Gea tours - iskustva

262 posts in this topic

Probajte ljudi.Eto,ta tura do Sarajeva izgleda bas kriticna.

Лазо, јасно ти је да и ти постајеш сумњив кад се оволико трудиш?

Sreca pa nemam 1 post na forumu,pa bi (sa onako naopakom logikom) bio 100% osumnjicen ::crazy:

Edited by Laza GNR

Jbt. ne znam dal je gea platila za ovo, ali ovi antikomentari su pun pogodak...

moram da probam tu geu pa kud puklo da puklo ::crazy:

i ja, i ja :)

Dakle ovako...
Nisam planirala da delim svoje iskustvo sa "turistickom agencijom" Gea Tours (jer je moj bes i ogorcenje nakon iskustva sa njima zamenio osecaj ravnodusnosti), ali citajuci iskustva drugih, kao i saljive komentare na racun ostecenih i sa losim iskustvom putnika, prosto sam morala.
Ovo je moj prvi post na ovoj sajtu i naravno da sam odlucila da ostavim komentar upravo kao upozorenje drugim ljudima da izbegavaju Geu Tours!!!!
Moje putovanje na relaciji Beograd-Sarajevo je trajalo umesto ocekivanih 5 sati maksimalno (zbog cega sam se i odlucila za
Geu Tours umesto voznje autobusom koja traje 8 sati) citavih 11 sati!!!! Vozac je bio vec pomenuti Sinisa, ciju neprofesionalnost i uzasno brzu,na ivici ludila voznju, uz muziku do daske moram naglasiti. Jedina mana, doduse u ovom slucaju vrlina za nas putnike, mu je bila sto je veoma pricljiv bio (sa samim sobom) pa smo sve detalje jasno i glasno culi. Pokupio je sve putnike relativno brzo i krenuo umesto putem Zvornika, Ibarskom magistralom. Na nase pitanje zbog cega idemo preko Visegrada umesto Zvornika i zbog cega idemo putem gde voznja traje sat vremena duze, odgovor je glasio :'' Naredjenje sa vrha.Ja sam mislio da su vas obavestili.'' Naravno da nisu. Nakon Cacka zaustvlja nas policija, vozac 45 minuta stoji napolju sa njima. Vraca se sa kaznom i 3 tacke, kaze imao je srece jer ga je policija iz Pozege pratila dugo, snimila 4 preticanja na punoj,jedno kroz raskrsnicu,konstantno prekoracenje brzine i nije mogao da prodje sa 1000 din ''kicenja'' koje je pripremio, jer zbog putnika iz Bga nisu smeli prihvatiti, vec su obrisli deo snimka preticanja na punoj liniji i u raskrnici, a ostavili deo gde su ga uhvatili na minimumu prekoracanje od  96 km/h. Ko ne veruje, moze nekako proveriti, kazna postoji. Stizemo u Visegrad na granicu BiH, kontrola dokumenta i saobracajne, spoznaja da se radi o ''bivsoj'' Gei Tours (kako vozac kaze), komentar carinika da je njegovom kolegi Jovanovicu iz Gea Toursa rekao da na tom granicnom prelazu nikada nece preci. Vozac se vraca, zove nekog iz agencije i govori da ne zna sta ce. Dobija direktivu da idemo na drugi granicni prelaz, i da ako ni tamo ne udjemo u BiH, dobice podrsku drugog vozila na tom prelazu u BiH. Pitamo ga na koji, on uz smeh kaze da nam to ne sme reci. Mi vec na ivici nervog sloma pocinjemo da histerisemo, neki zele  da ih vozi na prvu autobusku stanicu da odatle nastave put, on kaze ne brinite bicete u Sarajevu uskoro (ha, pusti snovi). Vozi nas preko Tare, do granicnog prelaza Bratunac. Tamo pokusava da predje BiH granicu, carinik gleda saobracajnu, nasmeje se i pita ga na koliko je granicnih prelaza pokusao da predje. Vozac kaze sve ti je jasno pustaj me ako Boga znas, carinik kaze da mu je zao, ne sme, sve je pod kamerama i da okrene vozilo. Uz to nam se obraca carinik i govori da nam bude jasno da nas ne moze pustiti u BiH, jer ovo vozilo, kao i sva vozila Gea Toursa imaju zabranu ulaska u BiH!!!! Vozac pita mozemo li peske, carinik potvrdjuje da mozemo. Vracamo se u Srbiju, izlazimo iz vozila, vucemo kofere preko mosta, ulazimo u BiH, a u suprotnom pravcu prolaze putnici i drugi vozac iz Gea Toursa, koji pretpostavljam vozi iz Sarajeva za Bg. Dakle zamenili su vozila, mi smo usli u vozilo koje nas je cekalo na ulazu u BiH. Krece dalje maltretiranje, ko nece da plati kartu, moze da izadje odmah (u sred nedodjije u sred noci), nema fiskalnog, nema karte. Vozac u daljem putu masi skretanje i vozi preko Karaule, a ne Sokoca. U Sarajevo stizemo posle 11 sati!!!!! Izmoreni, ljuti, gladni, pshicki maltretirani i pre svega prevareni....
Iako moj post deluje detaljno,verujte mi ovo nije ni milioniti deo kompletnog sleda dogadjaja tog dana. Ukoliko iko sumnja u ovo sto sam napisala, kazna u MUP-u postoji, video nadzor na granici takodje, a vozaca sam slikala kao dokaz o mom postokanju u tom kombiju, jer nikakav pismeni dokaz i Gea Toursa nemam. Prosto mi nije jasno da ''agencija'' koja postoji u sred Beograda, moze da radi mimo ikakvih zakonskih normi, bez fiskalnih racuna, karata, sa kvazi vozacima na rutama ka zemljama u kojima imaju zabranu ulaska. I da niko tome nije stao u kraj....Iskreno se nadam da hoce neko nekada...A ja cu svoje iskustvo preneti svima koje sretnem u nadi da niko od njih nikada nece ni pomisliti na ovaj vid prevoza!!!

Ја бих молио модерацију да ову тему окаче на насловну страну, на фејс и пошаљу у "Треће Око", под насловом "Мистерија Геа турса" :)

Пре пар дана сам "послао" два пријатеља из Будимпеште, назвали пар бројева, договорили се са возачем где да се нађемо, одвезли путника, они сели у комби и отишли, никаквих примедби нису имали :)

Pročitah sinoć, i zakleo bih se da sam veoma sličnu priču već pročitao, ali ne naguglah ništa (nisam se baš jako trudio). Navodno je problematična linija za Sarajevo, ali da su zaista prevoznik non grata u BiH valjda niko više ne bi išao s njima. S druge strane, ne vidim ko ima interes da ih blati kad niko drugi i ne vozi za Sarajevo. Ne znam šta da mislim.

Relja, nema ti druge nego da testiraš liniju pa nam javiš. Ima da stavimo na naslovnicu kako god da ispadne. :)

Samo se pitam kako bi ljudi koje saljive komentare na ovaj post postavljaju reagovali da se isto dogodi nijhovoj majci, sestri, detetu....Meni ovo iskustvo nije nimalo smesno, prijatno ili za zanemariti...Agencija Gea Tours jednostavno radi po principu vozimo ljude, pa kud pulko da puklo. Samo u pitanju su ljudi i njihovi zivoti, a ne stvrari. Ukoliko rade na ''divlje'' smatram da to treba naglasiti svakom potencijalnom putniku, pa ostaviti na izboru putnika da se opredeli ili ne opredeli za ovakav vid transporta. A pretpostavljam da niko iole normalan ne bi pristao na maltretiranje, ucenjivanje, neprijatnosti, nikakvu sigurnost....Napominjem da sam se vozila na relaciji Beograd-Sarajevo, pa ko voli nek izvoli. Zao mi je sto nisam napravila video zapis, ali covek u takvim momentima jednostavno samo misli na to da stigne ziv i zdrav, normalan. Mozda ce se naci neko sposobniji i spretniji od mene, uzeti telefon i snimiti ovo ''nezaboravno'' iskustvo, postaviti ga ovde i konacno razresiti ''misteriju'' Gea Toursa. Btw, doticni Sinisa ''vozac'' je visok muskarac, duze (6-7 cm) zalizane kose, fazonirane bradice. Odmah cete ga prepoznate ako ne po izgledu, onda po ludackoj voznji, neprijatno glasnoj muzici i konstantnim svadjanjem i neprijatnim komentarima upucenim svakom vozacu koga pretice ili mu ide u susret.Nisam sigurna smem li fotografiju postaviti....Direktivu da nas ''istovari''u nedodjiji ukoliko ne platimo kartu je dobio od nekoga iz agencije, a po zavrsetku razgovora u kome je dobio istu potvrdu, njegov komentar je bio : ''E, ovo sam cekao!!!'' Uzas!!!!

Обично сам навикао да ме на мајку, сестру или дете хватају Роми кад просе, тако да ми је сваки пост који почиње тако сумњив.

Обично сам навикао да ме на мајку, сестру или дете хватају Роми кад просе, тако да ми је сваки пост који почиње тако сумњив.

Обично сам навикао да ме на мајку, сестру или дете хватају Роми кад просе, тако да ми је сваки пост који почиње тако сумњив.J

Edited by bg_2014

Ако се не варам, са БАС дневно полазе 3 или 4 аутобуса за Источно Сарајево и бар један за Сарајево - Главну станицу, од раног јутра до бар једног или два ноћна која полазе око 22 или 23.

Карта је око 40 БАМ (2500 РСД ако се не варам), путује се цирка осам сати дневним, јер свраћа на станице, мало краће ноћним јер не свраћа на станице и јер је мање саобраћаја, без проблема пролази преко границе... тако да немам појма зашто би неко био осуђен на Геа турс.

Mozda je stvar u mentalitetu naroda. Zamisljam slicnu situaciju u Austriji...mozda su nesposobni retardi, ali im se ovako nesto nikada ne moze desiti. Ljudi reaguju.

U Srbiji kradu decu po porodilistima, doktori daju deci oboleloj od raka pogresne lekove zarad licnog profita itd...i ljudi ne reaguju. 

Skoro 10 godina putujem, veci deo toga alternativnim prevozima i nikada nisam imao takve neprijatnosti. Problemi su svuda, kasnjenja, greske itd. 

ALI, navedene neprijatnosti - bahati vozac, pretnje da ce me izbaciti/ostaviti na sred puta i slicno...Nezamislivo. 

Tolko je negativnih komentara povodom GEA tursa, a agencija jos uvek radi, isti "bahati" vozaci, isti "problemi".

Nesto mi se tu ne uklapa.

Ja zaista ne znam šta da mislim. :wacko: Možda sam naivan misleći da bi firma koja napravi više od dva sranja ovog tipa mogla da se pozdravi sa poslovanjem. Ovakve priče se, međutim, vrte samo po forumima, i to više njih, a mi nemamo način da proverimo tačnost niti da kontaktiramo obe strane. Manite nas se, eno vam gomila tabloida, svi samo čekaju ko će da im plasira hranu za . I Blic već objavljuje svako govno na naslovnici samo ako će mu podići tiraž, ovo im je dovoljno dobro (već zamišljam "HOROR: Agencija bez dozvole ostavlja putnike na granici"). Ne kažem ni da priča nije ni da jeste tačna, ali ispričana ovde em nema mnogo efekta em dovodi nas u nezgodnu poziciju. Stoga mi se kao logično rešenje nameće... :-X

"HOROR: Agencija bez dozvole ostavlja putnike na granici"

nisam poklonik teorija zavere ali je upadljivo da samo neke novajlije sa 1 ili 2 posta kritikuju GEU. mislim da bi moderatori trebalo da na to obrate paznju, ne znam da li to ima veze sa jedinom njihovom konkurencijom koja se reklamira na nasem sajtu dajuci famoznih 5 procenata popusta, ali nekako vuce na to.

Nemam nista ni za ni protiv GEE koristila sam je samo 1 i sve je bilo bez problema.

Ovo je strasno uvredljivo, pogotovu za nekog ko je ovakve stvari prosao. Od kog tacno posta pocinje autenticnost necijeg pisanja? Desetog, stotog?

Evo ja da vam kazem od juce.

Isli smo u budimpestu iz beograda. Zakazali kretanje u 7.30. Javljaju nam noc pre toga da je u 5, mrtvi ladni. Pride, daju nam broj da zovemo da proverimo kad se vracamo iz Budimpeste jutro pre polaska nazad (juce). Prvo sto to trosi roming, al ajde. Drugo, sto sam im tacno rekao da idemo onda kad im je prvi polazak, oko 12. Juce ujutro javljaju da ce biti izmedju 2 i 3 (!). Sto valjda znaci da stojimo na ulici (checkout iz hostela je u 10). Prolazi tri, niko se ne javlja. Saljem poruke, niko ne odgovara. Vozac stize u 16.15. 

Nije nikakva misterija, zavera ili reklama za nekog drugog, nego njihova dezorganizacija i zelja da uvek imaju pun kombi, nezavisno od prethodnog dogovora s putnicima. Da ne pominjem sto nigde na kombiju ne stoji 'GEA'.

Dakle, nikad vise s njima.

A sto se tice broja postova, ljudi pisu onoliko i o onome o cemu imaju da pisu.

Ovo je strasno uvredljivo, pogotovu za nekog ko je ovakve stvari prosao. Od kog tacno posta pocinje autenticnost necijeg pisanja? Desetog, stotog?

Evo ja da vam kazem od juce.

Ako to nešto znači, ja imam malo više postova, i isto ovakvo iskustvo sa Geom. Negde sam to već pisao na forumu, pa se neću ponavljati. Poenta je da bih propustio važan sastanak u ZG da su se oni pitali - a sve je bilo vrlo detaljno i precizno najavljeno unapred. Na kraju sam išao svojim kolima, a oni su se javili sa četiri sata zakašnjenja...

Gea turs je jedna gomila bahatih nesposobnjakovica skupljenih na jednom mestu kojih se treba cuvati jer su u stanju da Vam veoma lako pokvare sve planove, dogovore, poslovna putovanja, itd. Sa njima lako propadaju i unapred kupljene avio karte iz Temisvara, Budimpeste, Zagreba, itd. S obzirom da veoma retko koristim internet u cilju komentarisanja kvaliteta usluga uopste, bilo je potrebno da mene i par mojih prijatelja potpuno izbace iz takta kako bih se resio da otvorim nalog na ovom sajtu i napisem par reci o ovoj sramotnoj "kvazi" agenciji sa kojom nemam nameru da putujem NIKADA VISE BILO GDE, sto toplo preporucujem svim posetiocima ovog sajta i ljudima do kojih im je stalo.

U nedostatku brze i iole kvalitetne zeleznicke linije Bgd-Zagreb i Bgd- Budimpesta, mnogi putnici se odlucuju da putuju mini busevima koji voze sa adrese na adresu, takoreci od tacke A do tacke B. Nazalost, ja sam cesto birao ovaj vid transporta koji nude 2 agencije kod nas, a GEATOURS  je jedna od njih, poznatija i jos uvek veca. Bogato iskustvo putovanja na navedenim relacijama navelo me je da napisem po koju o kvalitetu usluge, te se nadam da ce biti od koristi onima koji planiraju da putuju na ovaj nacin. Molim Vas budite veoma oprezni pri izboru agencije ili koristite redovnu autobusku liniju, sa GEA TOURSOM je sve moguce.  

Samo ukratko cu Vam opisati sta sam za ovih par desetina putovanja doziveo dok napokon nisam odlucio da ih ne pozovem vise nikada: 

1. VREME je za GEA TOURS veoma relativna stvar, potpuno su "cool" u tom smislu. Dogovor je da skupljanje ljudi sa adrese bude izmedju 5 i 6, a oni Vas pokupe u 7,8, ili 9, ako se uopste pojave. 

2. OBAVESTENJE O KASNJENJU je za GEA TOURS potpuno nepotrebno. Vi se na miru mozete baviti svojim aktivnostima, a oni ako dodju, dosli su. Ako ih eventualno zovete da vidite sta se dogadja, mozda ih i dobijete iz 100 pokusaja. Onda ce im biti potrebno jedno 5 minuta da utvrde ko ste, kada ste trebali da putujete i gde se nalazite. 

3. Licno sam imao prilike da prisustvujem triler scenama u kojima se BAHATI VOZACI koji kao da su smrkali kokain deru na putnike, svadjaju, a jedan mi se cak i hvalio kako je izvesnog gospodina izmlatio jer mu je sugerisao kuda da ide???!!! Doticni se tokom putovanja jedva sudrzao da izadje iz kola u nekoliko navrata i objasni suvozacima kako se vozi glasno psujuci.  

4. RAZVOZENJE LJUDI po adresama je uvek prava avantura. GPS se koristi, ponekad...putovanja kroz Bgd umeju da potraju satima...moj licni rekord od Beograda do Zagreba je tricavih 9 i po sati...sto ce reci da su za njih Zeleznice Srbije koje u proseku voze oko 40km/h pravi sampioni brzine. 

5. Zasto se kasni u polasku, odlasku, putu, itd.? Evo mojih iskustava, a verujem da bi iskustva drugih obogatila nasu knjizevnost: ukucavanje pogresnog hotela u GPS, neverovatno ambiciozno planirana vezana putovanja, dolazak u Zagreb u 3 ujutru, i kretanje nazad sa novom turom putnika rano ujutru...inace, tamo su vozaci smesteni u nekakvom hotelu, gde naizmenicno stizu, pa Vas sutra voze siti ispavani...

6. PROBLEMI SA DOZVOLAMA ZA PREVOZ PUTNIKA i u skladu sa tim nepotrebna cekanja na granicama, zbog kojih su ako se ne varam presli sa mini buseva na karavane. 

7. S obzirom da sa GEOM sada putujete karavanima, prtljag je jedva dovoljan da se smeste torbe i koferi, koji su nekad bukvalno virili iz gepeka...

...i tako dalje...

Toliko od mene...nadam se da sam pomogao bar nekima od Vas da ne napravite pogresan izbor. Ja sam ga nazalost godinama pravio, ali sa tim je gotovo, zivci su ipak mnogo vazniji... 

Unapred se izvinjavam casnim pojedincima koji su nazalost nekim sticajem okolnosti zaposleni u ovoj agenciji...

Dj miha, da ne ispadne da si otvorio nalog na ovom sajtu samo zbog toga sto si bio izbacen iz takta, i zeleo u tom trenutku da podelis svoje osecanje sa nama, ja te pozivam da nastavis da ucestvujes u diskusijama na nasem forumu..ima vrlo interesantnih sagovornika i tema, svakako mnogo zanimljivijih nego sto je prica o nekoj tamo nevaznoj agenciji...

a posto vidim da putujes puno, onda je tebi svakako mesto ovde, medju putnicima...

pozdrav, i nadam se da cemo se jos sretati na ovom forumu..

Edited by Duya

evo i mog najsvezijeg iskustva sa Geom.

Posto ije bio prvi put da sa njima putujemo, na skupljanje posle najavljenog vremena smo navikli, mada je bilo i skupljanja daleko pre najvljenog vremena - panika, pakovanje na brzinu, pola zaboravljeno, itd.

Dakle, 21.12 bivamo pokupljeni, vozac Dejan ljubazan, obidjemo sve znamenitosti Beograda skupljajuci putnike i krenemo. Tokom puta vozac prica mobilnim ali pristojno vozi, ne leti, grejanje radi u proseku ja se topim a ostali u kaputima, kombi ganc nov, naravno nigde ne pise Gea... Poznata ikonografija.

Dolazimo na makedonsku granicu i pocinje horor... Gea nema dozvolu za prevoz putnika i carinik vraca kombi za Srbiju. U kombiju dvoje Grka koji nemaju pojma o cemu se radi, od nih jedan decko koji studira u Rumuniji i ide kuci, nema nikog u BG i nikakvog posla tamo.

Gazda iz Beograda urla na vozaca da je to njegova krivica, ori se iz telefona tako da i mi u kombiju cujemo iako je vozac izasao.

Pada predlog da idemo na Prohor pa akotamo ne prodjemo, vratice nas ponovo na Presevo.

Niko nije prihvatio, trazimo pare nazad a gazda nardjuje vozacu da nam vrati pola para! Posle svadje i uvreda sa gazdine strane, koja se okoncala pretnjom da cemo vozaca spakovati u vozilo a kombi prodati na granici, vozac nam na svoju odgovornost vraca pun iznos.

Kako smo se prevezli do Soluna nasa stvar.

Povratak - ocito nam je gazda upamtio imena jer je odbio da prodje kroz kraj Soluna koji je na putu za Srbiju, tako da smo morali da se prevezemo do auto puta. Vozac je imao GPS ali ocito ne ume da ga koristi jer je zalutao na auto putu. Posle sat vremena cekanja pojavljuje se i pocinju primitivni komentari. Sedamo i krecemo i odmah primecijem cudnu voznju. Posto sam sedela napred pored njega, bacim pogled i vidim da SPAVA.

Horor do Beograda, cimanje vozaca svakih 2 minuta kad pocne da skrece ka bankini ili sredini puta, bezbroj popusenih cigareta tokom voznje, smanjeno grejanje da ga ne bi toplota uspavala, promaseno skretanje za Predejane pa onda vracanje u rikverc usred krivine i ostale dogodovstine. 

Kad smo konacno stigli u Bgd prekrstila sam se prvi put posle 60 godina nakon putovanja.

Sad stvarno, nikad vise....

Meni je najjace kako svi dodju prvo ovde i prvi komentar im bude o gea prevozu. Ne branim ih, kontam da su stvarno neodgovorni, mada me interesuje kako nalaze forum...

haha tek sam sad proverio :) Kontam da idem iz Zagreba sa njima do Bgda pa da osetim cari Gea tursa :)

Meni je najjace kako svi dodju prvo ovde i prvi komentar im bude o gea prevozu. Ne branim ih, kontam da su stvarno neodgovorni, mada me interesuje kako nalaze forum...

Postovani, evo da Vam odgovorim: da nisam imala lose iskustvo ne bih se ni javila, valjda bi kvalitetna usluga za dati novac trebalo da se podrazumeva?

Pozitivno iskustvo od danas, bg-Temišvar, senku je samo bacala neopravdana strepnja potekla od pojedinih postova, da će kasniti, da će biti problem na granici, da je vozač nadrndan.... Baš suprotno, vozač veoma prijatan, opušten lik, spreman na svaki dogovor, veoma pažljivo i oprezno vozi, pravili 2 pauze, ja jesam malo čekao, ali bilo je 3 pre mene i isto toliko posle, uz proseku 10 minuta za svaku lokaciju, na granici bez većih zadržavanja, ipak je nedelja... Od mene jedna 9, jer sam ipak čekao od 6, a došli su po mene oko 15do7, ali kao što rekoh, bilo ih je 3 pre mene. Drugo, neozbiljnost putnika, iako im je javljeno da čekaju kombi već od 6, kao iz 10 min pre samog dolaska istog, oni opušteno sede uz stanovima, pa ih čekamo da siđu!

Č

Edited by Milanche78