Posted October 22, 2010 Dobar dan ... dakle kako su me po obicaju krvolocno ispalili svi drugari, drugarke i ostali koji su mi obecali i kleli se u ne znam ti ja sta sve da ce poooooooooddd obavezno ici i da ni po koju cenu takvu avanturu nece propustiti ... resih da pozovem dobronamerne drage i pozitivne ljude (avanturiste) da mi se pridruze u mom putovanju iz snova, o kome toliko sanjam! NARAVNO ne ide se ni preko koje kakve turisticke zlagencije, cerupaca para ili sta vec ... Na celom putu kontam da bi se napravila jedna ili dve pauze tipa u nekom finom gradu tipa Ankara ili sta vec, na par dana. Prvobitni plan je da, se ide vozom, dakle BG-ISTANBUL e onda tipa za npr. Ankaru i iz Ankare konacno vozom direktnim za Teheran! Cena svih transporata je brutalno jeftina, tipa Balkan flexipas do Iranske granice (50e-u oba smera) i kad se predje u Iran uzima se karta jos do Teherana koja je brutalno jeftina tipa do 5 dolara koliko sam ja informisan! Kontam da tamo ne ostajem duze od jedno 7-10 dana u samom Teheranu! Smesataj preko couch surfinga of course ....tako da onaj koji nije voljan da putuje ..... na ove nacine .... (sorry) ... Putujem za Novu Godinu jer konacno zelim osetim jedan sasvim obican dan za taj famozni 31.12. SVE U SVEMU, SVU SU DOBRODOSLI (narocito studenti, po mogucstvu sa vec odradjenim samostalnim back packer stazom) ....AJD uzdravlje ... PA KO VOLI NEK IZVOLI! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2010 U jbt zar je stvarno toliko jeftino? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2010 Колико цениш да би изашао цео пут? Ја за неколико дана крећем пут Сирије а ако остане нешто пара озбиљно бих размишљао о путу. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2010 za nekog je flexi 50, a za nekog 88 nadam se da znas da za voz bgd - ist moras da doplatis spavaca kola 18e u oba pravca. Ici u Iran a ne videti Persepolis? Ufff Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2010 nadam se da znas da za voz bgd - ist moras da doplatis spavaca kola 18e u oba pravca Je l' sigurno mora? Ja sam uvek išao u onoj varijanti da za onu deonicu u Bugarskoj, na kojoj postoje samo spavaća kola, stojim u hodniku ispred WC-a, a onda izađem kad pređem Tursku granicu pa čekam lokalni Kapikule-Istanbul. Nisam išao skoro, ali ne vidim zašto to ne bi funkcionisalo... Da ne plašimo čoveka badava, kad je lepo isplanirao da se uklopi u svoj budžet Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2010 nadam se da znas da za voz bgd - ist moras da doplatis spavaca kola 18e u oba pravca Trenutno Bgd - Ist idu kušet kola. Za njih je doplata 9,40EUR. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2010 E PA LEPO JE VIDETI DA IMA JOS LJUDI SA OVIH PROSTORA ZAINTERESOVANIH ZA NEKE OVAKVE NE-SVAKIDASNJE DESTINACIJE! DAKLE ....evo idem redom …..koliko sam upucen, od raznih persona jeste jeftino! Ja sam cak odabrao desetak ljudi koje sam nasao na couch surfing-u koji su iz Teherana, i lepo ih zamolio ako su ljubazni da mi iz prve ruke kazu neke blize informacije o npr. cenama hrane, CENA NPR. KAFE, CENE GRADSKIH PREVOZA ITD…. Svi su mi manje vise odgovorili … I svelo se da su naravno brojke bile manje vise iste! Tipa da se dnevno mozes prehraniti bez problema za jedno 5 eura! Transport im je brutano jeftin … Metro karta je 10 dinara, a o vozovima da ne govorim, kao sto sam rekao 500km tipa za 600 din!Toliko o cenama .. a da i nije toliko jeftino opet bi se denuo tmo da me zelja mine! KAD JE REC O SIRIJI JA SAM SE VRATIO PRE JEDNO 2 MESECA, BILI JA I DEVOJKA E SAD .... PREVOZ ME IZASAO 50 EURA +KUSHETI verovao ili ne!!!! OD BG DO SIRIJSKE GRANICE I NAZAD ... ZA TO SAM POTROSIO OD BALKAN FLEXIPASSA 3 DANA!!!! (naravno na muljazu) ..... a ludnica bude jos veca ... kad sam se vrtio ...karta mi je vazila jos narednih 10-tak dana pa sam se organizovao da odem do Soluna ....sto sam i uradio! ....DAKLE MANJE VISE ZA 50 EURA SAM SE VOZIO JA IZRACUNAO OKO 6.000KM! PA VI VIDITE .... zajebo sam i wizair! Sirija je dosta jeftina … naravno za sirijce … kad vide stranca nagare mu cenu 5 puta skuplju tako da ti ne bi bilo lose da znas nekog arapina koji ce ici sa tobom kao mi preko couch-a E sad …ceo put … nemam i dalje prestave koliko bi to sve moglo da ispadne .. Kako sam gde god sam do sada isao …isao sa nikada vise od 300 eura … mogu zasigurno da se opkladim da ni ovaj put necu imati veci budzet …. Dakle jedino manji .. (sto se nadam da nece biti) .. Naravno da zam da je potrebno doplatiti spavaca kola do Istanbula … I to je jedno od najdrazih doplacivanja bilo u mom zivotu …jer se usplati MEGALOMANSKI … … zaknjavas u horizontali ko gospodin i vec si u Istanbulu u ostalom gde jos za te pare i za toliku relaciju ima kushet za 10 eura MIIISLIIIMMM MAXIMALA … Takodje mislim da postoji I ta neka varijanta da se stoji pa sedi pa ovo pa ono posle Kapikula …ali ja deefinitivno vise preferiram da doplatim ko covek tih 1000din …pa cak I ja mega sirotinja Za mene flexipas takodje vise ne kosta 50 eura vec 88! ….kako sam u dusi pogana muljara za takve stvari… ja I devojka smo npr. za ovo putovanje u Siriju zamolili neke poznanike koji su mladji od 26 da nam na svoje ime kupe karte a mi im damo kesh … naravno …nismo imali allllllllllll nikakvih problema….. Kako sam uveliko do tad koristio flexipas …I znam koliko kondori proveravaju ime i prezime … mi smo bez problema furali sa jeftinijim kartama koje nisu bile na nase ime …U ostalom za svaki slucaju uvek se moze …nesto iskenjati gde su nam pasosi ili licne karte ako smo bas toliki maleri …. ETO … SADA SAM NA SVE ODGOVORIO .. …. … .u svakom slucaju valjda sam neke nedoumice rasklonio kod nekih koji su u dilemama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2010 evo,ja sam vrrrlo zainteresovana za taj put:):)narocito ako je oko nove god. mozes me kontaktirati preko e-maila kako bih saznala pojedinosti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2010 tesko se uklapam u tadum... ...da li je neko isao u Iran a da ima Americku vizu u pasosu(u mom slucaju nekoliko istih)...kontam da ne bi mozda pravili probleme zbog toga... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2010 ja sam sa americkom u pasosu usao u Liban, Siriju i Jordan i niko nista nije rekao, tako da ne znam da li ti je ta informacija od pomoci... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2010 вау, стварно дивна идеја, благо теби..... и браво...... имаш ли неки дед-лајн за пријаве, морао бих да проверим да ли могу да узмем неколико слободних дана за НГ.... и, да додам на ову расправу: - од Свиленграда /граница БГ-ТР до Стамбола иду само спаваћа кола, цена 10е/правац... може и Лазарева фора, али је цимање, а вц у овом возу је-...... мислим.... стварно...... - мислим ових дана /то траје већ целу годину/ не можеш да легнеш у Београду а пробудиш се у Стамболу, јер од места Черкезкој /115 км, 1,5 сат вожње/ до Сиркеџи станице вози бус...... тако је било овог августа..... а мислим да још важи...... - и, српски кондуктер је још у БГ проверио флекси од 50 е нашег друга, све податке из пасоша, матични број, као и моју прес-легитимацију за карту са попустом.... тако да вероватно зависи на кога налетиш, или како већ...... мада, што ти рече, ни 88 е није много за целу ту туру...... уз варање, наравно...... бићемо у контакту..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2010 - мислим ових дана /то траје већ целу годину/ не можеш да легнеш у Београду а пробудиш се у Стамболу, јер од места Черкезкој /115 км, 1,5 сат вожње/ до Сиркеџи станице вози бус...... тако је било овог августа..... а мислим да још важи...... ne važi. od kraja avgusta/početka septembra vozovi idu ponovo skroz do Istanbul Sirkedži stanice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2010 hmmm,interesantno,Uzellac nam zagolicao mastu i sad ga nema? btw,i meni bi znacio dead line... poz svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2010 ja sam spreman hajde da se dogovorimo oko detalja polaska sto pre jer ako se ne ide da planiram neku drugu destinaciju sa drugom ekipom ili sam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2010 Ej to jeste verovatnona koga naletis ali u vezi sa domacinima iz voza za Istanbul,,,, Nama je isto uzeo karte ali nije nista proveravao ..... tip aime prezime ...sve u svemu nije nam trazio dokumenta! .... STO SE TICE DATUMA TO KOGA PRIMAM STRANKE :banana: :banana: kontam da ako cu ici za Novu Godinu tj krenem jedno najkasnije 25.12......i ako mi treba jedno 2 nedelje za vizu ... kontam da ... negde 01.12. decembra vadim istu (najkasnije!!!) .... tako da .... ako neko izrazi zelju da ide ... ne bi da se prvi put vidimo tek na dan vadjenja vize ....tako da...... ZATVARAM LOKAL KONTAM OKO 20.11. ..... .....ETO ......STO SE MENE TICE .... nek se javi ko kad oce meni mindedj ..... ali ..... ne volim bilo sta u 5 do 12 kao verujem i vi ... POZZZZZDRAAAVVVVVV Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2010 mindedj ма, на ком је ово језику :-\ ок, каква је процедура за визе? сиријска и иранска? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2010 na "madjarskom" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2010 https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/80-sirija evo i Iran https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/66-iran a sto se tice mindedj .... za sve one koji ne zive u hungarizovanim krajevima ... znaci tipa sve jedno eto da nesto mogu da vas poducim kad je rec o lingvistici Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2010 kazicokolom znalci nek stave znake interpunkcije gde misle da treba Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2010 E BAS TO .... e sad ... niko mi ne rece nista o svemu ovome ... niko da mi odgovori na privat poruke .... DAKLE ..... da LI je neko zainteresovan za ovakav nacin putovanja u Iran u naznacenom periodu ..... CISTO DA ZNAM NA CEMU SAM ... predpostavljam da vecina ... jos uvek nema predstavu ... i da ceka d avidi ...sta ti ja znam .... ALI CISTO OKVIRNO .... da znam .... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2010 Ja bi isao ali ne zimi... Inace mozda bi mogao razmisliti da odes avionom do iranske granice, jeste da ce te kostati vise ali ustedeces na vremenu. Pegasus Air ima let od Vana do Sofije za oko 66 evra, ali cudom nemaju u obratnom smeru. Najblize sto sam nasao je za oko 66 evra Sofija-Elazig ako sad kupis za Decembar. Ispasce ti duplo vise nego kad bi isao flexipassom, ali ustedis na vremenu, a i na troskovima za hranu itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2010 E BAS TO .... e sad ... niko mi ne rece nista o svemu ovome ... niko da mi odgovori na privat poruke .... DAKLE ..... da LI je neko zainteresovan za ovakav nacin putovanja u Iran u naznacenom periodu ..... CISTO DA ZNAM NA CEMU SAM ... predpostavljam da vecina ... jos uvek nema predstavu ... i da ceka d avidi ...sta ti ja znam .... ALI CISTO OKVIRNO .... da znam .... Ја рекох да сам заинтересован али ти изгледа не читаш добро. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2010 Marko,ja definitivno odoh za Svajcarsku malo,a posle :mah;ovaj put Iran bez mene Molim te, javi se Miloici ciao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2010 Evo ja sutra idem da predam papire za vizu ali ako uspem da je dobijem na vreme, krenuo bih 1, 2 ili 3 decembra najkasnije, sto pretpostavljam se nikako ne uklapa u tvoje plamnove ili mozda gresim? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites