Posted March 26, 2012 Citam sve ovo i nista mi nije jasno.Ja nisam clan ovog ex wizz kluba ali sam prosle godine putovao wizzom vise puta.U Hipo Alpe Adria banci sam izvadio internet karticu Master koja nije kreditna,nema nikakvih taksi osim koliko se secam pocetne za otvaranje i na racunu morate imati 20 eura jer je to limit ispod kojeg se ne moze izvrsiti placanje(naravno mozete i to podici ako zelite).Kad hocu da rezervisem kartu ja odem u banku,uplatim na racun eure i od kuce preko Wizzovog sajta popunim podatke i sve je zavrseno za pet minuta.Zasto bi komunicirao sa nesposobnim sluzbenicima banke koji ipak znaju da uplate pare na moj racun kad ih donesem u banku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2012 Cura, valjda, nema karticu. A i u ovom slučaju je dobro prošla jer su od izdavanja rezervacije cene karata povećane. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2012 Citam sve ovo i nista mi nije jasno.Ja nisam clan ovog ex wizz kluba ali sam prosle godine putovao wizzom vise puta.U Hipo Alpe Adria banci sam izvadio internet karticu Master koja nije kreditna,nema nikakvih taksi osim koliko se secam pocetne za otvaranje i na racunu morate imati 20 eura jer je to limit ispod kojeg se ne moze izvrsiti placanje(naravno mozete i to podici ako zelite).Kad hocu da rezervisem kartu ja odem u banku,uplatim na racun eure i od kuce preko Wizzovog sajta popunim podatke i sve je zavrseno za pet minuta.Zasto bi komunicirao sa nesposobnim sluzbenicima banke koji ipak znaju da uplate pare na moj racun kad ih donesem u banku. Zato sto nema svako karticu za placanje i zato sto i onaj ko ima, ponekad hoce da ustedi, placajuci bankovnom doznakom. Po cenu mlacenja sa bankarskim sluzbenicima A da si citao malo vise forum, odabrao bi neku drugu banku gde i nije potrebno placati nikakve takse za otvaranje racuna, pravljenje kartice, niti je potreban bilo kakav depozit od 20 evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2012 Citam sve ovo i nista mi nije jasno. ne citas nista.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2012 Citam sve ovo i nista mi nije jasno. ne citas nista.... naravno da treba pomoci ljudima koji ne mogu da se snadju...ali ideja low cost kompanije je da se sve pojednostavi,dakle placa se preko neta,cesto nemaju ni telefon vec neke medjunarodne brojeve...a ko hoce ili mora da komplikuje sebi zivot ide preko banke i placa nalogom.Dok nisam imao karticu(ne preporucuje se kreditna da te ne provale preko neta) koristio sam tudju.I bankar u Londonu bi bio totalno zbunjen kad bi mu trazio da nalogom platis avio kartu za wizzair. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2012 Huh! Ljudima pomazemo da se snadju, pa, evo, i tebi cemo! Ideja svake lowcost kompanije je da minimalizuje svoje troskove, pre svega, jer time sebi omogucava da ponudi putnicima povoljnije cene karata i time postaje konkurentnija na trzistu. I jeste, sistem kupovine karata se pojednostavljuje. Ali, u slucaju Wizza, pored placanja karticom, postoji jos jedan jednostavan sistem kupovine karata placanjem bankovnom doznakom. Razlog zasto ga ljudi cesto koriste, je zato sto je jeftiniji. Napominjem da sve to nema nikakve veze sa clanstvom u Wizz Exclusive Club-u. Sto se banaka tice, svaki salteras u banci, koji radi uplate i isplate, bi moralo da zna sta je bankovna doznaka i kako se njome barata. Znamo mi, sto nam to nije posao, a kamo li oni! Inace, slazem se da je kupovina karticom neuporedivo jednostavnija i ja svakom to preporucujem, ali stvar je izbora, pa ako neko ima vremena i hoce da ustedi, sto da ne! Ne znam odakle ti ideja da ce sa kreditnom karticom neko pre da te "provali", a sa debitnom nece?! A tek ovaj deo nisam nikako razumeo: cesto nemaju ni telefon vec neke medjunarodne brojeve... Sta su ti medjunarodni brojevi, ako nisu telefonski brojevi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2012 Ok nisam bas sto posto u pravu.Postoji u Bgdu jos jedan nacin,bar je moglo prosle godine.Odes na aerodrom Nikola Tesla i platis keshom na Wizzovom salteru,imaju cak i broj telefona beogradski.Ali mislim da je pet eura skuplje nego karticom. Dok sam putovao preko Temisvara wizz a i druge low cost kompanije su imale samo medjunarodne call centre koji nisu bili vezani za aerodrome.Na kreditnoj kartici uvek imam vise novca i ne koristim je za placanje netom.Za to mi sluzi debitna.Ali slazem se sve je stvar izbora.Isto tako kad placam nalogom(ne koristim ga za low coast)uplata cesto legne sutradan a kad koristim net cini mi se istog trenutka ,ali mozda gresim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2012 Nije bitno kada ti legne lova uplatom preko naloga u banci jer ti wizz cuva rezervaciju minimum 5 (bilo slucajeva i 7 dana) od dana rezervisanja. rezime je da bank transfer rade ljudi koji hoce i ne mrzi ih da se cimaju da bi ustedeli 1500 din za dve povratne karte... Znaci, isto je da li ces platiti karticom sada (odmah ti rezervisati sredstva i koliko sutra naplatiti) ili otici do banke i pustiti nalog za placanje. Jedina razlika je u ceni usluge koja je trenutno na strani bank transfera. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2012 Na kreditnoj kartici uvek imam vise novca i ne koristim je za placanje netom.Za to mi sluzi debitna. Sad si se vec lepse i razumnije izjasnio Slazem se da treba preuzeti mere predostroznosti i onu karticu koja sluzi za placanje na netu ne koristiti za deponovanje sve svoje ustedjevine. Bila ona kreditna ili debitna. Realno, nisu velike sanse da ce ti kartica biti zloupotrebljena, ali, uvek treba voditi racuna. Dok sam putovao preko Temisvara wizz a i druge low cost kompanije su imale samo medjunarodne call centre koji nisu bili vezani za aerodrome Ovde si opet u zabludi! Aviokompanija Wizzair nikakve veze nema sa aerodromom. Ti telefonski brojevi koji su postojali i koji i danas postoje su brojevi njihovih call centara, dakle, brojevi same kompanije. I tu su smislili lep nacin da redukuju svoje troskove i pritom jos naplate debelo pozive ka tim call centrima. A to na sta ti mislis su samo predstavnistva datih kompanija na aerodromu ili ovlascene agencije za prodaju karata. Posto mislim da smo sad dovoljno razbistrili sve, hajde da se pridrzavamo teme, jer smo se vec dosta udaljili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2012 ajd sad malo po temi..narode, vama kojima istice exclusive sad u aprilu, sta planirate da radite..' nasedamo' li na pricu da poskupljje na 40 evra (sa 30koliko je sad) ili cekamo (tj 'bojkotujemo) dal ce dati popust kao i prosle godine, kad niko ne uzme po ovoj ceni..ideje? ipak se blizi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2012 I meni ističe početkom aprila, za sada ću bojkovati, pa ćemo videti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2012 ne uzimam.... 19.99 je gornja granica koju placam. Cekacu onda 20%off gde su cene relativno priblizne. Nego, ubedjena sam da ce pasti...mozda ne na proslogodisnjih 10 ali.... Kada se desi Promo, javljajte na sva zvona da ne propustim slucajno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2012 s obzirom da sam uzela par karata (dok mi ne istekne wizz exclusive) ne zalazim mnogo na wizz sajt, zato javljajte ako bude promocija za klub Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2012 Hm, sad pogledah svoj nalog na Wizz sajtu i vidim da sam se učlanio prošle godine 14.4. , na taj dan je bio popust za učlanjenje sa cenom od samo 10€. Nekako sam u glavi imao informaciju da im je na taj dan bio rođendan, pa su davali popust, pa sam se nadao da će opet ove godine ponoviti isto, al sad kad sam malo istraživao, rođendan im je navodno 19.5. Nisam pametan, dal da obnovim članstvo danas? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2012 ....ili... da cekas 19.05.? Ili... Ako si procitao par postova unazad vidis da je sve u domenu pretpostavki ali da vecina clanova ceka sa kupovinom. Mozda ce se mnogi predomisliti onog momenta kada im bude vreme za kupovinu karata jer realno 3 povratne za dvoje vracaju ulozeno dok si do sledece godine u ovo vreme u dobrom plusu. Ja cekam jer jos ne kupujem karte....letimo sredinom septembra tako da mogu da vrebam iza prikrajka. Nesto sam ubedjena da ce biti jedan dan povoljnije...mozda kada bude sve 20%off... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2012 Ljudi, šta je sa 20%off akcijom?! Ceo mart čekam(o) i ništa! Nešto su se ubezobrazili! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2012 Meni clanstvo u klubu istice 11-og Aprila moracu da bajem izgleda da do tada bude neka akcija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2012 Ljudi, šta je sa 20%off akcijom?! Ceo mart čekam(o) i ništa! Nešto su se ubezobrazili! generalno su im pune kabine a blizi se leto kada je tradiocionalno najveca guzva. Bojim se da se necemo nakupovati jeftinih karata... Pre neki dan mi sestra isla za Rim i kaze mozda 1 ili 2 slobodna mesta. Generalno mi je drago ali za lov na jeftine karte nisu dobre vesti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2012 ja bojkutujem istice mi clanarina 11.04. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2012 Ako si procitao par postova unazad vidis da je sve u domenu pretpostavki ali da vecina clanova ceka sa kupovinom. Mozda ce se mnogi predomisliti onog momenta kada im bude vreme za kupovinu karata jer realno 3 povratne za dvoje vracaju ulozeno dok si do sledece godine u ovo vreme u dobrom plusu. Pa u pravu si. U stvari jeste najbolje čekati momenat kad ti trebaju neke karte i onda da se obnovi članstvo. A sad pogledah i dalje stoji 29,99€. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2012 "Имајте у виду да ће вам чланарина ускоро истећи. Као што можда знате, од 1. априла 2012. накнада за чланарину је повећана и сада износи 39,99 ЕУР. Међутим, као цењеном члану клуба припремили смо вам сјајну понуду: Ако обновите чланарину пре 15 04 2012, имаћете могућност да се претплатите за 29,99 ЕУР и остварите додатну уштеду током наредних 12 месеци." Sjajno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2012 bice akcija, mora da bude..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2012 "Приметили смо да још нисте обновили чланарину." bla bla bla ja bi sacekao pa sta bude ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites