Posted July 30, 2012 Kupila sam kartu Tampere-Budimpesta i oznacila sam NO BAGS jer sam cula da za prtljag naplacuju 50 evra. Je l' to tacno? Ja imam kofer dimenzija 55x40x20 pa da li bi on mogao da prodje kao rucni prtljag? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 30, 2012 Na sajtu Rajana imaš dimenzije koje prolaze, kao i cene prtljaga. U svakom slučaju tvoja torba prolazi, proveri za težinu torbe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2012 Pozz ljudi, poslao sam jednu privatnu poruku ali da za svaki slucaj i ovdje pitam. Imam manji backpack koji je malo veci od 55 cm pa me interesuje da li je neko bio u situaciji kao ja? To jest da li su bas striktni sto se tice dimenzija ili je kao u Wizzairu potrebno da se ranac ugura u one zeljezne sipke i moze se zguzvati... Sto se tice tezine, znam da nece preci 10kg ali eto poneo bih neki manji ranac ako ce me maltretirati sa backpackom.. Hvala unapred!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2012 Ako možeš da ga sabiješ tako da upadne u onaj ram za proveru, slobodno možeš da se opustiš! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2012 ako se moze zguzvati nema problema. Ja sam prosle nedelje sabijala moju jadnu torbu (okrenutu naopako) na Malpensi i uspelo mi je - kad je pocelo sve unutra da krcka zeludac mi se okrenuo , ali uspelo je. teze je bilo posle izvuci torbu iz rama ali.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Opet ima letova za 1EUR npr. iz Budimpešte, od Septembra pa nadalje, ja upravo kupio dve povratne za Milano za 8EUR, a i da potvrdim da Neteller MasterCard prepaid radi bez naplaćivanja takse . Btw, pogrešio sam kod ženinog imena, stavio sam Mr. umesto Mrs, hoće mi neko praviti problem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Budapest - Eindhoven 49 huf...20 dinara...odakle meni 20 dinara Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Meni je kod wizza proslo Mrs Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2012 Budapest - Eindhoven 49 huf...20 dinara...odakle meni 20 dinara Hahahaha! Konacno jedna prava rajanovska cena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2012 Opet ima letova za 1EUR npr. iz Budimpešte, od Septembra pa nadalje, ja upravo kupio dve povratne za Milano za 8EUR, a i da potvrdim da Neteller MasterCard prepaid radi bez naplaćivanja takse . Btw, pogrešio sam kod ženinog imena, stavio sam Mr. umesto Mrs, hoće mi neko praviti problem? Kako prebacujes novac na Neteller account? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2012 Visa internet/electron karticom banke Intese. Provizija je 1.45%, a minimum prenosa 11.45€. Ostalo mi je 2.5€ na računu, jbg, ali iskoristiću to već za nešto. OT990 via TT Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2012 Ostalo mi je 2.5€ na računu, jbg, ali iskoristiću to već za nešto. Taman jos jedna povratna karta Budimpesta-Milan Ili 5 povratnih Budimpesta-Ajndhoven Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2012 znaci isplati se kesirati na neteller recimo 40 50 eura lep info. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2012 Visa internet/electron karticom banke Intese. Provizija je 1.45%, a minimum prenosa 11.45€. Jesi siguran da je 1,45%? Meni za istu transakciju uzimaju 1,75%!? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2012 U pravu si, 1.75%, moja greška. Uplatio sam 11.45, uzeli mi 0.20€. Takođe, nemojte da plaćate po Ryanovom kursu, već ostavite cenu u forintama, isplati se čak i uz Neteller-ov exchange fee (2.95%), meni je za 2396HUF Ryan nudio 9.14€, a bez konverzije sam platio sve ukupno 8.93EUR (kurs bio isti kao na Xe.com + 0.23€ Neteller exchange fee). Nije nešto, ali na veće iznose može da se uštedi koji euro . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2012 Sad videh da pisete za Neteller. Da mi ukratko pojasnite posto nisam u materiji : 1. Otvorim nalog na njihovom sajtu 2. sa moje internet Intesa kartice prebacim koliko hocu love 3. Onda, prilikom rezervacije karte u padajucim menijima biram zemlja placanja Srbija a kartica Mastercard prepaid 4. I platim samo Netellerovu proviiziju (dva puta...za uplatu na karticu i za placanje karte) a ona Ryanova ne postoji? 5. Koliko treba da mi novac na Neteller-u bude "aktivan" posto bi uplacivao iskljucivo kada mi trebaju Ryanove karte....da mi ne vataju prasinu tamo. Fala.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2012 4. I platim samo Netellerovu proviiziju (dva puta...za uplatu na karticu i za placanje karte) a ona Ryanova ne postoji? 5. Koliko treba da mi novac na Neteller-u bude "aktivan" posto bi uplacivao iskljucivo kada mi trebaju Ryanove karte....da mi ne vataju prasinu tamo. Fala.... Nakon što se registruješ na sajtu, moraš da se prijaviš za karticu i ona ti stiže za 7 dana na kućnu adresu, tek nakon toga je aktiviraš i koristiš. Pare ležu na račun odmah (sa visa internet kartice) i odmah možeš da ih koristiš (minimum depozita je 11.45€). Exchange fee plaćaš samo ako se valuta karata razlikuje od valute na koju ti glasi kartica (što sam biraš kad otvaraš nalog), a ako su iste onda jedini fee koji plaćaš je tih 1.75% pri uploadu novca. OT990 via TT Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2012 Hvala na brzom odgovoru. Vec sam sve zavrsio na sajtu i cekam karticu. Nece valjda do tada gospodin O'Leary da ukine ovu sjajnu pogodnost... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2012 Da ja dodam, da ako koristiš Maestro Intesinu karticu, onda nema nikakvih troškova (nema tih 1,75%) pri uplati na Neteller karticu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2012 Zar ne trazi onaj 3cifreni kod za maestro? Toga nema na mojoj kartici Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 19, 2012 Zar ne trazi onaj 3cifreni kod za maestro? Toga nema na mojoj kartici U pravu si, malo sam se zateleo, treba izbrisati reč "Intesinu" sve ostalo je kako treba.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2012 Takođe, da bi plaćali preko interneta Intesinom Maestro karticom, mora da se plati neki Mastercard secure aparat za nekakve kodove, jednokratno 1000din, ako se ne varam. OT990 via TT Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2012 mislim da pričaš o "tokenu", ali to bi trebalo da se odnosi na e-banking - plaćanja računa (struje, telefona itd), ja to imam kod Poštanske štedionice,a što se tiče Inteze imam njihovu AMEX karticu i ne treba mi token, niti bilo koja sprava, ali ne mogu sa njom da dajem naloge za prenos sredstava sa računa, odnosno nisam prijavljena za e - baking. Ispravite me ako grešim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2012 Je l' upucen neko gde mogu na sajtu Rynair-a da konvertujem forinte u evre? Upravo sam kupio povratnu iz Budimpeste do Barse za 8000 forinti, sto mu dodje nesto mnogo jeftino 30-ak evra. Interesuje me kakav je Ryanov kurs. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2012 Moze li neko da mi kaze koliko je ryan rigorozan po pitanju dimenzija prtljaga koji se moze uneti, naravno i mase istog??? Tj. da li da se iscimamo bash da bude odgovarajuce i cm i gram... Ili je sasvim ok da ponesem torbu koja npr ispunjava 2 dimenzije a za 2-3 cm premashuje trecu.... Takodje i shto se kilaze tiche kakva je situacija? Msm kako to oni i kad uopshte proveravaju.... Chitao sam onaj iskustvenik, al' rekoh da upijem i malo svezijih informacija... A i generalno koji savet je uvek dobrodoshao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites