Posted November 7, 2014 imao je moj kolega madjar... sad to radi 2.put posto mu je z istekla pa je produzio pa je i to isteklo, izvadio turist - istekla i sad je na biznis ali vadi radnu. On ima agenta u Shz koji mu resava "sve" a papire sam nosi u konzulat...Imam i ja sve pap ire, samo me zanima da li je tesko da se snadjes po Hong Kongu, jer nikad nismo bill, pa zato pitam za iskustva. bill bi super kad bi neko mogao da mi kaze ime nekog jeftinog hostela u hong kongu i koliko otprilike kosta taxi, tako neka iskustva. A ukoliko nekome trebaju informacije vezane za Peking, slobodno neka pita . Znaci, mislim na iskustvo u Hong Kongu uopsteno, cene, snalazenje i tako to. Nadam se da si me razumela. Ali hvala i na ovom odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2014 Za vas koji dolazite uskoro...instalirajte we chat, super vpn i 1mobile market. Tempirajte dolazak tako da date sebi do desetak dana za nalazenje posla(moze i za dosta manje) bitno je da krenete oko prvog da biste dobili prvu platu u celosti(ja sam poceo da radim 22og i morao da trazim 2 dana off tako da sam bio placen samo za 5dana sto mi je znatno otezalo zivot a to sve mojom krivicom) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2014 Za vas koji dolazite uskoro...instalirajte we chat, super vpn i 1mobile market. Tempirajte dolazak tako da date sebi do desetak dana za nalazenje posla(moze i za dosta manje) bitno je da krenete oko prvog da biste dobili prvu platu u celosti(ja sam poceo da radim 22og i morao da trazim 2 dana off tako da sam bio placen samo za 5dana sto mi je znatno otezalo zivot a to sve mojom krivicom) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2014 U hong kongu chung king mansion. Vec sam pisao o tome ovde ili na fb grupi. P.s. procitajte prvo sve sto je objavljeno na netu pa onda postavljajte pitanja da se ne ponavljamo stalno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2014 Sto se tice cena u HKG meni se cini da je dosta skuplji nego Shz! Samo je McDonalds jeftiniji nego u SHZ ostalo je sve skuplje... Npr. flasa vode kosta od 5-15 hkd, zavisi gde kupujes, a u SHZ mozes da je nadjes za 2-5 RMB. Ako imate mogucnost ponesite neke sendvice, makar za prvi dan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2014 Pozdrav ljudi! Svaka cast za postove jer je taj daleki istok postao malo popularnija destinacija sto se tice posla!Ja sam iz Nisa i pre par dana sam kontaktirao jednog Vladimira koji je vec tamo i receno mi je da on moze da sredi za odlazak i posao. U pitanju je service saff. Koliko je to placeno? Jel ima nekih primedbi i da li uopste znate nesto o ovom coveku?Sto se tice pozicije teachera ja recimo pricam engleski tecno ali ne znam koliko sam sposoban da ga i predajem... Inace trenutno ucim kineski vec mesec dana pa se nadam da ce mi i to malo pomoci u ovom planu osvajanje dalekog istoka! Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2014 (edited) Pozdrav ljudi! Svaka cast za postove jer je taj daleki istok postao malo popularnija destinacija sto se tice posla!Ja sam iz Nisa i pre par dana sam kontaktirao jednog Vladimira koji je vec tamo i receno mi je da on moze da sredi za odlazak i posao. U pitanju je service saff. Koliko je to placeno? Jel ima nekih primedbi i da li uopste znate nesto o ovom coveku?Sto se tice pozicije teachera ja recimo pricam engleski tecno ali ne znam koliko sam sposoban da ga i predajem... Inace trenutno ucim kineski vec mesec dana pa se nadam da ce mi i to malo pomoci u ovom planu osvajanje dalekog istoka! Hvala unapred!Imas dobar japanski nick Ja iskreno ne znam ko je Vladimir... A za odlazak ti moze pomoci bilo ko, samo sto je ostanak diskutabilan.Naime, zategli su sa vizama, od pre 10ak dana OBUSTAVLJENO je izdavanje konzularnih biznis viza za nas region... Cekamo da se zavrsi samit u Pekingu pa da vidimo sta su ispregovarali.Juce sam saznala da je Kina sa USA potpisala sporazum o vizama na 10 godina... a nama ne daju ni 6 meseci... bas nisu fer...Cekamo jos koji dan da vidim ima li nade za nas koji smo tu a jos uvek nemamo duzu vizu... jedino sto znam je da se ja u SRB ne vracam skoro... a nacin da resim vizu cu valjda uskoro pronaci... Sto se tice "predavanja" - ne podrazumeva se predavanje kao kod nas, tipa ex-katedra. Najbitnije je da umes s decom, da ih razonodis, zainteresujes, kontrolises i smiris jer znaju biti nemoguci. U svakom "razredu" u vrticu, od 30ak dece mozda 4-5 zaista zanima engleski, ostali su u off modu. Tako je i sa roditeljima... koga zaista interesuje da mu dete nauci engleski - poslace ga privatno da uci... i to se itekako vidi na casu... kad imas samo par koji mogu da te prate...Samo da se resi vizna politika i prosledicu vam kontakt od agencije iz SRB koja pomaze nasim ljudima u svemu, da odu i da se snadju ovde, pa ko voli nek' izvoli Edited November 12, 2014 by Vanja123 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2014 Evo mog jubilarnog 50. posta Valjda ce me unaprediti admini Pravim blog i uskoro vam saljem link da imate sta da citate ako vas zanima Bice svakojakih tema Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2014 Ajde, pa da sabskrajbujemo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2014 Mene interesuje kako doci do nekog agenta ili uopste poslova u Kini? Ako bi neko mogao da mi pomogne ili da neki savet Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2014 Mene interesuje kako doci do nekog agenta ili uopste poslova u Kini? Ako bi neko mogao da mi pomogne ili da neki savethttp://www.shenzhenparty.com/jobshttp://jobs.echinacities.com/http://www.thebeijinger.com/classifieds/employment-available Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2014 Vecinu tih poslova na gore pomenutim sajtovima sheruju agenti... agenata ima, ali ne mozes posao traziti od kuce. Moras biti ovde jer ce ti odmah traziti da odradis demo cas... A priprema toga je tek smejurija, ja sam se samoj sebi smejala... moras biti bukvalno KLOVN! Kad dodjete ovde pomocicemo vam i oko toga jer od toga najvise zavisi dobijanje posla. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2014 Da se javim iz sangajskog seoceta Zhujing-a, radim (vec) nedelju dana, sleteo u subotu, poceo u ponedeljak, ispregovarao sve preko neta, skajpa isl. Stan + plata je ono sto sam trazio.Idem po public skolama i ucim decu da pricaju engleski, svako odeljenje ima 30+ dece, 1,2,3,6 i 7. razred. Imam po 35 casova (24 teaching hours) nedeljno, nekome mnogo, meni zanimljivo, sve sto radim prvog casa teram do poslednjeg, sestog, sedmog ili osmog u danu Ne da sam klovn nego ni sam nisam znao sta mogu da radim da nasmejem decu. Vizu mi navodno sredjuju (mada bi trebalo) jer za sada imaju nas dvojicu foreign ticera, treci je na odmoru. Sefica ima jake veze i jedina je u Sangaju koja moze da salje "native" u public skole iako je vlasnica privatnog trening centra...E sad sto nas zezaju za vize nenormalno, to bih samo rekao "Vucicu reaguj" hahhahahahhahahhhahahahLaku noc iz sangajskog sela Zhujinga,CCra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2014 Izvini na pitanju, ali posto sam ucitelj, interesuje me sta predajes toj deci, posto kazes da su razliciti razredi? Imas neki plan? Kako znas sta treba da radis? Ministarstvo nesto propisuje ili ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2014 Izvini na pitanju, ali posto sam ucitelj, interesuje me sta predajes toj deci, posto kazes da su razliciti razredi? Imas neki plan? Kako znas sta treba da radis? Ministarstvo nesto propisuje ili ne? Prvi razred ih ucim pesmice, za drugi su mi dali Pinokija, za treci Aladina, 6. i 7. mi daju neke teme da napravim uvod, razradu i zakljucak...Njih engleski uce kineski ucitelji sa kojima sam prozborio nekoliko smislenih reci, kako ih uce nemam pojma, nas zadatak je da se sa decom igramo i da ih nateramo da izgovaraju pravilno (pronunciation)... Sprdnja nema sta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2014 Da se javim iz sangajskog seoceta Zhujing-a, radim (vec) nedelju dana, sleteo u subotu, poceo u ponedeljak, ispregovarao sve preko neta, skajpa isl. Stan + plata je ono sto sam trazio.Idem po public skolama i ucim decu da pricaju engleski, svako odeljenje ima 30+ dece, 1,2,3,6 i 7. razred. Imam po 35 casova (24 teaching hours) nedeljno, nekome mnogo, meni zanimljivo, sve sto radim prvog casa teram do poslednjeg, sestog, sedmog ili osmog u danu Ne da sam klovn nego ni sam nisam znao sta mogu da radim da nasmejem decu. Vizu mi navodno sredjuju (mada bi trebalo) jer za sada imaju nas dvojicu foreign ticera, treci je na odmoru. Sefica ima jake veze i jedina je u Sangaju koja moze da salje "native" u public skole iako je vlasnica privatnog trening centra...E sad sto nas zezaju za vize nenormalno, to bih samo rekao "Vucicu reaguj" hahhahahahhahahhhahahahLaku noc iz sangajskog sela Zhujinga,CCra Sta podrazumevas pod tim da zezaju za vize? Pretpostavljam da mislis na radnu Z vizu, jel tako? Negde sam citao da Z vizu jedino mogu dobiti stvarno "native" ucitelji, jel to tacno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2014 (edited) Negde sam citao da Z vizu jedino mogu dobiti stvarno "native" ucitelji, jel to tacno?Yok. Nije tacno.Radnu Z vizu za poziciju nastavnika engleskog jezika mogu dobiti "native speaker"-i (koji prilikom prijave moraju da priloze i bilo koju univerzitetsku diplomu)I L I bilo koji "non-native" koji su diplomirali engleski jezik i knjizevnost. Edited November 16, 2014 by Nightwatcher Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2014 Yok. Nije tacno.Radnu Z vizu za poziciju nastavnika engleskog jezika mogu dobiti "native speaker"-i (koji prilikom prijave moraju da priloze i bilo koju univerzitetsku diplomu)I L I bilo koji "non-native" koji su diplomirali engleski jezik i knjizevnost.Auuu, znaci Z viza jedino sa diplomom iz engl. Jedina nada je da popuste sa biznis varijantama... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2014 Auuu, znaci Z viza jedino sa diplomom iz engl. Jedina nada je da popuste sa biznis varijantama...Za sad jedino Z vizu mogu dobiti NATIVCI... bar u Shenzhenu, sto se tice ticera... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2014 Za sad jedino Z vizu mogu dobiti NATIVCI... bar u Shenzhenu, sto se tice ticera...Kakva je situacija sad sa vizama, jel imas neki novi info? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2014 Kakva je situacija sad sa vizama, jel imas neki novi info?Jok... jos uvek se ceka... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2014 (edited) Pa dobro. Valjda ce ovi nasi da potpisu neki noviji sporazum, posto non stop pricaju kako smo braca i imamo odlicnu saradnju Inace i ja sam jedan od kandidata za dolazak u PRC Samo zbog nekih privatnih obaveza ne mogu da planiram dolazak pre 10og januara.Ali vec imam par nekih ponuda za poslic pa izgleda da cu da zagrizem Edited November 18, 2014 by SasaMajor Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2014 Pa dobro. Valjda ce ovi nasi da potpisu neki noviji sporazum, posto non stop pricaju kako smo braca i imamo odlicnu saradnju Inace i ja sam jedan od kandidata za dolazak u PRC Samo zbog nekih privatnih obaveza ne mogu da planiram dolazak pre 10og januara.Ali vec imam par nekih ponuda za poslic pa izgleda da cu da zagrizem Posla ima... samo da se papiri rese i bice sve OK Ja u ponedeljak idem u HKG da pravim neku vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2014 Posla ima... samo da se papiri rese i bice sve OK Ja u ponedeljak idem u HKG da pravim neku vizu Srecno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2014 Ljudi, necu da smaram, ali samo bih zeleo da mi jos neko potvrdi da je zaista nemoguce dobiti Z vizu za ticera, osim za native? Ili kada bi se javio neko sa Balkana, a da ima Z vizu da me obraduje! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites