Posted August 25, 2013 Danas pročitao u Blicu da je naša vlada jednostrano ukinula vize građanima Ujedinjenih arapskih emirata, što se može videti i na sajtu min. inostranih poslova: http://www.mfa.gov.rs/en/consular-affairs/entry-serbia/visa-regime/81-consular-foreigners-to-serbia/11414-united-arab-emirates-for-cons Spominje se mogućnost da se za nekih mesec dana potpiše sporazum o uzajamnom ukidanju viza. Za mesec dana bez viza Vlada Srbije je na sednici pre nekoliko nedelja usvojila odluku o jednostranom ukidanju viza nosiocima svih vrsta pasoša Ujedinjenih Arapskih Emirata. To je bio gest dobre volje, a čim dve zemlje razmene ambasadore, dogovoreno je da se potpiše i sporazum o uzajamnom ukidanju viza. Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/401077/Srbija-dobila-zgradu-za-ambasadu-u-UAE Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2013 da, i ja procitah...izgleda da uskoro vise nece biti problema oko tranzita za nase putnike etihadom i ostalim aviokompanijama... i deluje mi da se ovo sa emiracanima sve ekpresno radi, a ne kao brazil npr. kapiram da ce do nove godine sve vec da bude gotovo.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Ovo je sjajna vest! ... a ujedno i prva zemlja koja nam skida vize tokom ove politicke garniture u Srbiji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2013 Da se skromno citiram: Sad kad smo postali njihova kolonija, bio bi red da nam to ukinu... Ne, nisam "izvor blizak vladi..." Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2013 Da li neko zna sta se desilo sa ovim procesom ukidanja viza za UAE? Jesu ukinuli? Jel zapelo kod njih kao kod Brazilaca? Jesu li nesto najavili? Ima li nekog na forumu iz Mrkiceve okolineeeeee? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2013 Drugarica mi je otputovala za Emirate pre dve nedelje, trebala je viza kao i ranije. Dakle, za sda nista. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 Hvala sa zakasnjenjem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 Pitah Etihad posto letim preko njih za HK u aprilu,rekose mi 5 puta da ne treba tranzitna viza ukoliko je konekcija manja od 24h,ima li jos neko iskustva iz prve ruke? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 Pitah Etihad posto letim preko njih za HK u aprilu,rekose mi 5 puta da ne treba tranzitna viza ukoliko je konekcija manja od 24h,ima li jos neko iskustva iz prve ruke? letao sam skoro, 2 puta, preko abu dabija....ne treba viza ako je konekcija manja od 24h Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 Blagodarim bam-bam,onda je jasno.U odlasku imam sat i 25 pauzu,a u povratku 2h i 55 mkin. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 Blagodarim bam-bam,onda je jasno.U odlasku imam sat i 25 pauzu,a u povratku 2h i 55 mkin. Ako je samo tranzit kroz aerodrom [pogotovo ako je na jednoj karti], onda nema pasoske kontrole - i ja prodjoh dvaput u novembru kroz Abu Dhabi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 Slecem na T3,Etihad,a polecem sa T1,isto Etihad,ali let obavlja Air Seychelles,koliko vidim,oko 20 ak minuta je potrebno hoda sa jedno g na drugi terminal. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 da, ne treba viza za tranzit ali nije postavljeno precizno pitanje nego uopste o vizama za EU, dakle treba ipak biti precizniji, da ne bude posle da sirim dezinformacije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2014 ne treba viza ako ostajes na aerodromu krace od 24h u suprotnom ti treba, mada ako neces izlaziti sa aerodroma tolerisu i duzi boravak Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2014 Ima li neko ideju sta raditi na aerodromu u Abu Dabiju u trajanju od 12 sati? I da li je stvarno toliko hladno da moram da ponesem i jaknu, cebe itd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2014 Heeee, šta ti je život. Naši vajni politikanti već 2 godine vrte priču kako smo veliki prijatelji sa UAE, slikanja, trte-mrte, ukidanje viza, gradovi na vodi, gluposti... a danas mi drugar iz CRO javlja kako njima ukinuli vize. Pu Srbijo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2014 Jbg tebra oni su u EU, a UAE resili svima iz EU da ukinu vize. Evo vesti: Pored Hrvatske, među državama kojima se ukidaju vize su Poljska, Slovenija, Slovačka, Češka, Litvanija, Mađarska, Letonija, Estonija, Malta, Kipar, Rumunija i Bugarska. Ova odluka će stupiti na snagu 22. marta, saopšteno je iz Ministarstva, a prenose hrvatski mediji. Nakon stupanja na snagu te odluke, državljani svih 28 zemalja članica EU moći će ući u UAE bez vize. Edit: Sad procitah uvodni post. Za mesec dana ukidanje viza, vest od pre 1,5 god... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2014 Reakcijom sam pokazao da mi je (priznajem) krivo zbog ovoga, nas svaka šuša u svetu zajebava i igra se sa nama, kao ''ej, ukidamo vam, samo da 500 parlamenata ratifikuje i biće... za jedno 10 godina''. Na drugu stranu, šta se pa ja bunim, mi Srbi smo dotakli dno dna, na svim smo mogućim crnim listama, niko bre neće da ukida vize nama, čak ni neke zemlje koje su 12.000km daleko (Npr. Laos, Vijetnam itd). Državu nam već 2 decenije vode nesposobne kreature presposobne samo da pljačkaju što više i da ništa ne rade za narod, ali apsolutno ništa. Ovde mi je više bilo krivo jer taj šeik, on se ne skida sa B92 i ostalih stranica, kao prijatelji bla-bla-bla... a ovamo, kao što kažeš, vest stara godinu i po. Tako je bilo i sa Brazilom, tako je i sa Mongolijom sad. Ima li to smisla majku mu... Ali ponovo kažem... kad se smire strasti i realnije pogleda, problem je u NAMA, ne u njima. Da smo mi normalna, radna, vredna, bogata nacija, da vidiš kako bi padale vize kao snoplje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2014 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=03&dd=14&nav_category=11&nav_id=823517 Ivan Mrkić i šeik Abdulah bin Zajed al Nahjan potpisali su sporazume o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, o vazdušnom saobraćaju i o osnivanju Mešovitog komiteta za saradnju. Dakle, ipak ništa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 Ma mi smo ti najgori i svako nas vuce za nos kako mu se hoce.Beograd na vodi a Srbija u vodi.Mi njima ukinuli vize i drzava ne dobija nista, a oni nama vize 100 € po osobi. Hvala srbijo. I drago mi je sto nisam drzavljanin Srbije vise. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 Ma mi smo ti najgori i svako nas vuce za nos kako mu se hoce.Beograd na vodi a Srbija u vodi.Mi njima ukinuli vize i drzava ne dobija nista, a oni nama vize 100 € po osobi. Hvala srbijo. I drago mi je sto nisam drzavljanin Srbije vise.Jesi se to odrekao sto si morao ili iz protesta?Kao dvojni drzavljanin koji vec skoro sedam godina ne zivi u Srbiji ne vidim razlog zasto bih se odrekao srpskog pasosa. Nit me drzava vija za porez, niti za vojnu obavezu niti za bilo sta. Kao da ne postojim. A pasos je sasvim solidan za putovanja i pritom vrlo jeftin za izvaditi. Ne vidim bilo kakav praktican razlog da ga se odrices osim ako si primoran pri uzimanju novog boljeg drzavljanstva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 Reakcijom sam pokazao da mi je (priznajem) krivo zbog ovoga, nas svaka šuša u svetu zajebava i igra se sa nama, kao ''ej, ukidamo vam, samo da 500 parlamenata ratifikuje i biće... za jedno 10 godina''.Na drugu stranu, šta se pa ja bunim, mi Srbi smo dotakli dno dna, na svim smo mogućim crnim listama, niko bre neće da ukida vize nama, čak ni neke zemlje koje su 12.000km daleko (Npr. Laos, Vijetnam itd). Državu nam već 2 decenije vode nesposobne kreature presposobne samo da pljačkaju što više i da ništa ne rade za narod, ali apsolutno ništa.Ovde mi je više bilo krivo jer taj šeik, on se ne skida sa B92 i ostalih stranica, kao prijatelji bla-bla-bla... a ovamo, kao što kažeš, vest stara godinu i po. Tako je bilo i sa Brazilom, tako je i sa Mongolijom sad. Ima li to smisla majku mu...Ali ponovo kažem... kad se smire strasti i realnije pogleda, problem je u NAMA, ne u njima. Da smo mi normalna, radna, vredna, bogata nacija, da vidiš kako bi padale vize kao snoplje. Tales, Laos i Vijetnam traze vize skoro svima osim komsijama koje su deo ASEAN-a. Zar nisu Mongolija i Brazil vec ukinuli? U kakvom je stanju sada Srbija pasos je odlican. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 Tales, Laos i Vijetnam traze vize skoro svima osim komsijama koje su deo ASEAN-a. Zar nisu Mongolija i Brazil vec ukinuli? U kakvom je stanju sada Srbija pasos je odlican.Da, i Tajland i Malezija traže vize svima. Inače, nisi skontao poentu za Brazil i Mongoliju. Je--š ti to ukidanje kada ti sve presedne, kao onim ljudima što ih vraćali sa brazilskih aerodroma. Ukidanje VRŠIŠ ili NE VRŠIŠ, nema treće. Treće je obična sprdačina, to što naši politikanti i oni iz ostalih država rade sa našim građanima.Sa ovom poslednjom rečenicom iz tvog posta se 101% slažem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2014 (edited) Da, i Tajland i Malezija traže vize svima. Inače, nisi skontao poentu za Brazil i Mongoliju. Je--š ti to ukidanje kada ti sve presedne, kao onim ljudima što ih vraćali sa brazilskih aerodroma. Ukidanje VRŠIŠ ili NE VRŠIŠ, nema treće. Treće je obična sprdačina, to što naši politikanti i oni iz ostalih država rade sa našim građanima.Sa ovom poslednjom rečenicom iz tvog posta se 101% slažem.Tajland i Malezija zaista retko kome traze vizu sa izuzetkom klasicnih zemalja visokog rizika tipa Afganistan, Irak, neke od africkih zemalja i slicno. Ne znam, nisam nesto narocito pratio. Znam da proces dugo traje ali cini mi se da su se javili ovde ljudi koji su i u Brazil i u Mongoliju usli bez vize. Ukidanje viznog rezima Srbiji bas i nije najurgentniji problem u Mongoliji i Brazilu, dosta oni imaju svojih internih probema, a nisu bas poznati po efikasnosti ni prema svojim gradjanima, a kamoli prema tudjim, tako da ne bih krivio samo srpsku stranu iako verujem da su daleko od diplomata za uzor. Edited December 8, 2014 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites