Posted May 31, 2013 Pretrazivao sam forum koliko su mi moci dozvoljavale, ali nisam nasao odgovor na sledece pitanje: Gde mogu da kupim jeftin kufer dimenzija 55x40x20 cm? Recimo, video sam neki takav marke 'newest' u sremskoj na snizenju, ali kad sam uzeo da ga merim, video sam da mu debljina nije 20, vec 24 a visina isto skace, kad se uracunaju tockovi, 2cm. Kako je moguce da na koferu pisu pogresne mere, ne znam (mozda oni ne racunaju sve sto sam ja racunao), ali ne bih se igrao sa aviokompanijama koje jedva cekaju da ti zavuku koji mm vise. Tako da, ako neko ima nekih sugestija, bilo bi odlicno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2013 Kod Kineza ima sve... Ako bi nesto kvalitetnije - Scarpisa je proslog meseca kofer navodno pravljen bas za low-cost... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2013 http://www.sportsdirect.com/dunlop-black-hard-suitcase-708204 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2013 Hmm - size 61cm/24in Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2013 Ma jok. Vidi detalje: Measurements: > 20inch Cabin Friendly Suitcase > Weight: 3.1kg > Width: 34.5cm > Depth: 19cm > Height: 51cm > Capacity: 33.4 litres Suitable for use as hand luggage with Ryanair, easyJet, Flybe, Monarch, British Airways and Virgin Atlantic airlines (last updated: 13.02.2013) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2013 My bad, ja samo ono gore procitao, nisam pogledao detalje. Onda je ok... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2013 Uh ovaj danlop deluje odlicno, i pride je jeftin. Samo nigde ne vidim koliko bi postarina kostala i koji je rok isporuke Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2013 Postarina je oko 15e a stize za 5-6 dana. Ide DHLom I za pakete do 50e nema carine I poreza, tako da mozes jos nesto da dodas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2013 U to je sjajno. Al sad nesto gledam. Mere za 24in su 60x41x25. Za 20in su ono sto mi treba, ali ne mogu da ga izaberem u onom padajucem meniju (moze samo 28in i 24in) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2013 Postarina je oko 15e a stize za 5-6 dana. Ide DHLom I za pakete do 50e nema carine I poreza, tako da mozes jos nesto da dodas a mozete i preko njih naruciti, nisu im velike provizije... http://www.facebook.com/SportsDirectSrbija?fref=ts ovo je stvarno povoljnio http://www.sportsdirect.com/dunlop-5-piece-wheeled-suitcase-set-709144 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2013 Hvala na savetima. Pogledacu taj sportsdirect, a do tada sam uzeo nesto jeftino na buvljaku (obicnom, ne kineskom), pa bi trebalo da prodje. Nisam hteo da zavisim od ove nase carine, cak i ako bi sto se ovih tice isporuka bila u roku koji mi odgovara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2013 I ja sam u jurnjavi za koferom jer neću čekiranu torbu, a čeka me Ryan i Wizz, da li prolazi ovaj http://www.sportsdirect.com/dunlop-printed-suitcase-708020 od 21 in? Usput bih da zamolim i za objašnjenje tečnosti po x-ti put kod Ryan-a (a da se ne ljutite što negde piše sigurno a ja ne nađoh ) Koliko ml mogu spakovati. Znam da ne sme prelaziti 100ml po komadu, ali sve ukupno me zanima, da li je litar ili tih 100ml. Zahvaljujem unapred uz neku lepu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2013 I ja sam u jurnjavi za koferom jer neću čekiranu torbu, a čeka me Ryan i Wizz, da li prolazi ovaj http://www.sportsdirect.com/dunlop-printed-suitcase-708020 od 21 in? Usput bih da zamolim i za objašnjenje tečnosti po x-ti put kod Ryan-a (a da se ne ljutite što negde piše sigurno a ja ne nađoh ) Koliko ml mogu spakovati. Znam da ne sme prelaziti 100ml po komadu, ali sve ukupno me zanima, da li je litar ili tih 100ml. Zahvaljujem unapred uz neku lepu pa svuda pise 1 litar.....i u tih litar mozes da stavis nebrojeno flasica ukupne zapremine 1 l, samo nijedna od njih ne sme da prelazi 100 ml....i ne zaboravi, oni u tecnosti racunaju i kreme, i pastu za zube , tecni puder... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2013 Piše, al' ima i ovih ovakvih što im treba nacrtati Gradivo utvrđeno, hvala puno : Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2013 Kod nas u uscu dole pored samsungove radnje, cabin size kofer, 1900dinara. Ja kupio pre neki dan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 19, 2015 Idem RyanAirom uskoro i planiram poneti torbu (ne kofer ) i malo su mere veće od Ryanovih... IMA LI ŠANSE da nekako ja torbu "uguram" u onaj metalni okvir i da tako prođem opake stjuardese Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 19, 2015 Ako nije tvrdi kofer i ako moze da se sabije i stane u onaj kalup, ne bi trebalo da imas problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 19, 2015 Meni recimo nisu ni trazili da mere a bio je veci doduse bio je mek pa sma mogoa da ga naguram takodje i sa tezinom sam kuburio al nisu mi trazili nista. Zavisi kako naletis nekad traze nekad ne. Al u sustini ako nije nesto bas mnogo veci nece da te smaraju da stavljas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2015 Hej znaju da traze kada vide da ne moze da udje u kutiju. Pre neki dan sam gledao kako devojka 10 minuta pokusava da nabije mekani kofer... sta je na kraju uradila nisam video. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2015 zavisi i od aerodroma. mene su juce na aerodromu u portu pitali da li hocu da mi i mali kofer besplatno dodaju uz cekirani a gledala sam na periskom aerodromu kako teraju ljude da se prepakuju jer su oversize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2015 HVALA svima!! Sada sam našao neki ranac BRANDIT NAVY BLUE RANAC 30 L 45cm x 32cm x 20cm. Valjda će proć'. Eto vidiš. A video sam po nekim stranim forumima da ovi iz Rajana opet nešto menjaju, a i cimaju oko prtljaga - valjda su im male pare koje im damo za karte pa da oderu na prtljagu ili neodštampanom b-pass-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 16, 2015 Naprotiv, sada dozvoljavaju dva ručna prtljaga, jedan onaj na koji smo navikli i još jedan nešto manji.. Imaš na sajtu dimenzije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites