Jeftine avio karte

4,719 posts in this topic

Koliko je tesko dobiti vizu za havaje tj usa uz naravno rezervisane hotele i sve po propisu?

procitaj jos jednom naziv ovog topika

Koliko je tesko dobiti vizu za havaje tj usa uz naravno rezervisane hotele i sve po propisu?

Iako je off topic, da probam pomoci: Mislim da puno zavisi od tvoje situacije. Gledaju prije svega na veze sa domovinom, nesto sto bi te tjeralo da se vratis. Tako da, ako si vrlo imucan i imas jako dobar posao, velike su sanse da ne bi bilo nikakvih problema.

I, jos jedna stvar: na stranicama US Embassy uvijek savjetuju da se ne kupuju nikakvi aranzmani prije dobivanja vize, jer ne smatraju da kupovina te povratne karte povecava sanse da ces se vratiti.

Akcija Qatara iz Budimpeste

Prodaja karata do 20.12

Period putovanja: do 30.06.2016.

Minimalno vreme izmedju odlaznog i povratnog leta 4 dana, max 3 meseca.

Kuala Lumpur, Hong Kong, Dzakarta, Singapur, Tokio .... oko 400eur.

Normalno blackout dates od katolickog Bozica do  nedelju dana posle NG.

3628067525.png

3183289242.png

3571675022.png

4843635694.png

2035157790.png

Edited by traveleasy

Pozdrav!

Potrebna mi je pomoc da nadjem povratnu kartu iz Beograda do Bergena (No) u periodu izmedju 20.12. do 3.1.(povratak).

Datumi nisu fiksni, par dana gore-dole...

^vrh cena Dragance ;) bookirano, pa da vidim da li ce biti cancellation :)

Sumnjam da će otkazati, pošto sam dobio ticket number i sve po ps-u.

Isto kao prošli put kada je bila ista priča na brazilskoj expediji i letovima za Brazil i Argentinu, a ta karta mi je i dalje validna :)

Meni kada kliknem na ticket number na https://www4.thy.com/mybookings, izbacuje sledecu poruku

The surname for which the e-ticket has been issued does not match with surname entered in this screen. Please make sure you enter the surname written on the ticket.

I ako je sve napisano kako treba i ticket je confirmed :)

Bemliga ..... kapiram da je sve u redu, ne mogu da se nerviram :P

Edit: Sta su uradili .... Kako su kupljene dve karte, zamenili su ime i prezime .... tj ticket number za osobu A - ispisano ime osobe A, ali je ustvari za osobu B :) I obrnuto :)

Edited by traveleasy

Odlicno sto je nekom koristila informacija :)

Pretpostavljam da znate, ali nije na odmet podsetiti. Ako su vam presedanja duza od 10 sati, imate pravo na besplatan smestaj u Istanbulu preko Turkisha.

Ajde mala pomoć putniku namerniku. :)

Situacija: živite u inozemstvu, kupite preko XX letačke kompanije povratnu kartu: Inozemstvo-Srbija-Inozemstvo (koliko sam skontao do sad, recimo da pola-pola traže/ne traže broj pasoša prilikom bukiranja), odete u Srbiju i promenite pasoš jer je pun! E sad, treba da letite nazad, ali dali ste broj starog pasoša! Šta dalje? Thanks.

Edited by Tales

@Tales mislim da ne moras da brines. Kada provuku pasos i vide da je validan nece se smarati sa tim da li je drugi broj pasosa ili ne.

Bar ja imam takva iskustva. Eventualno, ako te to bas brine, pretpostavljam da negde imas sken (ili cak imas fizicki stari pasos), ponesi to uz novi i to je to.

@Tales mislim da ne moras da brines. Kada provuku pasos i vide da je validan nece se smarati sa tim da li je drugi broj pasosa ili ne.

Bar ja imam takva iskustva. Eventualno, ako te to bas brine, pretpostavljam da negde imas sken (ili cak imas fizicki stari pasos), ponesi to uz novi i to je to.

Zar nisu oni toliko striktni oko toga? Moraću da pošaljem email nekim operaterima, čisto sportski, da proverim. A stari pasoš bi nosio sa sobom uvek.

Edited by Tales

Zar nisu oni toliko striktni oko toga? Moraću da pošaljem email nekim operaterima, čisto sportski, da proverim. A stari pasoš bi nosio sa sobom uvek.

Baš ne. Broj pasoša se uglavnom traži u svrhu obaveštavanja vlasti zemlje destinacije o tome koji putnik dolazi ili radi sastavljanja passenger manifesta, da bi se uštedelo vreme na check inu. Ako imaš drugi pasoš, prosto će na licu mesta uneti nove podatke... Ključno je ime i prezime i to je sve. Poneke kompanije zahtevaju da vide i sredstvo plaćanja (kreditnu karticu) u fizičkoj formi iako je karta kupljena preko neta - ali uvek upozore na to prilikom kupovine.

Ovde nemaš nikakav problem, sasvim sigurno...

Edited by meelosh

Ovo je super ako je tako! Hvala na lepim informacijama! :)

Nisu striktni sigurno.

Ja sam cak na jednoj karti davao razlicite pasose za razlicite segmente.

Nemas problema, dok god imas pravo ulaska u tu zemlju u inostranstvu [sam novi pasos, viza u starom etc].

Budimpešta-Osaka 160e

Kupili, dobili potvrdu, sve prošlo ok. :dance: Karata od 160e više nema. Mi smo kupili za 200e. Tokom plaćanja se cijena promijenila, tako da vjerovatno više nema ni tih od 200e, ali vrijedi probati.

Haha lol::

Nama Osaka više odgovara jer sada planiramo da obiđemo jug, ali zaista nikada povoljnije otići. Taman da ti ne bude teško da daš 200e na Rail pass. :spot:

Haha lol::

Nama Osaka više odgovara jer sada planiramo da obiđemo jug, ali zaista nikada povoljnije otići. Taman da ti ne bude teško da daš 200e na Rail pass. :spot:

Imaš i Osaku (KIX) za iste pare manje više isti datumi, letovi rade manje više iz cele EU ka Tokiju i Osaki  :dance:

Pa kupili smo kartu. Zar nisi pročitao post iznad?

Edited by awinaken

Ponekad kad tako bacite te cene od 100-200 eur za interkonti distance, plače mi se... Ovde u Aziji sila nema da se nađe išta ispod 100eur. Ma sve i mesecima unapred da kupiš, kakvi. Air Asia, Spring airlines, ako ubodeš nešto u rangu oko 70 eur to je pevanje, a i to mora tipa mesec-dva minimum unapred. Letovi po Kini isto tako. Najjeftinije bude 400-500 rmb (60-80 eur)  i to na linijama između tier 1 i 2 gradova. Naučio sam da pratim i kineske i ostale azijske (kao fol jeftine) sajtove, ma beži, jeftino je reč koja ne postoji.

Ryan Air i Evrope nema nigde! :)

Ok, treba uzeti u obzir i činjenicu da distance nisu kratke kao po Evropi, ali i tamo gde su iste distance, ovde je po 2-3x skuplje minimum. Moje neko objašnjenje je da ima previše ljudi a premalo kompanija (za razliku od Evrope) i ono, bude: 'oćeš-nećeš kupiš kartu? Nećeš? Ima ko 'oće! :)

ljudi, 

da uprostimo, za nekog ko nije zaludjen za cenama aviokarata, ne parti tokove, nije u poslu, itd itd 

suludo je  objasnjavati da ima do Lisabona za 15 eura, to je jednostavno neupotrebljiva opcija za vecinu.

Da moze, mogu ja, ,moze jos neko sa ovog foruma, ali za vecinu ( svi ostali koji i jesu ciljna grupa aviokopanija) 200 eura po evropi je minimum koji realno mozete ostvariti. (milsi se da sedis kuci u Srbiji i pokusas da stignes do neke evropske prestonice-narocito se odnosi na Iberijsko polustrvo )

i ne sumnjam da ce turisticki talibani sad da skoce na mene.  ::crazy:  :dance:  :bang:

Edited by SINGAPURCANAC