Zivot i rad u Kini

2,768 posts in this topic

Moja greska Snezana011, zahvaljujem se na svakoj informnaciji, cak i da nisam napisao zahvalan sam naravno.

pozdrav svima!

planiram u avgustu da otputujem u kinu u potrazi za poslom, da li ima nekog ko takodje planira nesto slicno?

imam kontakte na wee chatu tj agente za posao teacher-a i polako se pripremam za odlazak tako da ako ima nekog ko isto odlazi a  trazi cimera i sl neka se javi! :smile:

17 hours ago, marina_ said:

pozdrav svima!

planiram u avgustu da otputujem u kinu u potrazi za poslom, da li ima nekog ko takodje planira nesto slicno?

imam kontakte na wee chatu tj agente za posao teacher-a i polako se pripremam za odlazak tako da ako ima nekog ko isto odlazi a  trazi cimera i sl neka se javi! :smile:

kako planiras da odes ? Imas ponude ili zelis da odes pa da trazis ?

Pomoc drugari!!!!

Inace za pocetak, dosta znam Aziji,kulturi, bio jednom prilikom  na studentskom kampu letnjem u Mongoliji.  Imam master diplomu sociologije,zavrsen Master TEFL  160 sati ,english teacher i radio jedno vreme kao profesor sociologije ,ali i predavao engleski u jednom vrticu u madjarskoj. Mladji sam covek.

Zanima me legalan odlazak u Kinu,primarno ili bilo koju azijska zemlja koja trazi English teacher, a to po kvalifikacijama mogu da radim i znam.

Hvala na citanju i na pomoci za zaposlenje jednog predavaca u Aziji!!!!

Korki iz BG 

1 hour ago, Kork said:

Pomoc drugari!!!!

Inace za pocetak, dosta znam Aziji,kulturi, bio jednom prilikom  na studentskom kampu letnjem u Mongoliji.  Imam master diplomu sociologije,zavrsen Master TEFL  160 sati ,english teacher i radio jedno vreme kao profesor sociologije ,ali i predavao engleski u jednom vrticu u madjarskoj. Mladji sam covek.

Zanima me legalan odlazak u Kinu,primarno ili bilo koju azijska zemlja koja trazi English teacher, a to po kvalifikacijama mogu da radim i znam.

Korki iz BG 

prebaci stranicu ili 2 nazad devojka je ostavila link od Bloga gde ima sve detaljno opisano

Pozdrav ljudi!
Jel vadio neko skoro studentsku vizu u Beogradu (X2) i jel potreban non-criminal record? Na sajtu ambasade ne pise nista, a iz Kine kazu da treba... 
Hvala!

Pre postavljanja pitanja koje je vjerovatno postavljeno samo iz malo drugacije perspektive, da se ogradim i kazem da sam sve procitao, odvojio vise sati na citanje celokupnog topic-a i svih informacija koje su ponudili ostali clanovi. Medjutim, s obzirom da sam tek napunio 19 godina te zavrsio srednju skolu, zelim da cujem savjete vezane za moj slucaj.

Naime, kako sam vec spomenuo, imam zavrsenu Gimnaziju (samim tim, nemam neku diplomu za koju bih mozda bio trazen negdje..) 

Medjutim, iz svega procitanog zakljucio sam da mi takvo nesto i nije toliko potrebno za English teacher-a u vrticu, nekim manjim skolama itd.

Interesuje me da li je to izvodljivo u mom slucaju (uzimajuci u obzir moje godine, zavrsenu skolu itd.)

Skromno, posedujem zadovoljavajuce znanje jezika. (Komunikacija nikakav problem - dugo godina ucenja engleskog te gledanja filmova bez titlova + slusanje iskljucivo engleske muzike..)

Gramatika takodje zadovoljavajuca s obzirom da u tezoj srednjoj skoli nisam nikada imao probleme sa engleskim jezikom.

Sve informacije i savjeti su mi dobrodosli kao i preporuke za mjesta tj. grad u kome bih sa svojim nekim "kvalitetima" mogao doci do posla.

Da dodam jos i da uz "solidno" poznavanje jezika ucim i web design te da bih volio i da zaradjujem dodatno na taj nacin.

Jos jedno objasnjenje mog postavlja pitanja koje je vec x puta postavljeno je razlog sto bih se, ako se odlucim na ovaj put, odrekao na par godina studiranja u inostranstvu, te ne bih imao hrabrosti da se samo tako zaputim u Kinu.

Ako je neko ko je vec u Kini zainteresovan da mi malo vise izadje u susret da mi malo bolje objasni situaciju u kojoj cu se nalaziti ako se odlucim na korak putovanja i trazenja posla u Kini mogu da mu dam fb profil te da tamo nastavimo komunikaciju.

I da, belac sam. :tongue:

Hvala, pozdrav

@childintime NR Kina, HK, Tajvan, za tvoj uzrast daju jako dobre stipendije za studiranje bachelora. itraži te opcije! znam ljude koji su sa 19 otisli u Kinu, Iran, Meksiko, preko tih stipendija. Ministarstvo za ino poslove, sajtovi ambasada i tome slicno,

da i JAPAN isto ima nesto tome slicno, raspitaj se direkt u amabsadi, 

Hvala na odgovoru.. 

Nije mi u ovom momentu toliko do studiranja u Kini ali opet razmatram sada i tu opciju.

