Posted November 2, 2007 ZAKAZIVANJE RAZGOVORA ZA MAĐARSKU VIZU 01.11.2007. 09:09 - Zakazivanje razgovora za mađarske vize u konzulatu u Subotici od sada se obavlja telefonom. Na broj 0903 128 128 osim zakazivanja razgovora, mogu se dobiti i sve informacije u vezi sa dokumentacijom potrebnom za izdavanje viza, na mađarskom i srpskom jeziku. Cena razgovora za fizička lica je 20 dinara sa PDV-om. (021) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2007 Ja sam pre par nedelja predao papire u Temerinu u nekoj agenciji i dobio vizu na godinu dana ( kao sto sam i trazio na formularu). Potrebna dokumentacija je bila: -Popunjen formular sa potpisom -1 fotografija -uverenje o zaposlenju -tromesecni prosek plate -fotokopija radne knjizice -fotokopija pasosa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2007 Ako je tacno ono da je od 1.1.2008 i Madjarska u sengenu da li to znaci da ces u 2008 imati sengen veci deo godine Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2007 Ako je tacno ono da je od 1.1.2008 i Madjarska u sengenu da li to znaci da ces u 2008 imati sengen veci deo godine Madjari imaju pravo da izdaju shengen vize tek od januara, sto znaci da njegova viza nije sengen. Sad, posto verovatno vise nece biti pogranicnih kontrola izmedju Madjarske i ostalih zemalja shengena, u teoriji bi mogao da se krece i njima... vidis, ako je to tacno, bilo bi pametno sad da svi izvadimo po jednu vizu za Madjarsku Hmmm... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2007 Ja sam nacuo da se Austrija nesto necka i da nece odmah da ukine kontrolu na granicama sa Madjarskom i Slovackom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2007 vidis, ako je to tacno, bilo bi pametno sad da svi izvadimo po jednu vizu za Madjarsku da, samo sto ako se sa tom vizom nadjes na teritoriji neke druge sengen zemlje i legitimisu te - ne gine ti deportovanje tacno je da ce austrija u pocetku zadrzati kontrolu svojih granica, pa i onu sa slovenijom. nova sengen zona ne pocinje da vazi od 1. januara vec od 21. decembra ove godine, i odnosi se na kopnene i morske granice, ne racunajuci kipar koji je zatrazio odlaganje godinu dana. kontrola na vazdusnim granicama ostaje do marta cini mi se. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2007 Madjarske vize koje se sada izdaju nece imati nikakvu vaznost za schengen zonu vec samo za madjarsku !!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2007 Ja sam iz NS, aplicirao sam za vizu u Beogradu i dobio je bez problema. Tako da, rekao bih, možeš da apliciraš u BG... A za čekanje, ne sećam se, možda pet dana, možda nedelju... al iskreno, nemam pojma. 3 dana se ceka,danas sam predao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 13, 2007 sto se tice te saglasnosti to nije neko cimanje,ili potvrda o pokricu boravka ,imas hiljadu nacina: ja bih preporucio: iskucas samo: Saglasni smo da nase dete -----moze putovati u periodu-----u taj i taj grad,radi toga i toga...i da cemo u potpunosti snositi troskove njegovog boravkau republici dragoj nam Madjarskoj...potpisu se roditelji i taj papir overe u sudu ili opstini,gde vec.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2007 Preuzeto sa "Blic online" sa datumom 10.11.2007. " SUBOTICA - Prvog radnog dana 2008. godine u Generalnom konzulatu Mađarske u Subotici počinje izdavanje šengen viza za državljane Srbije, koje će važiti u 24 zemlje. Uz uobičajenu proceduru, koja podrazumeva popunjavanje formulara, pasoš, dve fotografije, potvrdu o zaposlenju, i dokaz o životnom osiguranju, viza će biti odobravana (ili ne) u roku od 24 časa, a koštaće oko 35 evra. - Izdavaćemo šengenske vize za putovanja u Mađarsku. One će, međutim, biti važeće za odlazak i boravak u još 24 evropske zemlje. To praktično znači da ako neko ima poziv iz Francuske ili Danske, vizu treba tražiti u predstavništvu te zemlje. Mi ne možemo izdavati vize za pozivna pisma za neke druge zemlje - izjavio je generalni konzul Mađarske u Subotici Ferenc Nađ. - Pasoš - Dve fotografije - Potvrda o zaposlenju - Dokaz o životnom osiguranju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2007 sledeceg leta planiram da idem u ukrajinu,racunao sam da cu uzimati obicnu madjarsku vizu (staru) posto ju je bilo koliko-toliko opusteno dobiti iako bih kroz madjarsku samo prosao.ovaj prelazak u sengen mi je dosta zakomplikovao stvari.sad kontam da mi za madjarsku vizu treba pozivno ismo tako da mi ta varijanta otpada.jedino sto mi preostaje je tranzitna viza.e sad kad trazite tranzitnu vizu nekako mi je logicno da vam pogledaju u pasos da vide da li imate vizu zemlje u koju idete.zvao sam ukrajinski konzulat (ili ambasadu nisam siguran) i sluzbenica mi je rekla da gradjanima srbije nije potrebna viza vec samo vaucer koji se moze kupiti u nekim turistickim agencijama (rekla mi je i kojim) koji treba da pogazem kad budem ulazio u ukrajinu.pa sad ne znam da li ce mi na osnovu tog vaucera moci izdati madjarsku tranzitnu vizu i da li ce me i koliko cimati oko toga.tako da ako neko ima bilo kakvu ideju kako bi to sve moglo da izgleda neka mi napise.....molim vas posto to putovanje planiram jos od avgustya glupo bi bilo da mi zbog neke zajebancije sa vizama propadne.unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2007 Pogledaj ovde: https://www.klubputnika.org/html/vize/evropa/madjarska.htm Pise da ti za madjarsku tranzitnu treba viza zemlje odredista po potrebi, dakle - ukoliko je za odredisnu zemlju uopste potrebna viza. Mislim da ce Madjari u ambasadi biti daleko vise zainteresovani za drugu papirologiju... mi smo, recimo, mislili da su potrebne potvrde o izdrzavanju i bla bla, a oni sve to nisu cak ni pogledali jer je zapravo dovoljno imati voznu kartu (koja prolazi kroz Madjarsku i, jel, izlazi iz nje) - to su ti troskovi putovanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2007 da sad kontam.......uglavnom to znaci da procedura i nije tako teska,ali onda otpada ona proverena varijanta:segedin-budimpesta-cop-zahonji.......vec moras imati kartu do izlaza iz madjarske.....pa dobro sta je tu je.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2007 Mi smo letos uzeli kartu od NS do Kijeva, i to smo nešto smutili da nam prodaju bez rezervacija što inače nije praksa ali je jeftinije, ne znam ni kako, zbunili smo čiku na šalteru valjda Onda kad smo već dobili mađarsku tranzitnu uredno zalepljenu u pasoše, lepo smo vratili voznu kartu na ž. stanici, železnice u tom slučaju zadržavaju 10% cene karte, što se sasvim lepo posle isplati na lokalnim vozovima itd Tako da preporučujem tu varijantu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2007 STARE VIZE DO ISTEKA ROKA 11.12.2007. 17:28 - Poslednji rok za predaju zahteva za grupne vize za ulazak u Mađarsku je 14. decembar, a za pojedinačne vize 19. decembar. Građanima koji trenutno poseduju vizu, a čiji rok ističe do kraja sledeće godine, vize će važiti do datuma isteka, ali će se odnositi samo na pravo ulaska i boravka u Mađarsku. Šengenske vize u konzulatu u Subotici izdavaće se od 2. januara, a zahtevi mogu da se podnesu od 21. decembra. I za putovanje u Sloveniju će građanima Srbije od 21. decembra biti potrebna šengenska viza, a stare vize će biti u upotrebi do isteka roka i neće važiti za ostale zemlje šengenske zone. Šengenska viza košta 35 evra. (021) ...mada... ne sumnjam da svi to vec znaju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2009 Pozdrav. Idem sutra da predam za Madjarsku vizu. Imam pozivno pismo od drugarice iz Debrecena. U pismu pise od 1. do 24. maja. Jel mogu, kao sto je neko dao savet pre 2 godine, da napisem razlog putovanja "redovna kupovina", pa da pokusam da trazim na 6 meseci vizu. Sta ako me odbiju u tom slucaju, jel ce mi dati bar na tih 24 dana ili moram ponovo da apliciram. Ne znam da li da rizikujem ili ne. Imam i potvrdu da sam student, izjavu od roditelja da ce me izdrzavati, koju cu da overim u opstini, zadnji cek od penzije i sl. Koliko je pametno da napisem "redovna kupovina" sa svim ovim ociglednim podacima da idem u posetu drugarici. Hvala unapred. Btw. jel mogu da platim osiguranje za manje od 24 dana, a da mi oni shodno tome izdaju vizu za kraci vremenski period. I da li je moguce da trazim multi entrance sa vaznoscu od 6 meseci. Ne znam kako ide to sa vizama, jedino sam vadio za USA vizu do sada i to preko agencije za work and travel program. Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2009 Imam i potvrdu da sam student, izjavu od roditelja da ce me izdrzavati, koju cu da overim u opstini Ja sam dobio madjarski sengen pre 5 meseci i rekose mi u njihovom call centru da ne treba da bude overena ta izjava od roditelja. Doduse, ja sam zveknuo neki pecat, cisto ako bude neka frka. Okreni ih pa proveri, da se ne cimas ako ne moras! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2009 Overio sam i tu izjavu za svaki slucaj, cisto da ne idem dva puta do Beograda Mada, naplatise mi tu izjavu 280 dinara. Na sve strane samo placam neke potvrde. Kad je u pitanju viza, ocerupaju te sa svih strana. Najvise me iznervirali na faksu. Necu vise ni da vadim potvrdu da sam student, sve im njihovo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2009 Predao sam za vizu. Nego, pise da im konzulat radi do 14h, a meni rekli da dodjem po vizu od 14:30 do 15h. Nisu li nesto pogresili ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2009 Nisu pogresili. Zahtevi za vizu se primaju do 14h (mada meni nesto u glavi da to bese 13h ), a posle 14h se dele pasosi sa vizama (ili bez njih ) onima koji su predali pasose pre oko nedelju dana! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2009 Da, da, proverio sam jos jednom na njihovom sajtu i imali su tu informaciju. Cak je preuzimanje i do 15:30, ali ako su rekli izmedju 14:40 i 15:00, tad cu da odem Hvala u svakom slucaju za pomoc Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2009 Koristila bi mi mala pomoc od iskusnijih putnika.....u konzulatu u Bg-u su mi rekli da mi je neophodan vaucer sto se smestaja tice dok u u konzulatu u Subotici (gde sam zakazao razgovor) to nisu pominjali mada pretpostavljam da svakako treba....ono sto me interesuje je da li mi je dovoljno da odstampam samo rezervaciju hostela ili to mi to nije dovoljno...vidim da su neki dobijali vizu i samo sa odstampanom rezervacijom.....razgovor mi je u ponedeljak pa bi mi brza pomoc dosta koristila....hvala unapred... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2009 Ne bi trebalo da bude problema sa net rezervacijom, ja sam bez ikakvog problema dobio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2009 Evo ukratko mog jucerasnjeg iskustva sa madjarskim konzulatom u Subotici........ termin zakazan telefonom tako da nema cekanja osim 2-3 min da zavrsi osoba ispred mene (telefonsko zakazivanje inace toplo preporucujem jer je cekanje bez zakazanog termina dosta dugo i nije mi jasno zasto ljudi ne zakazuju osim ako im 200 dinara u tu svrhu nije previse). Naravno 1. pitanje koje je usledilo je zasto apliciram u Subotici a ne u Bg-u obzirom da mi je adresa u Kragujevcu, tako da sam tu malo objasnjavao da u Bg-u nema slobodnih termina a meni viza treba hitno i td. ali je u principu to proslo bez problema i svako moze da isprica ovu pricu o hitnosti vadjenja vize sa sigurnoscu da mu nece praviti probleme. Ostalo je sve islo glatko (odstampana rezervacija u desetokrevetnoj sobi je bila sasvim dovoljna sto se tice smestaja u Madjarskoj i kostala me je oko 5 dolara) i nisam imao probleme osim sto sam u Subotici morao da vadim M1,2 ili 3 (ne secam se tacno koji) obrazac za majku jer je potvrda sa PMF-a u Kg-u gde je zaposlena nije bila dovoljna Umesto ovog obrazca moze i kopija radne knjizice sto nisam znao pa sam zato i morao da vadim proleti obrazac i ostalo mi je donesem kopiju njene licne karte kada budem preuzimao vizu. Vizu podizem u cetvrtak (dakle gotova je za 3 radna dana) u periodu od 9 do 16 h. Ko ne zeli da sam preuzme pasos neophodno je da nekom drugom da punomocje potpisano od strane dva svedoka i licnu kartu... Evo i dokumentata koje sam nosio i koji su bili sasvim dovoljni: vazeci pasos (min da vazi 6 meseci od dana povratka) stari pasosi sa kopijama svih viza (kopije nisu obavezne ako se priloze stari pasosi) indeks na uvid i kopije prve strane indeksa, zadjneg polozenog ispita i overenog semestra potvrda da sam student izdata od strane fakulteta dve fotografije (format za vizu 3.5X4 cm) popunjen zahtev za vizu medj. zdravstveno osiguranje (kostalo me je oko 1 evro dnevno) odstampan mail u kome mi potvrdjuju rezervacija za majku koja je zvanican finansijer putovanja morao da prilozim sledece: potvrdu sa radnog mesta o zaposlenju i visini plate (tj. uvid da je finansijski sposobna da me finansira) kopija radne knjizice ili M1,2 ili 3 (ne secam se) obrazac njena izjava da ce mi finansirati put kopija njene licne karte.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2009 Na koliko dana si trazio vizu i na koliko dana si je dobio? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites