Posted October 19, 2009 Posto sam bio svedok pokusaja nekolicine drugara da u bugarskoj ostvare seksualni kontakt sa lokalnim stanovnistvom, zapitao sam se koliko je to ljudima vazno kao deo upoznavanja sa lokalnom kulturom i obicajima. Imate li slicnih dozivljaja ili zelja? Koliko je to vama bitno za upoznavanje neke zemlje ili naroda? Ako mozemo da jedemo lisajeve ili zablje batake zasto nebismo probali i suprotni pol zemlje koju istrazujemo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2009 Dobra tema. Pa zar ljudi uopšte putuju iz nekih drugih razloga? Šalu na stranu. Nisam siguran koliko zaista može da se na taj način upozna lokalna kultura i običaji... ali definitivno može da se provede vraški dobro veče. Najozbiljnije. Zavisi šta je cilj putovanja i koja je destinacija. Zna se zašto se posećuje Tibet, a zašto, recimo, Amsterdam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2009 Prepravljen naslov teme: uzputni ->usputni. O slučajevima u kojima se rečca "ne" piše spojeno, ne bih ni da počinjem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2009 Ima dosta takvih ljudi na Couchsurfing-u i Hospitalityclub-u, koji putuju ne sa tom namerom, ali imaju takva ocekivanja. Ako su vec slobodni da prime nekog u kucu ili da ostanu sa nekim da prespava, slobodni su i da prime nekog ili da se uvale nekome u krevet (to je takav neki rezon). U Americi cak postoji neki kruzok ljudi na CS-u koji praktikuju sex-surfing, i unapred dogovaraju "dejtove". Eto, ako vas interesuje, raspitajte se pa u akciju Na stranu CS i HC... ako odsedas po hostelima, prilike za tako nesto i nema, a ako odsedas po hotelima, onda je sansa da upoznas bilo koga manja. Zavisi i od toga gde putujes... u nekim zemljama je to usputno (casual) normalna stvar, u drugima nije... Ne znam sta da mislim o putovanju s takvim idejama. U isto vreme, to je normalno ali i vrlo arogantno. Dok neko sex moze da shvati kao usputnu stvar, neobaveznu, nekom drugome je to deo nekog procesa upoznavanja... i nije tako lako, pa je bilo kakav pokusaj od strane neke druge "slobodnije" osobe invazivan i bezobrazan. Licno, nemam problem (nisam imao dok nisam bio u vezi) sa tim usputnim stvarima ali imam problem da pricam o konkretnim iskustvima, jer to nije samo moja privatna stvar, nego i neke druge osobe. Diskrecija mi je bitna. Samo se nadam da pri svakoj konekciji koristite firewall Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2009 ZASTO ti momci idu u Bugarsku....ima li to veze sa kao ta zemlja je zabit pa ono tamo se nista ne desava i devojke samo cekaju momke kao oni ...ili su stvarno prelepe ili su njihovi muskarci mlakonje......mislim ne znam sta je to sa Bugarskom sto bi bilo po tom pitanju tako egzoticno.... Imala sam slucajeve da me moji muski guests pitaju kako devojke ovde gledaju na veze, zabavu i tako....mozda je to znacilo da im je nesto na umu, pa da budu upuceni kako se to ovde radi, ili ih je stvarno kulturosloki zanimalo...a imala sam i slucaj da je jedna moja guset spopala otvoreno nekog mog druga, kome je to mozda bio kompliment, ali mene je pojeo blam. ....A opet sve je to prirodno... ne znam.... Uglavnom su ljudi pristojni to je bar neki moj utisak....mada sada kada UZ PUT razmisljam Hmm primeceno je licno i sa moje strane da recimo neki istaknuti clanovi HC ili CS - ne u ogromnim kolicinama, ALI ipak se desava, znaci ISTAKNUTI clanovi, sa divnim preporukama, bukvalno se nude za online zadovoljstvo, sto je ruzno pogotovo kada vas neko navlaci na prijateljsku varijantu......kao vi se raspitujete o nekoj destinaciji, a neko vas spopadne...mada recimo ja nemam kameru, i opet. ...Imala sam neprijatan chat sa jednim ambasadorom ne iz nase zemlje koji recimo putuje najcesce kod zena i to starijih od sebe ili se meni hvalio, nisam provervala i onda bude cesto romantike posto je on predpostvaljam neodoljiv i izuzetan. No vidim na netu da je objavio da je u vezi tako da se mozda smirio. Prosla ga faza. Cak dok sam bila u Poljskoj on je na istu foru pricao sa mojom host sto ce reci, decko ima taj pristup. Mada je sigurno ok uzivo, posto je amabasdor i ima extra preporuke. E sada ne znam da li samo od zena ili mesano i od muskaraca, nisam gledala bas. To mi se jos jednom desilo, da je razgovor krenuo u tom pravcu, ali osoba je bila mojih godina i senzibilinija pa je skontala povlacenje i nisam morala da budem neprijatna. Mada probali ok, nije to nista strasno, samo kazem malo je glupo i neprijatno kada im spustite, vas zanima kako stici od tamo do tamo, a oni vas pitaju sta imate obuceno....ma... Ah da nedavno mi je bio neki gost, pa sam ga uvalaila drugarici da izadje sa njom, jer je bio prilicno statican, a ja sam imala puno posla, i ona ga je isprepadala , jer mu je rekla odmah, cim su se sreli - e sad sta ti trazis ovde - ovo ili ono, hehehe...a bas je on jedan od tih sto me pitao za devojke, no eto, prepao se. Sta cete! A opet....nikada se ne zna ...mozda sretnete ljubav svog zivota couchsurfujuci i kroz hospital...desava se i to, citajte na tim sajtovima! ......Zivi se!.... A ja evo idem u Tursku pa se malo brinem, na HC gde vidite ko vam gleda profil ima puno Turaka...da ne mislite da sam ja neka svilena, ali opet.....nekako uznemirava ideja da idem na neku konferenciju gde mi je pre svega vazno da ostavim utisak i povezem se i sklopim poslovne mogucnosti, a ne da strahujem hoce li me neko tamo gnjaviti....A opet volela bih da naidjem na nekoga ali NE UZ PUT...nego nekako normalnol....No ja uglavnom bas zato sam izabrala zenskog hosta...A recimo u Kanadi uopste nisam imala taj trip! Pojma nemam.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2009 ZASTO ti momci idu u Bugarsku....ima li to veze sa kao ta zemlja je zabit pa ono tamo se nista ne desava i devojke samo cekaju momke kao oni ...ili su stvarno prelepe ili su njihovi muskarci mlakonje......mislim ne znam sta je to sa Bugarskom sto bi bilo po tom pitanju tako egzoticno.... То што кажеш, ја и нисам видео ништа егзотично у Бугаркама али та екипа ту што је била јесте видела и то после петог шестог пива. радили би исто и у Књажевац или Непал да су отишли. није до бугарске него је до њих. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 ako odsedas po hostelima, prilike za tako nesto i nema pa zavisi 8bed dorm u istanbulu 2006e with oz girl i nije bilo lose svi imamo svoje fetishe valjda samo moras biti tih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 Samo sam se pitao kad će ova tema da krene u smeru navođenja ličnih "uspeha"... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 evo ja inache i radim u hostelu, da vam ne pricham vec o licnim uspesima..... svejedno, necete mi verovati lazare, pojma nemas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 Мени је прва асоцијација на наслов теме Тантра. Успутни секс. Секс као средство у напредовању на духовном путу. Тантра. Ово је сајт о путовањима. Мислим да нећу погрешити ако устврдим да људи који воле да путују овим дуњалуком, у својој суштини имају снажан порив за искуствима путовања у вишим равнима егзистенције. Секс. Добар слуга, зао господар. Као и све остало, из овог каледиоскопа. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 marko, tvoji hostelski uspesi su nadaleko poznati... čak si se i po novinama povlačio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 Marko, junače! Ja očito čitam pogrešne novine.... Čini mi se da je tema postavljena na zanimljiv način: seks kao jedan od načina za upoznavanje (pada mi na pamet i reč "isprobavanje") druge kulture. O seksu pre razmišljam kao o intimnom činu dve osobe nego kao o susretu dve kulture, ali pretpostavljam da se može posmatrati iz tog drugog ugla. Onomad u Siriji, Danijela i ja smo propitivali mlade ljude i o lokalnim seksualnim navikama. Iako verujem da su ljudi uglavnom bili iskreni, zapravo su mogli da nam pričaju šta su hteli. Bilo bi zanimljivo, sa čisto putničko-istraživačke tačke gledišta, poći na neko putovanje radi praktičnog upoznavanja sa seksualnim običajima u određenom delu sveta. Smejte se koliko hoćete, ali nekoj devojci bi možda i uspelo da sprovede takvo istraživanje! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 Devojci bi uspelo bilo sta Ja sam jedini kontakt sa seksom (na putovanju) imao nedavno u Madridu,celu noc nisam oka sklopio od kanadjanke i juzno afrikanca ispod mene Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 cekaj... to je bio neki sendvich? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 Ne ne,moje ucestvovanje u tome je bilo u tome sto sam slusao celu noc njihove "krike" i nisam mogao da spavam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 MAKAVELI - klanj:: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2009 Ne ne,moje ucestvovanje u tome je bilo u tome sto sam slusao celu noc njihove "krike" i nisam mogao da spavam Vazno je ucestvovati Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2009 После рефлексија на ову тему, не могу да се не сложим са констатацијом у xchillah-овом посту да је секс је добар слуга али зао господар, посебно у свијетлу претходних постова и размишљања неколико индивидуа из ове лијепе дружине. Неко је раније рекао да секс сматра прије свега за интиман (личан) чин повезивања двије особе, у коме не би требало да има само мјеста за површност и трнутно задовољавање порива. Чињеница је да ипак инфантилност и плиткоумност појединих људи не дозвољава да се секс схвати као дубљи чин остваривања и употпуњавања заједничког односа, коме је и један од циљева продужеље врсте, али и учвршћивање породичних вриједности и остваривање емотивне стабилности. На жалост, умјесто да секс води правим вриједностима, а прије свега према љубави, у овом данашњем времену секс је постао једна врста дроге која младе људе води у отупјелост, површност и конформизам, а све даље од стубова животних односа и правих моралних начела којима треба да тежи свака душа, а то су љубав, вјера и нада, и остваривање Божије милости и благослова. Не кажем, наравно, да секс треба везивати искључиво за брак(данас је то немогуће), али је моје мишљење да секс не би требало, као што стоји у наслову овог топика, да буде само средство тренутног задовољавања потреба, необавезан и успутан чин током путовања, који служи само ради испуњавање времена и истраживања, већ би, ипак, то требало да буде нешто другачије. Међутим, данас је мали број оних код који не сматрају да се прави провод може постићи једино кроз свјесно кршење Божијих начела и то оних примарних, и самим тим перманентно вршење смртних сагрјешења.Колико су данас само прељуба, неумјереност у јелу и пићу, гордост, а да не спомињем остало, постали светионици животног битисања многих, који доприносе да се човјек све више одаљава од себе, и који чине да наша људскост деградира сваким даном. Ух, ово звучи као придика Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2009 A zasto ne bi se probalo To nije nista kulturno ili upoznavanje neke zemlje, vec da bi se mogli pofaliti drugovima kada se vratite Salim se, naravno. Naravno da zavisi u koju si zemlju, tesko da bi uspelo u Arapskih zemalja. A primer o Bugarsku, pretezno tu se podrazumeva prostitucija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2009 A zasto ne bi se probalo To nije nista kulturno ili upoznavanje neke zemlje, vec da bi se mogli pofaliti drugovima kada se vratite Salim se, naravno. Naravno da zavisi u koju si zemlju, tesko da bi uspelo u Arapskih zemalja. A primer o Bugarsku, pretezno tu se podrazumeva prostitucija. Setio sam se onog vica,kad bosanac zavrsi na pustom ostrvu sa manekenkom. I kaze on njoj,ajde bolan,da se poj*****,kaze ona,bezi bre,vidi kakav si,ma kaze ajde,i onako cemo umreti,ma bezi,bolje da umrem,nego da se j**** sa tobom. Prodjose dva,tri dana,i njoj dosadi,pomoc ne stize,i oni uradise to... Bosanac od tog trenutka,samo cuti,sedi u uglu plaze ne progovara,kaze ona sta ti je? nisam ti se svidela? zasto ne zelis opet? Ma hocu ja,nego 'bil ti radi mene stavila brkove? -Ma bih sve,samo da se J**** stavi ona brkove,a njoj ce Bosanac : Joj zemo,sto sam j***vao dobru Pi*** Eto,takvi smo ti mi muskarci,i tu nema nikakve dublje price... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2009 marko, tvoji hostelski uspesi su nadaleko poznati... čak si se i po novinama povlačio hahahaha gde me podseti.... hahaha Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2009 Elem za one kojima nedostaje Bugarska, bus kojim sam se vracala iz Istanbula za Skoplje se pokvario kd Sofije tako da sma narednih 10 satiprovela u Sofiji bar sam je odkativno odmerila, ali nije mi prijao taj boravak. No ne pisem zato, nego usputni sex vam je jako popularan medju CS Istanbul. Mnogisu ih kritikovali, posto je vazno sa ste musko zensko stranac. Nemam takvo iskustvo jer nisam ostial ni na jedna CS meeting koji se tamo odravaju svake srede jedne na Ayijskoj strani jedne na Evropskoj, ali neke devojke su pisale postove na Istanbul grupi. Mada mislim da su i njihove CS neke vrlo agresivne kako cujem. Ipak to unistava CS duh. Mislim da je sve to pogresno. Nisam ja neka zastarela da ne mislite i ovaj,nisam protiv spontane romanse, kako dodje do toga, i znam da se tako nesto desva i well sto da ne, ali jesam protiv svesnog u startu stava ide se sa tom namerom. Tako treba biti oprezan sa CS Istnabul hostovima, ne verujem da su neki bas agreisvni, ali i ako je neko dosadan sa tim to vam moze pokvariti dozivljaj samog grada, zar ne? A ovi sto krstare po Bugarskj eto mogu otici jos koji sat dalje i bice na ceni sto su stranci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2009 Ух, ово звучи као придика Zato što jeste . Inače, tema mi je besmislena. Razumem da je u šali započeta (ako nije, avaj!), ali pretpostaviti da Nemica i Grkinja pružaju različito seksualno iskustvo, danas, kad i onako i ovako svi samo imitiraju (ili pokušavaju da imitiraju) ono što vide na ekranu/monitoru, smešna je. Jedino ako raznolikost vidite u okrugloj rupi na čaršafu ili nekom drugom etničkom kuriozitetu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites