Posted December 20, 2022 Slightly OT: Ja sam bio na kanarskim ostrvima u novembru, usao na Fuerteventura aerodromu sa srpskim pasosem koji je uredno skeniran i ispecatiran. Sest dana kasnije letim sa Lanzarote-a nazad u London - nema nikakva pasoska kontrola na izlazu (osim sto ovi iz aviokompanije gledaju da li imaju svi pravo ulaska u UK). Bice interesantno da li ce biti neki komentar prilikom sledeceg ulaska u Sengen zonu...koji nije u skorijem planu Mada, istice mi pasos u martu, pa cu mozda i promeniti pre toga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2022 @Dragance to sam i ja pomislio, ali rekoh da pitam za savet ako je neko imao sličnu situaciju. Hvala svakako! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2023 Kako da dobijem potvrdu da nemam zabranu ulaska u zemlje Šengen zone. Nemam nikakvu zabranu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2023 Kako i gde da uzmem potvrdu da nemam zabranu ulaska u zemlje Šengen zone. Nemam nikakvu zabranu. Ali ne znam gde potvrdu da uzmem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2023 Pozdrav, Mala pomoć,ako može.U martu sam otišao u Austriju na rad,sve obezbeđeno,papiri preko hrvatske firme,sve ok i regularno.Otišao 02.03. i posle dva dana(04.03.) naiđe policija i legitimisanjem i proverom ustanove da me poslodavac nije prijavio,i da me nema u sistemu.U stanici policije prođem sve stavke privođenja ,plaćanja kazne i obaveštenjem da moram nazad u Srbiju i da se javim u austrijsku ambasadu .Poslodavac me ubedi da ostanem još 3 dana ( i ja ostanem) i posle se javim u ambasadu.Nakon te male zezancije,poslodavac plati 4500eur za nas dvojicu.Posle 8 dana se vratim u Beč i nastavim sa radom do 14.04. i tada se vratim kući,i ostanem.18.07. Krenem na more i na Grčkoj granici mi kažu da imam zabranu ulaska u države šengena.Ima li neko neki savet kako da saznam na koliko je zabrana,jer ni u Skoplju,a ni u Beogradu u ambasadi nemaju te informacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2023 Zdravo, Prekoracila sam 5 dana u EU zaboravila sam da racunam 5 dana iz Grcke letos i plus 90 dana iz Svajcarske. Ukupno imam 5 dana prekoracenja. zanima me kakve su kazne i da li moze doći do zabrane ulaska ili neke sankcije?Kazna jos nije stigla vec je proslo od toga 3 nedelje a u pasosu stoji regularan pecat iz Basela na aerodromu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3 Dobar dan može neko da mi pomogne u vezi pečata u pasošu sa oznakom H. Sta znaci kome da se obratim u pitanju je granica Mađarska hval svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7 Svi mađarski pečati imaju oznaku H. Daj fotku tog pečata, da vidimo na šta konkretno misliš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30 Cao ,drugari, drugarica mi je dobila zabranu na dve godina u Sengenu Da li je njoj moguce da prodje u Sengensku Eriju ako je u transit i za neku drugu zemlju koja nije clanica sengena??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites