Followers 0

Vozom do Zagreba

172 posts in this topic

Zdravo svima :) ja samo da vas upozorim da budete pazljivi u vozu, im lopova :psuje:  doduse u Srbiji, ali je bila linija iz Zagreba... Nas je bilo troje u kupeu, razvukli sedista i pospali - cvrstim snom ocigledno... Ja sam jos kao legla na svoju torbu jer sam bila najbliza vratima i probudila sam se u trenutku kad je lik vec krenuo da brlja po torbi... Onako izgubljena i tek probudjena nisam ni uspela da odreagujem, a on je najmirnije moguce samo izasao iz zbrisao :o Sreca nije mi nista nestalo

Ja ipak savjetujem voz. Juče sam se zatekao na stanici u Zagrebu prilikom dolaska autobusa sa relacije Niš - Beograd - Zagreb koji je bio grozan, u rangu onih za Kosovsku Mitrovicu i slično ... Nikad se ne bih uputio tim do Zagreba.

Da li mozete da mi pomognete, nisam bas cesto putovao vozom i zanimaju me popusti.Kako najjeftinije mogu vodozm Beograd-Zagreb u letnjoj sezoni.Putovacu sam tako da nista od grupnog popusta.Sta mogu da izmuvam?

Prvo kupi povratnu do Šida za brzi, to je oko 800 dinara, u Tovarniku mislim da uđu samo graničari za pregled, a kondor tek u Vinkovci. Kako u Vinkovcima stoji 20aK min zbog stavljanja dodatnih vagona, ako vlak ide redovno, trebo bi stić sić i na blagajni kupit povratnu do Zagreba, košta 200 i nešta kuna. Ako ne bude vremena kupi istu povratnu od kondora,samo ćeš morat platit dodatnih 15kn ili 2 eura.

Ukupna ušteda 10ak eura u odnosu na povratnu BG-ZG.

I još nešta, redovna povratna ti vridi 6 dana, ako želiš da ti vridi 2 miseca, platiš 4 kune na blagajni i daju ti K15 kojom se produljuje trajanje karte.

Društvo, imam dva kratka pitanja:

1. Da li i dalje važi City Star varijanta (svaki sledeći kompanjon plaća upola)?

2. Da li je moguće doći u ZG ujutru, i vratiti se isti dan (veče), odnosno da li ima voz iz Bg ujutru, i isto veče iz Zg nazad?

1. City Star ponuda i dalje vazi u saobracaju sa Hrvatskom

2. Nije moguce. U ovogodisnjem redu voznje saobraca samo jedan dnevni voz izmedju Beograda (polazak u 10:30) i Zagreba (polazak u 10:55)

Društvo, imam dva kratka pitanja:

1. Da li i dalje važi City Star varijanta (svaki sledeći kompanjon plaća upola)?

2. Da li je moguće doći u ZG ujutru, i vratiti se isti dan (veče), odnosno da li ima voz iz Bg ujutru, i isto veče iz Zg nazad?

1. da

2. na žalost ne, jer su zimus ukinuli 3 od 4 voza na ovoj relaciji te je ostao samo jedan u 10.30 iz BG i nazad u 10.55 iz ZG .

Izvadio sam rail plus karticu, ali kad sam kupovao povratnu kartu do Zg, teta na salteru mi rece da je popust vec obracunat na tu relaciju, tako da nisam imao dodatni popust sa karticom.. Pitao sam se u sebi zatim ima li povratne relacije na kojoj vec nema popusta i jesam li ja bespotrebno vadio ovu kariticu.. 

Imam par pitanja koja nisam pitao na salteru.. Da li se popust obracunava ukoliko je putovanje u jednom smeru? Da li je moguce u Hrvatskoj koristiti rail plus karticu izvadjenu u Srbiji (recimo za kupovinu karte od Zagreba do Ljubljane)? Pretpostavljam ne.. Zatim, da li je moguce u Srbiji kupiti kartu na inostranoj relaciji (recimo isto karta Zagreb - Ljubljana kupljena u Srbiji) posto vidim da je nemoguca rezervacija/kupovina online kod Hrvata.. Takodje me zanima da li je na unutrasnjim relacijama u Srbiji moguce koristiti rail plus karticu na svim vozovima (stanicni, brzi, inter city) ili i tu ima ogranicenja, kao i da li se popust obracunava u jednom smeru ili vazi i za povratnu kartu..?

