Posted August 25, 2014 (edited) Ne bih ja tražio preko leba pogače, nema više karata po 2€. A i od Malpense do Bergama je baš cimanje.Ipak, ako je to mart i ako ti treba prtljag, pogledaj i high-costere. Ja sam baš u tom periodu išao Lufthanzom za nekih 220€ povratna, ne misliš na presedanja a i lepo napuniš kofere (dobro je došlo, nešto smo sređivali stan pa overili lisabonsku Ikeu). Edited August 25, 2014 by Duya Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2014 Leteo bih za Lisabon krajem marta (verovatno sa Malpense), I vratio se prvih dana aprila. Kada je najpovoljnije kupovati karte za easy jet, I kada ih uopste pustaju u prodaju za letnji red letenja 2015? Za sada je poslednji datum za prodaju kod easy-ja 28.03., po ceni od 35e, relacija Milano-Lisabon to bi trebalo da je korektna cena, ali sam malo ispao iz materije, pa bih rado drugo misljenje...Dobra je bila kombinacija Zeneva - Lisabon medjutim menjaju red letenja od novembra a od marta ukidaju pored Rima i Milano Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2014 (edited) Wizz kreće krajem marta 2015. da leti iz Budimpešte za Lisabon.edit: to na utakmicu idete? Edited September 10, 2014 by golosina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2014 Dobra je bila kombinacija Zeneva - Lisabon medjutim menjaju red letenja od novembra a od marta ukidaju pored Rima i MilanoMilano-Lisabon ukidaju ili letove ka Beogradu?@ Golosina: Naravno, a ako odluce da igraju severno of Lisabona, eto nas u komsiluku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2014 Milano-Lisabon ukidaju ili letove ka Beogradu?@ Golosina: Naravno, a ako odluce da igraju severno of Lisabona, eto nas u komsiluku Ukidaju Beograd - Milano od kraja marta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2014 Na kraju ce ostati kod nas samo air serbia. Od 15 januara i tap ukida let za Beograd. Veselo!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2015 treba mi savet planiram da možda krajem aprila/početkom maja, dakle oko uskrsa, odem u portugal na okvirno dve nedelje. zanima me da li je sad previše rano da kupim karte, i ako jeste kada bi bilo najbolje da to uradim? gledala sam da preko tap portugala mogu da uzmem povratne do lisabona za nešto više od 200 evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2015 Kada smo prvi put išli za Portugal, karte smo uzeli 3-4 mjeseca prije puta (tad je bila kombinacija Wizz Air+Ryanair), a ljetos smo ih kupili u aprilu, čini mi se, jer je bila neka Wizzairova akcija za članove (kupiš jednu kartu, druga je za dž) za kraj juna. Princip je jasan, kupiš onda kada misliš da su karte povoljne. Meni 200e ne zvuči povoljno, ali dobro, preko TAP-a ćeš teško jeftinije proći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2015 i ne razmisljas o presedanju, kasnjenju letova i ne placas dodatnio prtljag kao u Wizz-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2015 Naravno, svako ima svoje prioritete.Možeš da sačekaš da se još neko javi i posavjetuje te u vezi sa kartama, ali mislim da je to taj iznos koji otprilike varira 10-20e gore-dolje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 zavisi koliko zelis da se cimas i sta planiras da radis u portugalu, ukoliko posecujes samo lisabon , ne zelis cimanje i presedanje onda je mozda to ok kombinacija, sa presedanjem i mozda neki drugi grad cena je od 120e pa navise Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 pa mislila sam da se malo prošetam po obali, međutim karte koje sam gledala do porta ili fara su mi ispadale još skuplje od lisabona. tako da svakako moram detaljnije da razmislim šta ću i kako ću, da li da mi oba leta budu iz lisabona pa da se vraćam tamo kad budem morala nazad, ili da povratni let uzmem iz nekog drugog grada. nemam pojma, nemam baš iskustva pa moram da izdvojim vreme neki dan i pretražim net Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 Mozda.....Pretpostavljam da mislis na varijantu....hej, ima karata za xxxxxx, jeftino, krece se veceras....kupujem idem!!!Je l' to? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 pa mislila sam da se malo prošetam po obali, međutim karte koje sam gledala do porta ili fara su mi ispadale još skuplje od lisabona. tako da svakako moram detaljnije da razmislim šta ću i kako ću, da li da mi oba leta budu iz lisabona pa da se vraćam tamo kad budem morala nazad, ili da povratni let uzmem iz nekog drugog grada. nemam pojma, nemam baš iskustva pa moram da izdvojim vreme neki dan i pretražim netevo mozda mozes ovako 08/04/16 14:20 Belgrade BEG 16:15 Karlsruhe FKB… wizz €18.12 17:10 Karlsruhe FKB… 18:55 Porto Ryanair €31.99 20/04/16 06:30 Porto OPO 09:40 Geneva GVA easyJet €24.99 18:20 Geneva GVA 20:15 Belgrade BEG easyJet €32.21ili 08/04/16 14:20 Belgrade BEG 16:15 Karlsruhe FKB… Wizz €18.12 17:10 Karlsruhe FKB… 18:55 Porto OPO Ryanair €31.99 Thu 21/04/16 06:10 Lisbon LIS 09:40 Paris BVA… Ryanair Live! €28.99 Thu 15:15 Paris BVA… 17:35 Belgrade BEG Wizz . €59.99od porta do lisabona mozes brzim vozom, preko neta isto ima akcija po 8 9 e, jedna od najboljih zeleznickih ruta, ide se uz obalu brzinom od 250km/h stvarno lepi predeli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2015 evo npr, nije proslo puno od kada smo spomenuli....predlog za 120eura,cak i da preskocim pitanje kako da ulovim go tacno u te dane 5 meseci unapred, ono sto meni upada u oci i zulja me, sletanje u Karslrue 1615 poletanje 1710 - razlicitim kompanijama - citaj ne cekaju ako zakasnis- a dodamo li tome podizanje i predaju torbe, uffff da prevedem do kraja,osim ovih 120 $ na pocetku treba ostaviti na kartici jos nesto para ako se promasi konekcija za novu konekciju i/ili novi smestaj itd.... nekako mi za ukus preblizu izgleda svaka kombinacija ispod 2 sata konekcije ako su nepovezane karte. al nemaju svi iste vizije ,navike i spoznaje. a da ne bude da samo napadam turisticke talibane,moj predlog lufthansa.rs beg-opo ( 5 sati ) 14.04opo -beg ( 6)29.04 22000 (cca190) minimalno preko a maximalno jednostavno. i ovo je prvo sto sam potrazio bez ikakvih dodatnih pretrazivaca i razmisljanja , recimo da je to minimum koji bi bilo ko mogao skontati bez iciji pomoci. a o tome trenutno diskutujem. minimalna cena za minimalno znanje i trud. 200 eura po Evropi je good cena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 evo mozda mozes ovako 08/04/16 14:20 Belgrade BEG 16:15 Karlsruhe FKB… wizz €18.12 17:10 Karlsruhe FKB… 18:55 Porto Ryanair €31.99 20/04/16 06:30 Porto OPO 09:40 Geneva GVA easyJet €24.99 18:20 Geneva GVA 20:15 Belgrade BEG easyJet €32.21kada je odlazak u pitanju, da li pod uslovom da avion ne kasni, imam vremena od 16:15 do 17:10 da sačekam čekirani prtljag i nađem terminal za drugi let? ili mi je rizična ova varijanta sa manje od sat vremena između dva nepovezana leta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 Rekao bih neizvodiva a ne rizicna, vece su sanse da zakasnis nego da stignes. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 pff, tako sam i mislila. a svaka varijanta ili 100 godina čekanja između dva leta, ili ovako nešto jako kratko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 pff, tako sam i mislila. a svaka varijanta ili 100 godina čekanja između dva leta, ili ovako nešto jako kratkoA što ne odeš lepo Wizzairom iz Budimpešte za Lisabon?https://wizzair.com/en-GB/TimeTable/Budapest/LisbonZa 6. i 10. 4. trenutno je 50-tak € bez prtljaga i bez Discount Club-a.Iskreno, ako si našla za 200€ Tap-om iz Beograda, to će ti verovatno ispasti najbolje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 htela sam da izbegnem cimanje do budimpešte, a kada sam htela da uzmem povratnu preko tapa, nisam mogla jer ne primaju debitne kartice, a ja kreditnu nemam niti mi se sad vadi samo zbog ovogatako da ću morati nešto drugo da iskombinujem ako ostanem pri portugalu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2015 htela sam da izbegnem cimanje do budimpešte, a kada sam htela da uzmem povratnu preko tapa, nisam mogla jer ne primaju debitne kartice, a ja kreditnu nemam niti mi se sad vadi samo zbog ovogatako da ću morati nešto drugo da iskombinujem ako ostanem pri portugaluJesi li pokusala da izaberes placanje kreditnom pa samo hladno uneses podatke od svoje (debitne) kartice?Cesto prodje tako.U SAD-u je sve skoro iskljucivo placanje "credit" opcijom, ali mi jos nikad nije odbijena debitna kartica iz BiH. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 Visa Electron (ako ima 16 cifara na prednjoj strani) praktično svuda prolazi kao kreditna, koliko znam. Isto tako i Master.To sa karticama je komplikovana rabota, ali u suštini uvek uzmeš pa probaš s onom koju imaš. Ništa te ne košta...(Doduše, meni je najfrustrirajuće iskustvo bilo sa debilnom samouslužnom pumpom za gorivo u Francuskoj. Gurneš karticu pre točenja, ona ti prvo rezerviše 165€, pa ti posle grickaj nokte 7 dana da li će ti odblokirati ta sredstva, a bila je čini mi se Visa Electron. Na kraju jeste.) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 nisam mogla jer ne primaju debitne kartice, a ja kreditnu nemam niti mi se sad vadi samo zbog ovogaJesi li pokusala da izaberes placanje kreditnom pa samo hladno uneses podatke od svoje (debitne) kartice?Ja imam MasterCard debitnu godinama i samo njom plaćam. Do sada nisam imala problema, a plaćala sam karte sa svih mogućih sajtova. Probaj da uradiš ovo što je rekao klanfa, ako uopšte postoji ta mogućnost. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2015 da da, ja sam i čekirala kao da plaćam kreditnom, pošto je to pored paypala bila jedina opcija, ali nije hteo dva puta da mi prihvati karticu, pisalo je da nije authorised ili tako nešto. onda sam se presekla da mi nisu ipak skinuli pare, pa sam zvala njihov call centar preko skajpa, popričala sa ženom portugalkom, i ona mi je rekla da ne prihvataju debitnu :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites