Followers 0

Voz Beograd-Bukurešt

291 posts in this topic

Do Temisvara ne bi trebao da kasni uopste, jedino ako ovi nasi nesto ne zase.....  :roll:

Ideš na http://212.62.59.84:8080/Redvoznje/index.php, izabereš Beograd - Timisoara (u vreme kada je voz u putu - izabereš današnji dan) i ima jedno od polja gde piše trenutno zakašnjenje. Npr. današnji voz trenutno kasni sat vremena.

A imaš i ovo rumunsko čudo (http://cfr.webgis.ro/) sa mapom gde se vidi gde se koji voz na teritoriji Rumunije trenutno nalazi.

Pa proprati dan za danom, pa ćeš videti koliko često kasni i koliki je rizik...

Ideš na http://212.62.59.84:8080/Redvoznje/index.php, izabereš Beograd - Timisoara (u vreme kada je voz u putu - izabereš današnji dan) i ima jedno od polja gde piše trenutno zakašnjenje. Npr. današnji voz trenutno kasni sat vremena.

A imaš i ovo rumunsko čudo (http://cfr.webgis.ro/) sa mapom gde se vidi gde se koji voz na teritoriji Rumunije trenutno nalazi.

Je.... te ala su ga pokidali Rumuni...

Rax ubicu te kad te budem video! :) Cele noci sam buljio u vozice! Ne udje nas voz u Rumuniju. Mozda nije ni krenuo iz Beograda... Hvala za link!

A zna li neko iz iskustva kasni li voz u Temisvar?

ali ovde se NE radi o realnim situacijama, već o simulacijama !

lepo piše : This is a GMaps API Mashup of railway network in Romania. The positions of the trains are in an ideal world, _are simulated_ , according with the official time-tables.

Rax ubicu te kad te budem video! :) Cele noci sam buljio u vozice! Ne udje nas voz u Rumuniju. Mozda nije ni krenuo iz Beograda... Hvala za link!

Haha!  lol::

Hm, moguće da nisu svi vozovi ucrtani, nemam pojma. A i što kaže Besni Flok, u pitanju je simulacija (što nisam prvo uočio). Imaš ŽS sajt pa tamo gledaj..

Iz Bukuresta u Temisvar ka Beogradu kasni obicno oko 15 minuta, bar kad sam ja isla je kasnio, a kazu da je i inace tako.

Imam jedno pitanje koliko kosta sa povratnom kartom Beograd-Temisvar, i da li vazi euro 26 ako je neko imao iskustva (trebalo bi da se ima popust od 30 ili 50% sada ne znam tacno i konkretno) ?

Takodje interesuje me, ako bi se uzela karta Beograd-Vrsac 420 dinara, pri ulasku konduktera u Stamora Moravita, da li bi mogao da se doplati kao u fazonu sto moze u Sofiji da se skupi nekoliko evra, do Temisvara, ili je Evropska Unija kod njih mnogo razvijenija nego u Bugarskoj ?

Hvala u napred na odgovorima.

Imam jedno pitanje koliko kosta sa povratnom kartom Beograd-Temisvar, i da li vazi euro 26 ako je neko imao iskustva (trebalo bi da se ima popust od 30 ili 50% sada ne znam tacno i konkretno) ?

Takodje interesuje me, ako bi se uzela karta Beograd-Vrsac 420 dinara, pri ulasku konduktera u Stamora Moravita, da li bi mogao da se doplati kao u fazonu sto moze u Sofiji da se skupi nekoliko evra, do Temisvara, ili je Evropska Unija kod njih mnogo razvijenija nego u Bugarskoj ?

Hvala u napred na odgovorima.

Popust uz EURO<26 više ne postoji, već treba da u njihovim prostorijama u Beogradskoj da uzmeš nekakav formular sa kojim odeš na železničku stanicu i dobiješ za dž karticu SRB-PLUS sa kojom imaš popust od 30% na vozove u unutrašnjem saobraćaju u Srbiji. Dakle, popust ne važi za Temišvar. Takođe, sa EURO<26 karticom možeš kupiti karticu RAIL-PLUS za 5 EUR koja ti pored popusta od 30% u unutrašnjem saobraćaju u Srbiji i u saobraćaju sa Crnom Gorom nudi i 25% posto popusta u međunarodnom saobraćaju (popust se računa samo na one karte koje nisu već sa popustom). Kartica važi godinu dana. Povratna karta Beograd - Temišvar je 20 EUR. Za varijantu sa kupovinom karte Beograd - Vršac i doplatom rumunskom kondukteru do Temišvara nemam informaciju.

Mene zanima da li kasni voz iz Bukuresta tj Temisvara u povratku za Beograd?

Praticu ovih dana da vidis sta se desava, ali ako neko ima skorije iskustvo nek podeli sa nama.

Zna li neko, da li postoji autobuska veza izmedju Bukuresta i Negotina ili Kladova recimo?

Ja sam to isto gledao, ali mislim da takve linije NEMA!

Nema do i od Temisvara ni Bukuresta nista sem tog jednog voza, ja sam od Temisvara ka Bg-u isla autobusom do Marovica na granici sa jos nekim ljudima koji su isli ka BG-u, onda smo od Marovica morali da platimo nas pet nekom vozacu da nas odvede do Vrsca i odande busom do Bg-a. Ranije je bio autobus za Vrsac i od Vrsca do Temisvara, ali linija je ukinuta. Zasto, ko bi znao, valjda su bili uhvaceni neki sverceri, pa zato. I da kao sto rekoh, voz iz Bukuresta ka Bg-u kasni obiscno oko 15 minuta.

Bg-Ki ti je 1050-ak dinara bus, povratna. Ako ti odgovara mogu da proverim vreme polazaka.

Ovo je odgovor na ajvarche-tov post od pre par dana/meseci . Valjda posle ide shinobus Ki-Zhombolj, pa onda neki lokalni bus za Bukuresht.

Tačno..sve je već bilo 100 puta na forume,veze iz Žombolja za Temišvar...i dalje...

Ćao!

Zanima me da li se uz Balkanflexi pass nešto doplaćuje do Bukušešta? Natripovala sam se da se naplažuje bez obzira na to što imamo kartu...

Piše na sajtu Železnica da na celom putu idu i sedeća kola 2 razred, što znači da ne treba da se doplaćuju spavaća kola, a dali je to tako i u praksi?

Pozdrav!

Ne doplacuje se nista. Nemoj da se tripujes!  ;D

Kad budeš išla za Bukurešt uđi u onaj vagon što je pola drugi, a pola prvi razred jer su kupei malo veći nego u onom vagonu koji je ceo drugi razred  ;)

i ja se spremam za Bukurešt uskoro , hvala Rax na informacuji  clap.gif' alt=':clap:'>

Ooo haval bagzy i RaxCherrych! Baš ste brzi  clap

Ja sutra putujem, pa pišem iskustva kada se vratim :)

:mah:

ajde važi,piši..da vidimo šta se dešava u Rumuniji))))

Srecan put, mozda se i sretnemo! Ja sam u Nedelju ujutru u Bukurestu negde do pola 1...ako si u rejonu Gara de Nord, javi se!

Ooo haval bagzy i RaxCherrych! Baš ste brzi  clap

kako prođoste u putu za Bukurešt , i kakav je grad  ?

Srecan put, mozda se i sretnemo! Ja sam u Nedelju ujutru u Bukurestu negde do pola 1...ako si u rejonu Gara de Nord, javi se!

Jaooo, u isto vreme smo bili u istom delu grada, a ja nisam videla poruku... Bila sam 14, 15 i 16.