Posted April 25, 2017 Ja sam pre mesec i po dana postavila slično pitanje. Ja sam se udala, promenila prezime i morala sam da izvadim nov pasoš, novi podaci, nov broj pasoša, promena adrese. Htela sam da dodjem kod muža na mesec dana a prethodno sam bila oko 86 dana u Sengenu. Mnogo sam se raspitivala i mnogi su mi rekli kao da ne bih smela, ali s druge strane sam dobijala inf da mogu da idem jer se gleda broj pasoša. I ja sam odlučila na svoj rizik da odem kod njega i vozač autobusa mi je rekao da ne brinem na granici, imam nov pasoš i da ne vezuju sa prethodnim. Ja sam prošla granicu normalno, bez problema. Uskoro se vraćam u Srbiju. Bila sam spremna i na najgore, ali očigledno da sa novim pasošem možeš ponovo ući iako si iskoristio 90 dana. Ne mogu da garantujem baš 100% za one koji ne menjaju prezime i druge podatke, već samo promene pasoš zbog izgubljenog istog ili slicno. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 28, 2017 Hvala puno na informaciji 😊 pisi kako si prosla po povratku u Srbiju . Sve najbolje Podrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2017 Pozdrav Putnici Jedno pitanje - imate li link kako ostati u zemljama Sengena duze od 90 dana, tj. verovatno treba viza za produzeni boravak, imate li link sta je sve potrebno za nju? Moj suprug je Italijan, ja sam u procesu cekanja njihovog drzavljanstva, ali ce mi stici tek krajem ove ili pocetkom sledece godine, a posto trenutno oboje radimo online mislili smo da provedemo jedno 5 meseci po EU, provodeci po mesec dana u svakoj od zemalja...ali posto ja mogu samo 90 u 180 dana, rekose mi da mi treba viza za produzeni boravak, samo nikako ne pronalazim sta je sve potrebno da bi se za istu apliciralo...ako imate iskustvo ili informaciju, javite pliz Pozz! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2017 Najbolje je da vidiš u italijanskoj ambasadi u Beogradu ili gde već živite. Mislim da to nije nikakav problem. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2017 Nije problem, treba da se prijaviš tamo gde ti živi suprug i da pokreneš proceduru za boravak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2017 Pozdrav! Ne znam da li je pitanje odgovarajuće za ovu temu ,ali nisam pronašao odgovarajuću. Naime,zanima me sledeće : Da li je moguće dobiti rent a car u Grčkoj sa probnom vozačkom dozvolom ? (S obzirom da je u potpunosti ispisana na ćirilici ,ne znam da li će uopšte i znati o kakvoj dozvoli se radi ,i koja ograničenja nosi ) Ako uspem da dobijem kola,šta će se desiti ako me u grčkoj zaustavi policija ? S obzirom da njihovi propisi ne poznaju termin probna vozačka dozvola, a ja formalno pravno imam pravo da upravljam motornim vozilom kategorije B ,da li mogu da mi prave problem ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2017 Em traze da imas starost za rentakar (kontam da imas 18 god cim imas probnu), a druga stvar nece ti dati sa tom papirnom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2017 Rentakar agencije uopšte ne daju ili nerado (uz debeo depozit) daju kola bilo kome mlađem od 23 (ili 25, kako gde), tako da ne računaš previše na to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2017 Imam jedno pitanje?!Trenutno sam na Kipru kod sestre,ostajem ovde ukupno 2 meseca,a vidim da Kipar ne spada u Sengen zonu...Planiram purnovanje po Evropi sredinom jula,da li to znaci da i dalje imam pravo da budem i zemljama Sengen zone 90 od 180 dana,bez obzira sto cu ovde boraviti dva meseca??Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2017 31 minutes ago, sidza said: Planiram purnovanje po Evropi sredinom jula,da li to znaci da i dalje imam pravo da budem i zemljama Sengen zone 90 od 180 dana,bez obzira sto cu ovde boraviti dva meseca??Hvala Tako je, imaš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2017 21 hours ago, sidza said: Imam jedno pitanje?!Trenutno sam na Kipru kod sestre,ostajem ovde ukupno 2 meseca,a vidim da Kipar ne spada u Sengen zonu...Planiram purnovanje po Evropi sredinom jula,da li to znaci da i dalje imam pravo da budem i zemljama Sengen zone 90 od 180 dana,bez obzira sto cu ovde boraviti dva meseca??Hvala Da li su ti kiprani odobrili ostanak od dva meseca? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2017 On 31.5.2017. at 11:40 AM, pedjalon said: Da li su ti kiprani odobrili ostanak od dva meseca? Zdravo svima... Imam pitanje ako neko zna da mi pomogne.. Izvukao sam novi pasos. Stari mi je bio popunjen maltene do poslednje stranice... Cak mi je Madjarski policajac sugerisao pre dve nedelje da ga menjam. zbog prirode posla mnogo sam putovao... Sta sad. ? kako sad funkcioniose 90/180 dana. ispocetka ili se nastavlja od starog pasosa....U stari imam jos neiskoriscenih dana. Molim vas za odgovor.? 7 minutes ago, fotograf60 said: Zdravo svima... Imam pitanje ako neko zna da mi pomogne.. Izvukao sam novi pasos. Stari mi je bio popunjen maltene do poslednje stranice... Cak mi je Madjarski policajac sugerisao pre dve nedelje da ga menjam. zbog prirode posla mnogo sam putovao... Sta sad. ? kako sad funkcioniose 90/180 dana. ispocetka ili se nastavlja od starog pasosa....U stari imam jos neiskoriscenih dana. Molim vas za odgovor.? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2017 Odgovor bi mogao biti da se Uredba o dužini boravka, u zemljama Šengenskog prostora, odnosi na ličnost a ne na pasoš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2017 Jel moze to preciznije... U svakom slucaju hvala... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2017 Nastavlja se od starog pasoša. Inače bi ljudi menjali pasoš svaka 3 meseca i bili neograničeno u Šengen zoni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2017 Postovani, proveo sam u Nemackoj period od 26. Februara do 13.maja (77 dana). Interesuje me da li postoji mogucnost odlaska ponovo na 90 dana 14.avgusta ili moram da cekam 26. Avgust za novih 90 dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2017 Nastavlja se od starog pasoša. Inače bi ljudi menjali pasoš svaka 3 meseca i bili neograničeno u Šengen zoni U teoriji da, u praksi ne mogu da provere ako nema pečata (osim Mađara i Grka). Problem je što ne možete bez povoda menjati pasoš svaka 3 meseca. Ako se prijavi dva puta kao izgubljen, dobija se neka kazna. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2017 Ne dobija se kazna osim sto ti smanje trajanje pasosa, ali bas se ovim divljacima fucka za to, njima i 100 evra godisnje na nove pasose nije mnogo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2017 EU je shvatila da je Šengen ranjiv i u toku je razvoj potpuno novog sistema koji će sprečiti zloupotrebe. Neće tu pomoći ni zamena pasoša, ni duplo državljanstvo. Navodno se ukidaju pečati i sve će se snimati računarski. Sent from my SM-G955F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2017 Da, doakace divljacima, svako ce imati valjda svoj broj ii ce morati da se registruju kao za Americku ESTU. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2017 I to ce valjda biti to: http://www.021.rs/story/Info/Srbija/166386/Kroz-hrvatsku-granicu-uskoro-bez-pecata-u-pasosu.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2017 Postovani, proveo sam u Nemackoj period od 26. Februara do 13.maja (77 dana). Interesuje me da li postoji mogucnost odlaska ponovo na 90 dana 14.avgusta ili moram da cekam 26. Avgust za novih 90 dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2017 Ljudi,interesuje me jel' i dalje vazi racunanje kliznim vremenom? Znaci kad proveravam prekoracenje racunam od dana kada proveravam ili je sada nesto drugacije? Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2017 Pozdrav! Znam da vam je dosadilo odgovarati stalno na ista pitanja,ali mi treba mala pomoc! Ako do 24.08 iskoristim 90 dana od 180 , da li ponovo mogu uci u Grcku krajem novembra? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites