Followers 0

Shopping u Madjarskoj

1,237 posts in this topic

Hvala najlepše ! :)

Ima li neko iskustva sa prenošenjem svežeg mesa? Da li je dozvoljeno i ako jeste koliko ? A ako nije...na koju količinu bi zažmurili?  :-[

imam jednu nedoumicu, vecina vas ide svojim vozilom. A znate li kako se overava racun za AFU ako se ide vozom (trebalo bi da nesto pazarim u Budimpesti), s obzirom da se sve carinske formalnosti obavljaju u vozu? Da li to moze da uradi i carinik koji lupa pecat u pasos?

Imam i ja jedno pitanje

Nisam ustvari najbolje razumela jel u tom novom H&M koji se nalazi u szeged Plazi ima stvari za decu od dve godine posto bih isla samo to da kupujem ?

:party:

Unapred hvala!

Imam i ja jedno pitanje

Nisam ustvari najbolje razumela jel u tom novom H&M koji se nalazi u szeged Plazi ima stvari za decu od dve godine posto bih isla samo to da kupujem ?

:party:

Unapred hvala!

Ima, provereno.

Pozdrav svima,

interesuje me nesto vezano za AFU.

da li je izvodljivo da nakon dobijanja pecata od madjara, odmah se vratis u Segedin po novac, obzirom da je sve blizu?

Tj. da li mora da se ulazi u Srbiju?

Da napomenem, ja ne bi kupovala nista od tehnike, uglavnom garderoba.Nista glomazno :roll:

Pozzzzzzzzzz

Tehnicki treba da se izadje iz Madjarske. ode do nicije zemlje i vrati (bez robe) u Madjarsku i ode po novac.

Hvala na odgovoru, Pedjalon!

A da li je istina da se povracaj moze naplatiti i u Raiffeisen banci, to sam procitala na nekom forumu?

Pozzzzzzzzzzz

To sam procitao i ja negde. Ne znam, a i ako moze verovatno je velika provizija.

Hvala na odgovoru, Pedjalon!

A da li je istina da se povracaj moze naplatiti i u Raiffeisen banci, to sam procitala na nekom forumu?

Pozzzzzzzzzzz

Povracaj poreza se moze uraditi i u Raiffeisen banci, u Beogradu, ali samo ako su u pitanju racuni iz prodavnica Global Tax Free Refund, znaci na ovaj nacin kako vecina nas radi ne moze se uraditi povracaj poreza u Beogradu, vec se mora ici opet u Madjarsku.

I ne naplacuju nikakvu proviziju (licno isao i pitao)

Ako neko ide uskoro u Madjarsku neka javi kada su popusti i gde se reklamiraju...

Jel zna neko koliko ima od Kelebije do recimo Segedina?

Ako se nesto pazari na Kelebiji jel moze odmah da se napravi krug i naplati AFA.

pozdrav

Da li je neko ovih dana bio u shopingu? Snizenja? H&M?

Koje prenociste nam mozete preporuciti za Segedin, koje su cene?

Da li je neko bio skoro u Cori, cuo sam da ima velikih popusta u buticima ispred supermarketa.

pozdrav

ljudi pozdrav :LOLLL: dali neko od vas je mozda upucen i dali bi mogao da mi pomogne ,gde bih mogao u madjarskoj da pronadjem neku veleprodaju mobilnih telefona i opreme. ako neko zna neka javi hvala!!!

Cao svima. Ajd prvo malo da vas hvalim :) sjajna tema i dosta lepih opisa, od adresa do ukusa kolaca  clap.gif' alt=':clap:'> :clap:  stvarno ima korisnih stvari za procitati  :spot:

a sad da iznesem problem :) citajuci sve ovo nisam uspeo da shvatim dve stvari. Da li se moze kupovati u metrou bez kartice? Vidim da su neki usli na tu dnevnu varijantu sa pasosem, pa onda opet neko napise da ne moze, pa onda neko da moze...Kao da se situacija menja iz meseca u mesec. Tako da bih zamolio nekoga ko je skoro bio tamo da mi razjasni moze li bez kartice u metro.

I druga stvar je povracaj poreza iz metroa. Mada mislim da mi je to manje vise jasno, koliko sam shvatio novac se uzima kada sledeci put dodjete u metro jel da? Znaci ne na granici nego prilikom sledeceg dolaska u metro na info pultu ili sl?

Veliki pozdrav i hvala svima na dosadasnjim savetima i na buducim odgovorima :pivoooo:

Cao svima. Ajd prvo malo da vas hvalim :) sjajna tema i dosta lepih opisa, od adresa do ukusa kolaca  clap.gif' alt=':clap:'> :clap:  stvarno ima korisnih stvari za procitati  :spot:

a sad da iznesem problem :) citajuci sve ovo nisam uspeo da shvatim dve stvari. Da li se moze kupovati u metrou bez kartice? Vidim da su neki usli na tu dnevnu varijantu sa pasosem, pa onda opet neko napise da ne moze, pa onda neko da moze...Kao da se situacija menja iz meseca u mesec. Tako da bih zamolio nekoga ko je skoro bio tamo da mi razjasni moze li bez kartice u metro.

I druga stvar je povracaj poreza iz metroa. Mada mislim da mi je to manje vise jasno, koliko sam shvatio novac se uzima kada sledeci put dodjete u metro jel da? Znaci ne na granici nego prilikom sledeceg dolaska u metro na info pultu ili sl?

Veliki pozdrav i hvala svima na dosadasnjim savetima i na buducim odgovorima :pivoooo:

Pre par dana sam bio u Metrou, covek koji je radio na info pultu nije dao da se udje bez kartice, rekao je da moras da potrosis 47.001 forintu, odnosno iznos potreban za povracaj poreza da bi dobio dnevnu ulaznicu.Kada sam rekao da sam samo par dana pre toga usao  bez toga on je grubo rekao da sada ne moze.Onda sam uzeo tu potvrdu da cu pazariti za toliko i usao.Pazario sam za nekih 30.000 forinti i na kasi bez problema prosao.Znaci, sve zavisi ko radi na info pultu.Ulazis bez kartice Metroa, trazis dnevnu i to je to, ako ne daju onda uzmes i potvrdu za afu pa pazaris za koliko mozes.S obzirom da ti svakako zelis povracaj poreza onda nemas nikakvih problema.

Kada zavrsis sa kupovinom, sa racunom se vratis na info pult da ti daju posebnu potvrdu, papir bele boje A4 format, sa zelenim slovima, to i racune predajes cariniku da ti overi, i sledeci put kad odes u Metro, odes u Menjacnicu pored info pulta i dobijes nazad nekih 20 %.To je to...nadam se da sam makar malo pomogao.

Bio ja, sto pitas?

Ako pitas zbog cena . rasprodaja i sl., lepo odes na njihov i ostalih MM site i saznas sve sta te zanima. :)

Zanima me da li krenuli veliki bozicni popusti u onim buticima u okviru Core

Nadam se da cu ici sledece nedelje u Segedin, pa cu imati info o snizenjima u Cori, ako ti to ne bude kasno...