Posted August 15, 2014 Mislim da je prerano donositi zaključke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 15, 2014 I ja se nadam a znam da je u novembru imalo kupljenih karata! Mada je i wizz vrlo brzo ukinuo taj let! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2014 (edited) Izgleda da nema vise letova za Rim. Sto znaci da smo uhvatili jedan od poslednjih vozova. Imam jedno pitanje. Letimo sada u subotu i ostajemo sedam dana. Ipak ce nam trebati kofer.e, sada gledam jedan kofer je 35 evra, dva su 70. Ali nema opcija kao kod Wizz aira da potvrdim jedan u odlasku jedan u dolasku. Dodatno me buni i to sto ako izaberes jedan pravac takodje se naplacuje 35 evra za jedan kofer. Voleo bih ako je neko putovao sa njima i uzimao dodatan prtljag da razjasni da li jedno placanje kofera vazi za oba smera?Edit- Sada sam gledao na netu nema nista nejasno. Iz Beograda biras koliko kofera placas svaki je 35 evra.Nejasno je bilo na na android aplikaciji gde biras koliko kofera kupujes (mozes 9 max) ali uopste nije naznaceno za koji let.Sada bih preformulisao pitanje. Vidim imaju garantovane torbe i ove druge malo vece.E, sada ako se odlucimo da se ipak spakujemo i izbegnemo placanje tih 70 evra (sada smo zaista jako blizu toj opciji) koje su sanse da nam ipak cekiraju prtljag koji je 55 cm? Edited September 1, 2014 by terenska inicijativa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2014 Kod low-costera su sve cene izražene po jednom pravcu, tj. to je tih 35€.Upravo sam u Italiji na sedmodnevnom izletu, sasvim se komotno nas dvoje spakovalo u dva kabinska kofera (55x45x25), pri čemu nam je drugi manjih dimenzija. Naravno, vi bolje znate šta transportujete.Baš mi je žao ako otkažu Rim, ali bar sam iskoristio priliku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2014 Imamo i jedno derle od 5 godina a za nju nam treba vise stvari nego za nas. A imamo samo dva kofera, mada je vec vidim mnogo bolja varijanta kupiti kofer koji ce da nam ostane. Mislili smo takodje malo do Ostie pa peskiri i slicno ali realno 8500 RSD cca nije za baciti...Sada sam skapirao da se koferi do 56cm uopste ne podlezu naplati tako da ziveo Easy jet koji prilicno bolji po tom pitanju od wizz-a. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2014 Pa i ja razmišljam u tom pravcu, neki dan smo se brčnuli u Amalfiju bez full opreme, samo kupaći i neka pamučna prostirkica od 100g. Peškira ima kod crnaca po 4-5 €, a možeš poneti i onaj iz smeštaja. A i te varijante u Ostiji ionako nisu "pravo" more, za tih 70€ možete tri dana iznajmljivati ležaljke. Jeste da je derle zahtevno, ali nek se navikava na putničke varijante dok je maleno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2014 Izgleda da nema vise letova za Rim. Sto znaci da smo uhvatili jedan od poslednjih vozova. Imam jedno pitanje. Letimo sada u subotu i ostajemo sedam dana. Ipak ce nam trebati kofer.e, sada gledam jedan kofer je 35 evra, dva su 70. Ali nema opcija kao kod Wizz aira da potvrdim jedan u odlasku jedan u dolasku. Dodatno me buni i to sto ako izaberes jedan pravac takodje se naplacuje 35 evra za jedan kofer. Voleo bih ako je neko putovao sa njima i uzimao dodatan prtljag da razjasni da li jedno placanje kofera vazi za oba smera?Edit- Sada sam gledao na netu nema nista nejasno. Iz Beograda biras koliko kofera placas svaki je 35 evra.Nejasno je bilo na na android aplikaciji gde biras koliko kofera kupujes (mozes 9 max) ali uopste nije naznaceno za koji let.Sada bih preformulisao pitanje. Vidim imaju garantovane torbe i ove druge malo vece.E, sada ako se odlucimo da se ipak spakujemo i izbegnemo placanje tih 70 evra (sada smo zaista jako blizu toj opciji) koje su sanse da nam ipak cekiraju prtljag koji je 55 cm?35 eura je kod njih za oba pravca!Ako uplatite dve torbe sabiraju se kilaze.Drugacija su pravila od wizzaira!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2014 Jasno je da su druga pravila, ali nije bas najjasnije. Na slici se vidi da se moze dodati prtljag u jednom i u drugom pravcu, a nisam nigde nasao da pise da ta cena po koferu vazi za oba pravca. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2014 Jasno je da su druga pravila, ali nije bas najjasnije. Na slici se vidi da se moze dodati prtljag u jednom i u drugom pravcu, a nisam nigde nasao da pise da ta cena po koferu vazi za oba pravca.Opticka varka .Dodatno jos kad uplatis dva prtljaga nigde ne pise koliko komada je uplaceno na karti.Dobra stvar za prtljag je sto se kilaze sabiraju! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 Otkazali nam let 4 sata pred poletanje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 Znaci taj Rim uopste nije siguran, treba za mesec dana da idem na kruzer i vec sam planirao da kupim kartu kod njih... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 Strajk kontrole lata u Italiji po ko zna koji put!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 Da, to je razlog . Avion ne moze da poleti na vreme iz Rima, inace nas let to ne bi ni kacilo. Posto se u 15.30h zavrsava strajk.Bilo kako bilo: Sada nam nude da letimo u ponedeljak ili da nam vrate novac .Zna li neko da li vracaju ceo uplaceni iznos, kako to zaista funkcionise? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 Vracaju ceo iznos na karticu bez ikakvih problema! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 Ako vam je za utehu, ja sam upravo sa suprotne strane te linije, pa me je zakoštalo malo više: rebookinga na Er Srbiju, noćenja u B&B-u u obližnjem Surč..., pardon, Fjumičinu, iz kojeg kucam ovo, plus nešto dranja od strane ljubaznih taksista (iako sam ~5 km od aerodroma, do istog se praktično ne može peške, pogotovo ako ste s koferima, jer je auto-put). Al dobro, znao sam da će mi se to desiti pre ili posle. I Alitalija i Er Srbija su otkazali letove u to vreme, koliko vidim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 Alitalisa je otkazala u 14.50 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 (edited) Ako vam je za utehu, ja sam upravo sa suprotne strane te linije, pa me je zakoštalo malo više: rebookinga na Er Srbiju, noćenja u B&B-u u obližnjem Surč..., pardon, Fjumičinu, iz kojeg kucam ovo, plus nešto dranja od strane ljubaznih taksista (iako sam ~5 km od aerodroma, do istog se praktično ne može peške, pogotovo ako ste s koferima, jer je auto-put). Al dobro, znao sam da će mi se to desiti pre ili posle. I Alitalija i Er Srbija su otkazali letove u to vreme, koliko vidim.Jos danas sam rekao zeni,ajde mi ostali kuci, ali zamisli nekog iz Vranja, Subotice... krenuo na let. Rekoh ajde i oni i nekako, ali zamisli neke nase koji su ostali u Rimu pa sada dodatni hotel jer nista do ponedeljka.Ti si taj nas Tako da smo i mi dobro prosli. Pretpostavljam da morate zbog posla da budete u Beogradu. Ipak smo pomerili za ponedeljak let fakticki samo gubimo 2 dana, a nismo hteli da produzimo do ponedeljka iduceg jer u utorak letimo u Memingen pa da imamo vremena da reagujemo ako se nesto desi. Koliko uzimaju taksisti do tog nji'ovog Surcina? Vrlo je nezgodno vreme sletanja radnim danom(posle 23h) pa smo planirali da prenocimo tu negde u okolini aerodroma. Pero bas danas nasao da strajkuje. Edited September 6, 2014 by terenska inicijativa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 Koliko uzimaju taksisti do tog nji'ovog Surcina?Dvaes' jevara, majke im ga spalim, našli smo se s jednim na petnes'. Više se isplati ići za Rim nekim busom po 5-8€, ali bismo posle morali u neko praskozorje na aerodrom. Koliko sam skontao, u Surčinu hoteli i prenoćišta uglavnom žive od ovakvih. Čak će nas gazda ujutro zorom voziti na aerodrom... po tih istih 15€. Mislim, može se nekako peške, ali evo pa prođi ovuda 5 km s koferom:http://goo.gl/maps/74ae6Al opet, znaš kako kažu, "ako imaš da platiš da prevaziđeš problem, onda i nemaš problem". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2014 (edited) Upravo tako. Kada smo zakasnili u istanbulu na let... Ovi se moji nerviraju, a ja se tešim što uopšte imam diners i da mogu da podignem keš i platim karte, i da ne cimam nikog u sred noći da nam plaća karte preko neta. A najgore što je subota i treba naći nekog ko ima 450 evra na kartici u zemlji srbiji. Mamu im, znači 15 evra za par kilometara. Zar nema neki bus što vozi baš do mesta fiumičino? Mi smo u dilemi. Ne znam do grada da li da idemo. Ok ima bus do termini stanice, ali šta posle? Već je skoro 1 kada se stigne tamo. Koliko hotela uopšte i prima namernike tako kasno? Sve mi se čini da je bolja varijanta ostati do zore na aerodromu pa onda pravac lido di ostia da zahrčemo na ležaljkama Edited September 6, 2014 by terenska inicijativa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 (edited) Uh mislio sam da 14.9. letim sa air serbia do Rima, a onda odatle za Nicu sa EJ, razlika izmedju 2 leta sat i 15min, 8:20 sletanje iz Bg, 9:35 let za Nicu, sad mi po ovom vasem za sporost Italijana deluje malo rizicno. Druga alternativa mi je da letim za Marselj u 15h, ali je to sa drugog aerodroma ciampino, sto zvuci malo kao cimanje, u dilemi sam kakvu odluku da donesem... Inace vreme i cene sam proverio preko skyscanner-a. Edited September 8, 2014 by smileysrb Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 9:35 - 8:20 = 1:15. Ne bih preporučio, s obzirom da je između dosta ozloglašena (po sporosti) pasoška kontrola, a mislim i još jedan security (nisam siguran, to nek ti kaže neko ko je presedao u Rimu). Ako zaista imaš 2:15, mislim da dosta opušteno stižeš, nedeljom bi trebalo da je nešto manja gužva. Čampino je dosta veliko cimanje, a računaj i na bar 3 h transfera (ako ćeš npr. Terravisionom, moraš ga sačekati, pa 45 min vožnje do Terminija pa opet čekanje). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 Pasoška kontrola nije tako dramatično spora (sporija je u Milanu ), a security imaš pri sletanju u Rim, to da... mislim, samo taj jedan, za sve letove u dolasku iz zemalja van Šengena i brzo ide, zaista. Ergo, 2 sata i 15 minuta ok, sat i 15 vrlo tesno. Ja sam poslednji put prošla pasošku za 5 minuta i iako je baš bila gužva - bilo je dosta šaltera i nisu davili.Jesi li pogledao cenu Rim - Nica Alitalijom? Ja nisam mnogo platila u avgustu.Slažem se da je prebacivanje Ciampino komplikovano i može da potraje.A zar easyjet ne leti za Nicu u podne? (I u 7 uveče?) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 Ima kasnije ali je skuplje 48 evra, zadaje mi glavobolju planiranje ovog puta, jer pokusavam da stignem u Aix en Provence, sa tim kasnije ne stizem na poslednji autobus koji vozi za to mesto iz Nice, tako da ostajem da nocim u Nici ... Da 2 i 15 minuta nemam, nego sam napisao da je razlika izmedju 2 leta 1 i 15 minuta, tako da ok, zvuci neizvodljivo, steta pokusavao sam da izvedem sve to u 1 danu, al ipak cu morati da nocim pre dolaska na krajnje odrediste ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 Vid' stvarno, lepo si bio napisao... Znaš kako kažu, 90% da bi stigao, a 100% da ne bi... A za eventualnu ispalu na aerodromu, vidi moje sveže iskustvo pri vrhu strane. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2014 Ok, hvala na savetima, icicu tim skupljim kasnijim letom i platiti nocenje u hostelu u Nici, da ne bi u pokusaju da ustedim izgubio duplo vise Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites