Jump to content

Featured Replies

Posted

voda-vino-thumb.jpgObičaj ispijanja vina se u Gruziji razlikuje od ostatka sveta. Kao i vodka, i ono se pije na eks. Ovo je bila posebna prilika, pošto smo imali samo jednu čašu, i nije bilo smisla da ja sad tu nešto pijuckam i cinculiram, takoreći uživam. Ako je vino dobro, treba ga piti i napiti se, te ja u to ime eksirah čašu. U Gruziji nije bitna forma, nego sadržaj.

Autor: Uroš Janić

Pročitajte ceo tekst

Pravi putopis za početak jutra u 10 sati! Šteta što nemam neko Gruzijsko vino pri ruci :D

Isecanje krivine sa leve strane me podsetilo na vožnju našeg drugara Kompe-a, kada smo sa njim išli na aerodrom u Temišvar. Kasnili smo, a jedan kamion je davio ispred nas dobrih kilometar, dva. Padne na pamet Peđi da ga obiđemo sa druge strane, te mi onako nasmejani u stilu "zeznuli smo sistem" nastavismo tako još 2 kilometra, dok nismo ugledali Wizz-ov avion kako sleće na suprotnu stranu... Sreća naša da nas nije videla policija koja je bila parkirana na tom istom kružnom toku, i sreće da smo stigli na avion :D

Sjajan tekst! Tako mi je prijalo da ga pročitam... Lepo, ljudski, iskreno... Svaka čast!

Hvala svima, dogodovštine iz istočnih predela su uglavnom ovakve, malo muzeja za obići ali puno duha i interesantnih ljudi (:

Sećam se tog prošlog teksta, čovek se napije samo od čitanja...ovo je podjednako ludo  :)

hehehe, ma je li moguće da su te Gruzijci ponudili domaćim vinom?!:) simpatičan veseli člančić, lijepo!:)

Svaka čast za tekst! Obična slika iz svakodnevnog života, a tako lepo opisana. Prosto se uželeh ukusa vina u grlu... Dođe mi sutra da otputujem u tu Gruziju...

• 2 months later...

Jako lep tekst. Jednostavan, bez preterivanja. Zanimljiv za citanje i opustajuci.

Ej, pa ja zaista nisam siguran kako mi je promaklo ovo pisanije...

Super. Bravo.  :pij:pijjj

Ovo mi je jedan od omiljenih putopisa.