Followers 0

Easy Jet

262 posts in this topic

Da, sad vidim, mozes da kupis tu kartu online i onda ne moras da je validiras

Hvala Hekata na informaciji. Nisam znao za validiranje, koristi ce. Koliko videh, ne mogu da se kupe online za sve vozove, ali za dobar deo moze.

Hvala Hekata na informaciji. Nisam znao za validiranje, koristi ce. Koliko videh, ne mogu da se kupe online za sve vozove, ali za dobar deo moze.

Posto si nov ovde, verovatno ne znas da karte mogu da se kupe online ali za regionale ne mozes mnogo unapred. njih kupujes najranije 7 dana pred put i tad mozes da im vidis cenu. Za skuplje vozove pozeljna je kupovina ranije jer postoje povoljne tarife koje se brzo rasprodaju. Dakle, ti putujes, na primer, u julu jednog cetvrtka (ne voze svi vozovi svim danima) i ti da bi video koja je cena tih regionale jednostavno pogledas vozove za sledeci cetvrtak. Tako ces znati koja je cena onog voza za cetvrtak u julu. To validiranje je obavezno ako kartu nisi kupio online jer njihovi zeleznicari nevalidiranu kartu tretiraju kao i da je nemas i slede penali.

Ljudi, je l' sme pinceta u ručni prtljag?

Konkretno za Easyjet, ali zatrebaće verovatno i za druge prevoznike, pa da pitam usput za sve.

meni je prolazio i svajcarski noz :))) valjda znaju da sam iz kraja gde su nozevi treca ruka, sta li vec, ali nisu mi nikad pravili probleme zbog takvih stvari, ali su napravili skandal oko tecnog pudera :))

Ne verujem da prave problem za pincete. Za brijače da, to i stoji na sajtu u sekciji 'dangerous goods', ali pinceta bi trebalo da je ok.

Zašto bi pravili skandal oko toga? Ako ispoštuješ ono 100ml, nemaju razloga da prave problem. o.O

Btw, znam da kod Wizz-a ne mora da se pakuje u one plastične kesice, ali kako je sa Easyjet-om?

To je bilo jos 2007 na Fiumicinu, pakovanje jeste bilo do 100 ml, ali sam ja zaboravila da ga odvojim u onu plasticnu providnu kesicu i onda je dosla zena policajac, navukla rukavice i pregledala torbu kao da je u njoj u najmanju ruku bomba, a sve sto je nasla bila je kafa za espreso i par krostata :))))) Ali, pustila me je na kraju, ali je jako neprijatno. Ja i dalje pakujem tecnosti u providnu kesicu, ali vidiela sam da easyjet nije nikome to trazio

p.s. I na kraju, to neme veze sa easyjetom nego sa politikom aerodroma, jer oni su ti koji pregledaju torbe a ne easyjet ili wizz. Sto se tice milanskog i beogradskog aerodrom, nisam imala problema, ne secam se ni u Amsterdamu, , Lisabonu, Ljubljani da je iko ista pokazivao posebno.

Ja nikad ne pakujem ništa u te plastične kesice, jedino pazim da nijedno pakovanje nije veće od 100 ml. Nisam imala problema u Milanu (prekjuče, baš Easyjet... mada, kao što reče hekata, to nema veze sa avio kompanijom) i ni na jednom drigom aerodromu. Mislim da je to prestalo da bude obavezno. Na nekim aerodromima mi traže da izvadim iz ranca onaj punjač, mini akumulator, spoljna bateriju ili kako se već zove, kao što traže za laptop ili ipad.

Pincete no problem. :) Može i turpija...

Nisam siguran da turpija moze. Mojoj supruzi su nedavno oduzeli turpiju i to na aerodromu u Brazilu, gde su prilicno labave bezbednosne kontrole.

A u Evropi(konkretno, Nemackoj) sam dozivljavao da me zbog te proklete kesice vracaju iz reda i nateraju da istu kupim za 1 evro, pa ponovo cekam u redu za bezbednosnu proveru :bang:   

Ja prodjoh u sredu sa metalnom turpijom. A kesicu ne traže ni u Tel Avivu.

Doduše, i meni su je jednom tražili u Frankfurtu 2010. Imala sam mnogo malih bočica i onda su mi rekli da mogu da zadržim koliko stane u kesicu, a da ostalo moram da bacim. Ne znam da li to još uvek rade u Nemačkoj, ali u Italiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Izraelu, Srbiji, sigurno ne, kao ni u US, Australiji, Aziji...

U Dortmundu i Dizeldorfu traže te kesice i milion su ljudi vraćali ispred mene da ih kupuju za 1 evro!! Ja srećom nikad ne nosim ništa pa ne moram da se maltretiram sa tim ali na ova 2 aerodroma traže sigurno! 

Btw, znam da kod Wizz-a ne mora da se pakuje u one plastične kesice, ali kako je sa Easyjet-om?

Bogami, i ja sam mislio isto do pre mesec dana  u Ajndhovenu nono ...---trcali smo  do aviona jer su trazili da prepakujemo kozmetiku u providne kese!!!

Sledeci put nosim sve u kesama pa makar mi ne trazili :mah:

Dakle, zapamtite, nema veze to sa avio kompanijom nego sa aerodromom. Na pregledu torbi je osoblje aerodroma a ne avio kompanije

Ja u Beogradu nikad nisam imala problema. Doduše, najčešće sve takve stvari pakujem u čekirani prtljag, ali desi se da imam samo ručni, i onda moram tu.

U Eindhoven-u (a možda i u/iz Amsterdama leteh samo sa ručnim, ne znam) mi takođe nisu pravili problem. Valjda zavisi i na koga naletiš. No, možda je najbolje imati tu jednu kesu sa sobom, pa ako baš traže, zapakovati (i onda uspeti da natrpaš to opet u ručni prtljag -.-).

Vidim da su Švabe striktne - nisam iznenađena. :D

A kako stvari stoje sa razim tableticama u ručnom prtljagu (tipa vitamini i tako to, ili ko već šta koristi, ako koristi)? Ne sećam se da sam videla nešto o tome, a pretpostavljam da ima nekih zabrana, u zavisnosti od toga kakve su tablete?

Hmmm za ručni prtljag ne znam ali sam ja jednom prilikom u čekiranom imao 10 kutija Nimulita,nosio svojoj devojci, i na aerodromu u Dizeldorfu uzmu da mi pregledaju prtljag i kad je čovek otvorio kofer kaže šta je ovo,ja rekao boli me glava često  lol:: !! Ali sam mu objasnio odmah posle da mi je to za devojku!! 

Ako te zanima Italija, ne gledaju uopšte kakve lekove nosiš. Osim ako nisu baš neke sumnjivo velike količine.

Na terminalu u Milanu samo guše da se još pre kontrole upakuješ u jednu torbu (mada nisu striktni za veličinu/težinu, a ja to obično radim baš pred samo ukrcavanje, jer sam uvek knap pa moram da se vrlo slojevtito obučem i potrpam svašta po džepovima. :)

U Milanu to prepakivanje mora pre security, a onda moraš ponovo da se skidaš kod detektora, jer naravno onda uvek nešto pišti.

Ali terminal 2 je sad ceo Easyjetov, pa mora po njihovom.

Na pregledu torbi je osoblje aerodroma a ne avio kompanije...

Ne menja tvoj smisao, ali radi preciznosti ;)

Pregled torbi ne obavlja ni aerodrom nego kompanije "trece vrste"...zaduzene za sve ostalo tj za sve sto ustvari ima dodirnih tacaka sa nama smrtnicima...

:))) a i nisu neki frajeri pa da lagodnije pretrpimo pipkanje, treba se zaliti :))

Ako nekog zanima putivanje na Siciliju, veza Easyjetom preko Milana solidno funkcioniše. Upravo sam sad testirala, uz malo zakasnjenje, bradipovski sporu pasošku kontrolu, i ako ste poslednji u redu i imate torbu (stigne dok cekate u redu za kontrolu), ostaje vam 25 minuta do leta. Mozda bude tesno za luggage drop-off, ali nije neizvodljivo.

Ako nemate torbu, opušteno. A ako imate EU pasoš, ima vremena i za kaficu. :)

Nisam još letela Easy Jetom a trebalo bi uskoro da idem za Rim iz Beograda. Recite mi kakvi su za prtljag. Vidim da je cabin 50*40*20 to je besplatno, tako? Moj manji kofer je 52*36*23, ima li šanse da prođe? Ovaj Hold luggage do 20 kg je čekirani, ako se ne varam? Auuu, košta 34e :unsure: Ukratko, please, Easy Jet prtljag. Znam, znam ima sve na njihovom sajtu, ali treba mi dajdžestid verzija obogaćena vašim iskustvom :wink2: Thanks, Daniela

I još jedno pitanjce, ima li neko ideju kako stići do Olbije na Sardiniji iz Beograda? Može Easy do Rima, ali on stiže u 23:05, šta hvatati u to vreme??? :unsure:

Edited by Floria

I još jedno pitanjce, ima li neko ideju kako stići do Olbije na Sardiniji iz Beograda? Može Easy do Rima, ali on stiže u 23:05, šta hvatati u to vreme??? :unsure:

Srećni sam putnik na toj relaciji, easyJet-om:

Belgrade to Milan Malpensa (Terminal 2)

Dep Mon, 30 June 2014 15:45 Arr Mon, 30 June 2014 17:30 Flight 2578

Milan Malpensa (Terminal 2) to Olbia (Sardinia)

Dep Mon, 30 June 2014 20:00 Arr Mon, 30 June 2014 21:15 Flight 2909

Olbia (Sardinia) to Milan Malpensa (Terminal 2)

Dep Fri, 11 July 2014 08:00 Arr Fri, 11 July 2014 09:10 Flight 2902

Milan Malpensa (Terminal 2) to Belgrade

Dep Fri, 11 July 2014 13:25 Arr Fri, 11 July 2014 15:10 Flight 2577

Nisam obraćao pažnju kako se red letenja menja kasnije u toku sezone. Ograničavajuća karika je Beograd-Milano, gde su letovi jednom dnevno ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom, pa onda odatle uklapaj Milano-Olbija, koji lsti 3-4 puta dnevno.

Hvala ti Duya! Da, zaboravila sam na mogućnost Bg-Malpensa. A, kakav je Easy jet za prtljag?

Ne znam koliko su strogi, ali nisi najbolje upratila fabulu radnje:

easyJet allows ONE item of cabin baggage per passenger. If you bring ONE piece of cabin baggage no bigger than 50 x 40 x 20cm including handles and wheels, we guarantee it will always travel with you either in the overhead locker or, if necessary, under the seat in front of you.

If you choose to bring ONE bag that is slightly bigger than our guaranteed size but to our maximum allowed size limitations, 56 x 45 x 25cm including handles and wheels, on some busy flights your bag may have to go into the hold.

Dakle, tvoj prtljag se uklapa u njihove maksimalne dimenzije, samo ne garantuju da će putovati s tobom u kabini. No, i ako ga budu stavili u "gepek", neće ti to naplatiti, samo će ti ga dati negde po napuštanju aviona (obično ih slože pored stepenica, ako je izlaz na pistu, ili na mostu, te detalje već ne znam).