Followers 0

Evo jos jednog putnika iz Srbije

42 posts in this topic

http://www.blic.rs/Vesti/Reportaza/199871/Milevin-vozac-oko-sveta

Zamislite da spremate ispite ni manje ni više nego u vulkanskom krateru? Ne možete? Beograđanin Viktor Lazić, svršeni student prava, radio je upravo to. I ne samo to. Negde u Mongoliji prao je magarce da bi zaradio za hranu i benzin, da bi mogao da nastavi dalje sa „osvajanjem“ zemlje. Viktor je svojom ladom obišao celu Evropu, ali i Tibet, Kambodžu, Indoneziju, Sibir, Australiju…

Viktor na sva putovanja nosi lutku na naduvavanje Milevu, naravno, pristojno obučenu. Pošto uvek ide sam, kaže da mu je bezbednije kad ih je dvoje u kolima.

:o

Bezbednije, a sigurno je i toplije  :bag:

ne mogu tacno da objasnim zasto ali nesto mi se nije dopalo u ovom tekstu. procitala sam ga i postala nervozna  :-\ :-\ :-\

Ja sam procitao jedan jos gori, na Mondu, o istoj temi, koji se vise sveo na pricu sta je on sve uradio za svojih 25 god! Kao da je neko objavio svoj CV, sranje tesko! Mnogi od nas bi takodje mogli svasta da napisu o sebi i svojim avanturama, ali to objaviti u medijima, zvuci krajnje bezveze. Ali, ima i video klip o decku, koji deluje sasvim pristojno i ok, tako da, sa te strane, nemam zamerke, momak deluje kao osoba na mestu i svaka mu cast!

Čovek ima i svoj sajt, na kome se može skinuti .pdf spisak svih mesta u kojima je proveo najmanje pola sata.  zvizhd

sad mi sve vise lici da ovaj mladic putuje samo da bi popunjavao ovaj .pdf fajl  :-\

U tekstu u okviru piše da će mu se sledeća knjiga zvati "Veliki put Viktora Lazića". :-D

Inače, mislim da je super to što on radi i što na svoj način promoviše samostalna putovanja. Da li on to radi iz radoznalosti ili iz egoizma, manje je bitno.

I ja kažem: Bravo!

Čovek sebe shvata ozbiljno, zato ga i drugi shvataju ozbiljno.

Dobro je da putuje i promoviše takav način putovanja.

:mrgreen:

Ja sam više za ono "Ne smeš sebe doživljavati suviše ozbiljno ako želiš da te drugi shvataju ozbiljno."

I meni deluje kao da to dečko to radi samo kako bi mogao posle da kaže gde je bio i šta je radio... ali ja sa tim nemam problem.  :102:

Svi putnici imaju različite motive da lutaju, i daleko bilo kad bismo svi putovali iz istih pobuda. Mislim da ne mogu postojati pravi ili pogrešni razlozi (ili načini) da se putuje! Isto tako i oni koji ostaju imaju svoje razloge za to (iako meni retko shvatljive). Pa opet, motivi mogu samo da mi se dopadaju ili ne, ne mogu da im zameram na tome.

Zbog čega god da Viktor putuje, mora se priznati da radi sjajnu stvar za sebe. Nema puno ljudi hrabrosti za to (i ja sam ponosna na malobrojne koji su na ovom sajtu  :D) i to je činjenica. Tako da... svaka mu čast!

Ali imam jednu veliku zamerku... što sa tim iskustvom koje ima, nije došao da na forum i podeli to sa nama!  :P

Ih, bokas, ljubim te u to oko plavo, svaka ti je na mestu ;) Ako Viktor putuje samo da bi hranio svoj ego, onda ima jako veliki problem! Tu mi ne mozemo pomoci, nazalost :( Meni se svidja nacin na koji putuje.. Nisam nikada razumeo ljude koji koriste usluge turistickih agencija.. U svakom slucaju, Viktore, samo hrabro napred i srecno ;)

Pitam se, ako je sigurnije putovati sa lutkom - mozda je bolje izabrati "musku" lutku - moze vise da ponese

I

Ali imam jednu veliku zamerku... što sa tim iskustvom koje ima, nije došao da na forum i podeli to sa nama!  :P

E meni je ovaj deo sa njegovog  sajta posebno "interesantan"...

a i daje odgovor na Bokasovo pitanje :D

"Viktor Lazić, autor, takođe je licencirani turistički vodič. Do sada je vodio više desetina tura po Beogradu, Srbiji, Balkanu, Evropi ali i širom sveta. Njegove usluge vođenja ture, pripemanja putovanja, izbora destinacije, saveta za dobijanje vize, nalaženje prevoza i smeštaja i mnoge druge možete unajmiti po povoljnim cenama, time ujedno pomažući ostvarivanje budućih autorovih projekata." :o... :fool:

Ne vidim sta je tu lose, covek sebi pravi reklamu. Ko hoce, neka ga unajmi, ko nece, neka se nasmeje :)

Inace, bacio sam oko na njegov sajt i ocigledno je da covek ima drugacije vidjenje putovanja od vecine ljudi ovde i da ima drugacije ciljeve. Ne bih rekao ni da je lose to sto hoce da objavljuje svoje knjige, da pravi biblioteku, samo napred. Verujem da ce biti i mnogo zanimljivih i korisnih stvari u svemu tome. Ali, eto, opet sam naisao na njegov kilometarski CV i sad mi je jasno odakle onaj tekst na Mondu. Mislim, ja to nikad ne bih uradio, na taj nacin objavio svoj CV sa svakim mogucim detaljem koji sam uradio u zivotu. Kao prvo, bilo bi mi dosadno da tako nesto i pisem o sebi, a kao drugo, ne bih mogao ni da se setim takvih nebuloznih stvari koje sam uradio. Taj CV mozda ponajvise govori u prilog tezi da velica sebe i ono sto je uradio za svojih 25 god. No, opet, nisam upoznao coveka, pa bih se ipak uzdrzao. Ja se nisam toliko naputovao kao on, ali, sad da me neko pita, pojma nemam koliko sam zemalja tacno obisao (a nema ih vise od 10-15, pa opet ne znam tacno), a kamo li gradova. Voditi evidenciju o tome, hm...

Iz svega prilozenog na njegovom sajtu, mozda je donekle i jasno zasto ga nema na ovom forumu, jednostavno, drugacije gleda na neke stvari.

Ali, svakako, bitno da covek putuje i ostavlja nekakav trag o svemu tome, pa kome se svidi, neka cita! Uostalom i sve nas je ovde zainteresovao da diskutujemo o njemu i to je nesto! Ja bih svakako posetio njegovu biblioteku i procitao neku njegovu knjigu.

Ok jasno da drugacije gleda na neke stvari, ali vrlo sebicno jer traziti novac za informacije... pa odakle je on uzimao i uzima informacije pre njegovih putovanja, verovatno su mu sluzili forumi i necij putopisi ali red bi bio da se na neki nacin oduzi, zahvali i pomogne nekome kad vec ima potrebne informacije.

Eto ja sam se skoro vratio iz Afrike(Uganda, Tanzanija, Kenija) i bliskog istoka, mogu reci da sam izmedju ostalog i na ovom sajtu nasao veoma bitnih i korisnih stvari.

Zamisli kad bi svi bili tako sebicni???

a sto se tice diskutovanja "o njemu" na ovom sajtu,po meni nije bas pozitivno i mislim da ako negde taj njegov stil i malodusnost mogu da budu "provaljeni" onda je to ovde

Ok jasno da drugacije gleda na neke stvari, ali vrlo sebicno jer traziti novac za informacije... pa odakle je on uzimao i uzima informacije pre njegovih putovanja, verovatno su mu sluzili forumi i necij putopisi ali red bi bio da se na neki nacin oduzi, zahvali i pomogne nekome kad vec ima potrebne informacije.

Eto ja sam se skoro vratio iz Afrike(Uganda, Tanzanija, Kenija) i bliskog istoka, mogu reci da sam izmedju ostalog i na ovom sajtu nasao veoma bitnih i korisnih stvari.

Zamisli kad bi svi bili tako sebicni???

a sto se tice diskutovanja "o njemu" na ovom sajtu,po meni nije bas pozitivno i mislim da ako negde taj njegov stil i malodusnost mogu da budu "provaljeni" onda je to ovde

Ceo sistem monetarnog sistema radi na tak princip. 

Dobtodosao u kapitalizam.  kiklop

Ma nije Viktora teško provaliti, daleko od toga. Samo, kad sam krenuo da pišem prvi post na ovoj temi, obrisao sam sve što sam napisao jer je bilo u nekom kompromisno negativnom tonu posle kog sam se zamislio i shvatio da je svaka vrsta putopisa namenjenog širem auditorijumu vid samoreklame. Jeste, možda manje razmetljiv, ali to je to.

Viktorov način samopromocije je dosta napadniji ali je princip isti.

Dok putuješ samo sebe radi nije ti potrebno da to nekome pokažeš. Kad kreneš da pokazuješ, krenuo si i da se reklamiraš jer to nisi pročitao u knjizi nego si to baš ti video/uradio/skontao. I to je izgradnja ega. Ja nemam ništa protiv toga.

Viktorove knjige/putopise nemam neku želju da čitam ali sam napisao "bravo" zato što je ipak uradio/obišao/video sve to. Taj put jeste veliki poduhvat, a i način na koji je to uradio nije baš naivan. Jedino način prezentacije je preko gornje granice dobrog ukusa.

Mislim da ovo govori rum iz tebe :P

Mislim da ovo govori rum iz tebe :P

provalio si me  :-[

Acketa, potpuno si u pravu...mada mislim da bih njegovu knjigu procitala i da, steta je sto naplacuje te informacije, ali to je opet njegova stvar.

Познајем човека, пустите га нека ради на свој начин. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
Followers 0