Posted November 5, 2014 (edited) Nisam siguran da li i EasyJet ima istu napomenu kao Wizz: "Ако немате путне документе из ЕУ, морате доћи до пулта за чекирање да би ваши документи били проверени и да би ваша карта за укрцавање била печатирана пре него што одете до врата за укрцавање."Čini mi se da je ovo mrtvo slovo na papiru, jer za nekoliko letova kada nisam imao potrebe za čekiranjem prtljaga nisam išao do šaltera i sve je bilo u redu. S druge strane, kada sam čekirao prtljag nisam dobio pečat Ko zna, možda je opet bila mađija Edited November 5, 2014 by sofra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2014 Narode nisam bio redovan na predavanjima a nesto me njihov sajt izbaca pa me zanima da li leti EASY iz BG za Milano sad oko Nove i zna li neko koliki je dozvoljeni rucni prtljag??? Hvala unaprijed i prastajte )) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2014 Narode nisam bio redovan na predavanjima a nesto me njihov sajt izbaca pa me zanima da li leti EASY iz BG za Milano sad oko Nove i zna li neko koliki je dozvoljeni rucni prtljag??? Hvala unaprijed i prastajte ))lete,ONE piece of cabin baggage per person.If you bring a bag no bigger than 50 x 40 x 20cm we can guarantee this size will always travel with you either in the overhead locker or, if necessary, under the seat in front of you.You can still bring a bag up to 56 x 45 x 25cm, but it’s likely that on some of our busy flights your bag may have to go in the hold. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2015 Evo šta su mi poslali danas ovi iz Easy Jet-a:"We wanted to let you know that from 28/03/15 our route from Belgrade to Malpensa (Term2) will be closed.We understand that having a regular route closed isn't ideal, so to help you plan an alternate journey here's our route map.We look forward to welcoming you on board soon." Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2015 Da, znamo. Eto na prethodnoj strani. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2015 Steta. Ja sam, i neznajuci da ukidaju taj let, sasvim slucajno iskoristila poslednji momenat pa sam putovala od 16-23. 03. Sve je prroteklo savrseno: brzo, komforno, bez kasnjenja, za male pare. Tek toliko da bude jos vise zao sto to vie nije moguce. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2015 Ja sam se vratio poslednjim letom iz Milana 27.03., a otišao 10 dana prije isto sa njima. Između sam imao još dva njihova leta, i mogu reći da su dosta fleksibilniji od Wizza, po osnovu dimenzija kabinskog prtljaga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2016 Evo da bacim koju suzu zbog zatvaranja linije... Pre par dana sam ljubavnici nekoga iz vlasti kupio torbicu ili barem dobru sminku placanjem karte Milano-Bg 170 Eur. Nazalost je moralo tako...Naravno, u Dejanu Stankovicu 15 ljudi, cak i troje u biznis klasi (kontam da je tu karta 500+). Menjao bih sve lepe stjuardese i cd-ove muzike za meditiranje iz AirSerbia za povratak dobrog, pouzdanog, korektnog i jeftinog EasyJet-a...kojim sam btw samo 5 dana pre doputovao iz Barselone za 30 Eur (karta kupljena dan unapred, kao i za Milano-BG). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2016 A zamisli koliko ih je na Parizu u avionu gde leti dva puta dnevno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2016 Do Pariza ide i Wizz, imas alternativu...Veruj mi da je bilo drugih opcija iskoristio bih...cak sam jednom isao Flixbusom do Venecije, pa vozom do Trsta, pa Fudexom do Bg. Ovako carine liniju kao i mnoge druge destinacije... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2016 (edited) Nisi me razumeo pretender hocu da kazem da u avionu nema zive duse a lete dva puta dnevno. Naravno tu je wizz a ima i drugih kombinacija. Edited April 11, 2016 by makisa68 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2016 Dobro veče svima, Sledeće nedelje imam let za Ženevu, ovo mi je prvi put da letim u životu, i to sa low cost avio kompanijom, pa me zanimaju sledeće stvari. Let je Beograd - Ženeva, a pitanja su sledeća i biću vam veoma zahvalan ako mi na njih konkretno odgovorite, takođe posle putovanja trudiću se da svoje iskustvo sa ovom avio komapanijom podelim sa vama. Ono što mi je malo nejasno jeste ptrljag, uzeo sam avio karte standardne, i sad mene zanima šta se i koliko torbi sme nositi u avion, bez dodatne doplate za prtljag? Na šta kod ovih stvari obratiti posebnu pažnju? Na čemu uglavnom pecaju one neiskusne, na svom prvom letu? Što se tiče hemije, da li ju je preporučljivo nositi, mislim na gel za tuširanje, dezodorans, parfem? Da li pre nositi kofer kao cabin baggage, ili torbu? Koja je procedura kad se dođe do te provere dimenzija i kilaže? Hvala vam puno na odgovorima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2016 Dakle, ako ništa nisi doplaćivao pored tebe u avon može da uđe: ONE cabin bag Maximum size of 56 x 45 x 25cm including handles and wheels. Što znači JEDAN komad ručnog prtljga opisanih dimenzija. Sve torbice (ženske, muške ....) moraju se spakovati u taj jedan komad prtljaga. Provera se vrši tako da je potrebno taj komad prtljaga staviti u metalni okvir koji stoji na kapiji za ukrcavanje. I drške i točkići se računaju a metalni okvir nije fleksibilan, pa je bolje imati prtljag koji je bar donekle savitljiv i fleksibilan, da ako iskači iz dimenzija može da se malo pritisne. Praksa kaže da najčešće ne obavezuju svaki prtljag na proveru, nego samo one koji očigedno premašuju granice. Kako se radi o ručnom prtljagu bezbednosne procedure na svim svetskim aerodromima (a ne avio kompanija) limitiraju unos tečnosti u kabinu. Ono glasi: da je max pakovanje tečnosti (gela, spreja, paste za zube, pudera, parfema....) 100ml a svi komadi moraju stati u plastičnu kesu zapremine 1 litar. Obično je to 5-6 flašica, teglica, tubi.... Ne prave razliku iskusnih i manje iskusnih putnika. Pravila važe za sve. Samo bez brige a sledeći put će ti sve biti jasno Srećan put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2016 1 minute ago, du-ki said: Dakle, ako ništa nisi doplaćivao pored tebe u avon može da uđe: ONE cabin bag Maximum size of 56 x 45 x 25cm including handles and wheels. Što znači JEDAN komad ručnog prtljga opisanih dimenzija. Sve torbice (ženske, muške ....) moraju se spakovati u taj jedan komad prtljaga. Provera se vrši tako da je potrebno taj komad prtljaga staviti u metalni okvir koji stoji na kapiji za ukrcavanje. I drške i točkići se računaju a metalni okvir nije fleksibilan, pa je bolje imati prtljag koji je bar donekle savitljiv i fleksibilan, da ako iskači iz dimenzija može da se malo pritisne. Praksa kaže da najčešće ne obavezuju svaki prtljag na proveru, nego samo one koji očigedno premašuju granice. Kako se radi o ručnom prtljagu bezbednosne procedure na svim svetskim aerodromima (a ne avio kompanija) limitiraju unos tečnosti u kabinu. Ono glasi: da je max pakovanje tečnosti (gela, spreja, paste za zube, pudera, parfema....) 100ml a svi komadi moraju stati u plastičnu kesu zapremine 1 litar. Obično je to 5-6 flašica, teglica, tubi.... Ne prave razliku iskusnih i manje iskusnih putnika. Pravila važe za sve. Samo bez brige a sledeći put će ti sve biti jasno Srećan put Hvala ti du-ki na konkretnom odgovoru, uzeo sam dodatnu torbu maksimalne ukupne dimenzije 275cm (duzina+sirina+debljina) i težine do 20kg, nadam se da će to biti okej za mene i devojku, gledaću da se uklopim u to. A da li se pored te kabinske torbe mogu uneti još neke, npr. laptop torba, mala torbica sa dokumentima, novčanikom i tim? Drug mi reče da je WizzAirom mogao e sad za easyJet ne znam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2016 Što znači JEDAN komad ručnog prtljga opisanih dimenzija. Sve torbice (ženske, muške ....) moraju se spakovati u taj jedan komad prtljaga Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2016 Aha, veliku torbu predaješ prilikom prijavljivanja na let, i tu ne važe ograničenja za tečnost. Pored te plaćene, svaki putnik ima pravo na onu jednu besplatnu torbu o kojoj smo pisali ranije. Dakle pravilo JEDNA KOMAD RUČNOG PRTLJAGA važi, e sad da li će to biti lap top, ženska tašna ili mali kofer izaberi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2016 Just now, milanvuk said: Što znači JEDAN komad ručnog prtljga opisanih dimenzija. Sve torbice (ženske, muške ....) moraju se spakovati u taj jedan komad prtljaga E dobro je onda, gledaću da se uklopim u sve to. Hvala vam puno. Ako imate kakvih saveta podelite, prvi let je pa su dragoceni saveti vas iskusnijih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2016 .... ma samo uživaj. A savet je da gledaš gde ćew da bude sledeći let Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2016 (edited) 23 hours ago, du-ki said: .... ma samo uživaj. A savet je da gledaš gde ćew da bude sledeći let Eto me sa još par pitanja, možete li mi pojasniti na koji način sad to ide sa avionskim kartama? Potreban mi je samo odštampan taj boarding pass i pasoš? Da li su te kabinske torbe ograni;ene kilažom? Čitao sam da nisu, al opet mi neki ljudi rekoše da jesu na do 10kg? Hvala još jednom na pomoći Edited December 20, 2016 by LazarNS Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2016 da da kabinski prtljag je ograničen na 10 kg zaista ga retko mere, alii se ti nemoj oslanjati na to Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2016 On 20.12.2016. at 11:41 PM, du-ki said: da da kabinski prtljag je ograničen na 10 kg zaista ga retko mere, alii se ti nemoj oslanjati na to Mozda puno pitam, ali nadam se da ce i ova moja pitanja pomoci nekome ko bude leteo sa ovom avio kompanijom. Koji je slucaj sa elektronikom, laptop, telefon, tablet? Npr. nosimo laptop, da li su nam potrebni papiri, gde je kupljen i to? Isto i za ostale uredjaje? Koja je restrikcija sto se tice elektronike za unos pod cabin baggage, sem tezine, dimenzija torbe? Sto se tice torbe za koju je doplaceno, prtljaga, koje su restrikcije za elektroniku, hemiju? Bilo bi super kada bi neko opisao proceduru na aerodromu kada se stigne, imam boarding pass i pasoš, šta je sve potrebno obaviti pre sedanja u avion? Hvala puno na odgovorima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2016 Kod easyjet nije bilo ogranicenje u kilazi samo dimenzije ako nisu promenili!? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2016 16 minutes ago, makisa68 said: Kod easyjet nije bilo ogranicenje u kilazi samo dimenzije ako nisu promenili!? Quote Is there a weight restriction on cabin baggage? There is no weight restriction for cabin baggage. As long as you are able to place the bag into the overhead locker and get it out again without assistance then the bag will be accepted into the cabin. Vodim se ovim, ali videcemo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2016 Dakle ovako: na aerodrom si pošao sa odštampanim boarding passom i pasošem. Trebalo bi da budeš tamo oko 2 sata pre planiranog leta. Za let se prijavljuješ na šalteru avio kompanije (u tvom slučaju easyjet) , jasno je obeleženo. Nekada postoji više šaltera za prijavljivanje putnika iste aviokompanije i podeljeni su u odnosu na koju destinaciju letiš. U tom slučaju tražiš svoju destinaciju i staješ u taj red, a nekada je svejedno u koji red staješ jer svaki šalter prima putnike i prtljag za bilo koju destinaciju na koju leti konkretna aviokompanija. Tu ćeš predati svoj čekirani prtljag i njega podižeš na dolaznom aerodromu na pokretnoj traci u aerodromskoj zgradi. U čekiranom prtljagu nema ograničenja za vrstu prtljaga (osim opasnog: eksoloziv, municija. oružije.... i treba da budeš svestan da se sa njim u pretovaru ne postupa baš nežno, tako da dobro obezbedi flaše sa rakijom ako je nosiš ) Kada si predao prtljaag ideš na pasošku i sigurnosnu kontrolu, dakle, izlaziš iz zemlje i milicioner će ti pregledati pasoš, lupiti pečat i slično. Na bezbednosnoj kontoli će ti tražiti da skineš sve metalne stvari sa sebe, i iz džepova, to su svakako mobilni telefon, ključevi, sitan novac kaiš...... i treba da prođeš kroz detektor metalaa. Nekada je potrerbno izuti i cipele jer ne prolaze kontrolu metalnih delova. Na tom mestu će i tvoj ručni prtljag proći rengen kontrolu, tako što ga stavljaš na pokretnu traku u posebnim škafovima. Tu će ti tražiti da iz ručnog prtljaga izvadiš laptop i slično... i on će u posebnom škafu proći kroz renge. Postoje i ograničenja u unosu tečnosti u ručnom prtljagu. Potrenbo je sve tubice i flašice ( koje su max zapremine 100 ml) stavitu u jednu plastičnu kesu zapremine 1 litar. Nekada je dele (kesu) na šalteru, nekada na na samoj kontroli a po negde se kupuje na automatu. Savet je da sve tečnosti staviš u čekirani prtljag kad već imaš tu mogućnost. Restrikcija se odnosi i na običnu vodu, tako da je ne možeš uneti u avion, ili ćeš je popiti pre toga ili ćeš je baciti u smeće pred njima. Biće bačena i flašica parfema ako je njena zapremina veća od 100ml iako je jasno da tečnosti ima samo na dnu (očigledno manje od 100 ml). Restrikcija važi za sve nožiće, makazice, metalne turpijice...... (stavi sve to u čekirani prtljag). Za papire od uređaja koje nosiš te niko ništa neće pitati. Dalje ideš prema kapiji za ulazak u avion (gate). pre toga si se na ekranima kojih ima na više mesta informisao koji je tvoj gejt i ideš u tom pravcu. Na velikim aerodromima to može da potraje i po nekoliko desetina minuta. Na izlaznim vratima će ti ponovo proveriti boording pass ipasoš i ulaziš u avion. Kada sletiš izlaziš sa svim putnicima i ideš na pasošku kontrolu. Tamo te policajac može pitati dge ideš, da li imaš povratnu kartu, gde ćeš biti smešten, tražiti da pokažeš novac kojim dokazuješ da imaš za sebe tokom boravka u njihovoj zemlji.....i slično. Zatim podižeš svoj prtljag i najčešće samo prođeš pored carinika bez zaustavljanja. I to je to. Možda ovako izgleda koplikovano, ali već sledeći put ćeš biti iskisni lisac Ako ima još nešto, pitaj. ako je sve jasno Srećan put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites