Posted July 15, 2024 (edited) Upravo tako. Mada, ja sam neko ko uvek voli da ide na siguricu tako da ja vec godinama vadim kod nas u Konzulatu. Jeste skuplje ali sam siguran i ne boli me glava. Dva puta su me obavestili da mi fali nesto, ja dostavio i uradili mi odmah vizu. Imam drugara koji je pre mesec dana aplicirao u Atini, rekli mu da mu fali dodatna dokumentacija i drzali ga na holdu. Na kraju je odustao od putovanja. Sada u februaru, iskrsla mi je povoljna karta preko Turkisha, kupio sam je i za par dana dobio vizu. Sto je sigurno, sigurno je... Edited July 15, 2024 by Sator u ranac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2024 (edited) Pfff haha Kosovo ima 60 dana Exemption visa. Spoljna politika nam rastura. Inace za DTV su neke nezvanicne info 10000baht kosta (oko 250evra), mora dokaz o 500000baht na racunu ( oko 12.5k evra), maksimalan ostanak 180 dana. Edited July 16, 2024 by Playa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2024 (edited) 18 hours ago, Sator u ranac said: Upravo tako. Mada, ja sam neko ko uvek voli da ide na siguricu tako da ja vec godinama vadim kod nas u Konzulatu. Jeste skuplje ali sam siguran i ne boli me glava. Dva puta su me obavestili da mi fali nesto, ja dostavio i uradili mi odmah vizu. Imam drugara koji je pre mesec dana aplicirao u Atini, rekli mu da mu fali dodatna dokumentacija i drzali ga na holdu. Na kraju je odustao od putovanja. Sada u februaru, iskrsla mi je povoljna karta preko Turkisha, kupio sam je i za par dana dobio vizu. Sto je sigurno, sigurno je... stvarno, to su novi momenti, kakva dodatna dokumentacija? Da li mozes da saznas od drugara sta su mu to trazili, da je jos morao da odustane od puta, mislim da tako nesto prvi out citamo na ovom forumu hehe da neko nije dobio tajlandsku vizu ( tj. da je odustao zbog dokumentacije)...Trebalo je samo avio karta, potom su uveli da treba i dokaz iz banke ( nesto preko 500 evra na racunu) a potom su to ukinuli i ponovo vratili samo na kartu.. Jako me zanima sta se to desilo ( i verovatno ne samo mene nego sve na forumu) , tj. sta su trazili tvom drugaru, da je odustao? Jedino sto moze biti problem sa ambasadom u Atini i eviza apliciranjem je da tako mogu da apliciraju samo ljudi koji imaju prebivaliste u srbiji ( koji zive u Srbiji) a sto dokazujes sken licne karte..Ako ne zivis u Srbiji, ambasada u Atini nece da radi tudji posao, neke druge ambasade, i to je jedino oko cega prave problem ( bukvalno samo njihova lenjost da ne rade sto ne moraju haha)...tako da, kad se aplicira, mora da se aplicira iz Srbije ( gledaju IP adresu) i ostalo drugo nema nista da ne bude sigurica... Ako se to skoro desilo tom ortaku, znacilo bi nam svima da vidis o cemu se radi...hvala A molim te, ako se secas, napisi sta su tebe 2 puta obavestavali da ti nesto fali, kad za vizu bukvalno ne treba nista, sem avio karte, skenirane licne i popunjenog formulara?? Edited July 16, 2024 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2024 @bam-bam Ako ti nesto znaci prosle godine u Oktobru, za e vizu prilozio sam: -formular -karta tamo i sa Tajlanda -rezervaciju smestaja -dokaz iz banke (bar 500evra) -sken pasosa -sliku sebe kako drzim pasos (kao dokaz lokacije ) Iz Maleziije u Thai ambasadi u Kuala Lumpuru vadio novu i tu su mi trazili sve isto ali za dokaz o sredstvima nije bila dovoljna potvrda banke nego su trazili da se vidi i promet na racunu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2024 14 hours ago, Playa said: @bam-bam Ako ti nesto znaci prosle godine u Oktobru, za e vizu prilozio sam: -formular -karta tamo i sa Tajlanda -rezervaciju smestaja -dokaz iz banke (bar 500evra) -sken pasosa -sliku sebe kako drzim pasos (kao dokaz lokacije ) Iz Maleziije u Thai ambasadi u Kuala Lumpuru vadio novu i tu su mi trazili sve isto ali za dokaz o sredstvima nije bila dovoljna potvrda banke nego su trazili da se vidi i promet na racunu... ukinuta je rezervacija smestaja, i dokaz iz banke.. Treba karta, formular i licna karta, ali meni nisu trazili da je drzim haha bilo je samo onako - slika.. u sv. slucaju i ta rezervacija smestaja je bila pro-forme, jer nije morao da bude placen smestaj.. u sv. slucaju, bas me zanima sta to mogu novo da traze, da je ovaj lik odustao...jer Sator u ranac" kaze da je ortak trebalo da mu putuje pre par meseci...Bilo je ljudi koji su isto ovde postovali i aplicirali evizu, i trebalo im je samo to- karta i ta slika lk ( i formular naravno)... Jedino zasto je mogao da odustane, po meni, je da nije fizicki u Srbiji, i da nema prebivaliste ovde nego negde drugo.. al aj da vidimo, mozda su nesto novo izmislili, bilo bi dobro da znamo..valjda ce se ovaj lik Ranac javiti sa info.. A Maleziju mi ne pominji hahaha tamo sta god treba da zavrsimo j..bu nas dok se ne porodimo...koju god vizu da sam vadio u KL bilo mi je duplo teze i duplo vremena sam cekao nego bilo gde drugo...Izbegavam tu zemlju u sirokom luku hehe, jedino sto je Air Asia, najbolja LCC kompanija na svetu, njihova, pa cesto imaju letovi via KL , i to zbog njih moram da se cimam... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2024 Samo su mu trazili dodatnu dokumentaciju bez ikakvog objasnjenja. Pitao o cemu se radi, nisu ga obavestavali i samo je odustao. Doduse, on zivi preko i ima mogucnosti stalno za besplatne karte preko zene koja mu je zaposlena kao stjuardesa tako da nije imao stetu uopste. Meni su jednom trazili izlaznu kartu koju nisam imao pa sam uzeo bus do Siem Repa, a drugi put je bilo do pasosa jer su mi u kopirnici isekli one podatke, silne brojeve koji su na dnu (dva reda) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 17, 2024 2 hours ago, Sator u ranac said: Samo su mu trazili dodatnu dokumentaciju bez ikakvog objasnjenja. Pitao o cemu se radi, nisu ga obavestavali i samo je odustao. Doduse, on zivi preko i ima mogucnosti stalno za besplatne karte preko zene koja mu je zaposlena kao stjuardesa tako da nije imao stetu uopste. Meni su jednom trazili izlaznu kartu koju nisam imao pa sam uzeo bus do Siem Repa, a drugi put je bilo do pasosa jer su mi u kopirnici isekli one podatke, silne brojeve koji su na dnu (dva reda) al ne znas koju dodatnu dokumentaciju? Ako ne zivi u Srbiji, to sve objasnjava, jako su restriktivni da ne rade posao drugih ambasada :)...ako posumnjaju da ne zivis u Srbiji, ima da cimaju do jaja.. Pazi mom drugaru sta se desilo skoro- poslao je za evizu i cekao 10 -ak dana, viza nikako da stigne, ali imao je dovoljno vremena do leta...Oni generalno koliko sam izvalio duze drze one aplikacije koje imaju dosta vremena do puta, a prioritet naravno daju onima kojima put samo sto nije... U sv. slucaju on ode u Nemacku na neki muzicki festival, i zivac mu ne da mira, napise im mail iz nemacke sa pitanjem kad ce da mu bude gotova viza...Nije bas bio toliko upucen u ovu pricu oko aplikacije iz inostranstva ( mada , on je aplicirao iz Srbije )...Njemu stize odgovor da, ako ne zivi u Srbiji, ne treba da predaje zahtev u ambasadi u Atini, nego tamo gde zivi !! ( procitali mu IP adresu) i da ce mu obustaviti postupak izdavanja vize...On lik hitno ih kontaktira u fazonu- ama ja zivim u Bgu, otisao turisticki na 2 dana u Nemacku, evo iz Bga vam se javljam sutra, saljem dokaz da sam u Srbiji stagod...Jedva ih je ubedio da ne zivi u Nemackoj hahaha Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2024 Strasno glupavo sto ne mozemo sa bilo koje lokacije da apliciramo za evizu. Ne znam samo da li uvek mora da se ide u Ambasadu ili moze bar u konzulat ako je blizi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2024 Ja znam ljude koji su aplicirali online iz inostranstva pomoću VPN-a i dobili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2024 15 hours ago, Playa said: Strasno glupavo sto ne mozemo sa bilo koje lokacije da apliciramo za evizu. Ne znam samo da li uvek mora da se ide u Ambasadu ili moze bar u konzulat ako je blizi. ako si u inostranstvu, nebitno je da li je konzulat ili ambasada, sta god ti je pri ruci...Ja sam za sebe 2 put vadio i u konzulatima ( u Sidneju i Penangu) bez problema....Fora je da tamo gde se nalazis trenutno, u tom konzulatu ili ambasadi treba da apliciras za vizu, takav je zakon valjda...A eviza moze samo za ambasadu koja pokriva Srbiju, znaci Atina...I onda Atinjani nece da rade tudji posao, boli ih dupe, uostalom donekle ih i razumem, sto da se cimaju i da rade vise, ako ne moraju hehe..i zato im je najveci problem od svega dal nisi u Srbiji ili jesi 😂 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2024 (edited) Znaci, mi ne mozemo ni da odradimo onaj visa run sto praktikuju zapadnjaci. Sa nekom agencijom se skokne do Laosa/Kambodze/Malezije i lupe nam novih 60 dana u pasos na granici? Edited July 19, 2024 by Playa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2024 On 7/19/2024 at 10:30 PM, Playa said: Znaci, mi ne mozemo ni da odradimo onaj visa run sto praktikuju zapadnjaci. Sa nekom agencijom se skokne do Laosa/Kambodze/Malezije i lupe nam novih 60 dana u pasos na granici? Mozemo da odradimo visa run, sto da ne...Samo sto moramo da sacekamo u Kambodzi/Laosu ( za Maleziju ti treba viza, tako da nasi ne idu tamo na visa run) par dana...Tako su i svi ostali stranci radili do malopre, jer je svima trebala ta visa za 60 dana boravka, a dosad je bilo je samo 30 dana free entry samo za neke zemlje, i nije mogao da se radi viza run ako si na bezviznom rezimu usao..sad kad su im dozvolili free entry 60 dana, ne znam kako ce da funkcionise visa run....videcemo...generalno je visa run uvek sljakao uz vec odobrenu staru vizu od 60 dana, koja je isticala ( uz onih 30 dana produzetka u inigracionom, pa ti ispadne 90), ali ne znam da su ljudi radili visa run a da nisu imali vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2024 (edited) Cekaj, mozemo?! Ali gde onda apliciramo za Tai vizu, ne razumem? Ili mislis da se udje na VOA tih 15 dana? Edited July 24, 2024 by Playa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2024 (edited) prati situaciju Edited July 25, 2024 by yowan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2024 On 7/24/2024 at 10:54 PM, Playa said: Cekaj, mozemo?! Ali gde onda apliciramo za Tai vizu, ne razumem? Ili mislis da se udje na VOA tih 15 dana? kako gde? pa u ambasadi ili konzulatu Tajlanda u Kambodzi/Laosu, nekad se islo i u Mjanmar...ali Vijentien je odma preko mosta, na granici sa Tajlandom, letis do Udon Thani-ja sa tajlandske strane....a u Kambodzi sad ima konzulat i u Siam Reap, nekad je moralo do Pnom Pena...Ceka se 2 dana bilo gde da odes Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2024 Kada se izadje iz Tha, gde god da ste, moze da se aplicira preko Konzulata u Beogradu i viza za dan dva bez problema. X puta sam tako radio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2024 (edited) 2 hours ago, Sator u ranac said: Kada se izadje iz Tha, gde god da ste, moze da se aplicira preko Konzulata u Beogradu i viza za dan dva bez problema. X puta sam tako radio. da, vidis, ako ne mora da se pojavi u konzulatu, nego sve da im se salje na mail, to je super opcija... X puta nisi radio sigurno, jer su tek od prosle godine uveli vizu koja se ne lepi u pasos, do tad je morao fizicki da se preda pasos, da bi se zalepila viza...ali ok. heheh, svakako korisna info...ko hoce da plati malo vise, dobro znati da moze i tako.... ko ide za laos, u vientiene se dobija viza isto za dan-dva.....do kambodze je malo veci cim ipak... e da, treba malo paziti na povratku u Tajland, jer carinici mogu da pogledaju gde je izdata viza, posto na papiru pise..ako je izdata preko konzulata u atini, a ti do juce-prekjuce bio na tajlandu, izasao u kambodzu npr. pa sad se odma vracas nazad, mogu zbog toga da drkaju......cuo sam da to najvise rade na prelazima za kanmbodzu, kopnenim... Edited July 29, 2024 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2024 Da, uvek sam radio preko njih i ne izdaju se od prosle nego od predprosle godine. Ne X puta nego 4. Sorry 🙂 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2024 1 hour ago, Sator u ranac said: Da, uvek sam radio preko njih i ne izdaju se od prosle nego od predprosle godine. Ne X puta nego 4. Sorry 🙂 ok, ja sam vadio vizu 2022. u maju, tad se lepilo u pasos jos uvek, pa sam vadio februara 2023. tad je vec bilo samo na papiru koji se odstampa....Ako si ti vadio pre 2 god, znaci negde od druge polovine 2022. su tako prebacili... Nego , bitnija je stvar kako objasniti na granici, prilikom povratka na Tajland, kako si izvadio vizu u konzulatu u Atini, ako si samo dan ili dva pre toga napustio Tajland i skoknuo do Kambodze npr. Posto na papiru pise gde je viza izdata, u kojoj ambasadi ili konzulatu...Po meni je to najveci problem, jer na granici opusteno mogu da te vrate ako to pogledaju...A ako neko ulazi i izlazi tako vise puta, velika je verovatnoca da carinici mogu vise da zagledaju papir. Tj. citam po forumima da se ljudima to desava, da ih ne puste... Da li si ti imao nekih pitanja tog tipa, ili nikad nisu ni konstatovali to gde si vadio vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2024 Što Atina? Rekao je BG, a ako ima srpski pasoš što bi mu iko pravio problem? Ja sam pre par godina (još pre kovina) aplicirala u Singapuru. Nisam je dobila i od tad digla ruke od Tajlanda. Ali, prošli vikend dvojica Srba u Singapuru komentarišu vizu na dolasku. I koliko će im sad biti lakše jer svako malo skoknu na produženi vikend na Tajland. Na moje pitanje zar im nije bio smor s tom Tai vizom ranije, rekoše mi da su aplicirala u BGu (online), da se nisu smatrali sa konzulatom u Singapuru. E sad, oni ne ostaju dugo i sigurna sam da lete avionom. Iz SGa ima podosta direktnih letova do raznoraznih Tai destinacija., Nisam se nešto preterano udubljivala u razgovor i dalje ne planiram da idem na Tajland, ali verovatno bi napomenuli da su ikada imali problema na ulazu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2024 On 7/29/2024 at 5:28 PM, Sator u ranac said: Kada se izadje iz Tha, gde god da ste, moze da se aplicira preko Konzulata u Beogradu i viza za dan dva bez problema. X puta sam tako radio. Hoćeš reći da si viza run radio tako šro si izlazio sa Tajlanda, aplicirao za vizu preko preko konzulata u BG, onda se vraćao an Tajland? Objasni malo, please. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2024 20 hours ago, bam-bam said: Nego , bitnija je stvar kako objasniti na granici, prilikom povratka na Tajland, kako si izvadio vizu u konzulatu u Atini, ako si samo dan ili dva pre toga napustio Tajland i skoknuo do Kambodze npr. Posto na papiru pise gde je viza izdata, u kojoj ambasadi ili konzulatu...Po meni je to najveci problem, jer na granici opusteno mogu da te vrate ako to pogledaju...A ako neko ulazi i izlazi tako vise puta, velika je verovatnoca da carinici mogu vise da zagledaju papir. Tj. citam po forumima da se ljudima to desava, da ih ne puste... Da li si ti imao nekih pitanja tog tipa, ili nikad nisu ni konstatovali to gde si vadio vizu? E da, o tome se radi. Moj brat je sad na Tajlandu, dobio je vizu na 60 dana, u imigracionom produžio na još mesec dana. Produžio bi boravak, ali za visa run u Laosu je zakasnio, jer mora da se elektronskim putem zakaže najmanje dve nedelje unapred, a to nismo znali jer ranije nije bilo tako. Preko nekih graničnih prelaza u Kambodži može se dobiti za jedan dan, ali to ne važi za ljude sa naćim pasošem, a i to je novo. Jedino mu ostaje da ide u Pnom Pen i to odradiu ambasadi jer se tamo ne zakazuje, ali to je baš cimanje. Mislili smo da ode par dana u Laos na primer, dobije vizu preko ambasade u Atini, i vrati se na Thai, ali ne znam koliko je to izvodljvo. Ima li neko informacije na osnovu iskusta? I da, kad se vadi visa run mora da se ima dokaz da imaš na računu 40 000 BHT, to važi za Laos, i 70 000 BHT, to važi za Kambodžu. To su isto nova pravila. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2024 11 hours ago, marica said: Što Atina? Rekao je BG, a ako ima srpski pasoš što bi mu iko pravio problem? Ja sam pre par godina (još pre kovina) aplicirala u Singapuru. Nisam je dobila i od tad digla ruke od Tajlanda. Ali, prošli vikend dvojica Srba u Singapuru komentarišu vizu na dolasku. I koliko će im sad biti lakše jer svako malo skoknu na produženi vikend na Tajland. Na moje pitanje zar im nije bio smor s tom Tai vizom ranije, rekoše mi da su aplicirala u BGu (online), da se nisu smatrali sa konzulatom u Singapuru. E sad, oni ne ostaju dugo i sigurna sam da lete avionom. Iz SGa ima podosta direktnih letova do raznoraznih Tai destinacija., Nisam se nešto preterano udubljivala u razgovor i dalje ne planiram da idem na Tajland, ali verovatno bi napomenuli da su ikada imali problema na ulazu. U ambasadi u Atini se radi obrada vize, konzulat u Beogradu ne sluzi vise nicemu, sem da popuni papire ljudima kojima je to cim, i da naplati 45 evra za tu uslugu hehe...ali oni samo posalju podatke u Atinu isto kao sto bi i gradjanin poslao, loguju se preko istog web sajta i istog linka gde i obican gradjanin... nego, je li stvarno moguce da su te odbili za tajlandsku vizu? taj slucaj stvarno prvi put cujem za evo skoro 20 god. koliko idem tamo heheh..pa sta se desilo? Ako su ti ljudi putovali svako malo, onda znaci da su ulazili s tom vizom na papiru iz Atine, i da im Tajci nisu pravili problem...jedino sto je to relativno skoro zazivelo, eto nepune 2 godine, pa ne znam koliko su imali prilike puta da uzimaju tu vizu,....takodje, postoji razlika kad neko ostane par dana i ode sa Tajlanda, i ako neko ostane 3 meseca, pa se posle svaka 3 meseca vraca sa istom vizom iz Atine, a napusta Tajland svaki put samo na par dana... To je za sad nepoznanica, bar onima koji planiraju da nastave da rade visa run....ranije je taj visa run bio opusten, pa su jedno vreme bas poostrili i vracali ljude masovno, pa su onda negde pred koronu popustili, i ponovo je bilo lako raditi visa run, sto je trajalo evo i par godina posle korone, ali sad sa donosenjem ovih novih viza olaksica, i oslobadjanjem od viza vecine bogatih zemalja, pitanje je da li ce da sad krenu da cimaju ove jadnike kojima viza jos uvek treba, kao sto smo mi drzavljani Srbije...Takodje je pitanje kako ce sad ovi koji mogu da ostanu do 3 meseca bez vize, moci da rade " visa" run, jer vize za njih vise i nema hahah, pa da li ce taj run biti dozvoljen,...to su sad sve nepoznanice koje bi trebalo da se razjasne u narednih 6-7 meseci...videcemo sta ce ljudi da pisu... nadam se da ce i ovde neko da baci skoriji info.....ja cu evo da vadim tai vizu za mesec dana ponovo, ono regulare eviza preko Atine, pa javljam ako se nesto promenilo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2024 On 8/9/2024 at 8:36 PM, bam-bam said: nego, je li stvarno moguce da su te odbili za tajlandsku vizu? taj slucaj stvarno prvi put cujem za evo skoro 20 god. koliko idem tamo heheh..pa sta se desilo? Namerno koristim izraz "nisam je dobila" a ne "odbili" iako jesu tehnički jer moj zahtev nije bio u skladu sa onim kako Tai ambasada zamišlja normalnog turistu i normalni zahtev za turističku vizu. Kada sam prvi put aplicirala za vizu u Tai ambasadi u Singapuru, još uvek ništa nije bilo online. Papiri su se predavali u ambasadi. Sećam se da sam imala karte, ali ne rezervisan smeštaj. Uzeli papire, kratko prokomentarisali da sledeći put rezervišem nešto na bookingu pa otkažem, ali da je OK za taj put i izdali mi vizu za dan-dva. Ja pomislih, baš su fleksibilni, super! Posle toga uvedu online apliciranje. Ja napravila plan puta. Uzmemo 3-4 nedelje odmora, i krenemo vozom od Singapura do Bankoka. Stajemo usput gde nam se prohte i koliko nam se prohte. I posle se avionom vratimo nazad. Kupim tu povratnu kartu u jednom pravcu Bangkok - Singapur, da pokrijem izlaz i krenem da popunjavam formular. Naravno stignem do dela gde treba da zakačim karte i smeštaj. Ja pošto nemam, zakačim neki dokument gde objasnim ceo plan puta i tu kartu od Bangkoka do Singapura. Oni mi pošalju neki automatski/predefinisani email gde se žale da nema smeštaja i karte do tamo. Ja ponovo sve objasnim, pošaljem i na neke mejlove koje sam našla na sajtu, zovem (popričam sa nekom službenicom), odem do ambasade ali me nisu pustili unutra i manje-više svi me odjebu. Inače, htedoh ja i da kupim kartu kojom bih prešla iz Maleziju na Tajland, od poslednjeg mesta u Maleziji do prvog na Tajlandu, i to nije moglo online. E sad, pošto nisam u određenom roku dopunila zahtev, oni zatvore moj slučaj i odbiju moj zahtev zvanično. Da sam ja uzela povratnu avionsku kartu i napravila neku rezervaciju za smeštaj, sigurna sam da bi taj proces bio formalnost kao i prvi put. U svakom slučaju, ja odlučim da stavim Tajland na crnu listu jel nisu hteli da izađu u susret mom "cool" putnom planu. Oni se pojedoše od muke zbog toga ali inat je jedna od srpskih kulturoloških specifičnosti koju baš negujem i pokušavam da održim živom čak i na drugom kraju sveta. On 8/9/2024 at 8:36 PM, bam-bam said: Ako su ti ljudi putovali svako malo, onda znaci da su ulazili s tom vizom na papiru iz Atine, i da im Tajci nisu pravili problem...jedino sto je to relativno skoro zazivelo, eto nepune 2 godine, pa ne znam koliko su imali prilike puta da uzimaju tu vizu,....takodje, postoji razlika kad neko ostane par dana i ode sa Tajlanda, i ako neko ostane 3 meseca, pa se posle svaka 3 meseca vraca sa istom vizom iz Atine, a napusta Tajland svaki put samo na par dana... Da, ne znam ni ja. Kao što rekoh nisam se nešto udubljivala, a sada ti je jasno i da je to zato što se i dalje durim na Tajland. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2024 To je čisto birokratski, imaš papir, nemaš papir. Da si im poturila bilo kakvu kartu šopiranu u paintu za 15 minuta, prihvatili bi. Ništa ne proveravaju. Don't ask how I know. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites