Posted October 2, 2022 10 minutes ago, Guardiola said: Može, svaka razmena iskustava je dobrodošla. Moj WeChat ID je PredragBeric. Već sam u nekim grupama poput Stuck in Serbia gde dobijam dosta informacija. Međutim, specifičnu kounikaciju sa ljudima koji imaju BiH pasoš i odlaze iz te zemlje nemam. Hvala. E pa u toj grupi su i pisali.Pitaj slobodno jel isao neko sa bosanskim pasosem,mada mozda su izasli iz grupe kad su stigli tamo.Znam sigurno da su otisli dvoje iz te grupe sa tim pasosem.Mozda zna i admin grupe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2022 On 10/2/2022 at 4:09 PM, Guardiola said: Molim te ako možeš potvdi moi još samo da li znaš neke konkretne sučajeve odlaska u Kinu u bezviznom režimu sa BiH pasošem? Znam ljude koji su dolazili u Kinu sa bosanskim pasošem na bezviznom režimu, ali to je bilo pre korone. Nemam pojma kakva je sada situacija i da li uopšte puštaju ikoga na bezviznom. To će znati neko ko je nedavno išao. U svakom slučaju, 2019. je funkcionisalo bez problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2022 Funkcionise,pisali su u grupi Stuck in Serbia,posle korone. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2022 Moze li mene u neku wecaht grupu(mogucnostu za bosanskim pasosem me zanimaju) id: putnaistok Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2023 Od 5. januara 2023. godine građani Srbije ponovo mogu putovati u Kinu na bezviznom. http://rs.china-embassy.gov.cn/srp/lsyw/tz/202206/t20220617_10704700.htm Od 8. januara 2023. više ne treba zdravstveni kod iz Kineske ambasade u Beogradu. Više nije potrebna ni potvrda o vakcinaciji, dovoljan je PCR test. Pored toga, više nema testiranja po dolasku u Kinu, ni karantina: Više se neće sporovoditi PCR testiranje prilikom ulaska u Kinu a oni koji imaju normalne zdravstvene deklaracije i nemaju abnormalnosti prilikom prelaska granice mogu ući u Kinu bez bilo kakve prethodne izolacije. http://rs.china-embassy.gov.cn/srp/lsyw/tz/202212/t20221229_10998156.htm Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2023 Juče (9. mart) sam ušao u Kinu na bezviznom režimu, bez kovid sertifikata. Samo treba popuniti onlajn formular pre ulaska, u kome potvrđujete da ste se testirali (može i self-test iz apoteke) i da nemate kovid. Dobijete QR kod na telefonu, posle na granici ga mašina skenira i otvore vam se vratanca da prođete. Ko je zaboravio, može taj online formular popuniti i na granici ako ima internet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2023 (edited) 1 hour ago, Lazar said: Juče (9. mart) sam ušao u Kinu na bezviznom režimu, bez kovid sertifikata. Samo treba popuniti onlajn formular pre ulaska, u kome potvrđujete da ste se testirali (može i self-test iz apoteke) i da nemate kovid. Dobijete QR kod na telefonu, posle na granici ga mašina skenira i otvore vam se vratanca da prođete. Ko je zaboravio, može taj online formular popuniti i na granici ako ima internet. ušao si u Kinu na kom granicnom prelazu? i jedno pod pitanje, dali su ti trazili da im objasnish tvoj razlog za ulazak u kinu? preslikaj nam malo kako je sve prošlo. unapred hvala na odgovoru Edited March 10, 2023 by yowan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2023 Iz Hong Konga u Šenžen, prelaz Lok Ma Chau. Pitali su me zašto dolazim u Kinu, rekao sam da imam let odavde kući za pet dana, što je istina. Nisu tražili nikakav dokaz. Lik je listao moj pasoš neko vreme, verovatno pokušavajući da shvati imam li vizu, jer mi je pasoš pun raznih vrsta kineskih viza. Jeste bilo malo neobično, s obzirom da sam u životu prešao taj prelaz više desetina puta i nikad me ništa nisu pitali. Onaj kartončić koji se popunjava na ulazu je sada malo drugačiji, više nije žut nego sivkast, i popunjava se sa obe strane. Na drugoj strani sada postoji pitanje "imate li kupljenu kartu za odlazak iz Kine" i polje da se upiše datum odlaska i broj leta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2023 (edited) znam znam, neobično da , zato sam te i pitao kako je sve proslo. odlichno & zahvalan na odgovoru Edited March 11, 2023 by yowan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2023 On 3/10/2023 at 2:38 AM, Lazar said: Juče (9. mart) sam ušao u Kinu na bezviznom režimu, bez kovid sertifikata. Samo treba popuniti onlajn formular pre ulaska, u kome potvrđujete da ste se testirali (može i self-test iz apoteke) i da nemate kovid. Dobijete QR kod na telefonu, posle na granici ga mašina skenira i otvore vam se vratanca da prođete. Ko je zaboravio, može taj online formular popuniti i na granici ako ima internet. Znaci ponovo radi bioskop sto se Kine tice? Verovatno se tamo vraca sve na staro sto se tice Srba na radu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2023 On 3/11/2023 at 3:14 AM, Lazar said: Iz Hong Konga u Šenžen, prelaz Lok Ma Chau. Pitali su me zašto dolazim u Kinu, rekao sam da imam let odavde kući za pet dana, što je istina. Nisu tražili nikakav dokaz. Lik je listao moj pasoš neko vreme, verovatno pokušavajući da shvati imam li vizu, jer mi je pasoš pun raznih vrsta kineskih viza. Jeste bilo malo neobično, s obzirom da sam u životu prešao taj prelaz više desetina puta i nikad me ništa nisu pitali. Onaj kartončić koji se popunjava na ulazu je sada malo drugačiji, više nije žut nego sivkast, i popunjava se sa obe strane. Na drugoj strani sada postoji pitanje "imate li kupljenu kartu za odlazak iz Kine" i polje da se upiše datum odlaska i broj leta. cekaj, nisam razumeo...znaci moras da imas kupljenu avio kartu za izlazak iz kine, da bi te pustili da udjes? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2023 On 3/26/2023 at 3:19 PM, bam-bam said: cekaj, nisam razumeo...znaci moras da imas kupljenu avio kartu za izlazak iz kine, da bi te pustili da udjes? Koliko i ja razumeh to je jedina promena u odnosu na ono ranije, ali neka potvrdi covek iz prve ruke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2023 Ne moraš imati kupljenu avionsku kartu da bi ušao u Kinu. Dodali su to polje na formularu koji se popunjava prilikom ulaska, ali niko ne kaže da se to polje mora popuniti. Pitali su me šta ću u Kini, rekao sam da imam let, što je bilo istina, i to je bilo to. Niko nije proveravao da li zaista imam let, niti tražio da nešto pokažem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 OK, znaci lagano. Dobre vesti za ko zeli ici u Kinu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2023 On 3/25/2023 at 2:40 PM, Hibridni Kukuruz said: Znaci ponovo radi bioskop sto se Kine tice? Da, business as usual. Možemo reći da ponovo radi kino. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2023 Prijavicu te policiji u Sangaju za ovu foricu, sledeci put ce ti traziti sve hahaha! ostao mi je otisak šake po sred čela koliko sam se lupio po glavi 😂 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2023 On 3/26/2023 at 8:19 PM, bam-bam said: cekaj, nisam razumeo...znaci moras da imas kupljenu avio kartu za izlazak iz kine, da bi te pustili da udjes? ja sam usao pre deset dana , na kopnenom granicnom prelazi. bez izlazne avio karte . nisu mi ni trazili , niti su ista pominjali . ali, moram vam reci, da atmosfera nije onako opustena kao pre kovida. ko je ulazio ranije na kopnenim granicnim prelazima , zna o cemu pricam; predash pasosh , pecat i gotovo... sa izuzechem kopnenog prelaza iz Pakistana u Kinu , i Kirgistana (tu je bilo izdr%$#anja) i ranije, moze da vam zapadne propitivanje , jbga, ja sam proshao , a mislio sam 50% me nece pustiti. mislim da nema pravila, pokushajte , pa vidite .... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2023 7 hours ago, yowan said: ja sam usao pre deset dana , na kopnenom granicnom prelazi. bez izlazne avio karte . nisu mi ni trazili , niti su ista pominjali . ali, moram vam reci, da atmosfera nije onako opustena kao pre kovida. ko je ulazio ranije na kopnenim granicnim prelazima , zna o cemu pricam; predash pasosh , pecat i gotovo... sa izuzechem kopnenog prelaza iz Pakistana u Kinu , i Kirgistana (tu je bilo izdr%$#anja) i ranije, moze da vam zapadne propitivanje , jbga, ja sam proshao , a mislio sam 50% me nece pustiti. mislim da nema pravila, pokushajte , pa vidite .... ne razumem, kako to mislis - nece pustiti? znaci postoji mogucnost da te vrate sa granice nazad? Hm, ovaj tvoj post mi je bas cudan, savet- pokusajte, pa vidite?! Pa nije bas da neko ide od Subotice to Horgosa, nego sta treba, da prevalim pola sveta, pa da onda probam, da vidim.....trebalo je da iz Vijetnama udjem u KInu, pa da se vracam u Srbiju preko Kine, ali sad ne znam sta da mislim...posto trenutno uopste nisam u vijetnamu, i do tamo treba da putujem 4 sata avionom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2023 12 hours ago, bam-bam said: trebalo je da iz Vijetnama udjem u KInu, pa da se vracam u Srbiju preko Kine, ali sad ne znam sta da mislim...posto trenutno uopste nisam u vijetnamu, i do tamo treba da putujem 4 sata avionom Ako imaš avionsku kartu sigurno će te pustiti. Ja sam pre mesec dana našao dosta povoljnu kartu Šenžen-Budapest za oko 320 evra, presedanje u Čongćingu. Jedino je bio smaranje taj Čongćing jer stigneš tamo u ponoć i čekaš do tri ujutru, ali šta možemo, bolje to nego 900 evra karta u jednom pravcu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2023 (edited) 9 hours ago, Lazar said: Ako imaš avionsku kartu sigurno će te pustiti. Ja sam pre mesec dana našao dosta povoljnu kartu Šenžen-Budapest za oko 320 evra, presedanje u Čongćingu. Jedino je bio smaranje taj Čongćing jer stigneš tamo u ponoć i čekaš do tri ujutru, ali šta možemo, bolje to nego 900 evra karta u jednom pravcu. nemam, ja idem jatom na stand by....msm, to sam planirao, ali me sad ovaj yowan bas izbacio iz.....ne znam sta da radim...sta mu to znaci- probajte pa vidite??! Edited April 11, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2023 Nisi sumnjiv, nemaš milion kineskih pečata u pasošu (ja recimo imam 40x2, baš sam ih nedavno prebrojao dok sam se smarao na aerodromu), normalno putuješ i nemaš skrivene namere, dakle sve će biti okej. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2023 (edited) 11 hours ago, Lazar said: Nisi sumnjiv, nemaš milion kineskih pečata u pasošu (ja recimo imam 40x2, baš sam ih nedavno prebrojao dok sam se smarao na aerodromu), normalno putuješ i nemaš skrivene namere, dakle sve će biti okej. ok, hvala...hteo sam da probam ovu novu liniju od Tijandjina do BG-a, a i jeftinije bi me ispalo za nekih 200 evra...Problem je sto su svi letovi iz Azije, iz okolnih zemalja, i dalje bas skupi ako letis za Kinu...kad ce se to trziste unormaliti, bas me zanima? ostale kartee su poskupele, naravno, ali su cene koliko toliko normalne..a za kinu deru Edited April 12, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2023 (edited) kevu od drugarice juce nisu pustili na Qatar-ov let iz Bg-a za Shanghai, jer nije imala PCR....tj, zena je i uradila, al joj nije stigao pre zatvaranja deska....nisu je pustili ni do Dohe, pa do tad bi joj vec stigao test....ali sta to uopste znaci sa pcr-om, znaci traze, one sve info nisu tacne?? zena pukla kartu Edited April 23, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2023 Trazi Qatar airways kompanija isto kao sto ume da trazi i povratnu kartu dok Kineze bas briga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2023 Skoro sam bas prisustvovao sceni na aerodromu u kojoj osoblje Qatara objasnjava Kinezima da nema veze sto im drzava Kina vise ne trazi PCR, nije do njih uopset vec kao sto @Bonito kaze aviokompanija trazi, ko zna zasto. Ovi su srecom dosli spremni pa su ih pustili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites