Followers 0

kako od Dortmunda do Pariza?

36 posts in this topic

Planirala sam krajem juna u Pariz. Posto postoji Wizz-ova linija iz Bgd do Dortmunda veoma povoljno, da li neko zna kako se prebaciti do Pariza?

zato sto je mnogo skuplje iz Temisvara!Za nas troje oko 360 E plus kombi do temisvara, a ovako iz Bgd do Dortmunda mozemo za 175 E.

Da, u pravu si, nije bas tako povoljno za taj period iz Temisvara. Ali ti i neces u Dortmund, vec u Pariz, a mislim da ti ni transport odatle do Pariza uopste ne bi bio jeftin. Verovatno da ima neki voz, pogledaj na www.bahn.de.

posto vas je troje najjeftinija opcija je rent a car. voz ce vas izaci vise nego avion definitivno.

Kupih karte tgv vozom do Pariza, posle 6 dana u Parizu tgv do Amsterdama na 2 dana, pa od Amsterdam DB Bahn vozom do Dortmunda, nocenje u hotelu i rano ujutru let za Bgd.Trebalo je ukomponovati sve te vozove.Samo se nadam da ne pomere let!Onda sam propala nacisto! :death:

Dobra je ruta! Ali, verujem da te je voz papreno izasao! Mozes li da navedes koliko si platila karte pojedinacno? Mozda si mogla i neki interrail da uzmes!

Dortmund-Pariz 40E, Paris-Amsterdam 30E. Amsterdam-dortmund 13E.Valjda nije skupo, ne znam ni ja. Za dlaku mi je izbegla mnogo jeftinija karta Dort.-Pariz. Ali mogu da priustim posto nam je besplatan smestaj u Parizu.

Ok, moze da prodje, nije mnogo opasno! Ako mozes sebi da priustis, zasto da ne! Dozivljaj je i voziti se TGVom :)

Ziggy, gde si uspela da nađeš tako jeftine karte Dortmund-Paris, na kom sajtu? Ja tražim na DB i SNCF i ne mogu da nađem ništa ispod 100EUR u jednom pravcu  :x.

Posto svakako moras presedati u Kelnu, Od Dortmunda do Kelna sam kupila na www.bahn.com u 16:37. Iz Kelna za Pariz u 19:11 sam kupila na www.thalys.com.Ukupno za nas dvoje sa detetom 120E. Probaj i na www.tgv-europe.com iz Kelna do Pariza.Samo pozuri. Meni je izmakla jos jeftinija varijanta za nekoliko minuta, a putujem 22.06.

E, gledao sam, našao sam povoljnije, ali još uvek ne znam tačan datum putovanja, pa gledam samo okvirno. Hvala ti :).

da ne otvaram  novu temu, da pitam ovde: kako povoljno otici do berlina i nazad iz dortmunda?

jedno pitanje u vezi sa bahn.de.. jel znate mozda da li primaju internet kartice, ili mora bas kreditna?

jedno pitanje u vezi sa bahn.de.. jel znate mozda da li primaju internet kartice, ili mora bas kreditna?

Kartica kojom je placeno (kreditna) mora da se pokaze kondukteru prilikom kontrole karata. On je provlaci kroz neki svoj citac  :? Sa internet karticom to bas i ne moze da uradi. Nisam sigurna da moze i debitnom karticom da se plati ako nije izdata od nemacke banke.

Ja nisam uspela da kupim kartu za voz na sajtu holandske zeleznice (ns.nl). sa Intesinom Internet karticom.    :?

Kazu da im je zao ali ne primaju kartice iz zemalja van Evrope.  :bang:

Kartica kojom je placeno (kreditna) mora da se pokaze kondukteru prilikom kontrole karata. On je provlaci kroz neki svoj citac  :? Sa internet karticom to bas i ne moze da uradi. Nisam sigurna da moze i debitnom karticom da se plati ako nije izdata od nemacke banke.

Ja sam placao debitnom karticom, ali sam kao identifikaciju koristio kreditnu ciji broj posebno ukucas pri kupovini karte.

Ja sam placao debitnom karticom, ali sam kao identifikaciju koristio kreditnu ciji broj posebno ukucas pri kupovini karte.

cekcek,

da nije suprotno???

debitne ne primaju, bar moju nisu primili, a i pise da od debitnih primaju samo debitne izdate u nemackim bankama...

e sad, sta sam ja uradio, platio sam nekom kreditnom od drugarice, a kao identifikaciju sam stavio broj moje debitne kartice(koju nije hteo da prihvati sajt za placanje)...

pokusao sam sa debitnom viza i internet karticom(takodje viza)

e sad, moje pitanje, mislite li da bi mogli da me, khm, izbace iz voza zato sto sam kao identifikaciju stavio moju debitnu karticu, a opcije su bile 1.licna karta(za clanice EU) i 2.kreditna kartica(a ja stavio broj debitne)? kupio sam kartu od frankfurta do kelna za 19 eura, a na dan putovanja ce kostati 60, pa mi ne pada na pamet da placam razliku ili bilo sta slicno zbog jedne takve gluposti...

konduker u nemackim vozovima mi jos nikada nije trazio kreditnu, iako na sajtu pise da je cc ili id identifikacija. Mislim da je dovoljno pokazati pasos ako bas zakera. Srpske internet kartice (virtuon) ne primaju, ali primaju kreditne kartice.

NS.nl mislim da samo prima holandse kartice, i da cak i na automatima ne radi non-dutch kartice.