May 7May 7 On 4/28/2025 at 5:39 PM, bam-bam said:e super, aj bas pogledaj kako sad stoje stvari..Meni nikako nije htelo da otvori nista sem Vojvodine i "Zapadnog Banata" i onda u padajucem meniju samo gradovi i sela iz tih regiona u Srbiji...ma bukvalno je i ime svakog salaša izlazilo...Ali ni Beograd ni nista ispod Dunava i Save nije biloUpravo zavrsio apliciranje.Ima dva, kao i proslog puta "Vojovdina" i "Centralni Banat"... u nasem slucaju biras Centralni Banat i u sledecem drop-down menu imas da biras normalno gradove sve koji postoje u Srbiji.Ako izaberes Vojvodinu, onda ti daje zaseoke, i sela po Vojvodini... ne znam zasto su tako napravili, cudno ali tu su svi gradovi samo treba odabrati Centralni Banat. Edited May 7May 7 by bXunter typo
May 17May 17 Novosti za tajsku vizu 😂travelobizThailand Makes Financial Proof Mandatory for Tourist Visa...Thailand has reintroduced the requirement to show financial proof for tourist visa applicants in 2025.
May 18May 18 Zanimljivo… ja sam i 2023 i 2024 poslao izvod iz banke jer su mi trazili.Pre 10 dana sam aplicirao i isto sam okacio. Jos uvek sam na Pending check documents 🥲
May 19May 19 Dobili danas vizu na mejl, 12 dana smo cekali, nista dodatno nam nisu trazili iz pending document odmah u "visa send via email".
May 19May 19 On 5/18/2025 at 5:54 PM, bXunter said:Zanimljivo… ja sam i 2023 i 2024 poslao izvod iz banke jer su mi trazili.Pre 10 dana sam aplicirao i isto sam okacio.Jos uvek sam na Pending check documents 🥲su mozda trazili, i mei se cini da sam kacio, ali 2024. mi nisu trazili, kao i ove, mada sam ja vadio u aprilu, a ti koliko vidim, pocetkom maja....u clanku pise da su ovo pravilo poceli u vecini ambasada da primenjuju od 1. maja...ali prosle godine ne bi trebalo da su ti trazili, bas je vise mojih ortaka vadilo, i ne secam se da su ikom to trazili....cak i jedan drugar iz Kine je vadio online preko sajta ambasade u atini, i znam sigurno da on nije imao izvestaj iz banke, zato sto uopste i ne zivi u srbiji i ovde uopste i nema pare a banci..ima samo u kineskoj banci, a to svakako nije smeo da okaci, jer bi ga ovi iz ambasade u atini odmah uputili na vadjenje vize u kini,,,, Edited May 19May 19 by bam-bam
August 9Aug 9 Drugari, treba mi hitan info. Drugarica je na Tajlandu an turističkoj vizi od maja meseca. Sada treba da uradi visa run u Laosu ili maleziji, granice sa Kambodžom su zatvorene. Problem je što proces za izdavanhe e vize u bilo kojoj od tih zemalaj traju dve nedelej najmanje, a njjoj se žuri iz razloga koje ne bih pominjala, zamolila me je da ne pominjem. Ona hoče da otputuje u laos ili KL, i preko VPN aplicira u ambasadi u Atini jer procedura je kraća. E sad, zar neće biti sumnjivo ako napusti Tajland, zadrži se na pr u Laosu 7+10 dana, i vraća se sa vizom izdatom u Atini. Čak i da kaže da je putovala u Srbiju pa aplicirala odatle, sumnjivo je kako je to odardila u rekordnom roku. Ima li neko isksutva ili informacije kako ovo funkcioniše?
August 9Aug 9 18 hours ago, Ena said:Drugari, treba mi hitan info. Drugarica je na Tajlandu an turističkoj vizi od maja meseca. Sada treba da uradi visa run u Laosu ili maleziji, granice sa Kambodžom su zatvorene. Problem je što proces za izdavanhe e vize u bilo kojoj od tih zemalaj traju dve nedelej najmanje, a njjoj se žuri iz razloga koje ne bih pominjala, zamolila me je da ne pominjem. Ona hoče da otputuje u laos ili KL, i preko VPN aplicira u ambasadi u Atini jer procedura je kraća. E sad, zar neće biti sumnjivo ako napusti Tajland, zadrži se na pr u Laosu 7+10 dana, i vraća se sa vizom izdatom u Atini. Čak i da kaže da je putovala u Srbiju pa aplicirala odatle, sumnjivo je kako je to odardila u rekordnom roku. Ima li neko isksutva ili informacije kako ovo funkcioniše?Mali update, i sorry zbog slovnih grešaka. Drugarica je poslala mejl Thai agenciji koja se bavi vizama, i evo šta su joj odgovrili, pa možda bude od koristi. If you are choosing the Thai Embassy in Athens then zou should not show current location in Laos. or Kuala Lumpur, Otherwise, zour application will get rejected.If your visa is approved, you can enter with it even if you are traveling back from Laos, or KLKindest regards,
August 11Aug 11 On 8/9/2025 at 9:33 PM, Ena said:Mali update, i sorry zbog slovnih grešaka. Drugarica je poslala mejl Thai agenciji koja se bavi vizama, i evo šta su joj odgovrili, pa možda bude od koristi.If you are choosing the Thai Embassy in Athens then zou should not show current location in Laos. or Kuala Lumpur, Otherwise, zour application will get rejected.If your visa is approved, you can enter with it even if you are traveling back from Laos, or KLKindest regards, ne bi trebalo da radi preko vpn, odbice je u Atini...Nek da nekom ko je u Srbiji da joj posalje aplikacijui da, nadam se i da zna da joj za maleziju takodje tteba viza, i da ako aplicira online isto bi trebalo da aplicira "iz Srbije" Edited August 11Aug 11 by bam-bam
August 20Aug 20 On 8/11/2025 at 6:13 PM, bam-bam said:ne bi trebalo da radi preko vpn, odbice je u Atini...Nek da nekom ko je u Srbiji da joj posalje aplikacijui da, nadam se i da zna da joj za maleziju takodje tteba viza, i da ako aplicira online isto bi trebalo da aplicira "iz Srbije"Dobila je vizu za Maleziju, aplicirala je sa Tajlanda, i nije dugo čekala, za, mislim, tri dana je bila gotova. Inače sam bila pogrešno informisana, nije koristila VPN, nego je preko any desk aplikaciije pristupila svom računaru u Bg, tako da se vidi srpski IP, Sada čeka vizu iz Atine, let's see.
Monday at 03:42 PM4 days The latest update - uspela je da dobije vizu iz Atine dok bila u Malezji uspela da uđe na Tajland. Znači sve je moguće.
Monday at 07:43 PM4 days 4 hours ago, Ena said:The latest update - uspela je da dobije vizu iz Atine dok bila u Malezji uspela da uđe na Tajland. Znači sve je moguće.Hvala na info...Znaci any desk aplikacija, i treba ostaviti svoj racunar u Srbiji,?
Monday at 10:32 PM3 days 2 hours ago, bam-bam said:Hvala na info...Znaci any desk aplikacija, i treba ostaviti svoj racunar u Srbiji,?Mozes na bilo ciji racunar da se nakacis preko te aplikacije. Naravno potrebno je da vlasnik saradjuje 😅
Tuesday at 09:49 AM3 days Sad sam pre neki dan aplicirao za thai vizu, traze sad potvrdu iz banke o stanju na racunu..medjutim stize mi mail da nije dovoljna samo potvrda iz banke, nego izvestaj o kretanju racuna u zadnja 3 meseca , i to na ENGLESKOM!?! da li su oni normalni, nema sanse da im saljem prevod sudskog tumaca izvoda sa racuna, gde su sve brojevi i tacno se sve vidi...Da li je neko skoro aplicirao i slao taj izvestaj sa racuna?
Yesterday at 11:54 AM1 day Apdejt za izdavanje vize Tajlanda u Atini- ispostavilo se da uopste vise nije tako jednostavno, nego da prave probleme...Podseticu da sam prvo na linku okacio potvrdu iz banke o stanju na racunu, medjutim stize mail od ambasade: Royal Thai Embassy/ The Royal Thai Consulate-General would like to request for additional documents as follows:Financial evidence: an amount of no less than 20,000 THB (e.g., bank statements for the last three months, sponsorship letter) : Bank statement in English under your name showing transactions for the past 3 months.JA im posaljem izvestaj iz banke, koji je i na srpskom i na engleskom, medjutim, sledeceg dana mi stize novi mail:Royal Thai Embassy/ The Royal Thai Consulate-General would like to request for additional documents as follows:Financial evidence: an amount of no less than 20,000 THB (e.g., bank statements for the last three months, sponsorship letter) : Bank statement under your NAME and bank details showing transactions in Serbia for the last 3 monthsPazite sad to, prvo su velkim slovima stavile NAME, a onda traze da se u izvestaju vide transakcije u samoj Srbiji !??Ja ih zovem danas telefonom u Atinu, da vidim o cemu se radi, moje prezime pocinje na slovo Đ, a u Bank Satement-u pise sa Dj, jer je tako u sistemu i u Banci kazu da to ne moze da se promeni, statement izlazi sa tako napisanim slovom Ђ, ali svi ostali dokumenti iz banke mogu da se prebace na Đ ( D sa crtom heheh).....I kazem ja to sluzbeniku ambasade, da posto verovatno rade najvise sa srpskim drzavljanima, jer nikom drugom ne treba turisticka viza, sigurno su upoznati sa tim da se slovo Ђ u srpskom na latinici pise na 2 nacina....I lik mi kaze su upoznati sa tim, da ajde to Dj mogu i da progledaju, ali da u mom izvestaju iz banke moraju da postoje transakcije iz Srbije, tj. da ja njima moram da dokazem da stvarno zivim u Srbiji, a ne negde drugde????!!!! sto ce reci, to je ona stara prica da ambasada u Atini nece da radi tudji posao....Ja njemu objasnjavam da uopste ne posedujem dinarski racun na moje ime, da ne volim banke i generalno necu da koristim njihove usluge, sem tamo gde moram....i da zato drzim devizni racun gde uplacujem devize koje mi sluze za sva online placanja, a da u Srbiji placam u dinarima u kesu, ili sa racuna clana falilije na koje sam ovlascen....U svakom slucaju, lik mi kaze da ja nekako preko izvestaja banke moram da dokazem da sse nalazim u Srbiji i da sam se nalazio u predhodnom periodu hahahah....da mi banka pored izvestaja napise da mi izdaje licno, da preuzimam u toj i toj filijali licno, ili tako nesto, da bi im dokazao da nisam u nekoj Nemackoj ili Singapuru, vec u Srbiji.....pa vidite vi sad koje su to zajebancije....I da, na kraju mi kaze da sam aplikaciju odradio poreko Generalnog Konzulata Tajlanda u Beogradu, ne bi bilo problema :)...e sad, da li je tu neko u talu sa nekim, ili sta se tu desava, da li oni citaju ovaj forum, ali @Ena mozda nas je bas tvoja drugarica sjebala da nas sad ovako cimaju u Atini hahahah, ali u svakom slucaju, sad ja treba da im kacim slike selfija ispred cacilanda i Skupstine Srbije da bi im dokazivao da sam u Srbiji....Ja nigde drugo ne zivim, moja adresa za apliciranje za vizu je Atina, gde drugo....A inace, do sada imam sigurno 20 izdatih viza Tajlanda, svi koji su na ovom forumu znaju da ja tamo idem svake godine, kao turista, nikad nikakav zakon prekrsio na Tajlandu, nisam radio visa run ili tako nesto....plus vec 3 puta dobijao vizu preko ovog online servisa, znaci imaju sigurno sve moje podatke....i pazi sad zajebancije...
Yesterday at 08:56 PM1 day To jedino ako je nešto novo, ne pamtim da su tražili ikakve transakcije. Samo izvod stanja na računu i to je to. Znači trebao bi im listing transakcija od poslednja tri meseca, da se uvere da postoji promet na dinarskom računu?
1 hour ago1 hr 22 hours ago, Lazar said:To jedino ako je nešto novo, ne pamtim da su tražili ikakve transakcije. Samo izvod stanja na računu i to je to. Znači trebao bi im listing transakcija od poslednja tri meseca, da se uvere da postoji promet na dinarskom računu?upravo tako....kao sto sam i napisao, lepo pise sta su u drugom mailu trazili, posto sam im u prvom vec bio poslao izvod racuna u zadnja 3 meseca...