Popust se obracunava na sve karte na kojima nije vec neki popust primenjen tj nema sabiranja popusta. Naravno mozes ti da trazis da ti da Railplus popust al tada ti se onaj prethodni ne racuna.Naravno da je moguce zato se i zove Railplus, samo za Srbiju ti je Srbplus. Moguce je koristiti na unutrasnje vozove gde onda imas 30% popust na jedan smer. Ali pazi povratna karta ti je sama po sebi sa popustom znaci saberes dve u jednom smeru i skines 30% i to ti cena koju treba da patis za povratnu.

Evo,i ja malo da se priključim pisanju.  :spot:

Planiram ići za Zagreb početkom jula i varijanta koju ću primeniti na ovoj relaciji je : Srbija Flexipas (nemam još 26  :banana: )

+ povratna Vinkovci-ZG .

Razmišljam da se obezbedim Rail plus-om,za još koju kunu manje...Možda mi još zatreba.Leto je tek počelo.  clap.gif' alt=':clap:'>

Edited by Endemika

Ozzy80, hvala ti na odgovoru.. Vecina karata, povratne sve koliko razumem, imaju popust od 20%, tako da ne znam koliko se uopste isplati vaditi rail plus karticu.. No dobro, sad je kasno da razmisljam o tome.. Nisam samo najbolje razumeo mogu li recimo u Hrvatskoj, u Zagrebu, da na svoju srpsku rail plus karticu kupim kartu npr. Zagreb - Ljubljana, znaci sa rail plus popustom.. Pretpostavljam da nase rail plus kartice tamo ne vaze, kad kupujem na glavnom kolodvoru kartu za negde dalje, ali eto, ako neko zna sigurno da li vaze nek mi odgovori..

Vise puta sam isao u Zg vozom.. Uvek sam kupovao povratnu kartu do Zg, ali mislim da cu sledeci put ici sa kartom do Sida (628din povratna) i od Tovarnika (ili Vinkovaca) do Zg (od Tovarnika, 246kn/32.5eur povratna) Mislim da po njihovim pravilima kondukter ne bi smeo da mi obracuna visu cenu karte za kartu kupljenu u vozu, ako je voz tek pristigao iz inostranstva ili ako je kod promene voza period manji od 30 minuta.. Mada i ako bi mi obracunao visu cenu, mislim da je razlika i dalje samo 15kn.. (nek me neko ispravi ako gresim) Tako da je ukupna cena oko 38 eura, sto cini ustedu od najmanje 10 eura na redovnu cenu povratne karte Beograd-Zagreb..  ^_^

Kupi Ljubljana Specijal 50evra povratna, ako mozes prvo idi do Ljubljane direkt, pa u povratku plati samo Ljubljana-Zg ako izlazis u Zg. I u povratku iskoristi kartu do Bgda.

Edited by mveruovic

Naravno da ti vazi Railplus svuda u inostranstvu, nevidim zasto nebi mogao kupiti Zagreb-Ljubljana, ali pazi Railplus ti vazi u inostranstvu samo ako prelazis granicu tj nemozes da uzmes recimo Zagreb-Vinkovci.

nama u Rumuniji (Temisvar) nisu hteli da prihvate Rail plus, belo su gledali i nas i karticu 

mozda jer je do Krajove.. unutrasnja relacija.. 

Naravno da ti vazi Railplus svuda u inostranstvu, nevidim zasto nebi mogao kupiti Zagreb-Ljubljana, ali pazi Railplus ti vazi u inostranstvu samo ako prelazis granicu tj nemozes da uzmes recimo Zagreb-Vinkovci.

Super ako je tako.. Hvala za info.. 

@mveruovic.. isao bih prvo do Zg, pa do Ljubljane sa drugarom iz Zg.. tako da moram prvo kartu do Zg.. ici cu onako razdeljeno kao sto sam opisao, nadam se da mi hrvatski kondukter nece praviti problem sto ulazim bez karte..

Onda nista, inace sa ovim "specijalnim" kartama ne moze da se prekida putovanje, tako da otpada...

Da li ja kao student sa srpskim indeksom mogu da dobijem studentski popust na kupovinu karata za voznju unutar Hrvatske?