Gea tours - iskustva

262 posts in this topic

Zašto Terra travel ne vozi za Temišvar? :? Išla sam sa njima u Rimske terme u Sloveniji i usluga je bila odlična. Na pitanje zašto ne voze za Temišvar, vozač mi je rekao da im kao nije isplativo jer u Temišvar ljudi idu "samo" zbog Wizza. Nešto mi to ne zvuči kao uverljivo objašnjenje.

Ја и сестра пре две године решисмо да кренемо у Темишвар преко ове агенције. Кад сам звала да резрвишем, случајно сам погрешила цифру кад сам им давала број мобилног, али сам их после поново назвала и рекоше ми да је исправљено. Успут су и сестрино име погрешно забележили и прекстили је у мушку особу. На дан поласка возач је требало да ме зове када се напусти Београд и крене ка Панчеву, да бисмо знале у које време да се нацртамо на станици. Наравно да ме нису назвали. Сам пут није био лош, мада је било досадно оно развожење. Рекла сам мами да их зове и опет каже да је број мобилног тај и тај, за сваки случај. Рекли су и њој да је све океј. Међутим, кад је требало да се вратимо, поново нас нико није звао, а возач је успео да нас нађе по адреси хостела јер се на мобилни "нико није јављао". Нисмо се ни враћале комбијем пошто су само нас две купили, па се ишло колима. То и није било толико лоше, човек је био занимљив и брзо смо стигле.

Моја другарица је прошле године имала још горе искуство са одласком до Будимпеште. Није ни успела да пређе границу јер ГЕА није имала дозволу.

Шта да вам кажем? Боље их избегавајте.

Zašto Terra travel ne vozi za Temišvar? :? Išla sam sa njima u Rimske terme u Sloveniji i usluga je bila odlična. Na pitanje zašto ne voze za Temišvar, vozač mi je rekao da im kao nije isplativo jer u Temišvar ljudi idu "samo" zbog Wizza. Nešto mi to ne zvuči kao uverljivo objašnjenje.

Ne znam sta ti je cudno..to je pravi odgovor..Ne ide svaki dan gomila ljudi za Temisvar..Vec samo na aerodrom u njima odgovarajucim terminima,neko bi da bude ujutro,neko po danu,a neko uvece..

Moji brat i sestra putovali Geom za Solun, bili jedini putnici pa su dosli po njih kolima ne kombijem. Sve u najboljem redu, odvezeni u hotel u Solunu. U povratku ista situacija, opet putnicki auto, opet njih dvoje sami u kolima. Zadovoljni.

Prvi put mi se desilo da sam bila jedina u kolima Gea tursa BG-Temisvar. Ne bi mi palo na pamet da bi to vozac iskoristio. Desilo se da je vozac na liniji Beograd-Temisvar zvani Sinisa krenuo sa neobaveznom pricom, caskanje. Inace ne volim da pricam dok putujem, stavljala sam naocare za sunce i pokusavala da zaspim, ali ovaj usta nije zatvarao i namerno pustao glasno muziku. Kad on, kad smo dosli do Temisvara, krene pricu kako sam slatka, pa on ce da mi pokaze Temisvar (jer sam imala nestov remena) da li hocu u hotel da me vodi, insistira da imam previse vremena do leta pa da ce da me vodi u restoran, vozi namerno 50 km/h pred aerodrom, a od Beograda je jurio preko 100! A da ne pricam o naovdjenju razloga zasto ja treba da imam seks sa njim, kao treba da pustim kocnice, niko ne mora da zna, on vidi da mi se svidja i sl. Prosipa price kako nije prvi put da se on "skonta" sa putnicom koju vozi, izigrava smekercinu. ALO BRE, KRENULA SAM NA PUT, A NE DA ZARADIM PARE ISPOD MOSTA!

Jedva sam ga se otresla, nije hteo da me ostavi na miru dok nisam dosla do kontrole pasosa, sve vreme je bio tu. Seljacina jedna, pa na sta to lici, tresem se da li ce da me siluje ili ne, odsekla sam se!!! Gea turs nikad vise i svima cu da rasirim sta mi se desilo!

Nisam ga prijavila Gei, ali mislim da co to i da uradim (ovo se sve desilo prekjuce). Kretencina!

Prvi put mi se desilo da sam bila jedina u kolima Gea tursa BG-Temisvar. Ne bi mi palo na pamet da bi to vozac iskoristio. Desilo se da je vozac na liniji Beograd-Temisvar zvani Sinisa krenuo sa neobaveznom pricom, caskanje. Inace ne volim da pricam dok putujem, stavljala sam naocare za sunce i pokusavala da zaspim, ali ovaj usta nije zatvarao i namerno pustao glasno muziku. Kad on, kad smo dosli do Temisvara, krene pricu kako sam slatka, pa on ce da mi pokaze Temisvar (jer sam imala nestov remena) da li hocu u hotel da me vodi, insistira da imam previse vremena do leta pa da ce da me vodi u restoran, vozi namerno 50 km/h pred aerodrom, a od Beograda je jurio preko 100! A da ne pricam o naovdjenju razloga zasto ja treba da imam seks sa njim, kao treba da pustim kocnice, niko ne mora da zna, on vidi da mi se svidja i sl. Prosipa price kako nije prvi put da se on "skonta" sa putnicom koju vozi, izigrava smekercinu. ALO BRE, KRENULA SAM NA PUT, A NE DA ZARADIM PARE ISPOD MOSTA!

Jedva sam ga se otresla, nije hteo da me ostavi na miru dok nisam dosla do kontrole pasosa, sve vreme je bio tu. Seljacina jedna, pa na sta to lici, tresem se da li ce da me siluje ili ne, odsekla sam se!!! Gea turs nikad vise i svima cu da rasirim sta mi se desilo!

Nisam ga prijavila Gei, ali mislim da co to i da uradim (ovo se sve desilo prekjuce). Kretencina!

Svakako da si PRVO trebala to da prijavis GEI, a posle nama.... Ne vidim svrhu ako ga ne prijavis, jedino ovde moze da bude upozorenje, ali, nikad ne mozemo da znamo da lis mo jedini putnici ili ne. Sa njima sam imala i dobrih i losih iskustava, moje primedbe su uglavnom usmerene na organizaciju i nepostovanje putnika, ali sad jos i ovo....

Poslala sam mejl Gei i rekla da ako ne odgovorre na njega u roku od par dana, zvaću lično. Ja sam na moje odresište stigla juče ujutru, a evo danas sam im pisala. Ohrabrilo me je to što sam videla da se stvarno i drugi žale, ali ovo što se meni desilo je stvarno strašno.

Znate šta, nisam ga odmah prijavila jer mi je bila frka, on ima moje podatke, adresu mojih roditelja, moj telefon i plus što mi je rekao da će ubuduće gledati knjige vožnje da me nađe i uzme tu turu!

Ovo ne treba nikome više da se desi i ko zna, možda je i ovakvih slučajeva bilo, ali su devojke ćutale. Zato ja neću.

Nadam se da će famozna Gea stvarno steći sliku kakve sve vozače ima.

Danas me je kontaktirao vlasnika Gea toursa, izvinio se za događaj, rekao da je vozač sve priznao i da mu nije prva prijava ovog tipa. On je privremeno suspendovan, verovatno će nešto da mu skinu sa plate, ali ne verujem da će dobiti otkaz. Na kraju krajeva, meni je bio cilj da mu direktor čuje za ovo i na njemu je dalja odgovornost.

Nisam klinka i mentalno sam jaka, sledeći put to može da bude devojka ispod 20 godina, mekana i uplašena da kaže 'ne'. Pa nek je njima onda na savesti.

bejbe, ja da sam na tvom mestu, optustio bi "kocnice" :))))

Ne znam sta ti je cudno..to je pravi odgovor..Ne ide svaki dan gomila ljudi za Temisvar..Vec samo na aerodrom u njima odgovarajucim terminima,neko bi da bude ujutro,neko po danu,a neko uvece..

Pa kako se Gei to isplati, a njima ne???

Mislim da Gea ima i rutu Temisvar-Budimpesta, i da onda kad odveze ljude do Temisvara iz Beograd,kupi Rumune za Budimpestu, kao neka kruzna tura, ako sam dobro razumela

Evo, mene je upravo do kuce dovezao famozni vozac Sinisa (Gea Tours) ! Ostala sam poslednja u kombiju i momentalno je krenuo sa pricom kako je on GORSTAK i kako je i meni sudjeno da budem gorstak i da ne prica on to meni bez razloga, kako je to sve vrlo opasno i kako moze i zivot da se izgubi jer ima puno zlih gorstaka?!?! Ispalio je kako je on vec 576 godina na Zemlji i kako mu je ovo treca reinkarnacija. Ja sam se sve vreme sprdala sa njim kako je to bas superiska i kako bas blago njemu sto je besmrtan, a on mi je mrtav ladan trazio broj da objasni on meni sve to bolje (koji mu naravno nisam dala). Sve u svmu bilo mi je vrlo smesno, ali covek je svakako idiot. A da, na izlasku iz kombija mi je rekao da sam vrlo vrlo interesantna i cekao je u kombiju ispred moje zgrade sve dok nisam usla unutra. HIT!

on je svakako morao da ima tvoj broj telefona da bi te pokupio sa odredjene adrese, tako da nije imao potrebe da te pita za broj...

Po meni bi takve ljude trebalo ponovo poslati na psiho-test za vozačku dozvolu, jer je ta njegova žvaka teški nedozreli kretenizam, da se ja plašim kako taj čovek uopšte rezonuje dok vozi.

Sledeći put kad sam htela da rezevišem prevoz preko Gee sam zamolila da mi dotični SIniša ne bude vozač jer sam imala neprijatna iskustva i prvo što je žena rekla nakon toga je 'jao koji je on idiot!'. Navodno, žena reče da, ne da nije prvi put, nego se stalno devojke žale na njega. A kad sam pitala zašto još uvek ima posao, jer blati ime firme i pritom je kreten, ona je rekla da je njihov direktor vrlo sažaljiv.

A da mu je ćerka sedela u kolima sa već pomenutim, ne bi tako pričao.

Pozdrav svim putnicima i bivsim i buducim . Morao sam nesto da napisem kao odgovor vecini putnika koji su navodno nezadovoljni uslugama Gea toursa a koriste agenciju i nakon kako kazu losih iskustava ,ja kao bivsi vozac Gea toursa mogu da kazem da bolji prevoz na pomenutim destinacijama ne postoji , agencija posluje 20 god. o ceni karte glupo je govoriti jer jeftinije karte nema. Tacno je da ima raznih likova na mestu vozaca ali druzeci se sa njima mogu da kazem da su svi  koji voze u Gea toursu vrhunski profesionalci u svom poslu.

Desetak puta sam se vozila sa Geom, tako da nisam samo "navodno" nezadovoljna. Kad si vec vozac, mogao bi da mi objasnis zasto uvek, bas uvek, se krece sa nenatocenim gorivom, pa posle vratolomnom voznjom da se nadoknadi gubitak u vremenu? To vec, bar kod mene, stvara prilicnu nervozu a tako je jednostavno, prvo se natoci gorivo pa se onda kupe putnici, a ne prvo putnici pa posle, par puta mi se to desilo (valjda imate bonove za odredjene pumpe" da je na pumpi bio popis, pa vracaj se nazad u grad do druge pumpe i tako, a vreme tece li tece....i kako objasniti to da ne znate kad cete tacno da krenete, nego obavestavate posle 17 casova i to tako da za let koji je planiran u 14 casova sutradan, krecete u 10 uvece prethodnog dana? Do Temisvara jeste najjeftiniji jer ste JEDINI, za ostale destinacije ne bi rekla da ste povoljniji.

Probajte na druge destinacije da stignete nekim drugim prevozom i bice Vam jasno. Za Sarajevo vozi Centrotrans putujete duze , staju kod svake bandere ,tresti Juzni vetar u busu , ne voze Vas na adresu pa Vam treba novca i za taxi a i cena karte je veca. Gorivo se sipa nakon sto se pokupe putnici iz razloga kao sto ste i sami rekli bonova odnosno da se ne sipa u inostranstvu jer je mnogo skuplje.

Naravno, samo sam mislila da se prvo sipa gorivo pa posle kupe putnici, a ne obratno. Nikad me nije fascinirala potraga za gorivom u sitnim satima, a vreme stizanja do aerodroma opasno dostize kriticnu tacku, neretko se desilo da na Pancevacki most iz centra Beograda izadjemo tek posle sat vremena....Ne razumem u cemu je tu problem sa gorivom.

Idem sa GEA-om za Temisvar krajem meseca , pa cu preneti utiske. U sustini, ne bi trebalo da bude nikakvih posebnih utisaka, ali vidim da se sa njima svasta desava, pa da vidimo. Inace, prvi put idem sa tom agencijom.

Evo da kazem par reci o svom iskustvu sa GEA-om. Sve je proteklo maksimalno besprekorno.

Imali smo brat i ja let iz Temisvara u petak, povratak za BG u ponedeljak kasno uvece.

U cetvrtak pozvali uvece, rekli da ce sutra izmedju 8 i 9 skupljati putnike, oko pola 9 iz sedista agencije pozvali, rekli da ce za 15 minuta biti ispred zgrade i tako je i bilo. Kombi pristojan, lep spolja sa njihovim logom, uredan unutra, vozac radi ono sto mu je posao i to je to.

Povratak isto tako, na izlazu sa aerodroma sacekao nas je kombi tacno na vreme, u 23:30h. Takodje nikakvih problema u povratku, na granici, sve ok. Predlozio vozac da se stane na pauzi za klopu kod jedne pekare, nastavili put do Beograda.

Ja sam putovao za Temisvar i nisam isao Geom 40e povratna karta putnicko vozilo samo nas troje u vozilu extra...

Postoji samo jedna reč za ovu agenciju i njihove usluge - a to je katastrofa!!! Nikom ih ne bi preporučila, sve i da gratis dele vožnje. Naime, putovala sam iz Beograda do Budimpešte, gde sam imala let u 16:45. Uveče (naravno) mi je bilo javljeno da vozača mogu da očekujem ujutru između 7 i pola 8. Ok stižem bar 3,5 sata ranije- ali nije problem, bolje i tako nego da zakasnim. Nakon kasnog pakovanja, navijam sat u 6, budim se pre istog i odmah po otvaranju očiju mi zvoni telefon (5:45). Vozač Gea tursa mi poluljubaznim tonom objašnjava da je na adresi kroz 10 minuta. Kada sam pokušala da objasim da mi nije rečeno u 6. nego u 7, čak i pola 8, još ''ljubaznijim'' tonom mi je rekao da požurim, jer on poštuje satnicu!? i da izadjem što pre mogu. Bukvalno sam izletela iz kuće, bez doručka, bez ikakve pripreme pred put, jer su me iznenadili ne dolaskom od 10ak minuta ranije, nego čitav sat i preko. Po izlasku iz kuće, upitala sam vozača da li mogu bar do pekare da odem i da uzmem nešto za usput (stao je ispred iste, bukvalno bih kupila za minut) - nije dozvolio uz obrazloženje da ćemo stati na nekoj od pumpi. I stao je na pumpi - kod Subotice recimo - gde sam kupila sendvič od skoro 400 dinara - a koji je bio blago rečeno užasan. Hvala mu baš. Na granici - nije bilo problema, jer smo upozoreni na dozvoljenih  litar/flašu alkohola i 2 paklice cigareta po osobi- pa su se putnici međusobno podelili. Pretresa nije bilo. U povratku iz Budimpešte - zaista ljubazniji vozač, ali i diskutabilno vozilo - zadnji levi točak je blokirao, smrdeo i dimio  naizmenično - po principu- valjda ćemo narode stići do Beograda, eto drugo vozilo nemamo. Stigli smo. Nekako. Sa njima - nikad više.