Posted August 14 On 8/9/2024 at 5:16 PM, Ena said: E da, o tome se radi. Moj brat je sad na Tajlandu, dobio je vizu na 60 dana, u imigracionom produžio na još mesec dana. Produžio bi boravak, ali za visa run u Laosu je zakasnio, jer mora da se elektronskim putem zakaže najmanje dve nedelje unapred, a to nismo znali jer ranije nije bilo tako. Preko nekih graničnih prelaza u Kambodži može se dobiti za jedan dan, ali to ne važi za ljude sa naćim pasošem, a i to je novo. Jedino mu ostaje da ide u Pnom Pen i to odradiu ambasadi jer se tamo ne zakazuje, ali to je baš cimanje. Mislili smo da ode par dana u Laos na primer, dobije vizu preko ambasade u Atini, i vrati se na Thai, ali ne znam koliko je to izvodljvo. Ima li neko informacije na osnovu iskusta? I da, kad se vadi visa run mora da se ima dokaz da imaš na računu 40 000 BHT, to važi za Laos, i 70 000 BHT, to važi za Kambodžu. To su isto nova pravila. Znaci ili da ode u Pnom Pen ambasadu i odradi, ili kada izadje u neku zemlju (Laos ili Kambodzu) pokusa sa VPN-om da dobije e vizu. Ali i tu mogu da vide da nije let iz Srbije, ako naravno ne lazira podatke za let. Onda samo ostaje rizik da prilikom ulaska na Tajland ne proveravaju detaljno podatke vize i vide da je izdala ambasada u Atini pa moze da bude problem, kao sto @bam-bam pise. Ja bih sigurno skoknuo da Pnom Pena i odradio, svakako se i za e vizu ceka 5 do 7 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5 (edited) Ah, evo nekih, sto bi rekli Englezi, rather unpleasant, novosti za one koji na Tajland ulaze bez vize..Mozda cemo na kraju mi, kojima je viza i dalje potrebna, biti u prednosti, makar za one koji planiraju da ostaju duze vremena na Tajlandu na turistickim vizama https://www.pattayamail.com/latestnews/news/upcoming-changes-to-thailands-60-days-visa-exempt-471063 Edited September 5 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18 On 8/12/2024 at 7:22 AM, Lazar said: To je čisto birokratski, imaš papir, nemaš papir. Da si im poturila bilo kakvu kartu šopiranu u paintu za 15 minuta, prihvatili bi. Ništa ne proveravaju. Don't ask how I know. Bas hocu da te pitam kako znas🥶🤣 Mislis da se sve odvija bez prisustva zivog bica, i da odradjuje sistem u odnosu na parametre svejedno, ispricaj sta znas i tu svoju pricu🤗 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 evo ga, od 1. decembra 2024 ETA za zemlje sa visa free rezimom, sem Laosa, Kambodze i Malezije, koji me moraju da vade ETA...Ovim ce verovatno zaustaviti visa run i prolongiranje boravka na Tajlandu do unedogled, kao sto je sad bio slucaj...Jos izgleda da cemo mi sa vizama bolje proci, jer ako ti izdaju novu vizu, to je to, nece te nikakav informacioni sistem odbiti, jer uz vizu ne treba ETA https://www.travelandtourworld.com/news/article/thailand-visa-free-policy-changed-now-restricting-entry-without-eta-for-all-schengen-nations-including-france-germany-spain-and-turkey/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 Ljudi, odbili su me za vizu preko sajta ! Juce sam aplicirala iz Beograda., direktno na sajtu eviza Tajland. Platila 35 eur za visu i cekara rezultat. Ubrzo su trazili dopunu podataka da dostavim avionsku kartu do Tajlanda. I izuzeli screen shotove, insistirajuci na pdf file. Imam kartu od Fly Norse Atlantic, koja mi nije dostavljena , osim sto mi je dostupno online da pristupim info o kupovini. Kad dodje vreme bice check in online, i dobicu boarding pass. I to je to. Let je iz Norveske. Jos nisam kupila karte iz Srbije za Norvesku, a razloga odbijanja vize navodi se i nedostavljena avionska karta iz Srbije do Tajlanda. Iz Srbije ne postoji direktan let do Tajlanda. Ja sam im poslala skrin shotove sa sajta u pdf file. Takodje prilikom apliciranja trazili su mi srednje ime, a onda je to srednje ime postalo problem, jer ne postoji u mom pasosu, nazivaju moje licne podatke netacnim i dokumentom neispravnim. I jos jedna stavka za odbijanje vize je to sto mi navode da su zabranjeni mobilni i skrin shot uplauds. Da li to znaci da ne mogu da apliciram preko telefona??? Jos su me optuzili da se ne nalazim u Srbiji!!! Navodno, da bih aplicirala preko ambasade u Atini , obavezuju me da se nalazim u Srbiji. Juce, sam bila u Beogradu, i znam da je ovaj nacin komunikacije cist bezobrazluk! Sta mi savetujete? Sta i kako da resim ovaj status i kako da dodjem do vise? Da li mogu da ocekujem da me i na granicnom prelazu tretiraju na ovaj slican nacin, i ne dozvole ulazak na Tajland cak i ako dobijem vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 (edited) 2 hours ago, LanaLana said: Ljudi, odbili su me za vizu preko sajta ! Juce sam aplicirala iz Beograda., direktno na sajtu eviza Tajland. Platila 35 eur za visu i cekara rezultat. Ubrzo su trazili dopunu podataka da dostavim avionsku kartu do Tajlanda. I izuzeli screen shotove, insistirajuci na pdf file. Imam kartu od Fly Norse Atlantic, koja mi nije dostavljena , osim sto mi je dostupno online da pristupim info o kupovini. Kad dodje vreme bice check in online, i dobicu boarding pass. I to je to. Let je iz Norveske. Jos nisam kupila karte iz Srbije za Norvesku, a razloga odbijanja vize navodi se i nedostavljena avionska karta iz Srbije do Tajlanda. Iz Srbije ne postoji direktan let do Tajlanda. Ja sam im poslala skrin shotove sa sajta u pdf file. Takodje prilikom apliciranja trazili su mi srednje ime, a onda je to srednje ime postalo problem, jer ne postoji u mom pasosu, nazivaju moje licne podatke netacnim i dokumentom neispravnim. I jos jedna stavka za odbijanje vize je to sto mi navode da su zabranjeni mobilni i skrin shot uplauds. Da li to znaci da ne mogu da apliciram preko telefona??? Jos su me optuzili da se ne nalazim u Srbiji!!! Navodno, da bih aplicirala preko ambasade u Atini , obavezuju me da se nalazim u Srbiji. Juce, sam bila u Beogradu, i znam da je ovaj nacin komunikacije cist bezobrazluk! Sta mi savetujete? Sta i kako da resim ovaj status i kako da dodjem do vise? Da li mogu da ocekujem da me i na granicnom prelazu tretiraju na ovaj slican nacin, i ne dozvole ulazak na Tajland cak i ako dobijem vizu? da si procitala predhodne poruke ovde, znala bi kako da uradis.....Ambasadi u Atini je jedino vazno da ne rade tudji posao....Ako je let iz Norveske, oni misle da ti zivis u Norveskoj...Znaci, let MORA da bude iz Srbije, ako apliciras u ambasadi u Atini koja pokriva i Srbiju, i tacka.... Mogla si da napravis i laznu kartu u pdf-u, ili da u nekoj agenciji uzmes rezervaciju, pa da oktazes sutradan, cim posaljes papir....Ovako, jedino sto ti mogu savetovati je da ponovo apliciras, sa podnetom pdf kartom iz SRBIJE....karta moze da bude i sa milion presedanja, i mozes sama da napravis pdf od vise karata, ali pocetna i krajnja destinacija na njoj moraju da budu SRBIJA... ovo je ponovljeno milion puta, ne znam stvarno koliko vise puta treba ovo da napisemo, jer ljudi nista ne citaju... evo da ti plasticno objasnim- ja sam isto juce podneo aplikaciju za vizu....moja karta je od bga do guandzoa, jedan let, drugi let guandzou- vijetnam, treci let vijetnam - bangkok, cetvrti let bangkok- guandzou, i peti let guandzou- beograd...Sve ove karte su kod razlicitih avio kompanija, sve sam zajedno spakovao sam....Uopste to nije bitno, bitno je da prvi i zadnji leg puta ukljucuju Beograd....I to je njima dovoljno Edited September 19 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 Neobično. Uglavnom samo traže dopunski dokument. Na primer, ja sam zimus imao povratnu kartu Šangaj-Čing Maj, pa su mi tražili i povratnu Beograd-Šangaj. Ali pošto tu može da se uploaduje samo jedan dokument, morao sam obe karte da spakujem u jedan pdf. 2 hours ago, LanaLana said: Imam kartu od Fly Norse Atlantic, koja mi nije dostavljena , osim sto mi je dostupno online da pristupim info o kupovini. Karta bi trebalo da može da se skine i sačuva kao pdf, ili da postoji i u mailu pa se taj mail sačuva kao pdf. U svakom slučaju, bitno je da to sve izgleda kao normalna karta. Verujem da o validnosti karte odlučuju samo na osnovu toga kako izgleda. Ako su tražili kartu od/do Beograda, onda im se to mora poslati. Drukčije neće prihvatiti. To jeste jako glupo, ali ništa se tu ne može, nema nikakve svrhe raspravljati sa njima. 2 hours ago, LanaLana said: Takodje prilikom apliciranja trazili su mi srednje ime, a onda je to srednje ime postalo problem, jer ne postoji u mom pasosu, nazivaju moje licne podatke netacnim i dokumentom neispravnim. Ime mora pisati tačno onako kako piše u pasošu. To će ime kasnije pisati i na vizi. 2 hours ago, LanaLana said: I jos jedna stavka za odbijanje vize je to sto mi navode da su zabranjeni mobilni i skrin shot uplauds. Da li to znaci da ne mogu da apliciram preko telefona??? U najmanju ruku znači da dokumenta ne mogu biti napravljena fotografisanjem dokumenata telefonom. Ako bih hteo da apliciram telefonom, ja bih sva dokumenta prvo pripremio na kompjuteru, pa poslao sebi na telefon. 2 hours ago, LanaLana said: Da li mogu da ocekujem da me i na granicnom prelazu tretiraju na ovaj slican nacin, i ne dozvole ulazak na Tajland cak i ako dobijem vizu? Ne verujem. Nisam čuo da je nekome odbijen ulazak uprkos validnoj vizi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 1 hour ago, Lazar said: Neobično. Uglavnom samo traže dopunski dokument. Na primer, ja sam zimus imao povratnu kartu Šangaj-Čing Maj, pa su mi tražili i povratnu Beograd-Šangaj. Ali pošto tu može da se uploaduje samo jedan dokument, morao sam obe karte da spakujem u jedan pdf. Karta bi trebalo da može da se skine i sačuva kao pdf, ili da postoji i u mailu pa se taj mail sačuva kao pdf. U svakom slučaju, bitno je da to sve izgleda kao normalna karta. Verujem da o validnosti karte odlučuju samo na osnovu toga kako izgleda. Ako su tražili kartu od/do Beograda, onda im se to mora poslati. Drukčije neće prihvatiti. To jeste jako glupo, ali ništa se tu ne može, nema nikakve svrhe raspravljati sa njima. Ime mora pisati tačno onako kako piše u pasošu. To će ime kasnije pisati i na vizi. U najmanju ruku znači da dokumenta ne mogu biti napravljena fotografisanjem dokumenata telefonom. Ako bih hteo da apliciram telefonom, ja bih sva dokumenta prvo pripremio na kompjuteru, pa poslao sebi na telefon. Ne verujem. Nisam čuo da je nekome odbijen ulazak uprkos validnoj vizi. ako ne moze na kompu ili nema komp, mogu da se odstampaju sve karte, i potom skeniraju u jedan pdf...vrlo jednostavno... ne znam kako ljudima nije jasno- Ambasada u Atini pokriva i teritoriju Srbije, ali radi vize za ljude sa prijavljenim boravistem u Srbiji, znaci ne sve drzavljane Srbije, nego i strance koji imaju prijavljeno boraviste....Tamo verovatno radi jedna sluzbenica koja prikuplja dokumenta i jedan konzul, zato sto potraznja za vizama u Atini ne bi trebalo da bude velika, jer skoro svim ostalim drzavama u Evropi, sem Srbiji i Bosni, viza ne treba, bar ne turisticka.. I bas ih zabole da rade stotine zahteva od nekih ljudi Srba koji zive u Nemackoj npr, ili u Kini, Norveskoj itd, kad je to posao ambasada u Nemackoj, Kini Norveskoj...i kad bi lepo mogli da odrade 5-6-7 zahteva dnevno laganica, a ostatak vremena lakiraju nokte, ogovaraju, ili kuckaju po netu, i ovako su tu dosli preko politicke veze, kako se i inace dolazi do posla po ambasadama.... Zato sam siguran da oni cim otvore zahtev, odmah bace pogled da li ima karta za Bg ili nema, ako nema , verovatno popljuju doticnog trazioca sto im trosi vreme za lakiranje noktiju, i odmah posalju mail da bez karte do BGa nema dalje price.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 (edited) Konkretno za avionsku kartu iz Beograda do konekcije ne treba da insistiraju, jer nema logike, mogu i busom i svojim autom do Osla odakle letim za Bangkok🤷🏼♀️. Na uputstvu za aplikaciju pise da se dostavlja avionska karta sa ulaskom i izlaskom iz Tajlanda. Nisam primetila da traze ID, da im dokazem prebivaliste. Niti dokaz o dvojnom drzavljanstvu, koje ja nemam. Juce sam bila u Bgd ako proveravaju lokaciju🤷🏼♀️. Ja sam aplicirala sama i dobila djon. A ovi sto idu preko konzulata u Bgd za 70 € citam da prolaze glatko, jer je to razradjen lakat sa dobrom marzom. Razgovarala sam i sa nekim turistickim agencijama, ugl. svi su u cudu, kad im prepricam razloge odbijanja. Pocev od zahteva za kartom iz Bgd, preko lokacije , koja mora da je u Srbiji za apliciranje…Kazu mi, mi imamo svoje partnere sa kojima saradjujemo, i sve ide glatko…Jedna agenc mi je trazila 120 eur za aplikaciju vize bez garancije da cu je dobiti🤭 Meni je muka da ponovo pokusavam, i pored svih saveta ovde, nekako verujem da ce me odj🫣🥹, ponovo… Edited September 19 by LanaLana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 1 hour ago, LanaLana said: Konkretno za avionsku kartu iz Beograda do konekcije ne treba da insistiraju, jer nema logike, mogu i busom i svojim autom do Osla odakle letim za Bangkok🤷🏼♀️. Na uputstvu za aplikaciju pise da se dostavlja avionska karta sa ulaskom i izlaskom iz Tajlanda. Nisam primetila da traze ID, da im dokazem prebivaliste. Niti dokaz o dvojnom drzavljanstvu, koje ja nemam. Juce sam bila u Bgd ako proveravaju lokaciju🤷🏼♀️. Ja sam aplicirala sama i dobila djon. A ovi sto idu preko konzulata u Bgd za 70 € citam da prolaze glatko, jer je to razradjen lakat sa dobrom marzom. Razgovarala sam i sa nekim turistickim agencijama, ugl. svi su u cudu, kad im prepricam razloge odbijanja. Pocev od zahteva za kartom iz Bgd, preko lokacije , koja mora da je u Srbiji za apliciranje…Kazu mi, mi imamo svoje partnere sa kojima saradjujemo, i sve ide glatko…Jedna agenc mi je trazila 120 eur za aplikaciju vize bez garancije da cu je dobiti🤭 Meni je muka da ponovo pokusavam, i pored svih saveta ovde, nekako verujem da ce me odj🫣🥹, ponovo… Stvarno ne verujem da si posle svega ovako nesto napisala, ja se ubih, i lazar, da objasnimo o cemu je rec, ali dal je moguce da to ljudima ne ulazi u glavu.... Kakava agencija, ko uradi najprostiju stvar na svetu- posalje bilo kakvu kartu koja dokazuje da se polazi iz Bga i vraca u Bg na kraju puta, nikakvih problema nece imati ...nikad nikakvih.....vadio sam 30 puta tajlandsku vizu, i nikad nikakvih problema...uvek karta BG-BG na kraju, i niko me ni za sta drugo nije cimao... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 Ovde se pisalo da nije uslov karta iz Srbije i povratak u Srbiju. Nekoliko puta je momak pisao da je leteo iz Istanbula za Tajland i nazad. Meni nisu dali opciju da uploadujem dokumente, niti kartu koju su mi trazili. Samo su me odbili izatvorili case, navodeci razloge. Prvi da ne apliciram iz Srbije, sto nije istina. Drugo da mi treba karta iz Srbije i u Srbiju, trece da mi nisu tacni licni podaci, sto opet nije istina!!! na linku je spisak dokumenata tu nema izricito naglasena obaveza leta iz domovine i povratak u nju https://image.mfa.go.th/mfa/0/ekMw1PDL9x/บริการกงสุล/Required_Documents_for_All_Visa_Types.pdf Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 52 minutes ago, LanaLana said: Ovde se pisalo da nije uslov karta iz Srbije i povratak u Srbiju. Nekoliko puta je momak pisao da je leteo iz Istanbula za Tajland i nazad. Meni nisu dali opciju da uploadujem dokumente, niti kartu koju su mi trazili. Samo su me odbili izatvorili case, navodeci razloge. Prvi da ne apliciram iz Srbije, sto nije istina. Drugo da mi treba karta iz Srbije i u Srbiju, trece da mi nisu tacni licni podaci, sto opet nije istina!!! na linku je spisak dokumenata tu nema izricito naglasena obaveza leta iz domovine i povratak u nju https://image.mfa.go.th/mfa/0/ekMw1PDL9x/บริการกงสุล/Required_Documents_for_All_Visa_Types.pdf pisao je da je leteo iz istambula, ali to je bilo prosle godine....od tad su poostrili jer ljudi masovno apliciraju , pogotovu nasi iz kine, a za njih nije nadlezna ambasada u atini....a i to mi je pitanje kako je prosao, jer otkad nas je preuzela ambasada u atini, uvek traze put iz beograda....moguce jer je istambul blizu......ranije nije bilo tako, ambasada u atini nas pokriva tek nekoliko godina, ranije je bio zagreb, pa konzulat u BGukad se otvorio je mogao sam da izdaje vize....ali i tu su uvek trazili da karta bude povratna iz BGa... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19 Sta je logicno a sta nije je najmanje bitno kad je birokratija u pitanju a narocito kreteni po ambasadama. Nije logicno ni da se meksicka viza dobija teze od americke ni da te na ulazu u Meksiko prvo pitaju imas li americku vizu pa se iznenade kad pokazes meksicku i pitaju sta ce ti to... ali je u praksi tako. Laksa opcija je da prihvatis realnost i odradis ono sto prolazi... teza je da se nerviras, lupas glavu, gubis vrijeme raspitujuci se na sto strana. Na kraju ce se opet svesti na to da moras da uradis to sto se trazi ili da odustanes od puta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 20 17 hours ago, LanaLana said: Ovde se pisalo da nije uslov karta iz Srbije i povratak u Srbiju. Nekoliko puta je momak pisao da je leteo iz Istanbula za Tajland i nazad. Meni nisu dali opciju da uploadujem dokumente, niti kartu koju su mi trazili. Samo su me odbili izatvorili case, navodeci razloge. Prvi da ne apliciram iz Srbije, sto nije istina. Drugo da mi treba karta iz Srbije i u Srbiju, trece da mi nisu tacni licni podaci, sto opet nije istina!!! na linku je spisak dokumenata tu nema izricito naglasena obaveza leta iz domovine i povratak u nju https://image.mfa.go.th/mfa/0/ekMw1PDL9x/บริการกงสุล/Required_Documents_for_All_Visa_Types.pdf Ne vredi u tome tražiti logiku. Moja drugarica je ove godine dobila sa povratnom iz Hong Konga, a meni su par nedelja kasnije tražili sve karte od Beograda. Nije tu bitno šta ima smisla, ili šta je istina, ili šta je pravedno, nego šta oni konkretno traže od tebe u datom trenutku. I inače sa ambasadama, konzulatima, graničnim policajcima i sl. nema svrhe raspravljati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25 Ekipa... par informacija mi treba... prvo ako hocu da apliciram preko ambasade u Atini da li idem preko Official Website of Thailand Electronic Visa ili idem direkno na sajt ambasade u Atini , kakva su iskustva za koje vreme obicno viza bude odradjena i posto idemo kao grupa... trebace mi sigurno 7-8 viza...mogu li to sve preko jednog registrovang naloga ili mora da se za svakog putnika otvara nalog? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25 11 hours ago, Neboimore said: Ekipa... par informacija mi treba... prvo ako hocu da apliciram preko ambasade u Atini da li idem preko Official Website of Thailand Electronic Visa ili idem direkno na sajt ambasade u Atini , kakva su iskustva za koje vreme obicno viza bude odradjena i posto idemo kao grupa... trebace mi sigurno 7-8 viza...mogu li to sve preko jednog registrovang naloga ili mora da se za svakog putnika otvara nalog? za svakog putnika posebno..Ide se na official site..Procesuiranje vize je brzo ukoliko je put blizu, ukoliko ima dosta vremena, onda i oni sporije izdaju, jer prvo rade prioritete ( one kojima je put blizu)….ali mogu da je zavrse i za tri dana... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25 OK , ovo za zvanicni site mi je ok ali kada registrujes nalog tamo postoji mogucnost za 10 razlicitih viza , mislim da mogu sa jednog naloga da apliciram za vise putnika... mozda je jos neko tako nesto pokusao...veliko mi je cimanje da za svakoga otvaram nalog... mora da ima neka caka... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4 @bam-bam Jesi ti siguran da na ulasku u Kambodzu ili Laos mogu da dobijem turisticku vizu? Nigde ne modu da nadjem tu info. Razmisljam na Tajland na 2 ili 3 meseca pa da odradim viza run i vratim se. Ova DTV viza je danas tipa 250$ ne isplati se. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4 (edited) 1 hour ago, Playa said: @bam-bam Jesi ti siguran da na ulasku u Kambodzu ili Laos mogu da dobijem turisticku vizu? Nigde ne modu da nadjem tu info. Razmisljam na Tajland na 2 ili 3 meseca pa da odradim viza run i vratim se. Ova DTV viza je danas tipa 250$ ne isplati se. siguran,,,,nasi drzavljani mogu dobiti vizu na ulasku u laos ili kambodzu, ja sam takodje vise puta ulazio u kambodzu i dobijao na samoj granici, a jednom i u laos....pa to je stara prica, tako je vec 20 godina, mozda i vise, otkud sad to pitanje uopste? za apliciranje za vizu u kambodzi moras da odes do pnom pena, koliko sam shvatio ne moze vise da se dobije u siam reap-u..... Edited October 4 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4 Zahvaljujem! "Oktud sad to pitanje uopste?" Hahha druze, nismo svi svetski putnici kao ti, pa ne znam gde mogu na ulasku a gde moram pre dolaska da apliciram, posebno za zemlje koje nasi drzavljani bas i ne posecuju kao sto su Laos i Kambodza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4 Just now, Playa said: Zahvaljujem! "Oktud sad to pitanje uopste?" Hahha druze, nismo svi svetski putnici kao ti, pa ne znam gde mogu na ulasku a gde moram pre dolaska da apliciram, posebno za zemlje koje nasi drzavljani bas i ne posecuju kao sto su Laos i Kambodza. https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/kambodza https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/laos Za neki prvi info Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4 1 hour ago, Playa said: Zahvaljujem! "Oktud sad to pitanje uopste?" Hahha druze, nismo svi svetski putnici kao ti, pa ne znam gde mogu na ulasku a gde moram pre dolaska da apliciram, posebno