Followers 0

Muzika širom sveta: Šta slušate ovih dana

399 posts in this topic

Oduvek sam imao drugaciji odnos prema muzici. Evo kako ide: cujem neku dobru pesmu, zainteresujem se, skinem celu diskografiji sa torenta i krenem da slusam redom pesme od prvog albuma. Skoro nikada ne pravim sarene plej liste nego uvek ubacim ceo album neke grupe.

Hm, a šta je tu drugačije? Ljudi koji ne slušaju muziku po albumima, ne slušaju je zaista. Sad će me neko ubediti da je slušanje radija slušanje muzike, ili slušanje dobre stare plejliste od 53 pesme koje se ne menjaju 3 godine to takođe.

Ok, možda je kod tvoje generacije to drugačije, ipak je tebi internet bio dostupan od 11, 12. godine, kad se i kreće ozbiljno sa bilo kojim interesovanjima, ali ja sam odrasla na kasetama. A to znači, slušaš od početka do kraja. I srećan si ako nedeljno nabaviš dva ili tri nova eksperimenta. Pa posle tamo nekog 10, 15, 20. slušanja, odvažiš se da napraviš nekome kompilaciju, da bi mu pokazao bend, pa provodiš sate pažljivo to planirajući. A i pored sve te divne tehnologije, za koju sam pre desetak godina mislila da je s neba poslata, jer je to značilo da više ne moram da ne jedem užinu na velikom odmoru da bih skupila za pomenute kasete ili diskove, nego da mogu da čujem toooliko stvari, sada mi se čini da bi mi bilo bolje da sam je sačekala još 5 ili 10 godina. Imala bih mnogo bogatiji i sadržajniji odnos prema gomili bendova koji su, ovako, samo protrčali kroz moj život, jer, dođavola, ima toliko toga da se čuje.

Dakle, da skratim bs, slušanje mjuze po albumima je prava stvar. Naravno, slušati i one-hit wonders, slušati i četiri pesme od izvođača kojeg se stidiš, ako ti se dopadaju, niko ne bi trebalo ni na šta da te tera ili da ti uskraćuje. Ali, kad ti se nešto zaista dopadne, valjda ide prirodno da se zainteresuješ i za ostale projekte, eventualno pratiš koncenpcije albuma, ako ih ima, evoluciju muzičara i ideja itd..

Ovih dana slušam martial industrial (military pop), bwahha, tj, testiram da li mi se dopada (jer mi je, naravno, privukao pažnju, ne zato što idem redom po novoizmišljenim žanrovima). To znači upravo to što si i sam rekao, pronaći nekoliko vodećih bendova, skinuti im po nekoliko albuma (ranije sam i ja skidala celu diskografiju, ali čemu to ako je neću preslušati, skinem jedan, dva albuma po bendu, pa onda zaključim vredi li skinuti išta više, kriterijum je slab, doduše, ako mi se dopadne više od tri pesme, obično odmah stavim i ostalo da se skine), i onda slušam. Nažalost, uglavnom to nisu preterano kvalitetne stvari, ili im, opet, ne posvetim dovoljno vremena jer me svrbi da nađem nešto što će me stvarno oduševiti, kao što je nekad moglo (ok, ok, kontam da nemam više 15 godina), pa ih onda i brzo batalim (ostane najbolji bend sa najboljim albumom itd, naravno, s vremena na vreme naletiš na nešto super, što uđe u trajnu listu all time bendova).

Izvinjam se na ovolikom postu, samo me je trigirala upotreba reči "drugačije" :).

Evo i linka, da ne bude da sam džaba krečila.

Oduvek sam imao drugaciji odnos prema muzici. Evo kako ide: cujem neku dobru pesmu, zainteresujem se, skinem celu diskografiji sa torenta i krenem da slusam redom pesme od prvog albuma. Skoro nikada ne pravim sarene plej liste nego uvek ubacim ceo album neke grupe. Obicno kada skinem diskografiju i dodjem do toga da preslusam prvi album jako se nalozim na bend i  onda ga stalno slusam par nedelja (u zavisnosti koliko ima albuma). Onda se zasitim, a u medjuvremenu nadjem nesto drugo. Nije da nikad ne mesam izvodjace, ali to redje radim. Naravno uvek se i vracam bendovima koje sam ranije slusao.

http://i.imgur.com/UxShq.png

AHahahahhaahaa! U prvih pet sam se totalno pronasao, ali stvarno bez zezanja ide istim redosledom.  ;D Samo sto posle ilegalnog skidanja muzike ja preslusam sve, nalozim se i slusam konstantno dok se ne smorim.

Inace sad sam prolistao malo moje favorite sa youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=v-0F256zLxI

Sad malo ozbiljnosti...

Hit , moglo bi se reci

U poslednje vreme mnogo slusam ovu pesmu

Kad sam stondiran

http://www.youtube.com/watch?v=cqEJK0ZspkQ&p=C5F522A804748962&playnext=1&index=7

http://www.youtube.com/watch?v=TTo7VHFvu6o

Ne brinite nisu narodnjaci  :music:

E sad ono sto se tice preslusavanja albuma, postujem da neko to gotivi i ceo taj rad. Ja muziku slusam cisto zabave radi, a ne da bih pronasao sebe, duhovno se hranio i padao u trans.

Mislim da svaka osoba pa i svaki muzicar ima ogranicen talenat i da niko nije beskrajno talentovan tako da mu je svaka pesma dobra i na mestu, tako da ja kad cujem pesmu koja mi se svidja ja je slusam i to je to. Mislim sto bi trosio svoje vreme na lose pesme, zivot je kratak, a svako pa i najgenijalniji muzicar ima losih pesama.

Naravno sad sve ovo zvuci kao da ja slusam letnje hitove poput ono we not speak americano... Naravno nije tako, ali brate nisam ni u tripu da se delim na kaste i klanove zbog svojih muzickih izbora niti da se zatvaram u sobu i meditiram dok sa gramofona ide neka osrednja pesma mog omiljenog izvodjaca.

Naravno sad sve ovo zvuci kao da ja slusam letnje hitove poput ono we not speak americano... Naravno nije tako, ali brate nisam ni u tripu da se delim na kaste i klanove zbog svojih muzickih izbora niti da se zatvaram u sobu i meditiram dok sa gramofona ide neka osrednja pesma mog omiljenog izvodjaca.

slazem se shofershajbna...

na mojim mp3-jevima ima svega od Rammstein-a, M.Mensona, preko Rambo Amadeusa, Pink Floyd-a pa do Djavola, Balasevica, Georgijeva....i to sve na gomili....Sta znam, smorim se da slusam jednu grupu(pevaca) sat vremena....

Možda ne slušaš prave stvari :P. Kako, dođavola, prekidaš album Pink Floyda, kad ih već pominješ? Blasfemija. :)

Nego, ozbiljno, naravno, nekome je muzika važnija, nekome usputnija, nema tu - tako treba, ali određene stvari zaslužuju dodatnu pažnju. Samo to kažem. Dobro, ne samo to, ali prekinuću pre nego što me zakače neke vile. Nije ovo muzički forum. Za odjavu iz teme nešto jako dobro.

http://www.youtube.com/watch?v=7Hgby3owFbA

Pa posle tamo nekog 10, 15, 20. slušanja, odvažiš se da napraviš nekome kompilaciju, da bi mu pokazao bend, pa provodiš sate pažljivo to planirajući.

eh, nekad....kad ti neko napravi mix tape, znaš da je to ljubav!

a sad, pošalje ti torent, pa ti se sam zabavljaj  :(

evo, sa prvog mix tejpa koji sam u životu dobila

Oduvek sam imao drugaciji odnos prema muzici. Evo kako ide: cujem neku dobru pesmu, zainteresujem se, skinem celu diskografiji sa torenta i krenem da slusam redom pesme od prvog albuma. Skoro nikada ne pravim sarene plej liste nego uvek ubacim ceo album neke grupe.

Hm, a šta je tu drugačije? Ljudi koji ne slušaju muziku po albumima, ne slušaju je zaista. Sad će me neko ubediti da je slušanje radija slušanje muzike, ili slušanje dobre stare plejliste od 53 pesme koje se ne menjaju 3 godine to takođe.

Ok, možda je kod tvoje generacije to drugačije, ipak je tebi internet bio dostupan od 11, 12. godine, kad se i kreće ozbiljno sa bilo kojim interesovanjima, ali ja sam odrasla na kasetama. A to znači, slušaš od početka do kraja. I srećan si ako nedeljno nabaviš dva ili tri nova eksperimenta. Pa posle tamo nekog 10, 15, 20. slušanja, odvažiš se da napraviš nekome kompilaciju, da bi mu pokazao bend, pa provodiš sate pažljivo to planirajući. A i pored sve te divne tehnologije, za koju sam pre desetak godina mislila da je s neba poslata, jer je to značilo da više ne moram da ne jedem užinu na velikom odmoru da bih skupila za pomenute kasete ili diskove, nego da mogu da čujem toooliko stvari, sada mi se čini da bi mi bilo bolje da sam je sačekala još 5 ili 10 godina. Imala bih mnogo bogatiji i sadržajniji odnos prema gomili bendova koji su, ovako, samo protrčali kroz moj život, jer, dođavola, ima toliko toga da se čuje.

Dakle, da skratim bs, slušanje mjuze po albumima je prava stvar. Naravno, slušati i one-hit wonders, slušati i četiri pesme od izvođača kojeg se stidiš, ako ti se dopadaju, niko ne bi trebalo ni na šta da te tera ili da ti uskraćuje. Ali, kad ti se nešto zaista dopadne, valjda ide prirodno da se zainteresuješ i za ostale projekte, eventualno pratiš koncenpcije albuma, ako ih ima, evoluciju muzičara i ideja itd..

Ovih dana slušam martial industrial (military pop), bwahha, tj, testiram da li mi se dopada (jer mi je, naravno, privukao pažnju, ne zato što idem redom po novoizmišljenim žanrovima). To znači upravo to što si i sam rekao, pronaći nekoliko vodećih bendova, skinuti im po nekoliko albuma (ranije sam i ja skidala celu diskografiju, ali čemu to ako je neću preslušati, skinem jedan, dva albuma po bendu, pa onda zaključim vredi li skinuti išta više, kriterijum je slab, doduše, ako mi se dopadne više od tri pesme, obično odmah stavim i ostalo da se skine), i onda slušam. Nažalost, uglavnom to nisu preterano kvalitetne stvari, ili im, opet, ne posvetim dovoljno vremena jer me svrbi da nađem nešto što će me stvarno oduševiti, kao što je nekad moglo (ok, ok, kontam da nemam više 15 godina), pa ih onda i brzo batalim (ostane najbolji bend sa najboljim albumom itd, naravno, s vremena na vreme naletiš na nešto super, što uđe u trajnu listu all time bendova).

Izvinjam se na ovolikom postu, samo me je trigirala upotreba reči "drugačije" :).

Evo i linka, da ne bude da sam džaba krečila.

Rekao sam ,,drugacije" jer ljudi uglavnom ne slusaju tako muziku. Ne znam nikog jos da tako slusa sem tebe i mene. Zato mi je logicno da kazem ,,drugacije", time necu da kazem da sam i ja  bolji, umetnicki nastrojen, kuul, ili sta ja znam... nego jednostavno da nije popularno da se tako slusa muzika.

Ne znam sto te je to toliko potreslo?  ;D

Шта је ту чудно? Комплетне дискографије по албумима слушам, јер су албуми комплетна целина. Додуше оних које ја слушам. Сумњам да Лејди Гага жели да направи целину албумом, већ само набаца хитове или хитове у покушају. Музика, која није поп, у себи носи исту емоцију као што су љубав, вера итд. Дакле, то је посебна перцепција одређених утисака коју човек доживи слушајући нешто и тешко да то може поделити са неким. Ово се односи на уметност уопште. Осећај је субјективан од јединке до јединке.

Када неко слуша само хитове, то му је начин забаве и нека буде тако.