Na ovom sajtu nema ni Bosne ni Srbije (Imam oba drzavljanstva), pa sad ne znam kako ce to dalje ici, medjutim, kontaktiracu i ambasadu.

Potrebne su mi informacije vezane za moj prvi post (vezan cisto za posao nastavnika eng. jezika)

Hvala. 

On 21.5.2017. at 5:33 PM, StefanDylan said:

@childintime NR Kina, HK, Tajvan, za tvoj uzrast daju jako dobre stipendije za studiranje bachelora. itraži te opcije! znam ljude koji su sa 19 otisli u Kinu, Iran, Meksiko, preko tih stipendija. Ministarstvo za ino poslove, sajtovi ambasada i tome slicno,

Uci kineski! BIJELJINA

On 21.5.2017. at 5:33 PM, StefanDylan said:

Pozdrav! Ja planiram da zavrsim kineski i engleski i zaposlim se u Kini!!!

Ljudi sve zavis šta dobijete, ja sad imam ponudu za 3000€ mesečno 16h nedeljno radiš (3h dnevno predaješ i jedan sastanak nedeljno da preuzmeš materijal za predavanje) inače predaješ po vilama u blizini Šenžena ali kad sam došao morao nije bilo tako. Lako je iz Kine pričati o astronomskim platama, ali kad si u Srbiji pa se nećkaš, lomiš, ni sam nisi siguran kome možeš da veruješ.

Ono što hoću da kažem je da je jako lako naći dobro plaćen posao sa jako malo rada kad si na tlu Kine.

Za sve one koji su u Kini

ima li neka naša grupa na WeChat-u?

32 minutes ago, SolidSociety said:

Ljudi sve zavis šta dobijete, ja sad imam ponudu za 3000€ mesečno 16h nedeljno radiš (3h dnevno predaješ i jedan sastanak nedeljno da preuzmeš materijal za predavanje) inače predaješ po vilama u blizini Šenžena ali kad sam došao morao nije bilo tako. Lako je iz Kine pričati o astronomskim platama, ali kad si u Srbiji pa se nećkaš, lomiš, ni sam nisi siguran kome možeš da veruješ.

Ono što hoću da kažem je da je jako lako naći dobro plaćen posao sa jako malo rada kad si na tlu Kine.

Za sve one koji su u Kini

ima li neka naša grupa na WeChat-u?

Ti si onda najbolje plaćen Srbin u Kini, ili čak najbolje plaćen non-nejtiv ako je to tačno.

Naših grupa ima koliko hoćeš.

Agenta sam nasao preko sajta chinacities.com ako se ne varam.

Sto se ponude tice, 2000 evra (15000 RMB) greska pri kucanju (kuckao na fonu)

znam i ja da ima grupa koliko hoces ali ja ne znam ni jednu pa ako bi bila ljubazna da mi posaljes kako da se prikljucim 

Edited by SolidSociety

Pozdrav svima na forumu,

Dobila sam ugovor sada dokumentacija koja stvara glavobolje. 

Ako je zaista potrebna overa diplome u Sudu gde je izdata onda je to puna legalizacija i nostrifikacija ako se ne varam

Da li je neko radio papire od kako je promenjen zako?

Hvala puno unapred na odgovoru

Zapravo 

nije mi jasno da li prvo prevodim diplomu pa onda legalizujem prevod ili prvo legalizujem diplomu pa je prevodim

Danas mi je sudski tumac rekao da se prvo legalizuje diploma

To onda znaci duplu overu i troskove???

Pomoc drugari!!!!

Korki iz BG 

ako neko ima neke jace agente neka mi ostavi ID,imam 5 komada ali su poprilicno losi i pokusavaju da mi uvale najsevernije gradove a gledam sto juznije Hvala Unapred

18 hours ago, zioss said:

ako neko ima neke jace agente neka mi ostavi ID,imam 5 komada ali su poprilicno losi i pokusavaju da mi uvale najsevernije gradove a gledam sto juznije Hvala Unapred

Coyi_silenzio (za Guangdong provinciju)
ESLJOBS ((za Guangdong provinciju, nasla je posao za par drugarica, nista spektakularno, 10-12000 + stan, ako hoces malo da se zavuces u neko bas malo mesto moze i 14000)
chinaexpat8813 ( puna je oglasa za celu Kinu, mozes da biras)
TEACHINGD (za Guangzhou, plate u rasponu od 10 do 14000 ali retko ko nudi stan)
josieqhh (uglavnom za Shenzhen)

dal su jaci ne znam, ali je svako od njih nasao posao za nekog naseg... srecno :smile:

ne mogu ti iz shenzhen i guangdong ,tj nemam requiments za z vizu....a oni svi hoce native

52 minutes ago, zioss said:

ne mogu ti iz shenzhen i guangdong ,tj nemam requiments za z vizu....a oni svi hoce native

vidi se da si neiskusan :smile: dodaj ti njih i ne brini, svi imaju oglase za non nejtive...

4 hours ago, mixy123 said:

vidi se da si neiskusan :smile: dodaj ti njih i ne brini, svi imaju oglase za non nejtive...

da ali ne spominju vizu...

moze li se aplicirati kod nas za biznis vizu M/F ?

8 hours ago, zioss said:

da ali ne spominju vizu...

moze li se aplicirati kod nas za biznis vizu M/F ?

moze ali neces da je dobijes jer nam sad ne treba viza za kinu, bice ti receno da seckas granicu svakih mesec dana...