Posted January 22, 2014 NOVO!!!!!!!!!!! EasyJet od 31.marta leti i za Rim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2014 NOVO!!!!!!!!!!! EasyJet od 31.marta leti i za Rim :party: Finalmente! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2014 Kakva su vam iskustva sa novim limitom za prtljag? Na prethodnoj strani kolko videh iako je malo veci nisu naplacivali ali me ovo sa sajta njihovog zbunjuje: http://www.easyjet.com/en/planning/cabin-baggage Cabin baggage will be checked for size with a baggage gauge at the bag-drop desk and at the boarding gate If your one permitted cabin bag exceeds the maximum bag size, the Bag Drop desk will ask you to check the bag into the aircraft hold and a charge of £30 will apply. If you go directly to the boarding gate and your one permitted cabin bag exceeds the maximum bag size rule, your item will be checked into the aircraft hold and a charge of £45.00 will apply. To avoid these charges please make sure you understand the restrictions on cabin baggage before you fly. If you’re carrying one guaranteed size cabin bag, we’ll check this using the guaranteed size baggage gauge. If the bag is within the 50 x 40 x 20cm (including wheels, pockets and handles) guidelines, we guarantee the bag will travel with you either in the overhead locker or under the seat in front of you. Stvarno je tesko naci torbu bas tih dimenzija, jedino ranac, al tu se guzvaju stvari... A nikako ne bih da rizikujem da mi zbog par cm naplate 30 funti... A i da nije tako, opet mora da se ceka prtljag sto je gubljenje vremena s obziro dase kasno stize u Milano... Dakle, kakva im je kontrola za torbe do 56 x 45 x 25cm? Sta znaci novi? Od kad je to? Ja sam poslednji put letela Easyjetom krajem novembra i nisu nista proveravali. U Beogradu su cak i dalje primali rucni (veci) prtljag dole (i.e. kao checked-in luggage) besplatno, pa mi to bas tad i zgodno ispalo, jer sam imala previse tezine u checked inu, pa sam mogla lepo to da raspodelim i da ne doplacujem. Znaci - jedna dole placena, jedna besplatna isto dosta teska i jedan ranac kao cabin luggage, koji mi nisu merili, ni tezinu, a kamoli dimenzije. Nikad mi nisu merili cabin luggage ni u Milanu, ni u Nici, ni Zenevi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2014 Pa pogresno sam na pisao, vise i nije nesto novi, cini mi se da je od maja prosle god... Lepo je to sto ne mere, onda pretpostavljam da ovo moje prolazi. No bas bezveze sto je sad i stim moze da bude, a ne mora da znaci... Kako je drugima prolazio taj kabinski, pa nisu svi ranceve imali? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2014 Ljudi svakakve torbe nose i poprilicno velike. Easyjet je fleksibilniji nego wizzair (mada i to iz prica, jer u mom jedinom wizzair iskustvu, niko nije merio rucni prtljag, ali kazu to rade, valjda zato sto oni jedini i naplacuju i veci kabinski prtljag). Easyjet u Beogradu moze da ti predlozi da čekiraš kabinski (besplatno), na nekim drugim aerodrima ti traze da predas torbu pri ulasku u avion... Ali zaista nisu striktni ni u tezini, ni u dimenzijama. Ako ti se zuri, naravno, nemoj prihvatiti da ti stave torbu dole. Mada, u Milanu su brzi sa prtljagom, ali znaju biti izuzetno spori na pasoškoj kontroli - imaj to u vidu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2014 Ljudi svakakve torbe nose i poprilicno velike. Easyjet je fleksibilniji nego wizzair (mada i to iz prica, jer u mom jedinom wizzair iskustvu, niko nije merio rucni prtljag, ali kazu to rade, valjda zato sto oni jedini i naplacuju i veci kabinski prtljag). Easyjet u Beogradu moze da ti predlozi da čekiraš kabinski (besplatno), na nekim drugim aerodrima ti traze da predas torbu pri ulasku u avion... Ali zaista nisu striktni ni u tezini, ni u dimenzijama. Ako ti se zuri, naravno, nemoj prihvatiti da ti stave torbu dole. Mada, u Milanu su brzi sa prtljagom, ali znaju biti izuzetno spori na pasoškoj kontroli - imaj to u vidu. Hvala puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 23, 2014 Divno! Već se prodaju karte Rim - Beograd. Subota, ponedeljak, sreda. Malo kasno let iz Beograda - ponedeljak i sreda u 21.30, ali ok. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2014 Jel neko leteo Easy-ijem iz Beograda? Kakva su Vam iskustva? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2014 ja sam letela za Milano (i nazad), zadovoljna sam, polazak na vreme, korektni sto se prtljaga tice (dozvoljen jedan komad rucnog prtljaga odredjenih dimenzija, cekiran prtljag je moguc uz doplatu), povratna karta je bila 48 evra tako da sam bila veoma zadovoljna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2014 EasyJet održava i redovnu liniju Ženeva - Beograd sa dva nedeljna polaska: utorkom i petkom. Od 1. aprila ova kompanija uvodi treći dnevni let .gif' alt='::'> , ali takođe menja kompletan red letenja. Od tog dana letovi između Beograda i Ženeve će se obavljati utorkom, četvrtkom i subotom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2014 Ukinuta je admin. taksa /admin. fee za plaćanja debitnom/kreditnom karticom To je sad uključeno u cenu leta/karte Je l' to ona taksa od 14 evra?Btw, imate li neke savete za putovanja Easyjet-om, u poređenju sa Wizz-om? Vidim da su fleksibilniji što se tiče prtljaga, mada meni kod Wizz-a niko nije merio kilažu, samo dimenzije, i to je bilo bitno da stane u onaj njihov kalup, a mogao je kofer (kao besplatni ručni prtljag) da bude malo viši od kalupa. No, sjajno je što Easyjet ne naplaćuje ručni uopšte.I što se tiče Malpense, koliko je komplikovano snaći se i doći do centra, tj. železničke stanice? Čitala sam malo o tome po netu, ali hajde da pitam ovde.Kad smo već kod Italije, koji je najlakši i najjeftiniji način kupovine voznih karata? Pretpostavljam da se cena karte povećava što je bliži datum, pa nije pametno doći na stanicu i na licu mesta kupiti kartu?Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2014 (edited) I što se tiče Malpense, koliko je komplikovano snaći se i doći do centra, tj. železničke stanice? Čitala sam malo o tome po netu, ali hajde da pitam ovde.Kad smo već kod Italije, koji je najlakši i najjeftiniji način kupovine voznih karata? Pretpostavljam da se cena karte povećava što je bliži datum, pa nije pametno doći na stanicu i na licu mesta kupiti kartu?Hvala unapred. shuttle bus staje odmah pored stanice http://www.airportmalpensa.com/airport-bus.htmlvozovi: http://www.trenitalia.comJeftinije je unapred kao i svuda Edited April 28, 2014 by Macphisto Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2014 Nađoh te informacije, no, negde sam pročitala da je taj bus skuplji, ja mislim. o.OJe l' putovao neko skoro pa da zna da li se cena menjala?I da, koliko dugo traje povratna?Btw, Macphisto, hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2014 Nađoh te informacije, no, negde sam pročitala da je taj bus skuplji, ja mislim. o.OJe l' putovao neko skoro pa da zna da li se cena menjala?I da, koliko dugo traje povratna?Btw, Macphisto, hvala. Ako mislis na Malpensa shuttle, u jednom smeru je 10 evra, povratna 16 i pri kupovini treba da naznacis za koje datume ti treba, dakle nebitno je da li je povratak posle 2 ili posle 20 dana. I ne bi rekla da je povoljnije vozom, ako pogledas na Trenord, videces da je karta u jednom smeru 12 eura Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2014 Nisam ni mislila da je voz jeftiniji, nisam ni razmatrala tu opciju. Kad sam pominjala voz, mislila sam na putovanja iz Milana u druga mesta Italije.Da, znači, jeste skuplja karta.Hvala puno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 Imam još jednu nedoumicu. Vidim piše na nekim mestima da su Terminal 1 i 2 povezani shuttle busevima koji idu na svakih 20 minuta.Da li ja, kad mi pregledaju pasoš i kad uđem u bus na Terminalu 2, moram da presedam na Terminalu 1 u bus koji ide do centra ili? Ne bih da se gubim po aerodromu, jer bih da stignem do centra što je pre moguće, pa ako neko može da mi objasni ceo taj put od Terminala 2 do centra. Možda nije toliko komplikovano koliko se meni čini. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 Imaš bus (navetta) koji vozi izmedju terminala besplatno. Njim bi, npr., išla kad sletiš na terminal 2 (Easyjet), a hoćeš vozom Malpensa Express do grada. U protivnom, bus koji ide do grada kreće sa terminala 1, pa staje na 2 i onda pravo za grad, tj. za glavnu železničku. Kartu za bus možeš kupiti i u avionu, ako letiš easyjetom.Nije komplikovano. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 Znači, ako idem busom do grada, sve što treba da uradim je izađem sa Terminala 2 i sačekam bus koji staje, pretpostavljam, odmah ispred Terminala?Sjajno, hvala puno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2014 Da, staje ispred. Kartu možeš da kupiš i na šalteru koji se nalazi tamo gde su trake na kojima dolazi prtljag. Terminal 2 je mali (to je, zapravo, stari aerodrom Malpensa), sve je u krugu od 30 metara. Manji je od beogradskog aerodroma. Sve ćeš lako naći.Buon viaggio! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Malpensa express je 12 (bilo je 10 pre par meseci), ali čitam malopre na shuttlovima da su 13 u jednom smeru, povratna i dalje 16.Ja sam se odlučila za voz jer pljušti kiša, a tad se busovi zaglave u gradu. Ergo, voz i u povratku, ako ovi stvarno misle da traže 13 za bus.Inače, prodaju na Malpensi karte za Terravision, ali samo za London i Rim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Malpensa express je 12 (bilo je 10 pre par meseci), ali čitam malopre na shuttlovima da su 13 u jednom smeru, povratna i dalje 16.Ja sam se odlučila za voz jer pljušti kiša, a tad se busovi zaglave u gradu.Ergo, voz i u povratku, ako ovi stvarno misle da traže 13 za bus.Inače, prodaju na Malpensi karte za Terravision, ali samo za London i Rim. Malpensa shuttle u jednom smeru je 10 eura a povratna 16http://www.malpensashuttle.it/web2011/tariffe.php Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 30, 2014 Malpensa shuttle u jednom smeru je 10 eura a povratna 16http://www.malpensashuttle.it/web2011/tariffe.phpPa sogurno si u pravu, i ja znam za tu cenu, tako je bilo u januaru. Ali danas prodjoh pored busa i na njemu piše 13 evra. Možda je bio za Lugano (ali 16 povratna?).Znaću sledeće srede. Ne znam šta sam videla... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2014 Pa sogurno si u pravu, i ja znam za tu cenu, tako je bilo u januaru. Ali danas prodjoh pored busa i na njemu piše 13 evra. Možda je bio za Lugano (ali 16 povratna?).Znaću sledeće srede. Ne znam šta sam videla...!3 eura u jednom smeru je aerodrom MAlpensa -aerodrom Linate Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2014 Drugari, videh na sajtu malpensaexpress.it kartu do prvog mesta posle aerodroma, tj. Fernoa za 2.5e, pa od Fernoa do Milana na sajtu Trenorda za 4.55e? Bez napustanja voza. Isao neko tako? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 1, 2014 Pazi sad, kvaka je u tome sto se regionalne karte mogu kupiti online najranije 7 dana. I ako ih ima online, onda bi bilo u redu jer karte kupljene online ne moraju da se validiraju, odnosno, ako nisi znao, u Italiji nije dovoljno samo kupiti kartu nego je moras i validirati (postoje zuti sanducici na peronima u koje se ubaci karta i odstampaju vreme validiranja). Dakle, ako mislis da ne izlazis iz voza tu kartu od Ferone do Milana moras kupiti online inace ces morati da izadjes iz voza, validiras je i udjes ponovo, sto cisto sumnjam da ces moci da izvedes, jer taj voz ne stoji nesto dugo na tim stanicama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites