Posted December 26, 2012 Ili, bar, dati popust članovima Kluba putnika Srbije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2012 18.12. dva sata je vozac kupio putnike po budimpesti sa prethodno ukrcanim putnicima koje je pokupio na aerodromu. umesto da je prvo pokupio ljude u BD i onda dosao na aerodrom uradjeno je obrnuto. Kada su se putnici sa aerodroma pobunili i pitali zasto, receno je mozete sacekati sledeci prevoz koji dolazi za 4 sata i ako je neko iz Gea-e tu nek' odgovori, zasto se putnici po BG kupe na kucnoj adresi a putnici po NS ne? ja se nisam do sada vozio Geom, koristim voz do BD, ali za ovaj primer sto sam dao znam jer se poznanica vozila. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2013 Putovala sa Terrom do Rimskih termi u Sloveniji i nazad. Sve odlično i profi. Usluga sjajna, preporučujem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2013 Tek sad sam primetio igru reči: gea je grčki, a terra latinski. . S obzirom da je neko spomenuo da su osnivači bivši radnici u Gei, verovatno je namerno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2013 Ja sam sinoc dosao Geo-m iz Budimpeste. Proslo je sve ok, nije toliko stransto kao sto se pisalo, da ne idu auto-putem, da se prelazi granica peske, i tako dalje.. (verovatno i znate ko je pisao takve postove) ali opet nisam nesto ni preterano zadovoljan... U Budimpesti sam ih cekao skoro sat vremena da dodju po mene, kombi je stariji, i pored ukljucenog grejanja i smrzao sam se ko p....a od Beograda. Osecam sam kako mi hladan vazduh bije po nogama... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 I ja sam pre nekih mesec dana isla Geo-om iz Beograda do Budimpeste..vozac je bio izuzetno neljubazan,grejanja nije bilo..trebalo mu je oko sat i po da pokupi 5 putnika..ja sam srecom bila druga po redu ali su i meni rekli da budem u 6:30h na Ustanickoj a dosli su tek oko 7:15h..poslednje dve putnice su pokupili u 8:30-9h a zene su ih cekale od 6:30..Vozio je kao manijak po nekim puticima,strasno...jedina dobra stvar sto je otisao na prelaz Kelebija nadajuci se da nema guzve i bio je u pravu .Na kraju,ja sam bila poslednja koja je silazila i naravno dobio je adresu gde trebam sici..inace,adresa je u Budimpesti ali u industrijskoj zoni...prilikom mog izlaska oglasio se kako treba da mi naplati dodatnih 10e jer je taj deo Budimpeste kao Sremcica u Beogradu...ja sam se samo nasmejala i rekla:zao mi je..ja nisam iz Beograda i ne znam gde je Sremcica.. Mislim,hvala i dovidjenja..naravno da dodatnih 10e NIJE dobio! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Na kraju,ja sam bila poslednja koja je silazila i naravno dobio je adresu gde trebam sici..inace,adresa je u Budimpesti ali u industrijskoj zoni...prilikom mog izlaska oglasio se kako treba da mi naplati dodatnih 10e jer je taj deo Budimpeste kao Sremcica u Beogradu...ja sam se samo nasmejala i rekla:zao mi je..ja nisam iz Beograda i ne znam gde je Sremcica.. Mislim,hvala i dovidjenja..naravno da dodatnih 10e NIJE dobio! Pa mora da naplati dodatnih 10eur goriva koje je potrosio zbog tebe. LOL! Scena k'o iz devedesetih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2013 Bezobrazluk na kvadrat.Znala sam da ce tako i biti ali morala sam hitno za Budimpestu i jedino sam njih nasla na netu..Bar znam za sledeci put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2013 Pukim slučajem (pošto i ne sedam za kompjuter) saznao sam kakav je pamflet protiv "GEA TOURSA "i mene lično napisao "stevica021" Izazvavši čitav niz svakojakih komentara.Pošto ni sa kim od putnika nisam razgovarao na temu kombi prevoza već dugo vremena,posebno ne u 2012 godini smatram da je tekst napisala ili naručila konkurencija proiznikla iz naših redova.Tim pre je to jasnije jer se upotrebljava terminologija koju interno koriste samo referenti u agenciji i što su mržnja prema Gei i tendencioznost toliko veliki da krajnji cilj nije edukacija putnika već pokusaj nanošenja moralne i materijalne štete nekome ko uz veliko požrtvovanje i savesno (svih dana u godini-bez prekida) obavlja svoj posao.Pošto ljudska pakost meru nema,pominju se pohlepa,bahatost,izgled i oblačenje vlasnika,korupcija protiv koje se dosledno svih ovih godina borimo (a upravo nama pripisuje),uz neke istine vezuju poluistine i notorne laži.Korišćenje foruma i društvenih mreža za blaćenje konkurencije nije isključivo naš specijalitet,ali je doveden na ovim prostorima do perverzije.Ipak mi iz godine u godinu prevozimo sve veći broj putnika,smatraju nas najvećim putničkim kombi prevoznicima u Evropi iako se veoma malo reklamiramo.Kritika nam je uvek bila korektiv u radu,ali ovo sto je napisao "stevica021" je smišljeno da se oljaga neko za račun drugih.Vreme i rezultati pokazaće da li je uspeo u svom naumu.Sve dosadašnje i buduće putnike "GEA TOURSA" srdačno pozdravlja njen vlasnik Zoran Balović i želi im srećnu i uspešnu Novu 2013-tu godinu E pa ne znam kako da se predstavim, kao bivsi zaposleni ili kao neko ko uzima stotine evra za svoje tekstove koje je narucila konkurencija. Znaci u Gei se nista ne menja, teorija zavere je i dalje opste prisutna i mracne sile sa njenim saradnicima zele da uniste jedinu dobru stvar koja se desila u Srbiji. To sam vec cuo u kancelariji Gea toursa pre par meseci. O borbi firme prema mitu i korupciji cu samo reci da sam bar dva puta prisustvovao sceni kada vozac daje novac madjarskim policajcima koji zaustave vozilo sa famoznih 9 putnika da mu ne pisu kaznu i to po direktnim instrukcijama iz agencije. Najsitniji moguci vid mita. Ali je mito koji firma odobrava. Ne zelim da razmisljam da li se to odobrava na nekim visim nivoima funkcionisanja firme. Mislim da se tu malo mesaju loncici od strane vlasnika. Hteo sam nesto da kazem i o primanju kritike i mrznji koja se spominje. Da razjasnimo, bio sam dugogodisnji putnik i nijedna kritika koja je upucena agenciji, ne da nije prihvacena, nego nije ni razmatrana, cak u nekim telefonskim razgovorima su iz agencije umeli cesto da me ispljuju i jednom da mi daju poredjenje, citiram, ako se nekome ne svidja burek u nekoj pekari, onda on promeni pekaru, a ne kritikuje istu. Ili tako nesto slicno. Samo sto u slucaju monopola u kombi prevozu koji je Gea imala, to bilo tesko izvodljivo. I opet dolazimo do cuvene teorije zavere protiv Gee, bivsi radnici, naruceni tekstovi, mrznja itd, a skrece se sa teme o losoj usluzi. I nista ne moze da se se desi slucajno i spontano, vec je sve organizovano i naruceno. Fuj. Nisam zeleo da sve ovo ide ovim tokom, tako da ako je bilo kakva steta Gei naneta, sama ju je sebi nanela. I sama ce je sebi nanositi dok ne promeni neke stvari. I isto cu ovako pisati o svakoj njihovoj konkurenciji, ako krenu problemi sa njima. To je moje pravo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2013 A sad jedna dobra Gea u pravcu Temišvara spustila cenu po pravcu sa 25e na 20eclap Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2013 Citam postove o Gei i ne mogu da verujem kao da ste svi odrasli u zamkovima sa poslugom i kao da je ovo forum agencija gde vam svi sve lepo urede i organizuju a vi samo date lovu. A nije. Mislim svi smo mi ovde mladi i sami organizujemo putovanja i na razne neprilike se i ne obaziremo jer je i to deo zivota i samostalno organizovanih putovanja. barem sam ja to tako razumela, jer ima divnih tema i postova i jako pozitivnih ljudi na forumu. I onda procitam ovaj tekst i pomislim dal su to ljudi koji organizuju sami putovanja ili ne? Sa Geom sam isla vise puta i nikada nisam imala problema. Agencija kao i svaka druga sto se prevoza tice. To da ne pokupe u vreme kada kazu je normalana stvar jer kako on da zna ako kupi 4 coveka da ce svi da se pojave na vreme jer ako prvi kasni kasnice i po tebe koja si druga, a i zavisi od guzve u gradu. Tako da je to stvarno smesan komentar. Drugo mogli ste da ih pitate za sistem organizovanja, sto ja jesam pa su mi rekli da plan za sutra prave predhodnog dana od 17 casova a ne 2,3 dana unapred sto je dobro jer ljudi odustaju ili se ne pojave. Drugo dobro je sto pare ne dajete unapred vec kad se pojavite. I ja sam ih isto cekala jednom satak u Temisvari ali Boze moj, nisam princeza, i naravno da ne mogu da dodju bas u minut kad su pre toga ostavljali neke strance u gradu plus cekali da se pojave neki sa zeleznicke a voz je kasnio i automatski i po mene kasne ali rekoh sve je to normalno. A to da se pesaka prelazi granica mi je smesno, mada ne kazem da nije moguce. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2013 putovao sam u zivotu poprilicno sa agencijama za kombi prevoz....uglavnom su iste zamerke svuda u svetu.. moram da priznam da je dobro sto kod nas postoji agencija ( ili 2) sa poprilicno razgranatom mrezom destinacija, i sto nam, ipak, jako puno olaksava putnicki zivot....u masi zemalja po svetu ovako nesto, btw. ili ne postoji ili je slabo organizovano. pozitivna kritika je uvek dobra, kao i konkurencija, ali pljuvanje svakako nije... mislim da je ova tema upravo i napravljena iz tog razloga, sto joj i sam naslov govori.. iako gea nije savrsena, ipak ima korektne cene, a do skora nije bilo nikakve konkurencije, i kad malo razmislite kako ste putovali autobusima i vozovima, i po kojoj ceni, a kakvoj usluzi, onda cete videti da su ipak korektna i pristojna agencija ( naravno, sve racunajuci cenu koja se plati, a koja je vrlooo malo, ili na nekim destinacijama ista, kao i autobuski prevoz, a pokupe vas i ostavljaju na licnu adresu, i vreme putovanja je znatno krace,kao i atraktivna vremena polazaka).. svako ko me zna sa ovog foruma, zna i da nisam niciji portparol, samo pisem ono sto mislim, tj. ono sto sam doziveo... zato smatram da dosta postova iz ove teme treba da se izbrise od strane moderatora, onih tendencioznih i narucenih, kao i uvodni tekst teme sa naslovom... tema moze da se zove npr. gea turs- prednosti i mane, ili stagod...ali ovako kako stoji svakako ne...jer je ovako prosto poziv za pljuvanje po gei... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2013 Putujem sa Geom vec skoro tri godine i do sada nisam imala vecih preblema,tacnije do aprila prosle godine.Elem,trebalo je da putjem od Beograda do Temisvara.Zovem da rezervisem kartu,sve ok.Dan ranije zove me zena da mi kaze da imaju putnike koji imaju let oko 3h ujutru i posto je moj let oko 10h ujutru pita da li ce da bude problem da podjem sa njima oko 11h uvece i prespavam u nekom motelu u kojem oni imaju sobe,a ujutru ce vozac da me odveze na aerodrom,na sta ja kazem nema problema.Kada smo dosli do motela vozac mi kaze da treba da spavam sa njim u istoj sobi,na sta sam ja ostala sokiranaaa U motelu naravno nema zive duse i ja nemajuci izbora pristanem.Medjutim nisam celu noc oka sklopila,samo sam gledala u vozaca i molila Boga da vreme sto brze prodje i da se ta noc sto pre zavrsi.Pored toga veliku zamerku im dajem i na to sto u poslednje vreme cekam vozaca na aerodromu u Temisvaru bezmalo po sat vremena iako mi se javi da stize za min.Vrlo rado bih promenila agenciju ali sve druge alternative su ili preskupe ili neodgovarajuce. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2013 Dan ranije zove me zena da mi kaze da imaju putnike koji imaju let oko 3h ujutru i posto je moj let oko 10h ujutru pita da li ce da bude problem da podjem sa njima oko 11h uvece i prespavam u nekom motelu u kojem oni imaju sobe,a ujutru ce vozac da me odveze na aerodrom,na sta ja kazem nema problema.Kada smo dosli do motela vozac mi kaze da treba da spavam sa njim u istoj sobi,na sta sam ja ostala sokiranaaa U motelu naravno nema zive duse i ja nemajuci izbora pristanem.Medjutim nisam celu noc oka sklopila,samo sam gledala u vozaca i molila Boga da vreme sto brze prodje i da se ta noc sto pre zavrsi. :LOLLL: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2013 I onda procitam ovaj tekst i pomislim dal su to ljudi koji organizuju sami putovanja ili ne? Jedna stvar je kada tim sam(a) organizujes putovanje i ako nesto lose krene znas da si (generalno) sam(a) kriva(a),a druga stvar je kad nekom platis za to da sve bude OK,a onda ne bude. A to da se pesaka prelazi granica mi je smesno, mada ne kazem da nije moguce. Mnogo sta je tebi smesno,ali ne samo da je moguce,vec se i desavalo. zato smatram da dosta postova iz ove teme treba da se izbrise od strane moderatora, onih tendencioznih i narucenih, kao i uvodni tekst teme sa naslovom... tema moze da se zove npr. gea turs- prednosti i mane, ili stagod...ali ovako kako stoji svakako ne...jer je ovako prosto poziv za pljuvanje po gei... Ne mislim tako. LJudi ovde iznose svoja iskustva sa tom agencijom,a kao sto vidis ima i ih i pozitivnih i negativnih. Sto se tice "narucenih" tekstova/komentara,mislim da ih ima (vise onih "pozitivnih" ). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 27, 2013 Naziv teme je promenjen, i tema je uglavnom preciscena. Molim vas da se drzite naslova teme. Preskocite licna prepucavanja i vredjanja. Svaka konstruktivna kritika ili pohvala je dobrodosla Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2013 A kakvu to Gea ima konkurenciju koja im podmece? ja verujem vecini zalbi ovde Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2013 A sad jedna dobra Gea u pravcu Temišvara spustila cenu po pravcu sa 25e na 20eclap konkurencija spušta cenu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2013 A sad jedna dobra Gea u pravcu Temišvara spustila cenu po pravcu sa 25e na 20eclap konkurencija spušta cenu Ko vozi najjeftinije do Budimpeste? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2013 Ko vozi najjeftinije do Budimpeste? Železnice Srbije, kao i do Temišvara Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2013 Ko vozi najjeftinije do Budimpeste? Železnice Srbije, kao i do Temišvara Mislio sam na kombi prevoz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2013 Da li je onaj "ljuti" smajli u naslovu teme neka vrsta kompromisa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2013 Da li je onaj "ljuti" smajli u naslovu teme neka vrsta kompromisa? Taj "ljuti" smajli znači da se "ne bacaju hejtovi " po dotičnoj temi ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2013 Dan ranije zove me zena da mi kaze da imaju putnike koji imaju let oko 3h ujutru i posto je moj let oko 10h ujutru pita da li ce da bude problem da podjem sa njima oko 11h uvece i prespavam u nekom motelu u kojem oni imaju sobe,a ujutru ce vozac da me odveze na aerodrom,na sta ja kazem nema problema.Kada smo dosli do motela vozac mi kaze da treba da spavam sa njim u istoj sobi,na sta sam ja ostala sokiranaaa U motelu naravno nema zive duse i ja nemajuci izbora pristanem.Medjutim nisam celu noc oka sklopila,samo sam gledala u vozaca i molila Boga da vreme sto brze prodje i da se ta noc sto pre zavrsi. :LOLLL: pisala sam vec o tome, slicna ponuda je bila ali sam na kraju ostala da presedim nekih 6 sati u njihovoj kancelariji u Beogradu, ne ponovilo se, a opet moram da idem sa njima krajem aprila...nemam drugu varijantu da se se dovucem do aerodroma u 3.30 po rumunskom vremenu. Za Budimpestu mi nikad ne bi pala na pamet GEA, kad vec zeleznice jeftino i vise nego solidno odradjuju posao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 9, 2013 pisala sam vec o tome, slicna ponuda je bila ali sam na kraju ostala da presedim nekih 6 sati u njihovoj kancelariji u Beogradu, ne ponovilo se, a opet moram da idem sa njima krajem aprila...nemam drugu varijantu da se se dovucem do aerodroma u 3.30 po rumunskom vremenu. Za Budimpestu mi nikad ne bi pala na pamet GEA, kad vec zeleznice jeftino i vise nego solidno odradjuju posao Pa što ne ideš vozom i do Temišvara? Tamo si u 9 uveče, jedino što imaš par sati da odspavaš na aerodromu, ali to bi radila i u Budimpešti ako ideš vozom, a moraš da si u 3.30 na aerodromu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites