Posted December 7, 2015 ...i prvi skok da li mislis na putovanja vozom, autobusom, avionom, stopom......kao kombinacijom ili vise mislis na pracenje akcija, clanarine,,,.....? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 (edited) supozicijia,sedis kuci u Despotovcu,ili Cajnicu RS. nisi zaposlen u turistickoj agenciji niti u avio industriji.Jave ti da je legla 14 plata. Imas pet dana slobodno. Cetvrtak na utorak. da cujem kafu u Lisabonu,za manje od dvesta eura, ako nisi jedan od nas ( vazduhoplovnih profesionalaca ) ili jedan od turistickih talibana. eto bas me interesuje. Edited December 7, 2015 by SINGAPURCANAC Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 Tesko da te ista razumem.... al hajde ovako...sedim u Bg na poslu i hocu u St Peterburg negde na leto recimo...a moze i prolece....eto ovde mi dva clana dadose kayak.de i info da cekam i svakog dana gledam cene, sto i radim....evo vec jace od mesec dana i nema i nema nize od 253eur.....a onda ti kazes moze i za 15 do Lisabona .gif' alt='::'> ..al ne i kako .....Ako je avion....sta treba mi (ne)talibani da gledamo ?gde?da cujem kafu u Lisabonu,za manje od dvesta eura, ako nisi jedan od nas ( normalnih ) ili jedan od turistickih talibana. eto bas me interesuje. ovo tek ne razumem.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 (edited) Mislim da tu ima više različitih faktora.Prije svega, makar iz mog iskustva, tj. okoline, ljudi još uvijek nisu upoznati sa konceptom jeftinog putovanja. Često me prijatelji kontaktiraju kako bih im pomogla da pronađu jeftin let ili mi kažu koliki je budžet, gdje bi otprilike išli i nije im problem cimanje i da zaista odu.Neko može da se cima jer može to sebi vremenski da priušti. Neko će radije dati više novca da bi se zadržao na željenoj destinaciji što duže.Kada putujem sa prijateljima, oni računaju da ću ja naći najpovoljnije, pa onda ne misle o tome. Kada oni sami putuju, bez obzira na to što sam im dala linkove sajtova da prate i naučila kako da pronađu i spajaju letove, ne mogu da se snađu, misle da će pogriješiti, previše im je sve to komplikovano i onda se radije odluče za skuplju varijantu.Razumijem i jedne i druge jer do prije 5-6 godina sam i sama mislila da je nemoguće otići dalje od Evrope a da ne izdvojim 1000e za kartu. Pitanje je šta su nečiji prioriteti i, naravno, razumijeti obije strane. Edited December 7, 2015 by awinaken Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 @awinaken,o tome i pricam, to znanje da moze nesto za neke jako male pare, manje vis enije prenosivo znanje i sposobnost. Milion faktora utice, i ako ne znas sta trazis i nacin kako to da uradis, to sto neko drugi zna vrlo je upitno da li ti moze valjati. e zato sam rekao, ko nije na per tu ( poceo da ucim francuski,ne zamerite ) sa aviokartama, dvesta eura nek pripremi za put do neke evropske prestonice ( polazak od kuce se racuna- u ovom konkretnom slucaju zadatak sam postavio na Depsotovac i/ili Cajnice da ukazem na cinjenicu da svet nije samo Beograd ( niti ce ikad biti ) i da dam slikovitiji opis problema. Da ponovim jasnije:Ponedeljak je (moze i danjasni datum )- polazak cetvrtak ( 10.12 ) od kuce za Lisabon, povratak kuci do 2359 15.12. za manje od dvesta eura. Ja i ostali pobrojani smo diskovalifikovani iz trke. da cujem obicnog putnika kako bi on to uradio i za koliko. pretpostavicemo da smo gentmeni, i da nece biti varanja( da sad nazoves ove sto znaju pa zamolis za uslugu ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 ....a da ipak probas i nas obicne putnike da uputis u tajne linkova i sajtova, kao i u moc pretrazivanja istih? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 to nije nikad bio problem, za one koji hoce da uce. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 ...cekam....citam........ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 (edited) Nije bas da se uvek lako mogu naci superjeftine karte bas za zeljenu destinaciju i u zeljeno vreme. Naprotiv, to je bas tesko, cak i sa znanjem svih caka. Tu se treba zadovoljiti onim, sta je za koga dovoljno jeftino.Poenta je u fleksibilnosti, kako vremenskoj, tako i u izboru destinacije, tj, putovati tamo gde su jeftine karte. Jednog dana, doci ce na red i ta destinacija o kojoj se sanja, ali ne kad vi to zelite, nego kad aviokompanija spusti cene Dakle, pratiti sajtove koji objavljuju jeftine karte i kad se pojavi neka smesna cena, istog momenta kupiti kartu, a posle razmisljati, gde, sta, kako. Evo, pre neki dan, bilo za valjda 170 evra iz Budimpeste za Japan, postovano i na ovoj temi. Sta je lose u tome da se covek istog momenta predomisli i umesto za 200 evra za Portugal, ode za 170 evra u Japan Edited December 7, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 ....svakako....jasno mi je to...nego...koji su to sajtovi koji objavljuju jeftine karte?Ja znam samo za varijantu da ukucam aviokompaniju i redom kuckam gradove i vrtim datume.....i ovaj kayak.de .....mislim da si mi ti i rekao za njega. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 (edited) ...npr, ja ovaj gledam svakodnevno. Najjeftiniju kartu sam platio 0,15€ http://www.secretflying.com/euro-deals/ Edited December 7, 2015 by du-ki Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 hmmmmmm....pomno proucavanje sajta............. hvala najlepse.....koristice i meni i jos mnogima verujem.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 ....svakako....jasno mi je to...nego...koji su to sajtovi koji objavljuju jeftine karte?Ja znam samo za varijantu da ukucam aviokompaniju i redom kuckam gradove i vrtim datume.....i ovaj kayak.de .....mislim da si mi ti i rekao za njega.Dosta njih je vec spomenuto na ovoj temi: exbir.de, viajeropedia, traveldealz, izletnadlani, secretflying, flightdeals...Imaju i stranice na FB-u, lajkujes, podesis da ti stizu sva obavestenja i eto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2015 Draganceputnik dugoprugaš3,125 postsPosted Yesterday, 16:40 - Reportmananna, on 07 Dec 2015 - 12:52, said:....svakako....jasno mi je to...nego...koji su to sajtovi koji objavljuju jeftine karte?Ja znam samo za varijantu da ukucam aviokompaniju i redom kuckam gradove i vrtim datume.....i ovaj kayak.de .....mislim da si mi ti i rekao za njega.Dosta njih je vec spomenuto na ovoj temi: exbir.de, viajeropedia, traveldealz, izletnadlani, secretflying, flightdeals...Imaju i stranice na FB-u, lajkujes, podesis da ti stizu sva obavestenja i eto.Probala sam da pronadjem, ali eto, promaklo mi je ....bas ti hvala.... vec su se neki moji prijatelji bacili u akciju...nekome ce sigurno koristiti....a i vas cu manje smarati...nadam se Hvala jos jednom, ....Eto moram da spomenem, clan gore mi je dao link, tu je moj brat pronasao neke karte po Italiji bas jeftine....hvala puno...zaista.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2015 Pozdrav forumasi!Imam jednu nedoumicu, naime hocu da rezervisem avio kartu Frankfurt- Beograd, npr 4.1 i cijena je 109€ Lufthansa, a AirSerbia je 140€, preko kayak.de Za lufthansin let u zagradi pise economy, ali kada odem na njihov sajt imam dvije opcije economy light 101€ i economy classic 121€ ovdje je uracunat prtljag. Sada, na koju opciju su mislili na kayak.de, da ne bude kada dodjem na aerodrom da moram da doplacujem za prtljag?! Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2015 Bice ta opcija koju odaberes. Kayak te usmerava na neki od sajtova za kupovinu karata, jedan od njih je i Lufthansin, gde i preporucujem da kupis kartu. Na samom sajtu imas te 2 opcije, pa odaberi onu koja ti odgovara.Ako pokusas na nekim drugim sajtovima, npr, fluege.de, pise da je cena 100,99 evra i jos sa taksama izadje malo vise verovatno. Pored detalja o letu pise: "Freigepack 0", dakle, bez prtljaga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2015 (edited) Zanimljive cene ( <400) iz Ljubljane za BKK, KUL, CMB, BOM.... Etihadom. Jan-Mar 16I Dominikanska iz Minhena http://www.ltur.com/de/superlastminute/flug.htm?zo=zoLRM&cmd=tlistlast minute, letovi 11.12, od 306eur po osobi. Edited December 8, 2015 by traveleasy Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2015 Hvala na brzom odgovoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2015 Amsterdan-lima 310e 10-18 april10-23 april17-26 april24 april-2 maj24 april-3 maj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2015 BEG-HKG, Dec - Feb. 390-420eur. kayak Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2015 Od Maja do .... ne znam kayak.deAmsterdam - Lima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2015 Ne mogu da nadjem ove karte na kayak u a bas sad mi trebaju tipa beograd hong kong 17 -26 decembar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 12, 2015 21st-29th Jan23rd-31st Jan6th-14th Feb3rd-11th Mar5th-13th Mar17th-25th Mar19th-27th Mar23rd-31st Mar27th Mar – 4th Apr8th-16th Apr20th-28th Apr26th Apr – 4th May4th-12th May16th-24th May20th-28th May Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 (edited) Budimpesta - Alicante, wizzom, januar - mart oko 40ak eur Edited December 15, 2015 by traveleasy Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2015 Je l bi mogao neko da pomogne za rutu Malaga - Budimpesta? ili Malaga- bg? Datum 19.03 ili 20.03, vikend. Vidim da iz Malage ima svega i svacega, ali nikako da uvezem nesto sa Beogradom/Budimpestom. Jedino sto sam naisao je malaga(ryan) - paris(wizz) - bg...80ak evra, interesuje me da li ima neka ekonomicnija varijanta? Hvala svima, zivi bilI! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites