i na autobusnim ili samo na željezničkim, posebno me zanima za jaltu?

Jel se karte za maršrutke kupuju samo kod vozača ili na nekim kioscima i sl?

Jel neko ostavljo torbe na vokzalima, navodno je neki komplicirani sistem zaključavanja sandučića!? Jel garderoba ima i na autobusnim ili samo na željezničkim, posebno me zanima za jaltu?

U Odesi je garderoba po principu saltera, ti im predas prtljag i dobijes onaj privjesak sa brojem. Mislim da je isto i u Lavovu (ako se dobro sjecam). U Kijevu je komplikovanijie, ormarici su sa siframa, ali uvijek mozes pitati nekoga da ti pomogne.

http://en.ukrlandia.com.ua/luggage-deposit-kiev/

Jel se karte za maršrutke kupuju samo kod vozača ili na nekim kioscima i sl?

Kod vozaca.

Pozdrav svima,treba mi jedna bitna informacija.Treba da krenem za Odesu kolima,najkraca ruta je preko Moldavije,svega treba mozda 30 km da se predje tim putem,a mnogo mi je dalja ruta da idem skroz ka severu Rumunije,pa da zaobilazim Moldaviju.E pa sad hteo sam da pitam,da li ce me pustiti tih 30 km da predjem bez vize ili nece? Inace vizu ne planiram da vadim :D Hvala unapred :)

U planu je da se pokrene trajetkt na Dunavu između Rumunije i Ukrajine, ali svake godine to pričaju ali nikako to da se ostvari.

U planu je da se pokrene trajetkt na Dunavu između Rumunije i Ukrajine, ali svake godine to pričaju ali nikako to da se ostvari.

Sve je ok,ima tamo neka skela na Dunavu,kod Izmaila..ali dalje do Odese je problema zbog Moldavije i njenog ludackog sistema viza!!! Vize se mogu dobiti samo U Bukurestu..Dakle,bolje se provozati malo vise..izbegne taksa za vizu,brljanje pasosa i komplikacije na njihoviom carinama,gde se moraju platiti jos neke nepostojece takse vojnicima i policajcima..

Sve je ok,ima tamo neka skela na Dunavu,kod Izmaila..ali dalje do Odese je problema zbog Moldavije i njenog ludackog sistema viza!!! Vize se mogu dobiti samo U Bukurestu..Dakle,bolje se provozati malo vise..izbegne taksa za vizu,brljanje pasosa i komplikacije na njihoviom carinama,gde se moraju platiti jos neke nepostojece takse vojnicima i policajcima..

Koliko ja znam nema ništa tamo preko Dunava, bilo je, ali su ukinuli, i sad je kao u planu već par godina da se uvede ali još ništa. Što se tiče dalje do Odese postoji voz Izmail - Odesa. Pruga ide više uz obalu Crnog mora i ne ulazi u Moldaviju.