za zemlje koje nasi drzavljani bas i ne posecuju kao sto su Laos i Kambodza. ok, mislio sam da je vise puta pisano o tome, a ima i ovde na forumu u odeljku za vize... anyway, iznenadio bi se koliko nasi drzavljani posecuju kambodzu heh, to je jedna od posecenijih destinacija u Aziji...Laos bas i ne, u pravu si Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13 Zdravo svima. Prvo, hvala vam puno na svemu što sam do sad pročitao, ovaj forum je zlata vredan kao i svi vi koji se cimate da podelite iskustva ❤️ Čitao sam ovu temu pažljivo i pre dve godine kad smo prošli put išli u Tajland, i sada ponovo, i evo opet imam nedoumice, jer ovog puta imamo malo komplikovaniji plan puta. Dakle: Trenutno smo u Beogradu. 1. decembra idemo u Vijetnam avionom. 14. januara idemo avionom iz Vijetnama u Kambodžu. 20. januara smo hteli autobusom da uđemo iz Kambodže u Tajland. I na kraju iz Bangkoka 20. marta imamo avion za Beograd. Imam tri pitanja: 1. da li mislite da će Atinjani priznati ove sve karte sa početkom i krajem u Beogradu, iako nisu "povezane", odnosno zadržavamo se u međuvremenu mesec i po u Vijetnamu, i nedelju dana u Kambodži? 2. da li je autobus (iz Kambodže u Tajland) legitiman kao deo ove konekcije, ili sve mora biti avion? 3. ako je odgovor na 1. ili 2. ne - šta predlažete da uradimo? Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15 Niko se ne javlja, pa da probam ja. 1. Avionske karte sa početkom i krajem u Beogradu bi trebalo da priznaju. Ja sam imao sličan slučaj, sa zadržavanjem u Šangaju od nekih desetak dana, i nisu pravili problem. Ne znam kako će reagovati na vaših mesec i po dana. 2. Za autobus ne znam, ali znam ko zna: Ambasada Tajlanda u Atini. Napiši im mejl i pitaj. Meni su dosad svaki put odgovorili. 3. Fotošop. Prolazi bez problema, provereno u više navrata i od strane više ljudi. Na kraju krajeva, sami su to tražili, s obzirom na kretenske zahteve koje postavljaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15 (edited) On 10/13/2024 at 11:41 PM, piafus said: Zdravo svima. Prvo, hvala vam puno na svemu što sam do sad pročitao, ovaj forum je zlata vredan kao i svi vi koji se cimate da podelite iskustva ❤️ Čitao sam ovu temu pažljivo i pre dve godine kad smo prošli put išli u Tajland, i sada ponovo, i evo opet imam nedoumice, jer ovog puta imamo malo komplikovaniji plan puta. Dakle: Trenutno smo u Beogradu. 1. decembra idemo u Vijetnam avionom. 14. januara idemo avionom iz Vijetnama u Kambodžu. 20. januara smo hteli autobusom da uđemo iz Kambodže u Tajland. I na kraju iz Bangkoka 20. marta imamo avion za Beograd. Imam tri pitanja: 1. da li mislite da će Atinjani priznati ove sve karte sa početkom i krajem u Beogradu, iako nisu "povezane", odnosno zadržavamo se u međuvremenu mesec i po u Vijetnamu, i nedelju dana u Kambodži? 2. da li je autobus (iz Kambodže u Tajland) legitiman kao deo ove konekcije, ili sve mora biti avion? 3. ako je odgovor na 1. ili 2. ne - šta predlažete da uradimo? Hvala! ja sam dobio vizu pre par nedelja, iz konzulata u Atini..Nakacio sam u jedan pdf prvo kartu od Bga do Guandzoa, onda kartu od Guandzoa do Saigona, pa kartu Hanoi-Bangkok, koja dokazuje ulazak na Tajland, i kartu koja je izlazak sa Tajlanda: Bangkok- Guandzou, i na kraju naravno karta Guandzou-Beograd U Vijetnamu i Kini, pre ulaska na Tajland, imam skoro 20 dana....nista mi nisu trazili dodatno, niti pitali..samo su poslali vizu posle 7-8 dana cekanja... tako da verujem da ne bi trebalo da bude problema.... Edited October 15 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites