Posted June 3, 2009 jel moze neko da me uputi gde da skinem obrazac za pozivno pismo. hitno mi treba Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2009 zar za to postoji obrazac?? mozes da ostavis link za to? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2009 Ma pozivno pismo je formalnost, moze i mailom da se posalje i koliko ja znam nema neki obrazac, vazno je da se dostavi kopija pasosa pozivaoca. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 14, 2009 Dosta cesto se desava da ima nekih problema za pristup aplikaciji za prijavu. Evo sad na primer je bas ta situacija :-\ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 ima li neko ideju kako da doprem do UK ako nemam tamo nikog da mi posalje pozivno pismo??? , a ne zelim da idem preko agencije tipa skola jezika its...help people please Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 pa podneses zahtev, kupis povratnu kartu i bookiras neki hostel....trazice ti verovatno i pare na racunu... e sad, dokazi o primanjima zavise, od studenata i nezaposlenih se ocekuje da ih roditelji izdrzavaju, pa treba njihova potvrda o zaposlenju(penziji), a ako je sama osoba zaposlena, onda njena potvrda o zaposlenju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 thanx a lot.... prvi put hocu da apliciram za britansku vizu pa rekoh da vidim opcije..... ja sam zaposlena tako da tu nema frke oko papira....samo me zanima koliko bi otprilike kesa trebalo za prezivljavanje .....jedno 2 , 3 nedelje.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Pri sletanju u UK trebao bih da popunim gde cu odsesti, da li mogu da tu stavim adresu nekog hotela/hostela, u kome necu odsesti. Da li se ikom desilo da proveravaju da li je hotel rezervisan ili da pozovu privatno lice da ga pitaju da li ocekuju gosta (ako je navedeno da ce odedanje biti kod privatnog lica)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 thanx a lot.... prvi put hocu da apliciram za britansku vizu pa rekoh da vidim opcije..... ja sam zaposlena tako da tu nema frke oko papira....samo me zanima koliko bi otprilike kesa trebalo za prezivljavanje .....jedno 2 , 3 nedelje.... pa sve zavisi gde ides i dal imas obezbedjen smestaj....al za london racunaj 100 funti dnevno, i to bogami ako nadjes najjeftiniji smestaj koji je ikad postojao na planeti Zemlji .. prevoz je mnogo skup, busevi i vozovi ka unutrasnjosti su haos, bus karta za destinaciju sat, sat i po udaljenu je min. 25-30 funti..... metro od aerodroma do londona je 17 funti najjeftiniji( od hitroa), od lutona stansteda, getvika, je skuplji (20-25f).. znaci, prevoz je haos ...i zato ne mogu da ti dam pravu cifru, jer ne znam kako ces da se kreces... ufur u klubove je oko10f, negde i 20, u londonu je i skuplje, zavisi gde ces... jedino sto je jeftino, je klopa ( ona vestacka) u supermarketima, pa ako mozes da kuvas, ne bi trebalo da te ispadne vise od 40-45 f nedeljno, ali samo da kuvas, bez kupovine napolju ... ako mi kazes marsrutu, moci cu preciznije da ti kazem, na severu je dosta jeftinije npr. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Super, proradilo je za prijavu. Tako da moze da bude kao jos jedna preporuka izbegavati vikend za popunjavanje aplikacije, verovatno je ogromna guzva tada u celom svetu. Sad samo cekamo cetvrtak pa idemo u VAC Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 pa sve zavisi gde ides i dal imas obezbedjen smestaj....al za london racunaj 100 funti dnevno, i to bogami ako nadjes najjeftiniji smestaj koji je ikad postojao na planeti Zemlji .. sta li si ti to radio ako ti je trebalo sto funti dnevno sa najjeftinijem smestajem koji postoji? a ako se samo malo isplanira i prevoz po UK moze da se nadje za male pare. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Koje autobuse ili tramvaje da hvatam od zeleznicke stanice do Airport citija VAC centra? Nisam iz Beograda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Ako nećeš da pešačiš i hoćeš varijantu u kojoj je lako prepoznati "markere", sa železničke/autobuske sedi na bus broj 78 ili 83 u smeru ka Novom Beogradu. Oni će preći most, zatim se promuvati kroz neku malu ulicu, pa izaći na bulevar i proći pored Tržnog Centra Ušće, a zatim Palate Federacije (SIV-a) sa desne strane. Potom nailaziš na Yu Biznis centar, takođe sa desne strane, crvenkaste nove zgrade, odmah nakon Palate Federacije. Posle njih nailaziš na kružni tok, na kome ćeš izaći. Ako si ušao u bus 78, prelaziš ulicu i malo napred naići ćeš na drugu autobusku stanicu. Tu sačekaš 73 ili 81. Ako si ušao u 83, onda treba da pređeš dve ulice. Nakon 4-5 stanica videćeš Airport city sa desne strane, ne možeš da promašiš, veliki kompleks sa uspravno postavljenim avionom ispred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Veliko hvala za ovaj odlican i detaljan opis kako doci do VAC-a! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2009 thanx a lot.... prvi put hocu da apliciram za britansku vizu pa rekoh da vidim opcije..... ja sam zaposlena tako da tu nema frke oko papira....samo me zanima koliko bi otprilike kesa trebalo za prezivljavanje .....jedno 2 , 3 nedelje.... pa sve zavisi gde ides i dal imas obezbedjen smestaj....al za london racunaj 100 funti dnevno, i to bogami ako nadjes najjeftiniji smestaj koji je ikad postojao na planeti Zemlji .. prevoz je mnogo skup, busevi i vozovi ka unutrasnjosti su haos, bus karta za destinaciju sat, sat i po udaljenu je min. 25-30 funti..... metro od aerodroma do londona je 17 funti najjeftiniji( od hitroa), od lutona stansteda, getvika, je skuplji (20-25f).. znaci, prevoz je haos ...i zato ne mogu da ti dam pravu cifru, jer ne znam kako ces da se kreces... ufur u klubove je oko10f, negde i 20, u londonu je i skuplje, zavisi gde ces... jedino sto je jeftino, je klopa ( ona vestacka) u supermarketima, pa ako mozes da kuvas, ne bi trebalo da te ispadne vise od 40-45 f nedeljno, ali samo da kuvas, bez kupovine napolju ... ako mi kazes marsrutu, moci cu preciznije da ti kazem, na severu je dosta jeftinije npr. ma nije bas tako. za smestaj ne znam jer sam odsedao kod prijatelja i preko cs- a ali recimo bus mancester london sam platio 10 funti. cambridge london 5 funti.luton london 10 funti. buseve gledate na megabus tu moye da se nadje extra povoljno. ne moras da ides u klubove gde se placa ulaz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2009 inace da pohvalim britance - dali su mi vizu za 4 dana posto sam ih zamolio jer je bila frka sa vremenom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2009 inace da pohvalim britance - dali su mi vizu za 4 dana posto sam ih zamolio jer je bila frka sa vremenom. To u VACu? Ja sam imao slicnu molbu, ali su bili u fazonu nemamo mi to gde da zapisemo, ne postoji odgovarajuce polje, ambasada ce na osnovu datuma i aplikacije proceniti kada treba da vam bude gotov pasos... Malkice su bili neprijatni, sto je dovelo do toga da idem licno do ambasade da razgovaram sa nekim nadleznim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2009 inace da pohvalim britance - dali su mi vizu za 4 dana posto sam ih zamolio jer je bila frka sa vremenom. To u VACu? Ja sam imao slicnu molbu, ali su bili u fazonu nemamo mi to gde da zapisemo, ne postoji odgovarajuce polje, ambasada ce na osnovu datuma i aplikacije proceniti kada treba da vam bude gotov pasos... Malkice su bili neprijatni, sto je dovelo do toga da idem licno do ambasade da razgovaram sa nekim nadleznim. da u VACu. bas me cudi da su bili neprijantni. meni su rekli da dodjem 18. posto putujem 22. ali kako mi treba rumunski tranzit, rekao sam da mi to nista ne znaci i da mi treba ranije.onda je na poledjini one bele koverte gde pakuju dokumenta koja sam im dao napisala da mi treba do 12og i vec 11og sam dobio vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2009 za ovo ubrzanje precedure za izdavanje vize mora uglavnom da se kontaktira ambasada, posto ovi u VAC-u nisu nadlezni.....nekad izadju u susret, pa napisu nesto na koverti, ali uglavnom ti kazu da amasada sama procenjuje urgentnost, ili ti daju telefon kome da se javis u ambasadi... tako mi je bar objasnila sluzbenica, ja sam morao ( nazalost) da vadim britansku vizu 2-put godisnje, i uglavnom imam frku sa vremenom i ostalim vizama, pa me upute na ambasadu... mada, evo zadnji put kad sam vadio,krajem marta, nisam nikako mogao da ih dobijem na telefon, pa su mi izdali vizu 2 dana kasnije, i onda nisam stigao da izvadim brazilsku vizu, zbog kratkog vremena koje mi je ostalo pre puta, tako da mi je moja kompanija promenila marsrutu i ne odoh ja u brazil ... eto, svasta se desava, ali sam, u medjuvremenu, dao otkaz u firmi, tako da vise necu morati da putujem u UK i trazim njihove vize koje sam im samo pare za te vize ostavio, bar 1000evra, lopovima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2009 evo ja bila u UK, ostala 3 meseca i vratila se naravno bilo je odlicno ! nego zanima me jel neko zna ako ikako dodje do ukidanja ovog sengena kao sto se prica, sta ce biti sa Uk vizama hoce li onda i to skoro ukinuti ?? bilo bi lepo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2009 I mene to zanima, cena je stvarno previsoka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2009 evo ja bila u UK, ostala 3 meseca i vratila se naravno bilo je odlicno ! nego zanima me jel neko zna ako ikako dodje do ukidanja ovog sengena kao sto se prica, sta ce biti sa Uk vizama hoce li onda i to skoro ukinuti ?? bilo bi lepo poznajuci britance- tesko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2009 pa ja kolko sam cula Hrvatima su ukinuli posle nekih godinu dana od kako im je sengen ukinut, pa sve kontam i nama ce a i slusam kako nam stalno daju kao neku podrsku .... pa se sve nadam da necu morati opet tolko da placam za vizu ..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 12, 2009 pa ja kolko sam cula Hrvatima su ukinuli posle nekih godinu dana od kako im je sengen ukinut, pa sve kontam i nama ce a i slusam kako nam stalno daju kao neku podrsku .... pa se sve nadam da necu morati opet tolko da placam za vizu ..... Hrvatima su trebale vize za UK od 1999 do 2006 godine, a do 2003 su im trebale i za tranzit. Negde sam pročitao da su Rumuniji ukinuli vize tek pred sam ulazak u EU 2006 godine, a Rumunija je stavljena na beli šengen još 2002 god. Zato ne bih bio veliki optimista oko toga...koliko sam skontao, oni svake godine vrše neki UK Visa Test Review, ili kako se već zove; to je pregled njihovog viznog režima sa svim zemljama, pa ako negde ima napretka mogu i da uspostave bezvizni režim sa tom zemljom, ili (što je češći slučaj) da im uvedu vize, ako ta zemlja više ne ispunjava neke kriterijume. Za one koje ne mrzi da čitaju na engleskom, ovde se to spominje: http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200809/cmhansrd/cm090120/text/90120w0002.htm To je zapisnik sa sednice Donjeg Doma njihovog Parlamenta, gde je jedan poslanik postavio pitanje njihovom ministru inostranih poslova koji je stav UK po pitanju stavljanja Srbije na belu šengensku listu. Ovaj je rekao da UK u tome ne učestvuje, i da će Srbija tamo dospeti kada ispuni sve kriterijume; a što se UK tiče, oni za sada nemaju planove za ukidanje viza državljanima Srbije. Datum održavanja sednice je negde u januaru ove godine... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites