Posted November 28, 2010 Koja ti je rezolucija ekrana? I koliko često vidiš takve linkove? 1280x800, a frekvenciju pojavljivanja takvih linkova nisam merio Samo sam video da to i drugi moderatori ispravljaju, pa ako je to neka sitnica koja moze cas posla da se resi, sto da ne. mozda ovo moze pomoci? www.freeurl.me Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2010 Imam jedan predlog. Da se napise kako se rukuje alatkama dok se pise kometnar. Mislim na alatke pored bold, iskosena slova, podvucena. Te standardne znam sta znace ali ostale nemam pojma kako se koriste. Cemu sluzi ono G sa zelenom pozadinom? Mnda strelica i M koji se krecu s leva na desno. I ne znam kako da linkujem reci! Ove tabele kako se prave, ne smem ni da pitam. Najveci problem je sto kad pises komentar ti sve pises u kodu. Kada hoces nesto da boldujes moras da stavis one znake na pocetak i kraj (). Moze li da se to unapredi i da se odma vidi kad nesto boldujes, iskosis, da kad zelis da linkujes neku rec samo oznacis kliknes dugmence iz tulbara pastujes url i kliknes OK. To bas olaksalo pisanje. Sto se toga tice najvise mi svidja kako su to uradili linuxasi na forumu ubuntua http://www.ubuntu-rs.org/forum/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2010 Imaš opis kodova na http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=help;area=bbcode Mogu da izbacim iz editora te nepotrebne kodove, ako bodu oči. Ne mogu da napravim da se odmah vidi kad nešto bolduješ itd, jer ova verzija smf-a ne podržava WYSIWYG tip editora. Nova verzija, koja neće sigurno još nekoliko meseci, podržava ga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2010 Da li je izvodljivo pretraživanje putopisa preko imena autora? Ne znam da nisam ja nekako omašila tu opciju? S obzirom na to da raste broj tekstova, a koliko god svi tekstovi bili kvalitetni, među njima ipak ima razlike u stilu koji ne leži svakom. Zbog toga sam pomislila da bi bilo zgodno, ako pročitam putopis koji mi se jako dopadne, da mogu da pronađem i druge tekstove istog autora. Kako zvuči? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2010 Zvuči dobro, a moglo bi se i izvesti. A pošto si se tako lepo toga setila, ti ćeš to i da napraviš Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2010 Khm, ovo mi zvuči kao da će morati da se pravi ručno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2010 Da. Ali ko se prvi seti posla, ima čast prvi i da ga se lati... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2010 Setio sam se stvari koja bi mi ushtedela dosta zivaca, Chi, jel moze da se ubaci opcija da mi odredjena tema ide na ignore, da mi se ne pojavljuje u temama sa novim postovima? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2010 U ovom trenutku nije moguće ubaciti takvu opciju. Možda bude moguće kasnije, ali otom-potom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2010 Ajde da i ja kazem jednu nerealnu zelju ali nikada se ne zna mozda se i to odradi. Da li je moguce napraviti da se u odeljku gde se salju i primaju privatne poruke napravi nesto poput IPhone-u SMS servisu gde se poruke prepiske nadovezuju jedna na drugu nebitno da li je u medjuvremenu bilo jos nekih primljenih ili poslatih poruka? Ja cesto qutujem poruku koju sam dobio da bih moga da odgovorim stavku po stavku na pitanja jer me cesto ljudi pitaju po nekoliko pitanja vezano za neku oblast. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2010 Mozda da se stavi da recimo mora da prodje 24 sata od registrovanja do pisanja prve poruke, mozda bi, kad vec ne mogu da pishu, iskoristili to vreme da chitaju po forumu, pa bi manje bilo ponavljanja pitanja... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2010 Evo jednog vrlo lakog baga koji bi mogao da se popravi. Na naslovnoj strani gde iskoce najnboviji blogovi u sredini strane. E ispod naslova, malo teksta i autora ima dva linka, jedan je komentari a drugi Baci pogled. Problem je kod linka komentari, kada kliknem desni klik nemam opciju ,,open in new tab" a mislim da je sasvim normalno da imam tu opciju. Jos ako bi i moglo da se stavi da me odvede tacno na poslednji lkomentar koji sam procitao poslednji put (kao na forumu kad se na nekoj temi klikne new) to bi bilo super. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2010 Mozda da se stavi da recimo mora da prodje 24 sata od registrovanja do pisanja prve poruke, mozda bi, kad vec ne mogu da pishu, iskoristili to vreme da chitaju po forumu, pa bi manje bilo ponavljanja pitanja... Ja sam protiv toga. Forum svakako mogu da čitaju i bez registrovanja, onda bi se verovatno samo vratili kroz 24 časa, ako bi se uopšte i vratili. Uvek će biti tih koji ponavljaju pitanja, to se ne može izbeći. A sasvim sigurno bi ta opcija mnoge i odbila, jer ne registruju se svi samo da bi nešto pitali odmah. Nema razloga da potkačimo sve nove korisnike, samo zbog onih koji su došli da pitaju nešto po x-ti put. Evo jednog vrlo lakog baga koji bi mogao da se popravi. Na naslovnoj strani gde iskoce najnboviji blogovi u sredini strane. E ispod naslova, malo teksta i autora ima dva linka, jedan je komentari a drugi Baci pogled. Problem je kod linka komentari, kada kliknem desni klik nemam opciju ,,open in new tab" a mislim da je sasvim normalno da imam tu opciju. Znam za ovo, u pravu si. Moram prvo proveriti da li postoji neki jak razlog zašto je to trenutno preko javascript, pa ako ne, ispraviću. Jos ako bi i moglo da se stavi da me odvede tacno na poslednji lkomentar koji sam procitao poslednji put (kao na forumu kad se na nekoj temi klikne new) to bi bilo super. E ovo neće moći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2010 Da se napravi posebna strana koja ce biti u ovakvoj formi: Drzava - Gradovi...Da razjasnim ideja je ovakva recimo otvori se strana na sajtu Fracuska koja sadrzi neke osnovne potrebne informacije o FR, mislim da to vec ima i da je ok. Zatim na toj stranici se nalaze kao neki najpoznatiji gradovi Pariz, Lion, Nica i koja ce da poseduju svoju strani znaci svaki grad svoja strana i tu mogu da se nalaze korisne informacije, npr. neko je nekad postavio dobro pitanje na forumu i neko mu da dobar odgovor i to se izvuce i stavi na stranici (Recimo - gde kupovati u Parizu- i sad neko da odgovor tu i tu u toj i toj ulucu ima to i to u onoj to i to, kako neko ne bi morao da cita hiljade i hiljade strana i postova, ispod moze da se stavi i datum od kada je informacija kako bi znali koliko je ta informaicija azurirana). Nadam se da smo se razumeli, bas me zanima vase misljenje o ovome... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2010 Razumeli smo se, ali obim posla je :o Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2010 Naravno, ali krenimo polako ukljucice se ljudi to mu dodje kao neki rezime a to bi ljudima mnogo olaksalo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2010 Pa sve se to moze uz opciju search...kad tamo ukucas taj tvoj Pariz, dobices i vise nego dovoljno ! Kao sto kaze Chivitli to je veliki posao, a ja cu cak dodati "nemoguc"...Uostalom, tebi je sad Pariz na pameti, pa mislis da to treba, a ne pomisljas da ima na hiljade i hiljade gradova ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2010 Sad kad vidim o cemu diskutujete palo mi je na ideju da se napravi jedna stranica koja ce biti ustvari mapa sveta i na njoj linkovi na sve topice. To znaci da bi za svaki topic trebalo da se kreira neki link (ili tacka preko koje kad predjes izadje naziv na koji mozes da kilines) na mapi. Nesto slicno kao sto ima na hitchwiki-ju http://hitchwiki.org/maps/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2010 Sad kad vidim o cemu diskutujete palo mi je na ideju da se napravi jedna stranica koja ce biti ustvari mapa sveta i na njoj linkovi na sve topice. To znaci da bi za svaki topic trebalo da se kreira neki link (ili tacka preko koje kad predjes izadje naziv na koji mozes da kilines) na mapi. Nesto slicno kao sto ima na hitchwiki-ju http://hitchwiki.org/maps/ super ideja, mislim da lako moze da se odradi sa guglovim mapama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2010 Bilo bi fino da malo prosirimo "iskustvenik". Meni konkretno na pamet padaju dva teksta. Prvi bi mogao da bude "bezbednost na putu". Iako dosta sajtova ima tekstove ovog tipa pa nama mozda i nije neophodan, opet, sa druge strane kad ga svi imaju sto ga ne bismo imali i mi. Naravno, da tekst ne bude paranoican i da uvazava duh KPS-a. Drugi tekst bio mogao biti nesto poput "mali vodic za fotografisanje". Da se ubaci par saveta koji bi bili korisni i za prostije aparate, npr. da nema svrhe ukljucivati blic nocu ako se slika zgrada koja je udaljena 20 i vise metara, par saveta za koriscenje ekspozicije i slicno. Dakle, nista komlikovano, nego par reci o tome kako da slike budu kvalitetnije. Ja bih mogao ovih dana da sastavim tekst o bezbednosti na putu. Sto se tice fotografije, tu mi fali znanje da to srocim kako treba, pa bi to mogao neko sa vise iskustva. U krajnjem slucaju mogu da probam da se bakcem sa tim, ali ne garantujem uspesan ishod . Sta mislite? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 18, 2010 Ово за апарате би ме занимало Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2010 Vuče, to bi bilo sjajno! Za tekst o fotografiji ti možemo i pomoći, sastaviš prvu verziju, pa ćemo dopuniti, prepraviti itd Za mapu, imate neku ideju koja ne zahteva stotine sati rada? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2010 Vuče, imam ja neki svoj "tutorijal" za fotografiju, koji sam sastavljao da bih bolje razumeo kako šta radi, kada sam kupio prvi malo složeniji aparat. Ako hoćeš da pišeš taj tekst, mogu ti to poslati na mejl, možda nešto može da se iskoristi. Po meni, tekst o fotografiji trebalo bi da posmatra dva aspekta: 1) tehnički, tj. kako slikati 2) tematski, tj. šta slikati (uvek mi je pomalo tužno kad vidim da je neko bio na neverovatnim mestima, sa dobrim aparatom, a sve što je napravio jeste hiljadu pozerskih fotografija sebe, sa tim mestima u drugom planu). Što se bezbednosti tiče, ima na sajtu MUP-a ono što smo mi sastavljali, možda može da se iskoristi deo toga. Tamo smo gledali da pobrojimo dosta stavki itd. Možeš ti (ili ko hoće) sastaviti osnovu, pa onda svi da dopunjavamo ako imamo nešto da dodamo. E da, ja sam svojevremeno počeo da sastavljam i neki priručnik za kampovanje, ali ga nikad nisam završio... Ako bi neko želeo time da se bavi, možda bi i to bilo korisno okačiti negde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2010 Ok, sastavicu u narednih par dana tekst o bezbednost na putu, pa ako bude potrebe da se prepravlja mozemo i na forumu da okacimo radnu verziju. Kad zavrsim sa tim javicu se za tutorial za fotografiju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites