Posted October 26, 2015 Da li je neko od vas imao iskustva sa osobom koja se zove Rebecca Tang? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2015 Da li je neko od vas imao iskustva sa osobom koja se zove Rebecca Tang?Pametnom dosta:http://chinafraudpatrol.blogspot.hk/2013/04/fraud-alert-rebecca-tang-of-china-esl.htmlPozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2015 Ovo dvoje u videu zive u Japanu, ali putuju Azijom i snimaju u detalje kako je tamo. Obratiti paznju na javni wc u Pekingu na 7:40, u malom gradicu gde sam ja bila 4 meseca u javnom wc-u u centru nisu bile ni one pregrade izmedju cucavaca nego zidici do visine butina, i kad zene ustanu, sve se vidi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2015 Pozdrav ljudi!Prije svega (naravno), hvala svima na informacijama koje ste nam ovdje pruzili. Procitao sam citavu temu od pocetka do kraja i mnogo stvari oko odlaska i zivota u Kini mi je sad jasnije. Medjutim, na par pitanja koja imam u svojoj glavi nisam nasao odgovor, tako da bih ih sad postavio ovdje (klasican noob, prvi post na foumu - gomila pitanja). Prvenstveno me zanima Shenzhen, jer bih ih iz svega sto sam do sad saznao najvise volio da dodjem bas tu. Ovako, interesuje me:- da li stanovi obicno imaju internet prikljucak ili to morate naknadno da trazite? ako mora naknadno, koliko se ceka- pretpostavljam da taj dio Kine ima dobar internet, ali opet bih da cujem info iz prve ruke. kakav im je kvalitet interneta- da li su otvoreni svi zapadnjacki sajtovi, npr. piratebay i slicni - kakva je dostupnost svjetskih i JANAPSKIH brendova tehnike i kakve su cijene istih (prvenstveno mislim na televizore i konzole)- da li se po tehniku ide u Hong Kong (jer je jeftinije) i imaju li alfabet tastatureZnam da ovo nisu neka od najvaznijih pitanja na koje bi covjek trebao da ima odgovor prije nego sto dodje, ali eto, mene zanimaju, a i na vecinu drugih stvari jer vec odgovoreno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2015 (edited) Pozdrav svima,Citam komentare nasih koji su ovde i onih u Kini,, neki mi daju vetar u ledja a neki me bace u crnjak pa ostanem budan do pola noci gledajuci u plafon k'o izgubljen,,,Da ne duzim, ide mi se, jako,, i zelim da odem za Kinu, najvise u mesto Shenzhen mada sad nije ni uslov ali eto,,, i molio bih nekoga od nasih da me posavetuje kakve su sanse da nadjem posao sa mojim *sposobnostima*,,- od srednje Trgovacku..- od Visoke strucne spreme - Fakultet Fizicke Kulture Od radnog iskustva>- Mitrovac na Tari koji je inace centar decijih letovalista i odmaralista radio kao Sportski animator i rekreator,- zabave, igre, animacije, takmicenja,, izleti i setnje u grupama. Zimi kao ski instruktor sa klincima od predskolskog uzrasta ( 3 godine ) pa na gore, u grupama ili pojedinacno - uglavnom pocetni nivo i po mojoj zapisanoj evidenciji za 4 godine naucio sam 1689 ucenika i svi hvala Bogu zivi vraceni kuci sto mi je posebno bitno. Takodje na istom mestu je i bazen gde sam radio kao instruktor plivanja, - cak i grupe za obuku u plivanju pa se desavalo da u bazenu imam 30 ucenika od kojih polovina nema pojma da pliva,,e tu oci ispadaju dok jednom pokazujes a pratis ostalih 29 sta rade i da li su svi na povrsini. Takodje kao student sam radio po diskotekama konobarisanje, Trenutno zaposlen kao obezbjedjenje jer u skolama nema mesta i ne secam se kada sam poslednji put predao dokumenta u skolu i nadi za posao,I da, radim kao obezbedjenje ali nemam 2 metra i 100+ kg vec 182 visine i 77 tezine sa prijatnom bojom glasa i izgleda koji se inace ne uklapa u taj... profil radnika. Od ostalih sportova dobro poznavanje i rad u grani Atletika, biciklizam, fintes treninzi mada mi i ostale sportske grane nisu strane tako da mislim da moze da se provuce i negde kao neki trener,,Uskoro i moja supruga zavrsava fax za Vaspitaca i takodje i ona gleda u pravcu Kine kao i ja, za sada samo preko monitora ali,, valjda ce neko nas da procita pa da posalje neki savet, zlata vredi a ko zna mozda se tamo i sretnemo pa da se posteno oduzim,,E da,, od jezika znam Engleski nisam expert ali za komunikaciju mislim da je sasavim dovoljno sto mi je i nekoliko stranaca potvrdilo i nesto malo valjam Nemackog,, Dakle pisi,, nista ne brisi, seti se kada si krenuo/la pa ti svaka recenica na forumu moze biti odskocna daska,, Mi cemo doci sigurno, skupili smo i nesto kesa,, a uzecu i neki manji kredit ali opet mnogo je bitno kada dodjes potkovan sa nekim savetima gde naci posao, na koja vrata prvo kucati,, kakvi su razgovori za posao, traze li profil radnika sa mojim radnim iskustvom,,na kojim sajtovima traziti posao, da li ima neki gde ostavljas svoj CV ili saljes redom ma sve,, pucaj brate ne stedi municiju,, dosta mi je svega ovde,,, Edited November 5, 2015 by ZnaciNjiHao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2015 Ni hao, nemam akcente, a ni mogucnost da koristim karaktere. Pozdrav svima,Citam komentare nasih koji su ovde i onih u Kini,, neki mi daju vetar u ledja a neki me bace u crnjak pa ostanem budan do pola noci gledajuci u plafon k'o izgubljen,,,Solidarnosti radi kazem ovo.Sad cu ja, rizikujuci da te dobro iznerviram, napisati, kao i gomila ljudi pre mene, ali imas sve informacije na forumu. Nadam se da ovo cita neko ko ti moze ponuditi posao, u suprotnom, vec su se ljudi iscimali i ispisali gomilu stvari.Druga stvar. Koja je to fora sa notarima i odnosenjem dokumenata notaru, Ministartvu spoljnih poslova, Ambasadi Narodne Republike Kine pa donosenjem tih dokumenata ovde zarad radne dozvole pa vracanjem nazad zarad vize? Mislim ortak mi je to danas sve ispricao, nadam se da nesto nisam zaboravio, te me zanima da li je to neko radio i jel neko stvarno to sve uspeo da zavrsi??? Ako jeste, mislim skidam kapu, ja nisam, a sklapam treci mesec svog zivota ovde. Da li se ceo postpuak mora ponoviti i prilikom promene skole, firme ili cega vec? I da zavrim kako sam i poceoZaijian (ponovo bez akcenata). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2015 Pozdrav svima koji su u Kini! U bilo kom delu Kine, ne samo u Šenženu! Pokrećem svoj projekat vrlo uskoro, ako na jednom takmičenju osvoji nagradu onda fenomenalno, rešiće mi skroz pitanje finansija, samim tim i sadržaja. A svaki početak jeste težak.Pošto TransAkcija, sajt koji pokrećem, ima za cilj da poveže našu zajednicu širom sveta, i da se na sajt nadju sve korisne informacije kako za naše ljude iz Srbije koji tragaju za poslom i iseljenjem, tako i za naše zemljake na svim meridijanima, molba svima - javljajte mi se u inbox sa informacijama gde u Kini ima naših ljudi. Lako mi je za Peking, Šangaj, Šenžen i druga značajnija mesta, ali svaka insajderska informacija iz unutrašnjosti bi dobro došla.Pošto će se sajt izdržavati najviše od reklama i aktivnosti iz domena marketinga, a verujem da bi mnogim školama i agencijama reklama na evropskom tržištu dobro došla, budite slobodni, pustite poruku. Možemo da spojimo lepo i korisno! ;-) Pozdrav svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2015 Koliko im je znacajna diploma, za predavaca Engleskog?Nemam diplomu, ali mi je Engleski skoro na "nativ" nivou, jer sam skolu (3 godine) zavrsavao na Engleskom...Vrlo rado bih otisao, sto prije i sto dalje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2015 vec je hiljadu puta napisano, da je diploma potrebna samo za rad na Z vizi (legalno). pazi samo, raspitaj se dobro, da ne odes negde gde ce ti biti gore nego sto ti je sad. pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2015 Zasto je tema zamrla? Da li to znaci da se vecina vas skrasila ili da je "pala" pa nista ne pisete? Ja se nadam da je ovo prvo.Moze li neko da azurira kakvo je stanje sa vizama u Shenzhenu? Je li imao iko iskustva sa Helengroup organizacijom? Dobio sam ponudu od njih ali mene ovo nekako smrdi na neki scam. Nisu mi trazili nikakve pare, nego sam malo googlao i cini mi se da je na nekoj od crnih listi. Zna li iko ista o ovome? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2015 I meni se cini da sam cula tako nesto negativno o njima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2015 (edited) English Teacher wanted !!!Traži se nastavnik engleskog jezika (ISKLjUČIVO osoba koja je završila engl.jezik i književnost i koja nema heavy akcenat) za posao u Osnovnoj školi ovde u Nanning-u (zelenom gradu), na 500m od mog stana. Fin komšiluk, deca uzrasta 9-12 godina.Plata nije mnogo velika 6000-7000 juana (1000-1100 usd), ali je dovoljna za normalan život ovde, Ne radi se puno: par časova dnevno, od ponedeljka do petka; večeri slobodne, vikend free; što je dosta slobodnog vremena za part-time poslove. Skoro dva meseca raspusta u toku leta + slobodan ceo mesec oko kineske N.G. Škola obezbedjuje besplatan smeštaj u školskom kampusu + besplatne obroke u kantini. Ozbiljan posao je u pitanju, pa se radi legalna radna Z viza u kineskom konzulatu u Beogradu, pre dolaska u Kinu. Ugovor na godinu dana. Nakon isteka ugovora, dobija se bonus od 9000 juana (oko 1500 usd), kao naknada za avio-kartu.Počinje da se radi od marta 2016.god! Zainteresovani, javite mi se u inbox pa da vas prosledim kome treba za skype interview! Opet, prijave za ovaj posao se odnose SAMO na one koji su studirali (i završili) engleski.Cheers! Edited November 13, 2015 by Nightwatcher Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2015 English Teacher wanted !!!Oglas više nije aktivan.Prijavio se dovoljan broj kandidata! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2015 Zasto je tema zamrla? Da li to znaci da se vecina vas skrasila ili da je "pala" pa nista ne pisete? Ja se nadam da je ovo prvo.Moze li neko da azurira kakvo je stanje sa vizama u Shenzhenu? Je li imao iko iskustva sa Helengroup organizacijom? Dobio sam ponudu od njih ali mene ovo nekako smrdi na neki scam. Nisu mi trazili nikakve pare, nego sam malo googlao i cini mi se da je na nekoj od crnih listi. Zna li iko ista o ovome? Zaboravi na saradnju sa njima, poznati su po losem. Jedno od iskustva http://answers.echinacities.com/question/anybody-has-unpaid-salary-or-outstanding-bills-helen-group Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2015 Pozdrav svima zanima me ima li iko na ovom forumu da je otisao i dobio posao preko Predraga koji je radio jedno vreme u Pekingu, a sada regrutuje nase? Takodje me interesuje da li je plata od 6000 juana dovoljna za troskove zivota tamo (ne racunam troskove smestaja) + da se ustedi nesto sa strane? Ukoliko neko zna, molim da mi odgovori. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2015 Nikada nisam radio u Kini, ali više mojih prijatelja jeste, i svi se slažu oko jednog: najbolje je otići tamo i pronaći posao na licu mesta. Regruteri uzimaju pozamašan komad kolača za ono što čovek sasvim lako može sam da uradi.Ponavljam: samo prenosim ono što su mi drugi rekli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2015 Pozdrav svima zanima me ima li iko na ovom forumu da je otisao i dobio posao preko Predraga koji je radio jedno vreme u Pekingu, a sada regrutuje nase? Takodje me interesuje da li je plata od 6000 juana dovoljna za troskove zivota tamo (ne racunam troskove smestaja) + da se ustedi nesto sa strane? Ukoliko neko zna, molim da mi odgovori.Zavisi od grada i provincije. Gde planiras da ides? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2015 Za sada prikupljam sto vise informacija koje bi mi pomogle da se odlucim, ali bih najvise volela u Peking. Konkretno ta ponuda od 6000 je za taj grad.Da li ima iko ko ce ici u februaru mesecu? Neka mi se javi u pp da stupimo u kontak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2015 Za sada prikupljam sto vise informacija koje bi mi pomogle da se odlucim, ali bih najvise volela u Peking. Konkretno ta ponuda od 6000 je za taj grad.Da li ima iko ko ce ici u februaru mesecu? Neka mi se javi u pp da stupimo u kontak. Za Peking je taj iznos daleko ispod normalne plate tj duplo manje od prosecne plate za nastavnika engleskog, nevezano dali ti obezbedjuju smestaj ili ne. Imas skorasnje istrazivanje zarada i troskova zivota na http://www.saporedicina.com/english/cost-of-living-in-china/PS Peking treba izbegavati u sirokom krugu, zagadjenost je sumanuta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2015 I meni se cini da sam cula tako nesto negativno o njima.Zaboravi na saradnju sa njima, poznati su po losem. Jedno od iskustva http://answers.echinacities.com/question/anybody-has-unpaid-salary-or-outstanding-bills-helen-groupVidim da se mnogi zale na njih. Hvala na upozorenjima. Nikada nisam radio u Kini, ali više mojih prijatelja jeste, i svi se slažu oko jednog: najbolje je otići tamo i pronaći posao na licu mesta. Regruteri uzimaju pozamašan komad kolača za ono što čovek sasvim lako može sam da uradi.Ponavljam: samo prenosim ono što su mi drugi rekli. Ovo me vazda zanimalo. Kako mislis "na licu mjesta"? I tamo moras da trazis preko echinacitiesa, zar ne? Ne mozes sigurno da ides od skole do skole da im kucas na vrata. Ispravite me ako grijesim. Ne razumijem na koji nacin izbjeci agente pa zato pitam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2015 Ne mozes sigurno da ides od skole do skole da im kucas na vrata. Ispravite me ako grijesim.Moze. Bukvalno CV pod ruku i krenes.Ali je sigurnije da nadjes on line, pa da te posao ceka.Mnoge usluge u Kini funkcionisu preko agenata. To je ovde najnormalnija stvar. Nije to nikakav problem... e sad, ima pojedinaca koji su prevaranti (kao i svuda u svetu), pa treba biti oprezan. Agenti ne uzimaju vas deo plate. Oni su placeni od strane skole fiksnom sumom novca ukoliko nadju teacher-a. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2015 Moze. Bukvalno CV pod ruku i krenes.Ali je sigurnije da nadjes on line, pa da te posao ceka.Mnoge usluge u Kini funkcionisu preko agenata. To je ovde najnormalnija stvar. Nije to nikakav problem... e sad, ima pojedinaca koji su prevaranti (kao i svuda u svetu), pa treba biti oprezan. Agenti ne uzimaju vas deo plate. Oni su placeni od strane skole fiksnom sumom novca ukoliko nadju teacher-a.Pazi stvarno, neke skole imaju i oznacenu adresu Zna li neko od forumasa da li M viza radjena na osnovu pozivnog pisma ima ikakve restrikcije vezane za provinciju iz koje je stiglo pozivno pismo? Npr. da li legalno obitavati u Shenzhenu ako ti je pismo iz Shanghaija? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2015 znam da se za radnu vizu (tj. boravisnu dozvolu) ljudi nisu tangirali ako su je dobili u drugoj provinciji od one u kojoj trenutno zive, kako ide za M ne znam... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2015 Pazi stvarno, neke skole imaju i oznacenu adresu Zna li neko od forumasa da li M viza radjena na osnovu pozivnog pisma ima ikakve restrikcije vezane za provinciju iz koje je stiglo pozivno pismo? Npr. da li legalno obitavati u Shenzhenu ako ti je pismo iz Shanghaija?M viza se ne proverava tj. pozivno pismo moze da bude od firme koja ima sediste u Dalianu dok se ti suncas u Haikou. Potuno nebitno. Ono sto jeste vazno je da cim dodjes u grad koji planiras, odmah odes do najblize stanice policije kako bi dobio potvrdu o privremenom boravku. Ukoliko to nemas problemi su moguci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 20, 2015 Tako sam i ja nesto kontao, al' de ga znaj xD Hvala ti mnogo na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites