Jump to content

Featured Replies

Posted

vindhuk-thumb.jpgU daljini, negde ispod nas, uredne bele kućice šire se oko visokih zgradurina u centru; u blizini, ogromna elektrana, dalekovodi, ograde, prugasti dimnjaci. Nad industrijskom zonom bubre narandžasti oblaci. Pramenovi mraka kotrljaju se niz tamnozelenkaste obronke okolnih brda, iznad kojih se nazire beli krajičak neba. "Evo nas", kaže neko...

Autori: Lazar Pašćanović, Marko Đedović, Uroš Krčadinac

Pročitajte ceo tekst

Fenomenalno! Naročito poslednji pasus o životu u Africi! Svaka čast!

Svaka cast majstori!

Jos samo epilog. I to je to.

Kao da smo bili tamo. Hvala.

Hvala.

Hvala.

dochekasmo i to! bravo!

i opet pohvala uroshevim preslatkim ilustracijama!

Predivan tekst! flowers::  iako moram priznati, pomalo kratak posle tako dugo iščekivanog nastavka...

Sad treba pročitati sve iz početka, jer se pomalo i zaborave prethodni tekstovi  :-[

U svakom slučaju... svaka čast momci!  clap 

Kad bude gotovo, i na papir da se baci!

Čekanje se isplatilo!!

Bravo,bravo, posebno za Uroša, izbrusio je svoj stil, svaka čast!

Lepo, ali kratko!! Ocekivala sam, posle toliko cekanja, da bude barem malcice duze... Svejedno je odlican post, zvezdana mapa i prica o zvezdama su mi se mnogo dopale. Nemojte da cekamo sad bas jos tri meseca do sledeceg!

Иако Виндхук звучи као досадно швапско село, успели сте да извучете занимљиве црте... Урош кицкс асс :) Звезде и ово последње... а и део о Ашоку је екстра...

Срце таме, Џозеф Конрад... кул :)

Ако будете ово послагали на папир некад, хтео бих да се претплатим.

Nije tako intezivno iskustvo kao neki ranije tekstovi, ali je bilo lepo za čitanje. Vidi se da je Uroš bio najviše inspirisan Vindhukom - bravo! :) Slažem se s Reljom, rado bih imao sve ove tekstove u vidu knjige, pa da mogu da ih osetim pod prstima... :)

Hvala vam puno na komentarima -- a posebno na tome što nas niste zaboravili ni posle onako duge pauze :) Daćemo sve od sebe da ih (pauza, je l' te) više ne bude.

Zaista bi bilo gre'ota da ovi putopisi ostanu samo u elektronskoj formi. Da ne govorim o tome koliko srpska književnost (ako tako nešto još postoji) vapi za kvalitetnim putopisnim knjigama, koje faktički nemamo još od Rastka, Isidore i Dučića. Vašim putopisima bi se dičila svaka književna scena.

Mislite (i) o tome :)

da li mi je promaklo negde usput ili sam jedina nedovoljno informisana, ali, šta je, dođavola, krpiguz?  ::crazy:

lepo, nebeski post :) delim uroševo uzbuđenje oko južnog neba, sasvim sam razumela o čemu priča :) crtež afrike kao zvezdane mape - briljantna, savršena ideja. fotografije zalaska su ravne čarnojevića, ostavljaju bez daha. sve u svemu, nešto romantičniji tekst nego do sada, odlično za promenu :)

ma, znas, Rayuela sigurno, ona trava sto deca lepe jedni drugima, pa ako ne provalis da ti je guzica oblepljena time, ceo razred ti se smeje. biljka sa svojstvima cicak trake dakle. a misilm da ipak nije isto sto i biljka cicak :)

Po meni, ovo je krpiguz, mada možda Uroš misli na neku drugu vrstu krpiguza...

eee da, to je to!

:shockkk: nikad nisam čula ni za šta slično a ni videla ovo bogami :D u mom kraju je popino prase bilo najbodljikavija stvar  :bag: e svašta, morali ste otići na kraj afrike da bih ja ovo naučila, vidiš, šta su ti putovanja  lol::

• 2 weeks later...

Predivno, od ideje i realizacije Urosevih crteza, do pisanija sve trojice i onoga sto sam cekala da vidim, Africko nebo ;)

Прочитао сам нови наставак о Африци и нико ме неће убедити да нисам... и феноменалан је...  clap