Posted May 17, 2010 Evo ovako, danas sam se vratio iz Moldavije i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen. Prvo sto se tice vize. Put do konzulata je vec detaljno objasnjen u nekoj od tema, uopste nije problem naci isti. Takodje ono sto je bitno za vizu jeste da se dokumenta mogu predati od 8.30 do 12.30 a viza se podize ISTOG DANA OD 15.00 do 16.30. Ono sto je neophodno jeste da imate pasos : , pozivno pismo, sliku, formular, kopiju prve strane pasosa i dokaz o uplati taksi (detalje o uplati dobijete u konzulatu i taj papiric bukvalno predate sluzbenici u BRD banci koja sve zavrsi). I to je to. Interesantan je bio pandur koji dezura ispred konzulata koji otkida engleski a nemacki prica osrednje...prica lagano lik o ekonomiji, fizici....ne znam ni ja o cemu ne...Mislim se brate ovog da uzmem da dovedem kod ovih nasih priucenih strumfova da se emancipuju malo.... Sto se tice prevoza do Kisinjeva. U jednom smeru je blizu 20 evra, ja sam koristio Torpedotur koji polazi sa stanice Gara De Nord svake veceri u 19h (iz Kisinjeva takodje u 19h). Ako nekog interesuje ulica gde se nalazi ova firma jeste Iacob Negruzzi (iza zeleznicke). A e-mail adresa im je torpedotur@yahoo.com. Moguca je rezervacija preko mail-a. Sto se Kisinjiva samog tice nista posebno, cak i nije vredan neke paznje objektivno. Da napomenem da nema ulicne rasvete tako da ako ste stranac u sred noci moze da bude vrlo nezgodno...Osim Kisinjeva bio sam jos i u Ribnici, Tiraspolju, Baltiju.... Prijatno sam iznenadjen lepotom prirode i gostoprimstvom svih...da napomenem da su mi dva pandura pomogli da ponesem kofer uz neke stepenice u Kisinjevu. I da do Bukuresta sam iso vozom 361 Beograd-Bukurest koji ga je otkinuo od kasnjenja cak 6 sati umesto u 5.37h stigli smo skoro u 12h. Isti prevoz i nazad do Beograda, s tim sto voz iz Bukuresta ne polazi u 21.05 kao sto je po redu voznje vec u 23.15h. Rezervacija za spavaca kola sa 3 lezaja je 93 leija ili oko 20-ak evra (slobodno rezervisite sa tri lezaja bicete sami jer putnike u ovom vagonu na prstima jedne ruke je moguce nabrojati). Inace povratna karta je 48 evra... Toliko, ako nesto nije jasno shoot... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2010 Sve je to super, ali kako si počeo topic, pomislio sam da su nam ukinuli vize. Čini mi se da nije lako pribaviti pozivno pismo, ili možda znaš neku foru za nas koji nemamo nikog u Moldaviji...? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2010 Zar nije bilo reci da ce Moldavci davati vize bez pozivnog pisma - samo pasos, slika, formular i naravno - lova? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2010 @amstel Fora koju sam ja koristio jeste da sam se uclanio u jednu studentsku organizaciju (konkretno AIESEC) koja postoji i u Moldaviji. I oni tamo redovno organizuju medjunarodne konferencije i seminare. Tako da u mom slucaju oni su mi sredili pozivno pismo za cak 15 dana iako je konferencija trajala svega 6. @kolosus Ne znam za to, vizu u svakom slucaju bez pozivnog pisma NIJE moguce dobiti! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2010 I da još jedna bitna stvar, EAST hostel u blizini železničke stanice ne postoji više...Tako da znate. Malopre sam se setio, pa rekoh možda će biti korisno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2010 Ima li neko informacije o tome hoce li za vreme ovog festivala vina koji se tamo odrzava sada u oktobru, nasim drzavljanima trebati vize? I planira li neko mozda da ide? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2010 Dok neko upućeniji ne odgovori, ja ću ti reći da su Moldavci, po mojim informacijama, u vreme festivala samo izdavali vize besplatno, a da je procedura za njihovo dobijanje bila ista kao i inače. Oni su liberalizovali vizni režim prema EU pre 4 godine i ne znam da li i dalje imaju ovu olakšicu za državljane npr. Srbije, ali te vize se ni u kom slučaju ne ukidaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2010 Nema nikakvih povlastica za nas Srbe! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2010 Kad hocemo da im rusimo vlas' Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2010 Pa meni zbog toga prvi put nisu hteli da daju pozivno pismo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2011 Cesljao sam po forumu i spazio da je neko bio u Moldaviju 2009 i napisao da se taksa za vizu placa 65 dolara. Koliko si ti platio Bagzy u Bukurestu 2010 godine? Ima li neko svezu informaciju oko cene ... Da li se plaća tranzitna viza, ako samo prodjem kroz Moldaviju ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2011 Cesljao sam po forumu i spazio da je neko bio u Moldaviju 2009 i napisao da se taksa za vizu placa 65 dolara. Koliko si ti platio Bagzy u Bukurestu 2010 godine? Ima li neko svezu informaciju oko cene ... Da li se plaća tranzitna viza, ako samo prodjem kroz Moldaviju ? 2010. sam platio 60 $, a 2011. nesto vise tj. 60 evra. Placa se svaka viza! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2011 A ako se iz Ukrajine udje u Transinistriju, treba li viza ? ? ? Zna li neko ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2011 Pisao sam o Pridnjestrovlju na posebnoj temi, nikakva viza ne treba za Pridnjestrovlje ali moras da napises adresu na koju ides i mozda ce stvarno i da provere, meni jesu. Mozes iz Pridnjestrovlja bez problema da udjes u ostatak Moldavije jer Moldavci ne kontrolisu ono sto ne priznaju za granicu, ali ako te policija nahvata negde kasnije bez moldavske vize, verovatno ce debelo da ti naplate:) edit: slovca Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2011 Koliko sam i ja upoznat, ne treba nikakva viza za ulazak u Pridnjestrovlje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2011 OK. Hvala puno momci ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2011 Mene zanima je li moguce ikako dobiti vizu bez pozivnog pisma, jer jednostavno neznam nacin kako da do njega dodjem? I jel vadio neko vizu u konzulatu u Sofiji? Ne bih bas da se cimam ceo dan u Bukurestu ako nije neophodno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2011 Vizu bez pozivnog pisma nije moguce izvaditi. Ima neke agencije koje uslugu vadjenja i slanja pozivnog pisma naplacuju, cenu ne znam. Sto se tice Sofije, to je neprovereno. Stoji na sajtu da moze, ali koliko ja znam svi vade vize u Bukurestu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2013 e ovako, da vam izlozim moj problem i pitanje...kada se ulazi iz Odese u Moldaviju viza nije potrebna ? da li onda i kad se izlazi iz Moldavije u Odesu tj Ukrainu pregledaju vizu ? pitam to zato sto sam u Tiraspolju a viza mi je istekla , pa sam mislila da izadjem kroz Odesu i onda putujem kroz Ukrainu, Rumuniju i tako izbegnem moldavsku granicu i kaznu zbog istaka vize ??ako neko nesto zna nek mi pise stvarno sam se sada uplasila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2014 Moldavija najavljuje uvođenje elektronskih viza. http://www.moldova.org/foreigners-able-get-moldovan-visa-online/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2014 To nije losa vest, mada bi bilo bolje da su i rekli koje zemlje ce moci da koriste tu pogodnost. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2014 Očekujem da će uraditi isto kao i Jermenija i ne vidim razloga da se ne nađemo na spisku. Sve što žele je novac za vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2014 Молдавију у јуну стављају на белу шенген листу, па очекујем да ћемо им и ми у најскорије време укинути визе, а самим тим и они нама. Очекујем и увођење безвизног режима са Јерменијом (пошто је и о њој овде било речи) у наредних годину дана, обзиром да ускоро улази у Царински савез и ЕАУ, а да ми са са свим земљама тог савеза имамо безвизни режим и трговинске споразуме. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 19, 2015 Дакле, споразум Србије и Молдавије коначно у процесу ратификације Гуглам мало, и видим да је споразум БиХ и Молдавије у процедури негде од маја 2014... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2015 (edited) Сага са "Тврђавом Молдавија" се наставља. НС Србије још увек није усвојила споразум о путовању без виза, а Босна је, изгледа ПОНОВО потписала споразум о укидању виза с Молдавијом... ништа ми није јасно... упоредити датуме вести:http://www.mvp.gov.ba/aktuelnosti/top_news/default.aspx?id=30824&template_id=16&pageIndex=122.5.2015 18:19Potpisan Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Moldavije o putovanju državljana bez viza http://www.blic.rs/Vesti/Svet/463597/Gradjani-BiH-bez-viza-u-Albaniju-i-Moldaviju Građani BiH bez viza u Albaniju i MoldavijuBeta | 09. 05. 2014. - 00:59h | Foto: D. Božić | Komentara: 15Građanima Bosne i Hercegovine od sada neće biti potrebne vize za ulazak u Moldaviju i Albaniju, saopštio je Savet ministara BiH. Edited May 28, 2015 by Relja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites